Добре дошли
Количка

Ключове и контакти

В нашето ежедневие нерядко се налага подмяна на повреден електрически ключ или контакт с нов или пък замяната му с по-модерен – най-често при монтиране на нови осветителни тела. Това може да изглежда лесна работа, но с тока шега не бива и ако се съмнявате във възможностите си, потърсете помощ от специалист. Ако все пак смятате, че ще се справите, имайте предвид, че най-важното е, когато поставяте или подменяте електрически ключ или контакт, електрическото захранване трябва да бъде изключено!
Ключовете и контактите се делят на два основни вида- за скрит монтаж и за открит монтаж. При скрития монтаж контактите и ключовете се вграждат в стената, като се закрепват в конзоли посредством две пластини, които са на принципа на обтягането. Този тип монтаж е по-разпространен в практиката. Контактите и ключовете могат да бъдат и комбинация от конзоли и панели, като има възможност да се наредят, в зависимост от марката която ще предпочетете до няколко броя контакти, ключове и розетки една до друга в една обща рамка. Ключовете и контактите трябва да са практични и функционални, но не последно място и красиви. Внимателно подбрани, те могат да се превърнат в интересен акцент в помещението. Най-важните условия на които трябва да отговорят ключовете и контактите е да са качествени и надеждни и след това да бъдат подбрани според интериора.


Електрическите ключове служат за включване и изключване на осветлението. Има голямо разнообразие на електрически ключове, но основните видове са:единични ключове – използват се за управление на едно осветително тяло, независимо от броя на лампите. Всички се включват и изключват едновременно; серийни ключове – представляват два или три ключа, монтирани в общо тяло. Всеки от тях управлява самостоятелен токов кръг и това позволява по-голяма гъвкавост при управление на осветлението – може да се включват поотделно или едновременно две или три групи осветителни лампи; девиаторни ключове – използват се за управление на едно осветително тяло от две различни места. Този вид ключове са много полезни при дълги коридори или стълбища, като във всеки край се поставя по един девиаторен ключ.; димерни ключове – използват се за контролиране силата на осветлението. Обикновено това става чрез завъртане на ключа. С помощта на димерните ключове може да приглушавате осветлението в стаята. Основното, което трябва да се знае за електрическите ключове за осветлението е, че те прекъсват и подават единствено фаза към осветителното тяло. Нулата на електрическата инсталация е закачена директно към осветителното тяло.

На нашия сайт можете да намерите голямо разнообразие от електрически ключове и контакти за скрит и открит монтаж, обикновени и влагозащитени. Предлагаме различни модели от всички основни видове електрически ключове: единични, серийни, девиаторни и димерни и разнообразието в дизайна, цветовете, формите и предназначението им. Освен основните видове можете да намерите при нас и стълбищни ключове, бойлерни ключове, тройни ключове, ключове с карти, бутони за звънци, ключове със светлинен индикатор, чиито лампички светят в изключено положение и така лесно можете да откриете ключа в тъмното. Някои видове ключове и контакти са без декоративни рамки, но те се предлагат като отделни продукти, за да може всеки да се спре на това, което му допада като вкус и предпочитание. Има единични, двойни, тройни, четворни, петорни и шесторни декоративни рамки.
При контактите изборът също е огромен – единични, двойни, тройни, открити, с капак, влагозащитени, трифазен силов контакт, телефонни, компютърни, TV или комбинирани розетки. Контактите и ключовете за открит монтаж се закрепват посредством дюбели и винтове към стената, като кабелите влизат отдолу или отстрани. Те са два основни вида – обикновени и влагозащитени. Влагозащитените са с висока степен на защита IP44 или IP55, като голяма част от контактите са с капаци, което допълнително повишава тяхната сигурност. Асортиментът, който предлагаме е от марките Schneider, Legrand, Makel, Elmark и от българските Атра и Мелоплам и други.

От марката Schneider предлагаме следните серии ключове и контакти: серия Asfora, серия Unica, серия Sedna, серия Merten System M, серия Odace, серия Cedar Plus IP44, серия Nemliyer IP54 и Mureva Styl IP55.

От марката Legrand можете да откриете при нас следните серии ключове и контакти: серия Classia (Bticino), серия Celiane™, серия Living Now, серия Valena Life , серия Niloe, серия Forix.

От марката Makel предлагаме следната гама серии ключове и контакти: серия Lillium Natural, серия Lillium Natural Kare, серия Defne, серия Karea, серия за Външен монтаж, серия за Външен монтаж IP44 и IP55.

От марката Elmark следните серии ключове и контакти можете да намерите при нас: серия City, серия Lecce, серия Rhyme, серия за Открит монтаж.

Код: 13827
LED димер 12V 8А max 96W RF Едно от предимствата на LED осветлението е неговата възможност да бъде лесно управляемо и да може да реализира разнообразни ефекти. Това се извършва с помощта на LED контролерите, които са специализирани устройства, притежаващи различни функции и възможности, в зависимо..
17.20 лв.
Код: 13834
LED димер за стена 12V 16А max 192W Едно от предимствата на LED осветлението е неговата възможност да бъде лесно управляемо и да може да реализира разнообразни ефекти. Това се извършва с помощта на LED контролерите, които са специализирани устройства, притежаващи различни функции и възможности, в ..
24.20 лв.
Код: 56466
LED димер за стена 230V 1.3А 300W Едно от предимствата на LED осветлението е неговата възможност да бъде лесно управляемо и да може да реализира разнообразни ефекти. Това се извършва с помощта на LED контролерите, които са специализирани устройства, притежаващи различни функции и възможности, в за..
45.30 лв.
Код: 112-006-0001
Димер за LED до 300W и за обикновени лампи до 400W 10A Бял..
8.23 лв.
Код: 11731
RHYME RJ11+RJ45 Бял металик5 години гаранция  ..
19.72 лв.
Код: 11735
RHYME RJ11+RJ45 Графит металик5 години гаранция  ..
23.27 лв.
Код: 11736
RHYME RJ11+RJ45 Кафе металик5 години гаранция  ..
23.27 лв.
Код: 11734
RHYME RJ11+RJ45 Сив металик5 години гаранция  ..
23.27 лв.
Код: 11732
RHYME RJ11+RJ45 Шампанско металик5 години гаранция  ..
23.27 лв.
Код: 11191
RHYME Димер Бял металик5 години гаранция  ..
16.25 лв.
Код: 11195
RHYME Димер Графит металик5 години гаранция  ..
16.25 лв.
Код: 11193
RHYME Димер Злато металик5 години гаранция  ..
15.44 лв.
Код: 11196
RHYME Димер Кафе металик5 години гаранция  ..
16.25 лв.
Код: 11194
RHYME Димер Сив металик5 години гаранция  ..
16.25 лв.
Код: 11192m
RHYME Димер Шампанско металик5 години гаранция  ..
16.25 лв.
Код: 11171A
RHYME Ключ за завеси и щори Бял металик5 години гаранция  ..
7.73 лв.
Код: 11175A
RHYME Ключ за завеси и щори Графит металик5 години гаранция  ..
7.73 лв.
Код: 11176A
RHYME Ключ за завеси и щори Кафе металик5 години гаранция  ..
7.73 лв.
Код: 11174A
RHYME Ключ за завеси и щори Сив металик5 години гаранция  ..
7.73 лв.
Код: 11172A
RHYME Ключ за завеси и щори Шампанско металик5 години гаранция  ..
7.73 лв.
Код: 11181
RHYME Ключ звънчев Бял металик5 години гаранция  ..
4.75 лв.
Код: 11185
RHYME Ключ звънчев Графит металик5 години гаранция  ..
4.75 лв.
Код: 11183
RHYME Ключ звънчев Злато металик5 години гаранция  ..
4.60 лв.
Код: 11186
RHYME Ключ звънчев Кафе металик5 години гаранция  ..
4.75 лв.
от 1 до 24 от общо 1644 резултата (69 стр.)
Бърза и сигурна доставка до области: София, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол