Добре дошли
Количка

Ключове и контакти

В нашето ежедневие нерядко се налага подмяна на повреден електрически ключ или контакт с нов или пък замяната му с по-модерен – най-често при монтиране на нови осветителни тела. Това може да изглежда лесна работа, но с тока шега не бива и ако се съмнявате във възможностите си, потърсете помощ от специалист. Ако все пак смятате, че ще се справите, имайте предвид, че най-важното е, когато поставяте или подменяте електрически ключ или контакт, електрическото захранване трябва да бъде изключено!
Ключовете и контактите се делят на два основни вида- за скрит монтаж и за открит монтаж. При скрития монтаж контактите и ключовете се вграждат в стената, като се закрепват в конзоли посредством две пластини, които са на принципа на обтягането. Този тип монтаж е по-разпространен в практиката. Контактите и ключовете могат да бъдат и комбинация от конзоли и панели, като има възможност да се наредят, в зависимост от марката която ще предпочетете до няколко броя контакти, ключове и розетки една до друга в една обща рамка. Ключовете и контактите трябва да са практични и функционални, но не последно място и красиви. Внимателно подбрани, те могат да се превърнат в интересен акцент в помещението. Най-важните условия на които трябва да отговорят ключовете и контактите е да са качествени и надеждни и след това да бъдат подбрани според интериора.


Електрическите ключове служат за включване и изключване на осветлението. Има голямо разнообразие на електрически ключове, но основните видове са:единични ключове – използват се за управление на едно осветително тяло, независимо от броя на лампите. Всички се включват и изключват едновременно; серийни ключове – представляват два или три ключа, монтирани в общо тяло. Всеки от тях управлява самостоятелен токов кръг и това позволява по-голяма гъвкавост при управление на осветлението – може да се включват поотделно или едновременно две или три групи осветителни лампи; девиаторни ключове – използват се за управление на едно осветително тяло от две различни места. Този вид ключове са много полезни при дълги коридори или стълбища, като във всеки край се поставя по един девиаторен ключ.; димерни ключове – използват се за контролиране силата на осветлението. Обикновено това става чрез завъртане на ключа. С помощта на димерните ключове може да приглушавате осветлението в стаята. Основното, което трябва да се знае за електрическите ключове за осветлението е, че те прекъсват и подават единствено фаза към осветителното тяло. Нулата на електрическата инсталация е закачена директно към осветителното тяло.

На нашия сайт можете да намерите голямо разнообразие от електрически ключове и контакти за скрит и открит монтаж, обикновени и влагозащитени. Предлагаме различни модели от всички основни видове електрически ключове: единични, серийни, девиаторни и димерни и разнообразието в дизайна, цветовете, формите и предназначението им. Освен основните видове можете да намерите при нас и стълбищни ключове, бойлерни ключове, тройни ключове, ключове с карти, бутони за звънци, ключове със светлинен индикатор, чиито лампички светят в изключено положение и така лесно можете да откриете ключа в тъмното. Някои видове ключове и контакти са без декоративни рамки, но те се предлагат като отделни продукти, за да може всеки да се спре на това, което му допада като вкус и предпочитание. Има единични, двойни, тройни, четворни, петорни и шесторни декоративни рамки.
При контактите изборът също е огромен – единични, двойни, тройни, открити, с капак, влагозащитени, трифазен силов контакт, телефонни, компютърни, TV или комбинирани розетки. Контактите и ключовете за открит монтаж се закрепват посредством дюбели и винтове към стената, като кабелите влизат отдолу или отстрани. Те са два основни вида – обикновени и влагозащитени. Влагозащитените са с висока степен на защита IP44 или IP55, като голяма част от контактите са с капаци, което допълнително повишава тяхната сигурност. Асортиментът, който предлагаме е от марките Schneider, Legrand, Makel, Elmark и от българските Атра и Мелоплам и други.

От марката Schneider предлагаме следните серии ключове и контакти: серия Asfora, серия Unica, серия Sedna, серия Merten System M, серия Odace, серия Cedar Plus IP44, серия Nemliyer IP54 и Mureva Styl IP55.

От марката Legrand можете да откриете при нас следните серии ключове и контакти: серия Classia (Bticino), серия Celiane™, серия Living Now, серия Valena Life , серия Niloe, серия Forix.

От марката Makel предлагаме следната гама серии ключове и контакти: серия Lillium Natural, серия Lillium Natural Kare, серия Defne, серия Karea, серия за Външен монтаж, серия за Външен монтаж IP44 и IP55.

От марката Elmark следните серии ключове и контакти можете да намерите при нас: серия City, серия Lecce, серия Rhyme, серия за Открит монтаж.

Код: 13827
LED димер 12V 8А max 96W RF Едно от предимствата на LED осветлението е неговата възможност да бъде лесно управляемо и да може да реализира разнообразни ефекти. Това се извършва с помощта на LED контролерите, които са специализирани устройства, притежаващи различни функции и възможности, в зависимо..
17.20 лв.
Код: 13834
LED димер за стена 12V 16А max 192W Едно от предимствата на LED осветлението е неговата възможност да бъде лесно управляемо и да може да реализира разнообразни ефекти. Това се извършва с помощта на LED контролерите, които са специализирани устройства, притежаващи различни функции и възможности, в ..
24.20 лв.
Код: 56466
LED димер за стена 230V 1.3А 300W Едно от предимствата на LED осветлението е неговата възможност да бъде лесно управляемо и да може да реализира разнообразни ефекти. Това се извършва с помощта на LED контролерите, които са специализирани устройства, притежаващи различни функции и възможности, в за..
45.30 лв.
Бутон влагозащитен IP44 серия Cedar Plus бял
Ново
Код: WDE000511
Бутон влагозащитен IP44 серия Cedar Plus бял Гамата ключове и контакти Cedar Plus се предлага в два цвята, бял и сив.Контактните излази се предлагат както с непрозрачен, така и с прозрачен капак в синьо или сиво. Ползи Стилна, здрава и водоустойчива, гамата Cedar Plus съответства на всички изискв..
6.30 лв.
Бутон влагозащитен IP44 серия Cedar Plus сив
Ново
Код: WDE000611
Бутон влагозащитен IP44 серия Cedar Plus сив Гамата ключове и контакти Cedar Plus се предлага в два цвята, бял и сив.Контактните излази се предлагат както с непрозрачен, така и с прозрачен капак в синьо или сиво. Ползи Стилна, здрава и водоустойчива, гамата Cedar Plus съответства на всички изискв..
6.30 лв.
Код: 42001085
Бутон за звънец 12V със светлинен индикатор серия DEFNE бял Defne - класика в дизайна, надеждност и съвършенство. Благодарение на голямото разнообразие на механизми изделията от серия Defne ще придадат комфорт и необходимата функционалност във Вашия дом. Всеки детайл е важен в живота, Вашите избо..
5.29 лв.
Код: 55050
Бутон за звънец 220V серия LILLIUM NATURAL бял Серия Lillium Natural - Семплостта се интегрира с Вашия начин на живот. С различните си цветове, вертикални и хоризонтални рамки и възможности за избор от механизми, Lillium Natural придава стойност на Вашето пространство със своя семпъл външен в..
3.80 лв.
Код: 55250
Бутон за звънец 220V серия LILLIUM NATURAL крем Серия Lillium Natural - Семплостта се интегрира с Вашия начин на живот. С различните си цветове, вертикални и хоризонтални рамки и възможности за избор от механизми, Lillium Natural придава стойност на Вашето пространство със своя семпъл въ..
3.80 лв.
Код: 56050
Бутон за звънец 220V серия LILLIUM NATURAL орех Серия Lillium Natural - Семплостта се интегрира с Вашия начин на живот. С различните си цветове, вертикални и хоризонтални рамки и възможности за избор от механизми, Lillium Natural придава стойност на Вашето пространство със своя семпъл въ..
8.30 лв.
Код: 32001030
Бутон за звънец с етикет 12V серия LILLIUM NATURAL KARE бял Серия Lillium Natural Kare - Вашата среда е по-уютна и естетична с модерния и елегантен дизайн, качество, както и с разнообразието от цветове на Lillium Natural Kare. Цветът на стените и обзавеждането във Вашия дом, офис или което и да е ..
5.45 лв.
Код: 55030
Бутон за звънец с етикет 12V серия LILLIUM NATURAL бял Серия Lillium Natural - Семплостта се интегрира с Вашия начин на живот. С различните си цветове, вертикални и хоризонтални рамки и възможности за избор от механизми, Lillium Natural придава стойност на Вашето пространство със своя семпъл ..
5.75 лв.
Код: 55085
Бутон за звънец с етикет 12V със светлинен индикатор серия LILLIUM NATURAL бял Серия Lillium Natural - Семплостта се интегрира с Вашия начин на живот. С различните си цветове, вертикални и хоризонтални рамки и възможности за избор от механизми, Lillium Natural придава стойност на Вашето прост..
5.45 лв.
Код: 55485
Бутон за звънец с етикет 12V със светлинен индикатор серия LILLIUM NATURAL кафе Серия Lillium Natural - Семплостта се интегрира с Вашия начин на живот. С различните си цветове, вертикални и хоризонтални рамки и възможности за избор от механизми, Lillium Natural придава стойност на Вашето..
6.05 лв.
Код: 55285
Бутон за звънец с етикет 12V със светлинен индикатор серия LILLIUM NATURAL крем Серия Lillium Natural - Семплостта се интегрира с Вашия начин на живот. С различните си цветове, вертикални и хоризонтални рамки и възможности за избор от механизми, Lillium Natural придава стойност на Вашето..
5.45 лв.
Код: 55010
Бутон за звънец с етикет 220V серия LILLIUM NATURAL бял Серия Lillium Natural - Семплостта се интегрира с Вашия начин на живот. С различните си цветове, вертикални и хоризонтални рамки и възможности за избор от механизми, Lillium Natural придава стойност на Вашето пространство със своя семпъл..
4.20 лв.
Код: 55210
Бутон за звънец с етикет 220V серия LILLIUM NATURAL крем Серия Lillium Natural - Семплостта се интегрира с Вашия начин на живот. С различните си цветове, вертикални и хоризонтални рамки и възможности за избор от механизми, Lillium Natural придава стойност на Вашето пространство със своя ..
4.20 лв.
Код: 56010
Бутон за звънец с етикет 220V серия LILLIUM NATURAL орех Серия Lillium Natural - Семплостта се интегрира с Вашия начин на живот. С различните си цветове, вертикални и хоризонтални рамки и възможности за избор от механизми, Lillium Natural придава стойност на Вашето пространство със своя ..
7.60 лв.
Код: 32001070
Бутон за звънец със светлинен индикатор 220V серия LILLIUM NATURAL KARE бял Серия Lillium Natural Kare - Вашата среда е по-уютна и естетична с модерния и елегантен дизайн, качество, както и с разнообразието от цветове на Lillium Natural Kare. Цветът на стените и обзавеждането във Вашия дом, офис и..
4.85 лв.
Код: 32010070
Бутон за звънец със светлинен индикатор 220V серия LILLIUM NATURAL KARE крем Серия Lillium Natural Kare - Вашата среда е по-уютна и естетична с модерния и елегантен дизайн, качество, както и с разнообразието от цветове на Lillium Natural Kare. Цветът на стените и обзавеждането във Вашия дом, ..
4.85 лв.
Код: 55070
Бутон за звънец със светлинен индикатор 220V серия LILLIUM NATURAL бял Серия Lillium Natural - Семплостта се интегрира с Вашия начин на живот. С различните си цветове, вертикални и хоризонтални рамки и възможности за избор от механизми, Lillium Natural придава стойност на Вашето пространство ..
4.95 лв.
Код: 55270
Бутон за звънец със светлинен индикатор 220V серия LILLIUM NATURAL крем Серия Lillium Natural - Семплостта се интегрира с Вашия начин на живот. С различните си цветове, вертикални и хоризонтални рамки и възможности за избор от механизми, Lillium Natural придава стойност на Вашето простра..
4.95 лв.
Код: 57670
Бутон за звънец със светлинен индикатор 220V серия LILLIUM NATURAL сребрист Серия Lillium Natural - Семплостта се интегрира с Вашия начин на живот. С различните си цветове, вертикални и хоризонтални рамки и възможности за избор от механизми, Lillium Natural придава стойност на Вашето про..
7.50 лв.
Бутон за управление на щори серия Asfora бял
Ново
Код: EPH1300321
Бутон за управление на щори серия Asfora бял Гамата Asfora отговаря на всички стандарти за качество и безопасност. Asfora предоставя качествения дизайн, който очаквате от Schneider Electric. Надеждният материал, от който са изработени механизмите, е приятен на допир и не пожълтява с течение на вре..
11.69 лв.
Бутон за управление на щори серия Asfora крем
Ново
Код: EPH1300323
Бутон за управление на щори серия Asfora крем Гамата Asfora отговаря на всички стандарти за качество и безопасност. Asfora предоставя качествения дизайн, който очаквате от Schneider Electric. Надеждният материал, от който са изработени механизмите, е приятен на допир и не пожълтява с течение на вр..
11.69 лв.
от 1 до 24 от общо 1266 резултата (53 стр.)
Бърза и сигурна доставка до области: София, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол