МАКС ТРЕЙД ОНЛАЙН
Количка
За покупки над 300 лв. - запитайте за индивидуални цени и решения

Щепсели, куплунги и ключета

Щепселът е токовземащ продукт за временно присъединяване към електро мрежата. Използва се съвместно с контакт. Конструкцията на щепсела трябва да осигури надеждна връзка с елементите на контакта и електрическата инсталация. Необходимо е щепселите да имат здрав корпус на тялото, надеждна електрическа връзка на щифтовете и кабела, както и надеждна изолация и добро механическо захващане на кабела за електрическата защита за ползвателя на изделието. Щепселът се състои от тяло, което направено от две половинки от пластмаса, а в основата му се монтират всички съставни части на щепсела,за да закрива и предпазва от допир тоководещите части под напрежение, зануляващите пластини и винт за присъединяване на заземителния проводник, скоба за укрепване на кабела, контактни щифтове, направени от месинг.  Щепселите се моделират в различни форми, в зависимост от приложението им и условията за тяхното използване. Щепселът служи за включване на електрическите уреди към мрежата. При включване в мрежата клемите провеждат ток към съединителния кабел, който пък провежда ток до съответния уред. Щепселите основно са два вида двуфазни за 6 и 10А, предимно за домакински нужди при напрежение 220V и трифазни до 25А, ползвани за трифазни инсталации в промишлени и индустриални предприятия за напрежение 380V . Освен това те биват заземени и незаземени. Правят се от бакелит или порцелан с месингови щифтове.
Щекерът е разновидност на куплунга. Щекерът е свързан с кабел и щепсел за включване към мрежата и се използва в домакинството, като се включва към контактните щифтове на преносими електрически уреди - скари, чушкопеци, парти грилове и други.  В зависимост от предназначението и за различните уреди е удачно да се използват различни видове щепсели. Препоръчително е да използвате щепсел тип „шуко” за слаботокови уреди с напрежение 220 V.  При отоплителни уреди или готварски печки трябва да се използват известните като „усилени” щепсели.  При тях корпусът е по-издръжлив и не се загрява лесно. При нас можете да откриете щепсели от всички видове: обикновен двуфазен, двуфазен тип шуко, трифазен, щекер. Междинните електрически ключове са широко познати като мързеливи ключета или електрически прекъсвачи. Използват се за настолни и нощни лампи или за всякакъв тип бързо пускане. Куплунгите най-често се използват при направата на удължителите. Куплунгите могат да бъдат обикновени и влагозащитени – гумени. 

Производител: MAKEL Код: 10003
Куплунг 16А бял Електрически аксесоари - с богата продуктова гама, безопасни, лесни за използване, удобни, стилни и с ергономични дизайни, винаги отговарящи на Вашите нужди. Разнообразие от щепсели, междинни ключета, куплунги, разклонители за контакт, разпределителни кутии, конзоли и други. с..
2.18 лв.
Производител: АТРА Код: 1329
Куплунг гумен 16A черен Изделията за изработени от солидна гума с поликарбонатни вложки с много стaбилна контактна система за работа при тежки условия. Отговаря на IEC 60884-1...
4.51 лв.
Производител: АТРА Код: 7148
Куплунг-разклонител гумен двоен IP44 16A черен Изделието е изработено от солидна гума и поликарбонатни вложки. Има много стабилна контактна система и и степен на защита IP44. Подходящо е за работа в тежки външни условия. Отговаря на IEC 60884-1...
13.53 лв.
Производител: АТРА Код: 7125
Куплунг-разклонител гумен троен IP44 16A черен Изделието е изработено от солидна гума и поликарбонатни вложки. Има много стабилна контактна система и и степен на защита IP44. Подходящо е за работа в тежки външни условия. Отговаря на IEC 60884-1...
22.44 лв.
Производител: MAKEL Код: 10014
Междинен ключ 6А бял Електрически аксесоари - с богата продуктова гама, безопасни, лесни за използване, удобни, стилни и с ергономични дизайни, винаги отговарящи на Вашите нужди. Разнообразие от щепсели, междинни ключета, куплунги, разклонители за контакт, разпределителни кутии, конзоли и дру..
1.77 лв.
Производител: MAKEL Код: 10080
Междинен ключ 6А бял + червено копче Електрически аксесоари - с богата продуктова гама, безопасни, лесни за използване, удобни, стилни и с ергономични дизайни, винаги отговарящи на Вашите нужди. Разнообразие от щепсели, междинни ключета, куплунги, разклонители за контакт, разпределителни кути..
1.52 лв.
Производител: MAKEL Код: 10026
Междинен ключ 6А с кабел 1.5м и щепсел бял Електрически аксесоари - с богата продуктова гама, безопасни, лесни за използване, удобни, стилни и с ергономични дизайни, винаги отговарящи на Вашите нужди. Разнообразие от щепсели, междинни ключета, куплунги, разклонители за контакт, разпределителн..
6.61 лв.
Производител: MAKEL Код: 10035
Междинен ключ 6А с кабел 1.5м и щепсел черен Електрически аксесоари - с богата продуктова гама, безопасни, лесни за използване, удобни, стилни и с ергономични дизайни, винаги отговарящи на Вашите нужди. Разнообразие от щепсели, междинни ключета, куплунги, разклонители за контакт, разпределите..
6.61 лв.
Производител: MAKEL Код: 10064
Междинен ключ 6А черен Електрически аксесоари - с богата продуктова гама, безопасни, лесни за използване, удобни, стилни и с ергономични дизайни, винаги отговарящи на Вашите нужди. Разнообразие от щепсели, междинни ключета, куплунги, разклонители за контакт, разпределителни кутии, конзоли и д..
1.52 лв.
Производител: MAKEL Код: 10081
Междинен ключ 6А черен + червено копче Електрически аксесоари - с богата продуктова гама, безопасни, лесни за използване, удобни, стилни и с ергономични дизайни, винаги отговарящи на Вашите нужди. Разнообразие от щепсели, междинни ключета, куплунги, разклонители за контакт, разпределителни ку..
1.52 лв.
Производител: MAKEL Код: 10027
Щепсел 16А Г-образен бял Електрически аксесоари - с богата продуктова гама, безопасни, лесни за използване, удобни, стилни и с ергономични дизайни, винаги отговарящи на Вашите нужди. Разнообразие от щепсели, междинни ключета, куплунги, разклонители за контакт, разпределителни кутии, конзоли и..
1.89 лв.
Производител: MAKEL Код: 10002
Щепсел 16А бял Електрически аксесоари - с богата продуктова гама, безопасни, лесни за използване, удобни, стилни и с ергономични дизайни, винаги отговарящи на Вашите нужди. Разнообразие от щепсели, междинни ключета, куплунги, разклонители за контакт, разпределителни кутии, конзоли и други. с ..
2.18 лв.
Производител: MAKEL Код: 10052
Щепсел 16А черен Електрически аксесоари - с богата продуктова гама, безопасни, лесни за използване, удобни, стилни и с ергономични дизайни, винаги отговарящи на Вашите нужди. Разнообразие от щепсели, междинни ключета, куплунги, разклонители за контакт, разпределителни кутии, конзоли и други. ..
2.18 лв.
Производител: MAKEL Код: 10001
Щепсел 6А бял Електрически аксесоари - с богата продуктова гама, безопасни, лесни за използване, удобни, стилни и с ергономични дизайни, винаги отговарящи на Вашите нужди. Разнообразие от щепсели, междинни ключета, куплунги, разклонители за контакт, разпределителни кутии, конзоли и други. с д..
1.40 лв.
Производител: АТРА Код: 1328
Щепсел гумен 16А черен Изделията за изработени от солидна гума с поликарбонатни вложки с много стaбилна контактна система за работа при тежки условия. Отговаря на IEC 60884-1...
3.74 лв.
Производител: АТРА Код: 7149
Щепсел със защита 16А IP20 бял Корпусът на изделията е изработен от поликарбонат с вградена защита от пренапрежение и претоварване. Предпазва от щети предизвикани от статични заряди, мълнии и други атмосферни явления. Подходящ за телефони, телевизори,компютри, HiFi системи, телефонни централи и д..
12.10 лв.
Производител: АТРА Код: 7124
Щепсел трифазен гумен 380V 3x25A черен..
12.10 лв.
Производител: АТРА Код: 7146
Щепсел универсален 16А бял Универсален щепсел - Корпус поликарбонат. По избор на клиента, щепселът може да бъде прав или ъглов. Отговаря на IEC 60884-1...
3.19 лв.
Производител: АТРА Код: 1327
Щепсел ъглов гумен IP44 16А черен Изделията за изработени от солидна гума с поликарбонатни вложки с много стaбилна контактна система за работа при тежки условия. Отговаря на IEC 60884-1...
3.74 лв.
от 1 до 19 от общо 19 резултата (1 стр.)
Бърза и сигурна доставка до области: София, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол