МАКС ТРЕЙД ОНЛАЙН
Количка
За покупки над 300 лв. - запитайте за индивидуални цени и решения

Пендели

Пендели: какви са те и как се използват?

Пенделите са осветителни тела с един, два или повече абажура на дълъг кабел, въже, тръба или метална струна. Дължината им обикновено може да се регулира според желаната височина. Този тип тела се използват най-често в барове, ресторанти, в кухнята над масата за хранене или работния плот или във всекидневни.

Абажурите на пенделите са изработени от стъкло, пластмаса, текстил или хартия. Формата и цветът им могат да бъдат много разнообразни. Когато избирате пендел, трябва да обърнете внимание на това как ще се впише на интериора на стаята.

За първи път в историята висящите лампи се наричат полилеи. Те са окачвани на дълги вериги в храмове и катедрали. Такива лампи били направени от мед, ковано желязо и сребро. Полилеите са били големи по размер, на едно или повече нива, с много висулки. Между другото, модерните полилеи, направени в класически стил, донякъде напомнят на същите тези лампи.

Пенделите също са висящи осветителни тела и са подходящи за различни приложения. Терминът "висящо осветително тяло" характеризира вида на монтажа, а самите осветителни тела могат да бъдат както класически, така и модерни, с един или няколко абажура.

Използването на пендели за осигуряване на общото осветление е предизвикателство, но правилно подбраният пендел може не само да освети една стая, но да и придаде напълно нов облик.

Богатият избор позволява да изберете осветително тяло в съответствие с интериора на стаята. За всеки стил интериор има подходящи пендели. Например, ако стаята е направена в хай-тек или минималистичен стил, трябва да изберете висяща лампа с подходящ дизайн. Оригиналната форма, студените цветове и строгите елементи са отличителен белег на този стил лампи. Те ще бъдат отлично решение за такъв интериор.

Пенделите могат да се използват в различни помещения, но най-добре е да се поставят в такива с високи тавани. Висящите лампи са подходящи за хола и трапезарията. Можете да използвате пендел, който да поставите в центъра на композицията за осветление на стаята. Друг вариант е да използвате няколко висящи светлини. Пенделите се поставят над кухненска маса или плот. Тяхната светлина е насочена към плота, което позволява на „домакинята на кухнята“ да приготвя удобно вкусни ястия.

Къде и колко пендели да използвам?

На този въпрос е почти невъзможно да се отговори еднозначно. Пенделите позволяват да зонирате пространството, да подчертаете, ако е необходимо, цвета и текстурата на интериора. Понякога лампата се превръща в ярък акцент, основният декоративен елемент на стаята. Броят зависи от вида и размерите на помещенията, височината на тавана, цветовата схема и нуждите, които трябва да покрие осветлението.

Ако стаята е малка, е напълно възможно да се освети само с един пендел. Като поставите и вградени лунички, можете да добавите още светлина. В трапезариите и дневните се използват повече от един пендели.

Ако изберете обемни модели, ще са достатъчни 2-3 осветителни тела. По-добре е те да бъдат от един стил в груповата композиция, което ще придаде завършеност на интериора. Правилно подбраните висящи лампи могат да преобразят една стая, да добавят специални нотки на уют и комфорт.

Характеристики при изобр на пендели

В днешно време можете лесно да намерите много актуални модели пендели - висящи лампи, които се отличават със своята компактност, безопасност и други полезни свойства. Модерните пендели са практични и артистични елементи от стилен декор, което ги прави много често използвани от дизайнери в апартаменти и офиси, хотели и кафенета.

Прозрачните пендели са идеални за голяма стая, като зала или ресторант, и осигуряват ярко и висококачествено осветление. Ако искате да разнообразите интериора, по-добре е да поставите няколко пендела в една стая. Ако стаята е светла, препоръчваме да изберете пендели с насочена светлина, а ако е тъмна, такива, които ще разсейват светлината.

Сред най-важните предимства на пенделите са:

  • външна привлекателност;
  • гъвкавост при използване;
  • разнообразие от дизайни, размери, цветове и форми;
  • безопасност, лекота на монтажните работи;
  • дълъг период на работа;
  • достъпна цена.

По броя на лампите се различават: единични модели - в такива осветителни тела се използва само един абажур; двойни модели - дизайнът им се състои от два еднакви или подобни абажура; модели с повече от два абажура – могат да бъдат с 3-4-5 и повече светлинни източника. Модулните пендели са идеални за декорация на офиси и индустриални помещения. Пенделите могат да бъдат на въжета, на тръба с всякакъв диаметър, на синджир, на тънки метални струни или на дълъг кабел. Дължината им може да се регулира в зависимост от височината на тавана.

Материали и форми на пенделите

Материалите от които са направени са най-различни - както синтетични, така и естествени, използвайки съвременни производствени технологии. Поради тези причини този универсален източник на светлина разширява границите на употреба, става по-траен и надежден.

В процеса на производство на абажури много често се използва текстил от различни видове: памук и кадифе, рипсено или копринено. Всички те могат да бъдат всякакви цветове, могат да се отличават с красиви гънки или приятна гладкост. Тези нюанси са необходими за създаване на ефект на разсеяна светлина. Абажурите от плат лесно възприемат неблагоприятни влияния, поради което не се препоръчва да се окачват в кухни или бани.

Метал: изделия от неръждаема стомана или алуминий. Те се отличават с достатъчен фактор на отражение на светлината, лекота на поддръжка и специална издръжливост. Хромирани метални абажури перфектно ще допълнят стила на минималистична стая. Продукти с големи медни или бронзови нюанси могат да бъдат избрани за интериор в модерен стил.

Използването на стъкло в много осветителни тела е една от най-подходящите идеи (естетически и практически). Гладка повърхност, направена да прилича на кристал, витраж или полупрозрачна - във всеки дизайн стъкления абажур ще изглежда лек и разкошен.

Пластмасовите абажури се предлагат в най-невероятните форми, цветове и параметри. Лекотата на пластмасата помага да се създават обемни модели, дизайни от много слоеве или дизайнерски продукти с най-необичайни форми. Пластмасовите абажури са подходящи за градски интериор и различни работни пространства. Осветителните тела с поликарбонатно тяло много добре ще подчертаят строгия стил на офис пространството.

Естествени материали като хартия, дърво и ратан са избрани за производството на пенделни абажури в рустик или етно стил. Хартиени абажури са подходящи за ориенталска декорация, дървени - за традиционен декор, ратанови - за еко стил. Днес има и модели на бетонни лампи - оригинални продукти за декорация на всеки дом.

Интересно изглеждат модели с комбинирани материали: те съчетават метал и стъкло или дърво и плат.

Няма значение каква форма абажур сте решили да купите - куполна или сферична, под формата на цилиндър или тръба, плоча или купа, пръстен или камбана, полусфера или конус. Най-важното е тази лампа да се вписва идеално в интериора на стаята, където искате да я поставите.

Какви крушки да избера за пендели?

Висящите осветителни тела позволяват да използвате почти всяка крушка, която се продава. Несъмнено най-подходящи са лед крушките, поради редицата им предимства като нисък разход на енергия, издръжливост, екологичност, разнообразието от форми и размери. Предлагат се лед крушки за всички стилове и форми пендели. Дори има крушки, с голами размери и декоративни форми, които заместват и самия пендел.
Много популярни са винтидж крушките с диоди тип filament, които заместват напълно като дизайн и яркост на светлината старите крушки с нажежаема жичка. Подходящи за отворен тип пендели са крушките с формата на глобус.

Какъв цвят пендел да избера?

Ако искате да създадете красив и добре обмислен интериор във всички отношения, тогава трябва да вземете предвид цвета на осветителното тяло. Като правило абажурът на пендела се избира в съответствие с цветовата схема на основния интериор.

Класическите цветове са черно, сиво, бяло и кафяво. Тези опции изглеждат страхотно в много интериори. Струва си обаче да се подчертаят модерните интериори в стил хай-тек или минимализъм. В такива ансамбли лампите в класически нюанси ще изглеждат перфектно.

Най-популярни са белите и прозрачни нюанси на висящи лампи. За спалните изберете пастелните тонове на тюркоазено, синьо, розово. В модерния интериор пенделите могат или да хармонизират, или да контрастират с цвета на декора на стаята.

Червените, жълтите и оранжевите пендели могат да се използват за декориране на стая в кафяви тонове, докато черните и сините лампи са идеални за спални, декорирани в бели тонове. Можете също така да съобразите лампите с цвета на мебелите. Например, абажур в зелен цвят е идеален за спален комплект в цвят венге.

Матираните стъклени абажури по-рано са били най-често използвани в помещения като бани и тоалетни, но днес могат да се видят във всички стаи, когато са декорирани в стил LOFT, минимализъм или хай-тек.

Препоръки при избор на пендели?

Основната задача на висящите лампи е да осигурят локално осветяване на определена зона от стаята. Има много критерии за избор на висящи лампи.
При избора на окачена осветителна конструкция първата стъпка е да се вземе решение за материала на абажура. Той може да бъде прозрачен или не. Първият вариант е идеален за дифузно осветление, докато вторият е идеален за насочено осветление.

Устройството трябва да бъде избрано според неговата мощност. Тук съотношението е много просто - колкото по-голяма е самата стая ( има високи тавани или значителен размер), толкова по-мощно осветително тяло трябва да бъде избрано.

Височината на окачването също играе важна роля. Най-добрият вариант е, ако осветителното тяло, което сте избрали има възможност за регулиране на дължината. Взема се предвид помещението, в което ще бъде монтирано висящото осветително тяло.

Модерните пендели са универсални за употреба, те представляват класически или авангардни осветителни тела с единично окачване или няколко сглобени в една структура.

Броят пендели за всяка стая не може да се определи по никаква формула. Броят, формата, цветът и функционалността се определят от целта и площта на помещението, височината на тавана в него, зададените локални задачи, общия стил и цветовата схема на интериора.

При избора е много важен материалът, от който е направен абажурът на осветителното тяло, както и неговата форма. Степента на прозрачност на абажура и неговата конфигурация влияят върху яркостта и посоката на излъчения светлинен поток. В лампите, чиито абажури са направени от прозрачно стъкло, светлината е меко и равномерно разсеяна в пространството. Ако са непрозрачни, направени от дърво или например метал, светлината от тях ще бъде насочена, осветяваща тясна зона директно под лампите.

Можете да разширите обхвата на светлинния лъч на такова осветително тяло, като го повдигнете по-високо до тавана, като съкратите веригата или жицата, на която е окачен. И ако трябва да стесните осветената зона, като фокусирате светлината върху определен елемент от интериора, просто трябва да спуснете окачването по-ниско.

Стаите, в които е по-добре да не се поставят пендели са тесни антрета. В условията на липса на пространство, осветително тяло, окачено на тавана, просто създава смущения и дискомфорт, по-добре е да използвате осветление с прибран до тавана монтаж. Банята също е място, където е по-добре да не инсталирате лампи с отворен абажур, предвид високата влажност.

Подходящи помещения за окачване на висящи осветителни тела:

Офис - в него висящите лампи се използват за осветяване на бюрото. В малък офис можете да закачите една лампа с възможност за промяна на дължината на кабела. За просторен офис са подходящи 2-3 еднакви компактни лампи. Една висяща лампа с матов абажур няма да е достатъчна за горно осветление, а няколко ще се справят със задачата и ще изглеждат модерни и стилни.

Кухня - в нея пенделите могат ефективно да се поставят над голяма маса за хранене. Същата техника може да се използва при подреждането на кафенета, барове и места, където хората се хранят. Когато купувате висящи лампи за монтаж в кухнята, предпочитайте модели, изработени от практични материали. Важно е материалът, от който са направени, да се поддържа и почиства лесно. Нека е стъкло или метал - почистват лесно, почти няма ограничения за използването на почистващи препарати. За отделна трапезария са подходящи всякакви висящи светлини, но все пак избирайте абажури от плат с повишено внимание: те лесно събират прах и абсорбират миризми.

Спалня - по правило лампите за окачване в такива стаи са разположени в центъра или над всяко нощно шкафче. Спалнята ще бъде снабдена с уют и спокойна атмосфера от лампи, чийто абажур е направен от плат или хартия. Дизайнерите съветват избора на лампи под формата на полукълбо или сфера за спални. Абажурът с форма на топка дава усещане за безопасност и спокойствие. Можете също така да използвате многостенни лампи с тъкани, те осигуряват достатъчно осветление, светлината се оказва мека, равномерно разпръсната из стаята. Ако в спалнята е подредена работна зона, препоръчително е да поставите допълнителен аплик с насочена светлина с плътен непрозрачен абажур над нея.

Всекидневна - актуалното решение предвижда многостепенно осветление, горната светлина се осигурява от висящи лампи от разсейващ тип. Дизайнерът ще избере група окачвания, които съответстват на създадения интериор по форма, стил и цвят, и ще осигури желаната интензивност на светлината.

Барът се превърна в модерен атрибут на кухненския интериор. Обикновено за него е предвидено отделно осветление. Там също можете да използвате пендели. Изглежда впечатляващо, когато са направени под формата на полукълба или конуси. Такива абажури насочват светлината директно към плота, а останалите кухненски площи не се осветяват от тази група лампи. По-добре е да закупите не твърде ярки крушки и да намалите площта, покрита от светлинния поток, като ги поставите по-близко до плота.

Много хора предпочитат да поставят осветителни тела с оригиналния дизайн над бара. Оригинално изглеждат лампи под формата на „бутилки“ или „чаши“. Домашният бар изисква повече от едно осветителни тела. Като правило те са ограничени до три, но определящият критерий е дължината на кабела.

Как правилно да разположим висящи лампи?

Всичко се определя от вида и предназначението на помещенията, в които се извършва инсталацията. Ако трябва да инсталирате лампа от този тип в коридора, трябва да съкратите максимално дължината на проводника. В този случай няма да се допирате до осветителното тяло.

Трябва да има разстояние най-малко 2м от пода до най-ниската точка на осветителното тяло.

В помещения като спалня или хол лампата също трябва да бъде поставена на поне 2 м по-високо от повърхността на пода. Това разстояние също зависи от размера на абажура, както и от функцията на осветителното тяло, което е за общо или зониращо осветление.

При поставяне на окачена лампа над бар или над маса между плота на масата и долната точка на пендела трябва да има интервал от 70-90 см, което позволява добро осветление. Лампа, инсталирана на такава височина, няма да попречи на тези, които седят или работят на бара.

LED пендели

Потребителят винаги избира модерни и висококачествени стоки, това важи и за висящите лампи. Ярките лед пендели с модерен дизайн намират все повече почитатели. Избирайки LED пендел имайте предвид:

  • Интензивността на светлинния лъч. В зависимост от предназначението на осветителното тяло можете да изберете модел с по-голяма мощност или по-малко мощен. За хола и офиса се купуват най-ярките осветителни тела, а в коридора и на стълбите могат да се монтират умерени или дори слаби;
  • Цветна температура. Тя варира в диапазона от 2700-6500 К. Колкото по-ниска е стойността на този показател, толкова по-топъл е спектърът на светлинния поток, а студеният спектър е подобен на естествената светлина;
  • Ъгъл на разсейване на светлинен лъч – от него зависи дали светлината ще е по-концентрирана или разсеяна;
  • Индекс на цветопредаване - от това зависи степента на естественост на осветлението.

Модерните лед висящи лампи имат отлични практически характеристики и атрактивен дизайн. Те изглеждат хармонично в много интериори и често служат като последен дизайнерски щрих. Основното предимство на такива модели е, че техният светлинен поток може да бъде насочван в посоката, която желаете.

Пендели – стилово разнообразие

За високотехнологичен и прогресивен ансамбъл в модерен хай-тек стил се препоръчва да изберете висящи лампи, изработени от метал. Материалът може да бъде лъскав, матов или хром. Можете да намерите не само семпли, но и футуристични форми. Съвременните високотехнологични продукти са с отсъствието на ненужни детайли и декорации, ярко въплъщение на минимализма и градската среда.

Що се отнася до елегантния модерен стил, пенделите, допълнени от елегантни абажури с ефектни вълнообразни и извити черти, ще изглеждат най-добре в него.

Осветителните тела с висящ монтаж в класически стил изглеждат не по-малко привлекателни - сдържано благородство, грация, симетрия, правилни форми и ясни линии. За създаването на изтънчен интериор класическите лампи са много подходящи. Такива опции се характеризират с дискретен лукс. Най-често класическите продукти се правят от естествени и висококачествени материали. Това може да бъде естествено дърво, бронз и други подобни суровини.

Популярният стил тип „таванско помещение“ не се страхува от експерименти. Избирайки такъв интериор, можете да дадете воля на въображението и смело да отблъснете традиционните и скучни дизайнерски решения. Можете също така да дадете предпочитание на правилните геометрични опции.

Изделия в етно стил - лампи под формата на факли, свързани с афро дизайн, хартиени - японски абажури. Пенделите в арабски стил изумяват с голямо количество злато, кристални висулки, много малки елементи и необичаен лукс. Продуктите в ориенталски стил също са много популярни и пищни.

Осветителните тела в скандинавски стил са монохромни, разнообразни, лаконични, без претенциозност, използват естествени материали.

Пенделите в античен стил радват окото със своята завладяваща изтънченост, основи с метално покритие, абажурите могат да бъдат украсени с резби или шарки.

Дизайнът в ретро и кънтри стил е жива комбинация от цветове и пъстър разкош. Най-често пенделите във винтидж стил са доста сложни, с много украсени елементи. Такива устройства са обемни и многокомпонентни.

В стила прованс има избелено дърво, състарен ефект на корпуса на пендела, изобилие от различни текстилни изделия и флорални мотиви.

Полилей Elza кръгла основа 3хЕ27 бял със златисто
Ново -36 %
Производител: LvT Poland Код: 2547
Полилей Elza кръгла основа 3хЕ27 бял със златисто 2547 LvT Полилеят е част от голяма серия осветителни тела Elza на полският бранд LvT. Полилеят с модерна визия впечатлява с доброто си качество и супер цена. Предлага се в няколко цвята: бял със златисто, черен, черен с медно.Материал - Стомана ..
44.00 лв. 69.00 лв.
Полилей Elza кръгла основа 3хЕ27 черен
Ново -36 %
Производител: LvT Poland Код: 3187
Полилей Elza кръгла основа 3хЕ27 черен 3187 LvT Полилеят е част от голяма серия осветителни тела Elza на полският бранд LvT. Полилеят с модерна визия впечатлява с доброто си качество и супер цена. Предлага се в няколко цвята: бял със златисто, черен, черен с медно.Материал - Стомана Клас на ус..
44.00 лв. 69.00 лв.
Полилей Otto 3хЕ27 кръгла основа черен
Ново -35 %
Производител: LvT Poland Код: 3778
Полилей Otto 3хЕ27 кръгла основа черен 3778 LvT Полилеят е част от голяма серия осветителни тела Otto на полският бранд LvT. Полилеят с vintage визия впечатлява с доброто си качество и супер ценаМатериал - Стомана Клас на устойчивост - IP20 Крушки - 3xE27  Максимална мощност на крушка -..
44.00 лв. 68.00 лв.
Полилей Otto висящ 3хЕ27 черен
Ново -36 %
Производител: LvT Poland Код: 2492
Полилей Otto висящ 3хЕ27 черен 2492 LvT Полилеят е част от голяма серия осветителни тела Otto на полският бранд LvT. Пенделът с vintage визия впечатлява с доброто си качество и супер ценаМатериал - Стомана Клас на устойчивост - IP20 Крушки - 3xE27  Максимална мощност на крушка - 35W Ра..
49.90 лв. 78.40 лв.
Производител: LIGHTEX Код: 710RL0310025
Пендел HOLLA 1xE27 max 10W черен + светло дърво..
141.36 лв. 151.99 лв.
Производител: EGLO Код: 43358
Пендел LOFT STRAITON E27 max 60W IP20 черен Серия LOFT - Отделните стаи и обособените помещения за работа, хранене и отдих остават в миналото. Свободният дух се нуждае от отворените пространства. Стилът на таванското помещение придава усещане за свобода и спокойствие, а минималистичното обзаве..
40.40 лв. 46.00 лв.
Производител: V-TAC Код: 3714
Пендел VT-8170 E27 max 60W IP20 мед От серия - Мед. Съвместимост - крушки с цокъл - E27. Подходящ за места, като - жилищно осветление, хотели, ресторанти, офиси и др. Изчистено елегантен дизайн, за разчупване на обстановката. Материал на тялото - желязо с електриково медна боя...
47.00 лв. 73.43 лв.
Производител: LIGHTEX Код: 727RL0000124
LED полилей с дистанционно CATERINA 44W 3000-6500K 2640lm димируем кафяв ф60смПолилей с модерен дизайн, изработен от поликарбонат и алуминий и с вграден LED светлоизточник. С възможност за регулиране между топла бяла, естествена бяла и студена бяла светлина. Със стилната си ..
93.00 лв.
Производител: LIGHTEX Код: 727RL0000112
LED полилей с дистанционно CATERINA 60W 3000-6500K 3600lm димируем черен ф49смПолилей с модерен дизайн, изработен от силикон и алуминий и с вграден LED светлоизточник. С възможност за регулиране между топла бяла, естествена бяла и студена бяла светлина. Със стилната си визия..
117.00 лв.
Производител: LIGHTEX Код: 727RL0000122
LED полилей с дистанционно CATERINA 74W 3000-6500K 4440lm димируем черен ф60смПолилей с модерен дизайн, изработен от поликарбонат и алуминий и с вграден LED светлоизточник. С възможност за регулиране между топла бяла, естествена бяла и студена бяла светлина. Със стилната си ..
135.00 лв.
Производител: LvT Poland Код: 4202
Пендел CUBE геометрична фигура 1хЕ27 черeнПенделът е с кубична геометрична форма, подходящ е за всяко вътрешно помещение, в което искате да добавите интересен, изчистен или vintage дизайн, подчертаващ стила на интериора.Осветителното тяло е изработено от стомана. Употреба - всички видове к..
21.45 лв.
Производител: EGLO Код: 900077
LED smart пендел EGLO.Z CONNECT FRAIOLI-Z 2x17W 3-white + RGB 4600Lm IP20 димируем мат хром EGLO Connect.z комбинира две технологии за управление в една система ZigBee е най -широко използваният стандарт в света за интелигентния дом (smart home) Предимства:Работа в мрежа; Директна връзка с A..
454.00 лв.
Производител: EGLO Код: 900081
LED smart пендел EGLO.Z CONNECT FRAIOLI-Z 2x17W 3-white + RGB 4600Lm IP20 димируем черен EGLO Connect.z комбинира две технологии за управление в една система ZigBee е най -широко използваният стандарт в света за интелигентния дом (smart home) Предимства:Работа в мрежа; Директна връзка с Amaz..
419.00 лв.
Производител: EGLO Код: 900068
LED smart пендел EGLO.Z CONNECT MARGHERA-Z 27W 3-white + RGB 3200Lm IP20 димируем + дистанционно управление черен EGLO Connect.z комбинира две технологии за управление в една система ZigBee е най -широко използваният стандарт в света за интелигентния дом (smart home) Предимства:Работа в мрежа..
658.00 лв.
Производител: EGLO Код: 99603
LED smart пендел EGLO.Z CONNECT SIMOLARIS-Z 34W 3-white + RGB 3850Lm IP20 димируем черен EGLO Connect.z комбинира две технологии за управление в една система ZigBee е най -широко използваният стандарт в света за интелигентния дом (smart home) Предимства:Работа в мрежа; Директна връзка с Amaz..
406.00 лв.
Производител: EGLO Код: 97504
LED панел SARSINA 28W 4000K 4200Lm IP20 димируем за висящ монтаж бял Лед панели Eglo Luminaires Dimmable Emphasize the features - осветителни тела за вграден и повърхностен монтаж Изтъкнете характеристиките - семпъл външен вид, съвършенство в изпълнението. Вместо да се поставят на сцена, вградени..
240.00 лв.
Производител: EGLO Код: 97505
LED панел SARSINA 36W 4000K 5500Lm IP20 димируем за висящ монтаж бял Лед панели Eglo Luminaires Dimmable Emphasize the features - осветителни тела за вграден и повърхностен монтаж Изтъкнете характеристиките - семпъл външен вид, съвършенство в изпълнението. Вместо да се поставят на сцена, вградени..
320.00 лв.
Производител: EGLO Код: 95566
LED пендел AGRELA 2х14.4W 3000K 2х1700Lm IP20 Серия FAMILY MEETING - тази серия съчетава осветителни тела за таван, за стена, висящ монтаж, настолни и наземни лампи. Дарете стаите си със стилно и подходящо осветление. Описание: Осветително тяло с изчистен дизайн, който допълва и подчертава интерио..
333.00 лв.
Производител: EGLO Код: 95219
LED пендел AMONDE 5x6W 3000K 5x730Lm IP20 димируем хром Серия FAMILY MEETING - тази серия съчетава осветителни тела за таван, за стена, висящ монтаж, настолни и наземни лампи. Дарете стаите си със стилно и подходящо осветление. Описание: Осветително тяло с изчистен дизайн, който допълва и подчерта..
470.00 лв.
Производител: EGLO Код: 98492
LED пендел AMONTILLADO 27W 3000K 3500Lm IP20 димируем Серия FAMILY MEETING - тази серия съчетава осветителни тела за таван, за стена, висящ монтаж, настолни и наземни лампи. Дарете стаите си със стилно и подходящо осветление. Описание: Осветително тяло с изчистен дизайн, който допълва и подчертава..
302.00 лв.
Производител: EGLO Код: 99401
LED пендел BOGOTENILLO 24W 3000K 2750Lm IP20 черен Серия SIMPLE CLASSINESS - осветителните тела от текстил и дърво със своя необичаен дизайн са напълно модерни и внасят уют във всеки дом. Нашата гама от осветителни тела предлага богат избор от различни форми, размери и цветове. Серията съдържа..
246.80 лв.
Производител: EGLO Код: 99403
LED пендел BOGOTENILLO 30W 3000K 3400Lm IP20 черен Серия SIMPLE CLASSINESS - осветителните тела от текстил и дърво със своя необичаен дизайн са напълно модерни и внасят уют във всеки дом. Нашата гама от осветителни тела предлага богат избор от различни форми, размери и цветове. Серията съдържа..
306.00 лв.
Производител: EGLO Код: 99625
LED пендел BOYAL 2х12.5W 3000K 2х1800Lm + 15.5W 3000K 2250Lm IP20 димируем черно + дъб Дизайнерският екип на EGLO отново използва актуалните мега-тенденции като източник на вдъхновение за сезон 2021/22. Новите артикули в асортимента се характеризират с форми, цветове и материали пасващи перфектно к..
470.00 лв.
Производител: EGLO Код: 99624
LED пендел BOYAL 2х12.5W 3000K 2х1800Lm + 15.5W 3000K 2250Lm IP20 димируем черно + рустик кафяво Дизайнерският екип на EGLO отново използва актуалните мега-тенденции като източник на вдъхновение за сезон 2021/22. Новите артикули в асортимента се характеризират с форми, цветове и материали пасващи п..
470.00 лв.
от 1 до 24 от общо 641 резултата (27 стр.)
Бърза и сигурна доставка до области: София, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол