МАКС ТРЕЙД ОНЛАЙН
Количка
За покупки над 300 лв. - запитайте за индивидуални цени и решения

Лунички

За какво служат луничките?

Декоративните лунички са добре познати и използвани в интериорното осветление. С тях можете да декорирате тавана си според Вашия вкус и предпочитания. Разнообразието от форми, размери, цветове, материали и варианти за крушки гарантира добрия избор.

Луните за вграждане са на върха на популярността си. Именно с тяхна помощ можете да придадете на интериора уникален стил, оригиналност и освен това да монтирате висококачествена допълнителна осветителна система.

Лунички се използват навсякъде - в кухнята, хола, банята, офиса, магазини и други. Има много видове луни, различаващи се по дизайн, материали и конструктивни характеристики.

Луничките имат и други имена - често се наричат вградени таванни светлини. Това не е напълно вярно, тъй като съществуват и такива осветителни тела, които могат да бъдат монтирани не само на тавана, но и на стени, подове, мебели. В допълнение към вградените, има луни за открит (повърхностен) монтаж - всичко зависи от вида на конструкцията.

Лампичките за таван могат да заменят полилей или да служат като допълнителен източник на осветление. Те създават тясно насочен поток от светлина, докато на пода се образува малка осветена зона. Някои луни могат да се въртят, което позволява да регулирате осветлението в стаята. Във всеки случай, за да създадете пълноценен източник на светлина, трябва да монтирате цяла поредица от лунички или да ги допълвате с централен полилей.

Луничките за за таван са отлична алтернатива на другите видове осветителни тела. Те имат много предимства:

 • възможността за равномерно разпределение на осветлението, изключване на сенчести зони, отблясъци, осигуряване на по-ярко осветление в определени зони;
 • неограничен дизайнерски потенциал поради разнообразието от видове, цветове и материали за направа на луни;
 • минимална консумация на енергия – крушките, които се ползват за луните са икономични, харчат малко електричество, освен това лампите могат да се включват и изключват на групи;
 • зониране на стаята, създаване на желаните ефекти в стаята - подчертаване на някои зони, скриване на недостатъците на други; компактност, атрактивен външен вид, възможност за избор за всеки интериор;
 • лекота на инсталиране, възможност да свършите работата със собствените си ръце.

Как да изберем подходящи лампички за таван?

Съществуват редица класификации по различни критерии, според които се избират лампите. Най-важните параметри заслужават да бъдат разгледани.

Предназначение и вид на инсталация – в момента на купуване е важно да се изясни за кой таван е подходяща съответната луна. В зависимост от това се различават следните видове лунички:

 • За гипсокартон - двойка пружини е прикрепена към корпуса на луната, те се огъват надолу и тялото се поставя в изрязания отвор. Пружините ще се “приберат“ сами, лампата ще бъде здраво закрепена на тавана.
 • лунички
 • За окачени тавани – тъй като те са с деликатен дизайн, трябва да се борави внимателно с него. Теглото на луничките трябва да е малко, за да може таванът лесно да го издържи и да не провисне, а външният вид да остане привлекателен.
лунички

Местоположение - луничките са разделят според вида на местоположението на две основни групи – за вграждане и за външен (открит) монтаж:

 • луните за вграждане (скрит монтаж) са най-популярни. Корпусът им е скрит под повърхността, а над нея се вижда само периферията, декоративният пръстен, защитното стъкло и част от крушката. Луничките са идеално решение ако се изисква тесен лъч светлина, както и за зониране на стая - създаване на тъмни и ярко осветени зони. Тези осветителни тела имат недостатък - топлината, която генерират, остава под повърхността на тавана, което може да доведе до потенциална опасност. Затова е препоръчително използването на лед крушки, които генерират по-малко топлина.
 • луните за външен монтаж са разположение под нивото на тавана, по самата му помърхност. Те могат да осветят голяма площ от стаята, но ще бъде по-трудно да се създадат насочен лъч светлина. Такива луни са подходящи, когато не е възможно да се пробива тавана и да се инсталира скрито окабеляване. Можете да си вземете почти плоски лед луни за открит монтаж, които не нарушават семплата и изчистена визия на тавана.

Видове крушки, които могат да бъдат поставяни в лунички - изборът зависи от нуждите на клиента и вида на светлината:

 • LED крушки – лед лампите се характеризират с минимална консумация на енергия - те са 8-10 пъти по-икономични от лампите с нажежаема жичка. Тези модели дават добра, ярка светлина с желания спектър (студена и топла). Светодиодите едва се нагряват и техният експлоатационен живот е огромен - няколко години. Предимствата на лед крушките са: пестене на енергия; дълъг срок на работа; природосъобразни; висока светлинна мощност.
 • Халогенни - халогенът се различава от конвенционалната лампа с нажежаема жичка по присъствието на халогенни пари, което намалява преноса на топлина и дава икономия при работа. Халогенните крушки използват електричество умерено, но те трябва да се използват внимателно за окачени тавани. Безопасната мощност не трябва да надвишава 35 вата. При поставяне на крушката трябва да се носят ръкавици - петна от мазнини унищожават кварцовия слой и в бъдеще може да се спука.

Дизайн - по дизайнерски характеристики луничките биват два основни вида – статични и подвижни:

 • Въртящите се модели позволяват да променяте позицията след инсталацията, което помага за осветяване на определена зона като насочвате светлината към определеното място. Препоръчително е да ги закупите, ако знаете със сигурност, че тази функция ще бъде търсена. Цената на подвижните луни е по-висока от тази на стационарните.
 • Статичните луни са фиксирани и светят само в една посока. Невъзможно е да се регулира посоката на светлината.

Параметри за избор - има различни показатели, по които се избират луните:

 1. Мощността е много важна, тя определя натоварването в мрежата. При избора на лед крушки обикновено се препоръчва да се купуват модели от 4-10 вата. Също така трябва да изберете цвят - той може да бъде топъл, неутрален и студен.
 2. Дизайн - луничките могат да бъдат отворени и затворени. Първите нямат защитно покриетие, докато вторите обикновено са защитени със стъкло. Обикновено затворените луни се предпочитат за баня или кухня, за да се предпазят от прах, мазнини или вода.
 3. Форми - изборът на външния вид на луните е голям. Има модели, които са кръгли, овални, квадратни и дори с неправилни, асиметрични форми. Декорът може да бъде избран и в различни цветове: хром, мат хром, златист, бял, черен, антични нюанси на медено и зелено и много други. Защитното стъкло на луната може да бъде прозрачно, матирано, огледално, цветно или дори релефно.
 4. Материал на производство – повечето лунички са направени от метални отливки, но има и акрилни, стъклени и кристални луни.
 5. Степен на защита - важно е да се вземе предвид степента на защита на корпуса, ако осветителното тяло трябва да се монтира в помещение с висока влажност или при тежки условия на работа. Класът на защита се обозначава с буквите IP, последвани от две цифри. Първата отразява ефективността на защита срещу твърди частици, а втората - срещу вода. В банята и кухнята трябва да се поставят луни с минимум защита от IP44. Степента на защита е важна, когато луничките са избрани за мокри помещения (баня), както и за таванско помещение, мазе или гараж.
 6. Захранващо напрежение - някои луни могат да работят без преобразувател на напрежение, а директно на 220V. Това зависи от крушката, която ще се постави. Други лунички за таван изискват 12-24V, поради което са оборудвани с преобразуватели на електричество. Безопасността на такива лунички е висока и затова се поставят в детски стаи и стаи с висока влажност. Луничките за баня е силно препоръчително да бъдат на 12V.
 7. Размерът - когато купувате лампички за таван, трябва да обърнете внимание на размерите. Важно е да се оцени височината на продукта, дали той ще отговаря на съществуващия тип таван. В противен случай таванът ще трябва да бъде свален, което не винаги е възможно. Разстоянието от най-високата точка на луната до таван трябва да бъде най-малко 5 см. Това е необходимо за разсейване на топлината, окабеляване, монтажни плочи, платформи и крепежни елементи. Преди да изберете лампа, трябва да се запознаете с нейните размери. Размерът на луната е важен, за да знаете какви отвори да направите: диаметрите на луничките са 60, 65, 70, 75, 80, 85 мм. Когато избирате лунички за таван с рамкова основа, трябва да обърнете внимание на ширината, дълбочината, дължината, диаметъра и да сравните с дизайна на тавана.
 8. Височина - различните видове луни имат различна височина на фасонката. Зависи къде ще бъде монтирано осветителното тяло. Корпусът зависи от това каква лампа е поставена. Има следните видове фасонки: E27 - стандартен държач на крушка; E14 - така наречените миньонки; G4, GU10, G9 - са за малки крушки с щифтове.
 9. Опции за поставяне на лунички за таван - няма строги ограничения за поставянето на тези осветителни тела. Трябва обаче внимателно да проектирате инсталационната схема. Комфортът на интериора, неговата привлекателност зависи от това. Най-популярните схеми са: правоъгълни, успоредни, кръстовидни, дъгообразни, шах-матни и квадратни. Разположението на луните за вграждане по периметъра на стаята е най-добрият вариант за създаване на допълнително осветление. Източниците на светлина могат да се включват едновременно с полилея за максимална интензивност. Включването само на луните позволява да създадете уютна интимна атмосфера.

Луничките се правят в различни стилове. Компактността им, както и способността да ги правят невидими, прави светлинните източници отлична възможност за хай-тек и минимализъм. Тези стилове се характеризират с максимална функционалност и не използват излишен декори. Луните се вписват перфектно в дизайна, подчертават стиловите характеристики.

В асортимента на тези осветителни тела можете да намерите успешни варианти за стиловете класически и ориенталски. Перифериите на такива модели са украсени с позлата, гравирани с камъни или метални шарки. За производството им се използват кристални дифузери и стъклени декоративни висулки. Това позволява на тези лунички да украсят интериора достойно.

Къде мога да поставя лунички за таван?

Луните се използват навсякъде:

 • в дома за осветление на спални, кухни, бани, балкони;
 • не само на жилищните помещения, но и на тавана, мазето, гаража;
 • в офиси, болници, училища, детски градини;
 • в магазини, търговски центрове и други.

Лампички за таван се използват, за да се раздели голяма стая на няколко зони - за отдих, за работа или да се подчертаят важни интериорни детайли. Често луничките са допълнение към полилей или лампион. Те се предлагат в различни форми като квадрати, кръгове или дизайнерски декорации. Луните са скрити под повърхността на тавана или поставени върху нея.

Лампичките за таван имат характеристики, които ги отличават от другите източници на светлина:

 • Те разпределят равномерно светлинните лъчи в определена зона на стаята;
 • Голям избор между видове, материали за производство, цветове;
 • Повечето лунички са енергийно ефективни;
 • Лесни за свързване.

Предимства и недостатъци на луничките

Както всички осветителни тела, луничките имат своите плюсове и минуси:

Предимства:

 • Възможността да се фокусирате върху определен обект или отделна част от стаята;
 • Равномерно осветление. Няма тъмни области;
 • Срокът на експлоатация е по-дълъг от този на конвенционалното осветително тяло;
 • Луничките могат да побират различни видове лампи, в зависимост от фасонката, която ще поставите;
 • Голям избор на външен вид;
 • Пестене на енергия;
 • Устойчив на механични повреди;
 • Без отблясъци, трептене, шум.

Недостатъци:

 • Има някои трудности в дизайна на осветлението. Изисква се ясно изчисление;
 • Някои устройства изискват трансформатор;
 • В случай на неизправност, луната трябва да бъде подменена със същата;
 • Голяма стая изисква голям брой луни;
 • Въпреки недостатъците, луничките са популярни сред купувачите. Те са монтирани като допълнително осветление, както и като основно.

Правила за инсталиране на луничките

Когато инсталирате осветителното тяло, трябва да се придържате към правилата:

 1. Спазване на мерките за безопасност. На първо място, трябва да се уверите че захранването е изключено.
 2. Подготвеният отвор трябва да съвпада точно с размерите на луната. Диаметърът на отвора в тавана трябва да съвпада точно с размера на осветителното тяло. Най-често луните имат диаметър от 60 до 85 мм. Дупката се прави с бормашина с дървена корона с необходимия диаметър.
 3. За надеждността на свързването на проводниците се използва подходяща клема.
 4. Разстоянието от стената до източника на светлина трябва да бъде не повече от 60 cm, а разстоянието между луничките трябва да бъде 25-30 cm.
 5. Когато инсталирате лунички, трябва да вземете предвид материала на окачения таван, материала, от който е направена рамката. Ако има възможност за пожар, тогава за окабеляване се използват топлоустойчиви кабели, всички връзки трябва да бъдат изолирани,
  взема се предвид мощността на лампите.
 6. Инсталирането и свързването може да варират. Зависи от приоритетите на домакина. Възможно е да свържете всички осветителни тела към превключвател с един бутон. Или можете да използвате ключ с два, три клавиша, тогава луните ще светват на групи.
 7. Модерните таванни светлини могат да се затъмняват без проблеми, т.е. инсталирайте превключвател с функция за плавно затъмняване. Този ефект се постига чрез инсталиране на димер със съответните съвместими крушки. За луни с LED крушки е необходимо да закупите специален димер предназначен за лед, който е с повишена честота и премахва трептенето. Такова осветление е доста удобно и безвредно.
 8. Инсталирането завършва чрез поставяне на корпуса на устройството в отвора.

Каква светлина да изберем за луните?

Днес можете да намерите лампи с температура на сияние от 2700 до 8500 Келвина. Колкото по-ниска е тази цифра, толкова по-близо ще бъде светлината до стандартните крушки с нажежаема жичка. За жилищни помещения се използват 2 диапазона на температурата:

 • 2700-3200К - топъл, леко жълтеникав цвят. Ние сме свикнали с този вид осветление. Когато се съмнявате коя температура да изберете, придържайте се към този диапазон;
 • 3900-4300K - бяла светлина (да не се бърка със студена) без син оттенък. Тази цветна температура е по-близка до естествената слънчева светлина. Цветовете на предмети, подови настилки, тапети ще изглеждат по-естествени. Трябва да свикнете с този вид осветление, обикновено отнема не повече от 3 дни, за да се адаптирате;
 • Крушки за лунички със светлина от 4300 до 8500К ще блестят със син оттенък. Светлината не изглежда приятна. Не се използва у дома. Осветителните тела с температура на светене над 7000 K са рядкост.

Как да изчислим необходимия брой лунички за осветяване на стая?

Тези изчисления са доста сложни и зависят от ефективността на крушките, вида на помещението, височината на таваните, ъгъла на светлинния източник и Вашите предпочитания.

Когато планирате осветление с луни, основните неща, които трябва да имате предвид, са размерът на стаята и това, за какво се използва тя. Не забравяйте да включите и мебелите в плана си.

Луничките могат да бъдат основен източник на светлина за помещенията. Броят на луните, от които се нуждаете зависи от ефекта, който търсите. Една стая може да се нуждае от повече или по-малко светлина в зависимост от нейния размер, употреба и вид декор.

Например, кухня, в която се приготвя храна, може да се нуждае от повече светлина, отколкото да речем, хол, който обикновено има по-спокойна атмосфера. При всички положения изграждането на няколко слоя осветление осигурява приятна атмосфера и необходимата осветеност.

Освен за общото осветление луничките могат да се използват за насочване на фокуса на светлината към определени зони на помещението. Разберете кои области се нуждаят от повече светлина и ги използвайте като своя отправна точка. Например, ако планирате оформлението на осветлението в баня, може да искате да групирате светлините над мивка, където се нуждаете от добра видимост. Или ако Вашите луни за вграждане са в хол, може да имате стол за четене, който да се нуждае от повече светлина. Тези осветителни тела трябва да бъдат разположени първо, а останалите да бъдат планирани около тях.

Общото правило, към което можете да се придържате, е 1 луна на 1,4 м2 площ при средна височина на тавана.

Общото правило за разстоянието между луните е да вземете височината на тавана и да я разделите на 2. Например, ако таванът Ви е висок 3 метра, тогава луните трябва да са на разстояние около 1.5 метра една от друга. Важно е да се има предвид, че това е много общо правило и трябва да се използва с повишено внимание. Може да искате да поставите луничките по-близо една до друга или по-отдалечени в зависимост от това колко светъл или тъмен е Вашият декор, целта на осветлението, както и размера и мощността на самите луни.

В идеалния случай трябва да оставите разстояние между ръба на тавана и осветителните тела, защото ако са твърде близо до стената, те ще създадат нежелани сенки, които всъщност могат да направят стаята да изглежда по-малка, отколкото е.

Код: 99206
LED панел за баня FUEVA 5 IP44 2.7W 4000K 360Lm за вграждане бял Серия PURE RELAXATION - Превърнете банята в личния си уелнес оазис. Модерната баня и осветителните тела около огледалото излъчващи приятна светлина осигуряват релакс и комфорт. Общо описание: Осветителните тела за..
18.90 лв. 19.90 лв.
Код: 99208
LED панел за баня FUEVA 5 IP44 2.7W 4000K 360Lm за вграждане хром Серия PURE RELAXATION - Превърнете банята в личния си уелнес оазис. Модерната баня и осветителните тела около огледалото излъчващи приятна светлина осигуряват релакс и комфорт. Общо описание: Осветителните тела з..
24.70 лв. 27.00 лв.
Код: 99213
LED панел за баня FUEVA 5 IP44 2.7W 4000K 360Lm за вграждане черен Серия PURE RELAXATION - Превърнете банята в личния си уелнес оазис. Модерната баня и осветителните тела около огледалото излъчващи приятна светлина осигуряват релакс и комфорт. Общо описание: Осветителните тела за ба..
19.80 лв. 20.79 лв.
Код: 304AC0100398
Декоративна луна стационарна MR16 ф120мм кръгла прозрачен акрил с LED лента 3W 4000K  Посочената цена е само за тялото, не включва крушка. Мощност LED лента - 3W 4000K 330Lm ..
8.92 лв. 9.39 лв.
Код: 26307
Луна QULES AC L-B влагозащитена IP44 стационарна 1xGU10 max 35W квадратна черна Kanlux Посочената цена е само за тялото, не включва крушка...
11.50 лв. 12.72 лв.
Код: 26301
Луна QULES AC L-C/M влагозащитена IP44 стационарна 1xGU10 max 35W квадратна мат хром Kanlux Посочената цена е само за тялото, не включва крушка...
13.90 лв. 14.40 лв.
Код: 016-015-0006 CW
LED луна за вграждане 6W 6400K 480Lm квадратна бяла стъклена HorozЛед луните са много икономични, защото спестяват енергия; Не излъчват вредни UV и IR лъчи; Имат дълъг живот; Не нагряват и не трептят; Моментално се включват на 100%; Не им е необходимо време, за да загреят; Изцяло заместват..
9.30 лв. 10.50 лв.
Код: 015-017-0050
Влагозащитена луна за вграждане IP65 кръгла бяла Високо разсейване на топлината, ниско съдържание на въглерод и защита на околната среда. Крушката и фасонката не са включени в цената. Приложение: Проектирана е както за външна, така и за вътрешна упортеба. Може да се използва в баня, спалня, кино,..
7.55 лв. 8.40 лв.
Код: 900113
LED smart луна влагозащитена IP44 EGLO.Z CONNECT FUEVA-Z 10.5W TW 1520Lm димируема мат хром EGLO Connect.z комбинира две технологии за управление в една система ZigBee е най -широко използваният стандарт в света за интелигентния дом (smart home) Предимства:Работа в мрежа; Директна връзка с A..
69.00 лв.
Код: 900102
LED smart луна влагозащитена IP44 EGLO.Z CONNECT FUEVA-Z 10.8W TW 1250Lm димируема бяла 2700К-6500К EGLO Connect.z комбинира две технологии за управление в една система ZigBee е най -широко използваният стандарт в света за интелигентния дом (smart home) Предимства:Работа в мрежа; Директ..
62.70 лв.
Код: 900107
LED smart луна влагозащитена IP44 EGLO.Z CONNECT FUEVA-Z 10.8W Tuneable White (2700K-6500K) 1250Lm димируема черна EGLO Connect.z комбинира две технологии за управление в една система ZigBee е най -широко използваният стандарт в света за интелигентния дом (smart home) Предимства:Работа в мреж..
63.00 лв.
Код: 98842
LED smart луна влагозащитена IP44 EGLO.Z CONNECT FUEVA-Z 18W TW 1800Lm димируема бяла EGLO Connect.z комбинира две технологии за управление в една система ZigBee е най -широко използваният стандарт в света за интелигентния дом (smart home) Предимства:Работа в мрежа; Директна връзка с Amazon ..
80.00 лв.
Код: 98844
LED smart луна влагозащитена IP44 EGLO.Z CONNECT FUEVA-Z 18W TW 1800Lm димируема мат хром EGLO Connect.z комбинира две технологии за управление в една система ZigBee е най -широко използваният стандарт в света за интелигентния дом (smart home) Предимства:Работа в мрежа; Директна връзка с Ama..
88.00 лв.
Код: 98846
LED smart луна влагозащитена IP44 EGLO.Z CONNECT FUEVA-Z 18W TW 1800Lm димируема черна EGLO Connect.z комбинира две технологии за управление в една система ZigBee е най -широко използваният стандарт в света за интелигентния дом (smart home) Предимства:Работа в мрежа; Директна връзка с Amazon..
84.00 лв.
Код: 900112
LED smart луна влагозащитена IP44 EGLO.Z CONNECT FUEVA-Z 5.4W TW 600Lm димируема мат хром EGLO Connect.z комбинира две технологии за управление в една система ZigBee е най -широко използваният стандарт в света за интелигентния дом (smart home) Предимства:Работа в мрежа; Директна връзка с Ama..
60.00 лв.
Код: 900106
LED smart луна влагозащитена IP44 EGLO.Z CONNECT FUEVA-Z 5.4W TW 600Lm димируема черна EGLO Connect.z комбинира две технологии за управление в една система ZigBee е най -широко използваният стандарт в света за интелигентния дом (smart home) Предимства:Работа в мрежа; Директна връзка с Amazon..
58.00 лв.
Код: 900101
LED smart луна влагозащитена IP44 EGLO.Z CONNECT FUEVA-Z 5.4W TW 600Lm димируема бяла EGLO Connect.z комбинира две технологии за управление в една система ZigBee е най -широко използваният стандарт в света за интелигентния дом (smart home) Предимства:Работа в мрежа; Директна връзка с Amazon ..
59.80 лв.
Код: 900099
LED smart луна влагозащитена IP44 к-т 3бр. EGLO.Z CONNECT FUEVA-Z 3х2.8W TW 3x360Lm димируема бяла EGLO Connect.z комбинира две технологии за управление в една система ZigBee е най -широко използваният стандарт в света за интелигентния дом (smart home) Предимства:Работа в мрежа; Директна връ..
94.00 лв.
Код: 900111
LED smart луна влагозащитена IP44 к-т 3бр. EGLO.Z CONNECT FUEVA-Z 3х2.8W TW 3x360Lm димируема мат хром EGLO Connect.z комбинира две технологии за управление в една система ZigBee е най -широко използваният стандарт в света за интелигентния дом (smart home) Предимства:Работа в мрежа; Директна..
102.00 лв.
Код: 900105
LED smart луна влагозащитена IP44 к-т 3бр. EGLO.Z CONNECT FUEVA-Z 3х2.8W TW 3x360Lm димируема черна EGLO Connect.z комбинира две технологии за управление в една система ZigBee е най -широко използваният стандарт в света за интелигентния дом (smart home) Предимства:Работа в мрежа; Директна вр..
98.00 лв.
Код: 99671
LED smart луна за вграждане EGLO.Z CONNECT SALICETO-Z 5W RGB+TW 345Lm IP20 подвижна димируема бяла EGLO Connect.z комбинира две технологии за управление в една система ZigBee е най -широко използваният стандарт в света за интелигентния дом (smart home) Предимства:Работа в мрежа; Директна връ..
66.00 лв.
Код: 99672
LED smart луна за вграждане EGLO.Z CONNECT SALICETO-Z 5W RGB+TW 345Lm IP20 подвижна димируема мат хром EGLO Connect.z комбинира две технологии за управление в една система ZigBee е най -широко използваният стандарт в света за интелигентния дом (smart home) Предимства:Работа в мрежа; Директна..
66.00 лв.
Код: 99669
LED smart луна за вграждане EGLO.Z CONNECT SALICETO-Z 5W RGB+TW 345Lm IP20 подвижна димируема черна EGLO Connect.z комбинира две технологии за управление в една система ZigBee е най -широко използваният стандарт в света за интелигентния дом (smart home) Предимства:Работа в мрежа; Директна вр..
66.00 лв.
Код: 99673
LED smart луна за външен монтаж EGLO.Z CONNECT CAMINALES-Z 1хGU10 1x5W RGB+TW 345Lm IP20 подвижна димируема черна EGLO Connect.z комбинира две технологии за управление в една система ZigBee е най -широко използваният стандарт в света за интелигентния дом (smart home) Предимства:Работа в мрежа..
105.00 лв.
от 1 до 24 от общо 406 резултата (17 стр.)
Бърза и сигурна доставка до области: София, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол