МАКС ТРЕЙД ОНЛАЙН
Количка

Ключове и контакти

В нашето ежедневие нерядко се налага подмяна на повреден електрически ключ или контакт с нов или пък замяната му с по-модерен – най-често при монтиране на нови осветителни тела. Това може да изглежда лесна работа, но с тока шега не бива и ако се съмнявате във възможностите си, потърсете помощ от специалист. Ако все пак смятате, че ще се справите, имайте предвид, че най-важното е, когато поставяте или подменяте електрически ключ или контакт, електрическото захранване трябва да бъде изключено!
Ключовете и контактите се делят на два основни вида- за скрит монтаж и за открит монтаж. При скрития монтаж контактите и ключовете се вграждат в стената, като се закрепват в конзоли посредством две пластини, които са на принципа на обтягането. Този тип монтаж е по-разпространен в практиката. Контактите и ключовете могат да бъдат и комбинация от конзоли и панели, като има възможност да се наредят, в зависимост от марката която ще предпочетете до няколко броя контакти, ключове и розетки една до друга в една обща рамка. Ключовете и контактите трябва да са практични и функционални, но не последно място и красиви. Внимателно подбрани, те могат да се превърнат в интересен акцент в помещението. Най-важните условия на които трябва да отговорят ключовете и контактите е да са качествени и надеждни и след това да бъдат подбрани според интериора.


Електрическите ключове служат за включване и изключване на осветлението. Има голямо разнообразие на електрически ключове, но основните видове са:единични ключове – използват се за управление на едно осветително тяло, независимо от броя на лампите. Всички се включват и изключват едновременно; серийни ключове – представляват два или три ключа, монтирани в общо тяло. Всеки от тях управлява самостоятелен токов кръг и това позволява по-голяма гъвкавост при управление на осветлението – може да се включват поотделно или едновременно две или три групи осветителни лампи; девиаторни ключове – използват се за управление на едно осветително тяло от две различни места. Този вид ключове са много полезни при дълги коридори или стълбища, като във всеки край се поставя по един девиаторен ключ.; димерни ключове – използват се за контролиране силата на осветлението. Обикновено това става чрез завъртане на ключа. С помощта на димерните ключове може да приглушавате осветлението в стаята. Основното, което трябва да се знае за електрическите ключове за осветлението е, че те прекъсват и подават единствено фаза към осветителното тяло. Нулата на електрическата инсталация е закачена директно към осветителното тяло.

На нашия сайт можете да намерите голямо разнообразие от електрически ключове и контакти за скрит и открит монтаж, обикновени и влагозащитени. Предлагаме различни модели от всички основни видове електрически ключове: единични, серийни, девиаторни и димерни и разнообразието в дизайна, цветовете, формите и предназначението им. Освен основните видове можете да намерите при нас и стълбищни ключове, бойлерни ключове, тройни ключове, ключове с карти, бутони за звънци, ключове със светлинен индикатор, чиито лампички светят в изключено положение и така лесно можете да откриете ключа в тъмното. Някои видове ключове и контакти са без декоративни рамки, но те се предлагат като отделни продукти, за да може всеки да се спре на това, което му допада като вкус и предпочитание. Има единични, двойни, тройни, четворни, петорни и шесторни декоративни рамки.
При контактите изборът също е огромен – единични, двойни, тройни, открити, с капак, влагозащитени, трифазен силов контакт, телефонни, компютърни, TV или комбинирани розетки. Контактите и ключовете за открит монтаж се закрепват посредством дюбели и винтове към стената, като кабелите влизат отдолу или отстрани. Те са два основни вида – обикновени и влагозащитени. Влагозащитените са с висока степен на защита IP44 или IP55, като голяма част от контактите са с капаци, което допълнително повишава тяхната сигурност. Асортиментът, който предлагаме е от марките Schneider, Legrand, Makel, Elmark и от българските Атра и Мелоплам и други.

От марката Schneider предлагаме следните серии ключове и контакти: серия Asfora, серия Unica, серия Sedna, серия Merten System M, серия Odace, серия Cedar Plus IP44, серия Nemliyer IP54 и Mureva Styl IP55.

От марката Legrand можете да откриете при нас следните серии ключове и контакти: серия Classia (Bticino), серия Celiane™, серия Living Now, серия Valena Life , серия Niloe, серия Forix.

От марката Makel предлагаме следната гама серии ключове и контакти: серия Lillium Natural, серия Lillium Natural Kare, серия Defne, серия Karea, серия за Външен монтаж, серия за Външен монтаж IP44 и IP55.

От марката Elmark следните серии ключове и контакти можете да намерите при нас: серия City, серия Lecce, серия Rhyme, серия за Открит монтаж.

Код: 13827
LED димер 12V 8А max 96W RF Едно от предимствата на LED осветлението е неговата възможност да бъде лесно управляемо и да може да реализира разнообразни ефекти. Това се извършва с помощта на LED контролерите, които са специализирани устройства, притежаващи различни функции и възможности, в зависимо..
17.20 лв.
Код: 13834
LED димер за стена 12V 16А max 192W Едно от предимствата на LED осветлението е неговата възможност да бъде лесно управляемо и да може да реализира разнообразни ефекти. Това се извършва с помощта на LED контролерите, които са специализирани устройства, притежаващи различни функции и възможности, в ..
24.20 лв.
Код: 56466
LED димер за стена 230V 1.3А 300W Едно от предимствата на LED осветлението е неговата възможност да бъде лесно управляемо и да може да реализира разнообразни ефекти. Това се извършва с помощта на LED контролерите, които са специализирани устройства, притежаващи различни функции и възможности, в за..
45.30 лв.
Код: MUR35110
Адаптор за механизми за гамата Altira антрацит серия Mureva Styl Mureva Styl са иновативни ключове и контакти, създадени да предлагат максимална устойчивост на външните климатични условия, в съчетание е със съвременен дизайн. Освен ,че гамата е устойчива на вода, разтворители и прах, тя е лесна за..
20.10 лв.
Код: MUR39110
Адаптор за механизми за гамата Altira бял серия Mureva Styl Mureva Styl са иновативни ключове и контакти, създадени да предлагат максимална устойчивост на външните климатични условия, в съчетание е със съвременен дизайн. Освен ,че гамата е устойчива на вода, разтворители и прах, тя е лесна за монт..
20.10 лв.
Код: MUR35106
Адаптор за механизми за гамата Unica антрацит серия Mureva Styl Mureva Styl са иновативни ключове и контакти, създадени да предлагат максимална устойчивост на външните климатични условия, в съчетание е със съвременен дизайн. Освен ,че гамата е устойчива на вода, разтворители и прах, тя е лесна за ..
20.10 лв.
Код: MUR39106
Адаптор за механизми за гамата Unica бял серия Mureva Styl Mureva Styl са иновативни ключове и контакти, създадени да предлагат максимална устойчивост на външните климатични условия, в съчетание е със съвременен дизайн. Освен ,че гамата е устойчива на вода, разтворители и прах, тя е лесна за монти..
20.10 лв.
Код: MGU10.206.18D
Бутон 1 pole 1 way двумодулен сглобен серия Unica бял С гамата Unica Вашият дом Ви осигурява желаната атмосфера във всеки един момент. Всеки ден и всяка нощ. През всеки сезон, домът Ви знае от какво се нуждаете, какво харесвате и кое Ви кара да се чувствате добре. Можете да създадете подходяща атмо..
11.10 лв.
Код: MGU10.206.559D
Бутон 1 pole 1 way двумодулен сглобен серия Unica крем С гамата Unica Вашият дом Ви осигурява желаната атмосфера във всеки един момент. Всеки ден и всяка нощ. През всеки сезон, домът Ви знае от какво се нуждаете, какво харесвате и кое Ви кара да се чувствате добре. Можете да създадете подходяща атм..
11.50 лв.
Код: MGU10.206.25D
Бутон 1 pole 1 way двумодулен сглобен серия Unica слонова кост С гамата Unica Вашият дом Ви осигурява желаната атмосфера във всеки един момент. Всеки ден и всяка нощ. През всеки сезон, домът Ви знае от какво се нуждаете, какво харесвате и кое Ви кара да се чувствате добре. Можете да създадете подхо..
11.10 лв.
Код: MGU10.206.858D
Бутон 1 pole 1 way двумодулен сглобен серия Unica техническо сиво С гамата Unica Вашият дом Ви осигурява желаната атмосфера във всеки един момент. Всеки ден и всяка нощ. През всеки сезон, домът Ви знае от какво се нуждаете, какво харесвате и кое Ви кара да се чувствате добре. Можете да създадете по..
11.50 лв.
Код: 764507
Бутон 6A серия NILOE бял NILOE - съвременен дизайн и качество на разумна цена. Серията NILOE предлага решение за всеки Ваш проект и лесно хармонизира с всеки интериор. Серията се произвежда в заводи сертифицирани по ISO 14001, обръща се внимание на всяка активност свързана с влиянието върху околнат..
4.10 лв.
Код: 764607
Бутон 6A серия NILOE крем NILOE - съвременен дизайн и качество на разумна цена. Серията NILOE предлага решение за всеки Ваш проект и лесно хармонизира с всеки интериор. Серията се произвежда в заводи сертифицирани по ISO 14001, обръща се внимание на всяка активност свързана с влиянието върху околна..
4.10 лв.
Код: 764515
Бутон влагозащитен IP44 6A серия NILOE бял NILOE - съвременен дизайн и качество на разумна цена. Серията NILOE предлага решение за всеки Ваш проект и лесно хармонизира с всеки интериор. Серията се произвежда в заводи сертифицирани по ISO 14001, обръща се внимание на всяка активност свързана с влиян..
8.20 лв.
Код: 764615
Бутон влагозащитен IP44 6A серия NILOE крем NILOE - съвременен дизайн и качество на разумна цена. Серията NILOE предлага решение за всеки Ваш проект и лесно хармонизира с всеки интериор. Серията се произвежда в заводи сертифицирани по ISO 14001, обръща се внимание на всяка активност свързана с влия..
8.20 лв.
Код: WDE000511
Бутон влагозащитен IP44 серия Cedar Plus бял Гамата ключове и контакти Cedar Plus се предлага в два цвята, бял и сив.Контактните излази се предлагат както с непрозрачен, така и с прозрачен капак в синьо или сиво. Ползи Стилна, здрава и водоустойчива, гамата Cedar Plus съответства на всички изискв..
6.30 лв.
Код: WDE000611
Бутон влагозащитен IP44 серия Cedar Plus сив Гамата ключове и контакти Cedar Plus се предлага в два цвята, бял и сив.Контактните излази се предлагат както с непрозрачен, така и с прозрачен капак в синьо или сиво. Ползи Стилна, здрава и водоустойчива, гамата Cedar Plus съответства на всички изискв..
6.30 лв.
Код: 764508
Бутон двоен (сериен) 6A серия NILOE бял NILOE - съвременен дизайн и качество на разумна цена. Серията NILOE предлага решение за всеки Ваш проект и лесно хармонизира с всеки интериор. Серията се произвежда в заводи сертифицирани по ISO 14001, обръща се внимание на всяка активност свързана с влияниет..
6.00 лв.
Код: 764608
Бутон двоен (сериен) 6A серия NILOE крем NILOE - съвременен дизайн и качество на разумна цена. Серията NILOE предлага решение за всеки Ваш проект и лесно хармонизира с всеки интериор. Серията се произвежда в заводи сертифицирани по ISO 14001, обръща се внимание на всяка активност свързана с влияние..
6.00 лв.
Код: 42001085
Бутон за звънец 12V със светлинен индикатор серия DEFNE бял Defne - класика в дизайна, надеждност и съвършенство. Благодарение на голямото разнообразие на механизми изделията от серия Defne ще придадат комфорт и необходимата функционалност във Вашия дом. Всеки детайл е важен в живота, Вашите избо..
5.29 лв.
Код: 55050
Бутон за звънец 220V серия LILLIUM NATURAL бял Серия Lillium Natural - Семплостта се интегрира с Вашия начин на живот. С различните си цветове, вертикални и хоризонтални рамки и възможности за избор от механизми, Lillium Natural придава стойност на Вашето пространство със своя семпъл външен в..
3.80 лв.
Код: 55250
Бутон за звънец 220V серия LILLIUM NATURAL крем Серия Lillium Natural - Семплостта се интегрира с Вашия начин на живот. С различните си цветове, вертикални и хоризонтални рамки и възможности за избор от механизми, Lillium Natural придава стойност на Вашето пространство със своя семпъл въ..
3.80 лв.
Код: 56050
Бутон за звънец 220V серия LILLIUM NATURAL орех Серия Lillium Natural - Семплостта се интегрира с Вашия начин на живот. С различните си цветове, вертикални и хоризонтални рамки и възможности за избор от механизми, Lillium Natural придава стойност на Вашето пространство със своя семпъл въ..
8.30 лв.
Код: 32001030
Бутон за звънец с етикет 12V серия LILLIUM NATURAL KARE бял Серия Lillium Natural Kare - Вашата среда е по-уютна и естетична с модерния и елегантен дизайн, качество, както и с разнообразието от цветове на Lillium Natural Kare. Цветът на стените и обзавеждането във Вашия дом, офис или което и да е ..
5.45 лв.
от 1 до 24 от общо 2352 резултата (98 стр.)
Бърза и сигурна доставка до области: София, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол