МАКС ТРЕЙД ОНЛАЙН
Количка
За покупки над 300 лв. - запитайте за индивидуални цени и решения

Соларни лампи

Какво са соларни лампи?

Външните соларни лампи са лесни за използване и сравнително евтини за закупуване. Не е чудно, че толкова много хора са избрали да осветят и украсят с тях своите домове. Те са с много предимства и са чудесна алтернатива на електрическото външно осветление.

Качествени соларните лампи са на достъпни цени, лесни и безопасни за инсталиране сами (без копаене на канали, полагане на проводници и т.н.). Те могат да бъдат премествани лесно и почти навсякъде, а и преди всичко спестяват доста разходи за електричество.

Ние от Maxtrade.bg предлагаме богат избор от соларни лампи подходящи за всяка градина или открито пространство. Нашата гама включва соларни прожектори, соларни улични лампи, соларни стенни лампи, фасадни соларни осветители, декоративни соларни лампи и други.

Соларно осветление е най-енергоефективното, тъй като използва за захранване слънчевата светлина. Голямото му предимство е, че е независимо – може да го поставите, където решите без да се съобразявате с кабели и токово захранване, тъй като използва единствено слънчевата светлина като източник на енергия.

Монтажът на соларните лампи е бърз и лесен. Имайте предвид, че за да им осигурите дълъг живот трябва да ги позиционирате така, че да бъдат огрявани от слънцето през целия ден, така ще гарантирате по-дълги часове, през които ще светят.

За да получите най-висока производителност на соларните лампи, не забравяйте да премахнете защитното фолио преди да ги използвате, както и да ги поставите на място, където ще могат да съберат най-много слънчева светлина. Заредете батериите за 2 или 3 слънчеви дни, преди да включите осветителите за първи път.

Соларните лампи се нуждаят от пряка слънчева светлина, за да се зареждат - колкото повече слънце получават през деня, толкова по-дълго ще работят през нощта. Повечето соларни осветители се нуждаят от поне 6 пълни часа на слънце за пълно зареждане и обикновено работят най-малко до 8 часа след това.

Слънчевата енергия бързо се превръща в предпочитан енергиен източник, тъй като може да спести пари. Соларните лампи са интелигентни устройства, които улавят слънчевата светлина чрез своите соларни панели и я съхраняват в акумулаторни батерии, които захранват LED светлините, когато слънцето залезе.

Тези лампи могат да имат интегриран в корпуса им слънчев панел или той да бъде отделно. Соларните лампи са проектиратни да бъдат поставени в земята или монтирани на стена или покрив.

На какъв принцип работят соларните лампи?

Преди много години мисълта за захранване на осветлението чрез използване на слънчевата светлина звучеше като научна фантастика. Днес обаче можете да видите соларни панели, осеяли покривите на сгради и къщи, както и улично осветление в някои градове. Ако имате градина или дворно пространство можете да използвате соларни лампи, за да ги осветите.

Соларните лампи работят чрез фотоволтаичен ефект. Най-важната част от соларната лампа е фотоволтаичният или слънчев колектор. Соларният колектор е частта, която преобразува слънчевата светлина в постоянен електрически ток. Слънчевият панел се състои от множество слоеве кристален силиций и химикали, които създават слоеве от отрицателно заредени електрони и положително заредени пространства. Когато слънчевата светлина преминава през слънчевата клетка, тя възбужда отрицателно заредените електрони и ги изтласква в положително заредените пространства. След това положително заредените пространства прехвърлят електронния поток като постоянен ток чрез проводници, вградени в слънчевата клетка, към батерията, където електричеството се съхранява, докато е необходимо. Батерията се зарежда през целия ден, тъй като слънчевата светлина продължава да се преобразува в електричество.

Когато вечерта наближи, слънчевата клетка спира да преобразува слънчевата светлина, тъй като тя отслабва и в крайна сметка изчезва. Фоторецепторът на светлината разпознава кога е тъмно и включва светлината, която обикновено се състои от няколко светодиода (LED). След това батерията доставя електричество за светлината през цялата нощ.

Този процес се повтаря всеки ден. През деня слънчевата светлина се преобразува в електричество и се съхранява в батерията. През нощта батерията подава електричество към светлината, докато тя се изразходва напълно или фоторецепторът изключи светодиодите, когато дневната светлина се появи отново.

Разбира се, за пълното зареждане на батерията е необходима достатъчна слънчева светлина.

През лятото това не би трябвало да представлява проблем, стига лампата да е поставена там, където през по-голямата част от деня може да получава пряка слънчева светлина. Ако е възможно, уверете се, че никакви дървета или храсти не създават сянка, която може да повлияе на зареждането на соларната лампа.

През зимата обаче тя може да не успее да получи достатъчно слънчева светлина, за да зареди батерията и да свети цяла нощ. Това се случва, защото през зимата нощите са по-дълги, съответно дните са по-кратки, което води до по-малко часове слънчева светлина за зареждане на батерията. Освен това зимата често носи сняг, който може да блокира слънчевата клетка и да предотврати зареждането през деня.

Подготовка на соларните лампи за първата им употреба

Реално можете да извадите соларните лампи от кутията им и направо да ги поставите в желаната от Вас зона, да ги включите и да ги оставите да светят. Възможно е обаче да не се възползвате пълноценно от тях, ако не заредите напълно батериите.

Когато взимате за първи път соларни лампи, извадете ги от опаковката, издърпайте пластинката от батерията, включете превключвателя в положение ON и ги поставете в зона, пълна със слънчева светлина, за да се зареждат. Когато слънцето залезе върнете превключвателя в позиция OFF, за да не светят през първата нощ.

Повторете процеса на следващия ден и след това оставете соларните лампи включени. По този начин батериите ще бъдат напълно заредени и лампите ще светят през цялата нощ.

Трябва ли превключвателят на соларните лампи да бъде включен или изключен?

Ако имате соларни лампи с превключвател от типа ON/OFF, то превключвателят трябва да е на позиция ON, за да работят. Когато не използвате лампите, прибрали сте ги или за да запазите живота на батерията, можете да изключите превключвателя на позиция OFF.

Какви са предимствата на соларно осветление?

  • природосъобразно и екологично е, защото използва само слънчевата енергия. Съответно намалява замърсяването на въздуха и въглеродния отпечатък;
  • намалява разходите – енергоефективно е, защото не плащате за електроенергия, а ползвате безплатно щедрата слънчева светлина;
  • безопасност - по-малко рискове от пожари и изгаряния.

Зареждат ли се соларните лампи при облачно време?

Облаците разсейват силата на слънчевата светлина, но слънчевото облъчване все още се предава от слънцето на земята. И така, слънчевата енергийна система все още се зарежда по време на облачна покривка. Слънчевите панели поглъщат не само пряката слънчева светлина, но и отразената от облака светлина.

Въпреки че може да се зарежда в облачни дни, скоростта на зареждане ще бъде по-ниска. Зареждането в облачен ден или в сянка може да получи от 1/2 до 1/5 от това, което е в слънчев ден.

Изключете соларните лампи, когато в прогнозата има дълги периоди на дъжд или облачност, за да удължите живота на батерията. В екстремни метеорологични условия е добре да приберете лампите, за да ги предпазите от повреди.

Как се зареждат и работят ли соларните лампи през зимата?

Всички соларни лампи работят през зимата, стига соларният панел да получава достатъчно дневна светлина, за да захранва батериите до такава степен, че лампата да може да функционира. Без значение по кое време на годината соларните лампи се зареждат по същия начин, основната разлика между зимата и лятото е, че продължителността на времето между изгрева и залеза намалява.

През лятото можете да очаквате слънчевият панел да получава заряд от около 7:00 - 21:00 часа, но през зимата той изведнъж пада до около 9:00 - 16:00 часа и дори тези дневни часове обикновено са облачни и с много малко качествена слънчева светлина.

Избягването на сенки е особено важно през зимата, тъй като така или иначе количествено дневна светлина е ограничено. Тъмен дебел облак ще абсорбира много повече дневна светлина от тънки бели облаци и от своя страна ще намали зареждането на панела. Но дори в облачен и дъждовен ден слънчевите панели все пак се зареждат.

Соларните лампи не са добре оборудвани за справяне със сняг и отрицателни температури. Така че е по-добре да се приберат през студените зимни месеци. Соларните панели често ще бъдат покрити със сняг, което ще затруднява зареждането им. Ниските температури също могат да повлияят на живота на батерията, а по-малкото дневна светлина могат да повлияят на продължителността на осветлението.

Ако се нуждаете от соларни лампи, които да работят през зимата, препоръчваме да закупите такива, които имат PIR сензор. Тези лампи ще се включват само когато се засече движение наблизо. По този начин ще се запази заряда на батериите и няма да се губи излишно енергията.

Могат ли да се използват обикновени батерии за зареждане на соларни лампи?

Ако търсите кратък отговор – не.

Обикновените батерии, както и алкалните, не са предназначени за използване в соларни лампи. Въпреки това, за кратък период можете да ги използвате за захранване докато се снабдите с подходящи соларни батерии. Като правило, соларните лампи не трябва да работят с обикновени батерии повече от седмица.

NiMH и NiCd са двата основни вида слънчеви батерии, които трябва да търсите при замяна на изхабените. Те са акумулаторни и функционални при ежедневното зареждане, осигурено от слънчената светлина.

Всяка батерия има спецификации за мощността, която носи, къде трябва да се използва и дали може да се презареди. Слънчевите батерии са предназначени да съхраняват енергия от слънцето и да я освобождават през нощта. От друга страна, обикновените и алкални батерии не са предназначени за презареждане, което е основната причина да избягвате използването им в соларни лампи.

Значение на mAh в слънчевите батерии -  вероятно сте виждали съкращението mAh в батериите със слънчева светлина. mAh означава милиампер часа, което е мярка за продължителността на времето, което батерията ще издържи, когато бъде напълно заредена. Противно на често срещаното погрешно схващане, соларните лампи няма да бъдат по-ярки или да останат включени по-дълго, ако използвате батерия с по-висока стойност mAh. Излагането на слънчева светлина определя колко дълго светлините ви могат да останат включени. Например, ако слънчевите ви светлини са проектирани да работят с батерии от 500 mAh, те няма да останат включени по-дълго, ако използвате батерии с капацитет 800 mAh.

Ако се чудите дали е безопасно да използвате обикновени батерии в соларни лампи, ето някои опасения, които да може да Ви накарат да промените решението си:

  1. Корозия на клемите - обикновените батерии не се препоръчват за слънчеви осветителни системи, тъй като те са проектирани да се изхвърлят, след като се изтощят. Използването им в соларни лампи може да доведе до корозия на клемите и проблеми със зареждането.
  2. Постоянна повреда на системата - проблемите със зареждането и невъзможността да се съхранява събраната енергия могат да доведат до трайни повреди на системата.
    Обикновените батерии не са за соларни осветители, тъй като при използването им рискувате различни части на устройството да се повредят.
  3. Анулиране на гаранцията – соларните лампи се предлагат с продължителна гаранция, но трябва да се придържате към условията и разпоредбите на производителя, което включва използването на подходящи слънчеви батерии. Използвайки обикновени Вие анулирате гаранцията и няма да бъдат покрити каквито и да е щети причинени от батериите.
  4. Ненадеждно изпълнение - обикновените батерии ще осигуряват захранване само за кратък период. Тъй като те не се препоръчват за соларни лампи, не можете да разчитате на тяхното функциониране толкова ефективно, колкото на NiMH и NiCd батериите.

Батериите в соларните лампи обикновено издържат 2 години, преди да се наложи да бъдат заменени, тъй като вече не са в състояние да задържат достатъчно енергия, за да осигурят осветлението. Въпреки че е възможно да издържат и по-дълго от това време. Ще разберете, че е време да смените батериите, когато лампите не могат да поддържат заряд, за да осветяват района през нощта.

Колко дълго светят соларните лампи?

Колкото повече слънчева светлина получават соларните лампи през деня, толкова по-дълго те ще работят през нощта. Соларните лампи се нуждаят от около 6 до 8 часа интензивна слънчева светлина за пълно зареждане, която да им позволи да светят 8-12 часа.

Могат ли да се зареждат соларни лампи без слънчева светлина?

Можете да заредите соларните лампи без участието на слънчева светлина. Това става като поставите соларния панел под директна изкуствена светлина, като например LED крушки или такива с нажежаема жичка. Светлината от крушката ще зареди ефективно соларната лампа.

Колкото по-близо е тя до крушката или източникът на светлина, толкова по-малко време ще отнеме зареждането.

Въпреки това най-добрият начин за зареждане на соларни лампи е пряката слънчева светлина.

Как да направите градинските соларни лампи да светят по-ярко?

Закупили сте соларни лампи за градина и сте развълнувани да видите как светят през нощта. Но тогава виждате, че не светят въбоще, или не светят толкова ярко, колкото си представяхте или пък работят чудесно за няколко нощи, а след това светлините не са толкова ярки. Ето какво да имате предвид:

1. Проверете дали сте активирали батериите.

Може да звучи смешно, но се случва на всеки да закупи нещо и да не издърпа лентичката, която активира батерията. Това се случва често, така че проверете първо това ако соларните Ви лампи не функционират. След това проверете дали лампите са включени - може да има превключвател, който трябва да сложите на позиция ON.

2. Уверете се, че соларният панел получава достатъчно слънчева светлина през деня.

Това е една от най-честите причини градинските соларни лампи да не светят толкова ярко, колкото преди, защото соларният панел не получава достатъчно слънце през деня. Възможно е преди известно време мястото, на което е сложено осветителното тяло да е било подходящо, но след израстването на дърветата и растенията в околността да блокират слънчевата светлина към лампата. Затова се уверете, че през деня слънчевият панел на осветителното тяло получава достатъчно слънчева светлина. Колкото повече слънчева светлина получава панелът, толкова по-дълго и по-ярко ще свети през ноща.

3. Уверете се, че соларният панел е чист.

Друга причина, поради която соларните лампи може вече да не светят ярко е соларният панел да не е чист. Дори той да бъде на слънце през целия ден, ако по него има мръсотия няма да акумулира достатъчно енергия. Замърсяванията блокират усвояването на слънчевата светлина. Ето защо соларният панел трябва да бъде редовно почистван, за да му се подсигури правилно зареждане. Понякога само доброто почистване е всичко, от което се нуждаете, за да светят соларните лампи толкова ярко, колкото преди.

4. Сменете батериите на соларните лампи.

Соларните лампи работят с акумулаторни батерии. Слънчевият панел зарежда батериите, които използват акумулираната светлина за да свети лампата през нощта. С течение на времето батериите се изхабяват и не се зареждат, независимо колко дълго ги зареждате. Затова се изисква да закупите нови батерии. След като ги смените ще видите, че светлините отново светят ярко.

Преди да подмените батериите проверете дали няма корозия по тях, която изтощава енергията по-бързо, отколкото трябва и дали имате подходящи батерии за смяна.

Проверете за остатъци от корозия вътре в лампата или около батерията. Ако намерите следи от ръжда, извадете батерията. Вземете парче шкурка и клечка за зъби - това ще бъдат “инструментите“, които Ви трябват за изстъргване на корозията от малките труднодостъпни кътчета. Направете почистването внимателно. След като напълно сте почистили ръждата поставете новите батерии.

5. Уверете се, че вътре в лампата няма вода.

Тъй като соларните лампи се ползват навън те са изградени от материали, които да издържат на атмосферни влияния. Това не означава обаче че в тях не може да влезе вода, която да им пречи да работят правилно. Повечето соларни лампи са проектирани с вградено дренажно устройство, така че да не се повредят от водата. Ако е имало обаче обилни валежи е много вероятно в лампата да е попаднало вода.
Изсушаването на вътрешността на соларната лампа е начин да се справите с този проблем. Разглобете я внимателно и изсушете всички аксесоари, като обърнете особено внимание на панела.

6. Обърнете внимание на местоположението на соларните лампи.

Уверете се, че Вашите соларни лампи са поставени на пряка слънчева светлина на разстояние от уличното осветление или осветлението на къщата, тъй като твърде близкото им разположение може да не сработи сензорите, които ги карат да се включват при слаба светлина.

Видове соларни лампи

Изборът на подходящия тип слънчева светлина за Вашия дом и градина зависи от зоната, която се нуждае от осветление. Когато купувате соларно осветление е важно да съобразите светлината в съответствие с функцията, която искате да изпълнява.

1. Градински соларни лампи

Градинските соларни лампи са идеални за забавление или като декоративна функция, която ще осигури топло околно излъчване сред растенията в градината или за осветяване на пътеки. Те могат да стоят самостоятелно, да се поставят в земята или да изглеждат като градински стълб.

Декоративните соларни фенери създават приятна и привлекателна атмосфера. Те могат да се използват за маркиране на препятствия, като стъпало или камъни, които могат да представляват опасност в тъмното. Могат също да се използват като декоративни градински елементи.

Този тип соларни лампи не се използват за интензивно осветяване, но биха били добър избор за меко осветяване на храсти и ниски живи плетове.

Поради слабата си светлина, акцентните лампи обикновено светят по-дълго от другите видове соларни лампи. Качествената декоративна лампа може да свети няколко нощи само с едно зареждане.

Декоративните градински лампички обикновено използват ефективни многокристални слънчеви клетки, които им позволяват да се зареждат дори в облачен ден или в частично сенчести зони.

Някои соларни лампи за градина използват кехлибарени светодиоди, за да създадат по-мека атмосфера. А други могат да променят цветовете си, да мигат или да симулират светлината на горящ пламък.

В сравнение с другите видове соларни лампи, те имат най-ниската светлинна мощност и са сред най-достъпните като цени.

2. Соларни прожектори

Градинските соларни лампи не осигуряват ярка светлина, така че ако търсите по-силен соларен източник на осветление можете да се спрете на соларен прожектор.

Той е предназначен да насочва ярка светлина към стълби или алеи. Ако все пак установите, че и неговата светлина не е достатъчно ярка, можете да поставите 2 или дори 3 на местата, които се нуждаят най-много от светлина, което ще осигури най-доброто покритие.

Соларни лед рожектори също могат да бъдат поставени в градината, като лъчът светлина е насочен към дърво или друга ландшафтна характеристика, която искате да подчертаете. Осветете пътеки, дървета, храсти, огради, стени, решетки или елементи, без да е необходимо да изкопавате градината за полагане на кабел и без текущи разходи.

3. Соларни лампи със сензор за движение

Има модели снабдени със сензор за движение, които са идеални решения за фасади, входни врати, навеси или навсякъде около дома, където има тъмни зони, които се нуждаят от осветление.

Повечето устройства за слънчево осветление на пазара имат автоматични сензори, които включват светлината привечер или могат да бъдат програмирани да се включват в определен час. Това им позволява да попиват слънчевите лъчи през целия ден и да се включват само когато имате нужда от тях.

Соларните прожектори със сензор обикновено са проектирани така, че да могат да бъдат монтирани по различни начини и да бъдат регулирани да светят в желаната посока. Най-често соларният панел може да бъде монтиран независимо от прожектора (свързани са с проводник), което позволява да поставите панела в положение, където ще получи слънчева светлина, а прожекторът, където имате нужда да свети през нощта.

4. Соларни улични тела - тези соларни осветители са с най-ярките светлини и обикновено струват повече. Те са проектирани да насочват ярък лъч светлина върху улицата, тротоара или мястото, където са поставени.

5. Соларни къмпинг лампи – подвижно и практично осветление подходящо за почивки, излети и разходки.

LED соларен гирлянд с 20 бр. крушки балонче 0,72W 3000К IP44 1.2V 600mAh 4,85м.
Ново ★ Най-добра оферта -34 %
Код: 0138
LED соларен гирлянд с 20 бр. крушки балонче 0,72W 3000К IP44 1.2V 600mAh 4,85м. LvT 0138Соларното въже е с черен цвят и дължина на кабела 485м. и 20 бр. прозрачни крушки с формата на балонче.Соларните лампички светват, когато се стъмни, тъй като гирлянда е с вграден сензор за здрач. Материалът на ко..
19.00 лв. 29.00 лв.
LED соларен гирлянд с 20 бр. крушки сълза 0,72W 3000К IP44 1.2V 600mAh 4,85м.
Ново ★ Най-добра оферта -33 %
Код: 0637
LED соларен гирлянд с 20 бр. крушки сълза 0,72W 3000К IP44 1.2V 600mAh 4,85м. LvT 0637Соларното въже е с черен цвят и дължина на кабела 485м. и 20 бр. прозрачни крушки с формата на сълза.Соларните лампички светват, когато се стъмни, тъй като гирлянда е с вграден сензор за здрач. Материалът на корпус..
19.90 лв. 29.70 лв.
Код: 502AL0001000
LED соларен градински стълб PIERE 2x6W 960lm 4000K IP65 2.6м IP65..
360.00 лв. 405.00 лв.
Код: 514AL0003152
LED соларна лампа DANCE 0.2W 3000K 3Lm IP44..
22.50 лв. 28.69 лв.
LED улична соларна лампа 150W 6000K 5250lm IP65 20000mAh Li-ion с дистанционно LvT 7051
Ново -35 %
Код: 7051
LED улична соларна лампа 150W 6000K 5250lm IP65 20000mAh Li-ion с дистанционно LvT 7051 Уличното осветително тяло е в комплект със соларен панел, рогатка и дистанционно упавление IR.Соларното осветително тяло е с вградена 3.2V 20000mAh литиевойонна батерия (Li-ion).Време на работа сл..
154.00 лв. 237.00 лв.
Код: 638AL0003001
LED соларен прожектор SMD 5730 25W 5000K 750Lm IP65 черен + дистанционно управление ОПИСАНИЕ:Време на светене: 12-15 часа, след пълно зарежданеВреме за зареждане: 4-6 часа, Облачно време - 1 ден, Дъждовно време - 2 дниДистанционно управление - до 12м..
59.40 лв. 66.70 лв.
Код: 638AL0003005
LED соларен прожектор SMD 5730 60W 5000K 1800Lm IP65 черен + дистанционно управление ОПИСАНИЕ:Време на светене: 12-15 часа, след пълно зарежданеВреме за зареждане: 4-6 часа, Облачно време - 1 ден, Дъждовно време - 2 дниДистанционно управление - до 12м..
111.00 лв. 124.00 лв.
Код: 638AL0000115
LED соларно улично тяло със сензор 90W 5000K 4500Lm IP65 + дистанционно управление Обхват на PIR сензора: 5-6м Височина за монтаж: 3-5 м Време за зареждане: 4 – 6 часа при слънчев ден Време за работа през нощта: 8 часа при непрекъснато светене ( задействан режим 3 ). При активен сензор, времето ..
132.00 лв. 162.00 лв.
Код: 084-022-0010
LED къмпинг лампа 10W 7000K 360Lm акумулаторна соларна димируема IP20 HorozКъмпинг лампата може да се зарежда като се включи към захранващата мрежа или чрез соларния й панел - оставена на пряка слънчева светлина; Лампата е димируема; Къмпинг лампата свети след зареждане - 1 час - силна светлин..
33.00 лв. 35.60 лв.
Код: 502AL0002005
LED градински осветител EL QUADRO 20W 5000K IP65 със соларен и електрически блок..
419.00 лв.
Код: 502AL0000510
LED светещ стълб соларен 3W бяла светлина + 1W зелена 400Lm IP65 + звуков сензор за промяна на цвета графит..
218.99 лв.
Код: 502AL0000515
LED светещ стълб соларен 3W бяла светлина + 1W синя 400Lm IP65 + звуков сензор за промяна на цвета графит..
218.99 лв.
Код: 514AL0002108
LED соларен аплик комплект 4бр. 0.14W 6500K 3Lm IP44..
29.49 лв.
Код: 1313
LED соларен лампа факла 1,2W 30lm 3000К IP44 1.2V 600mAh 51см. LvT 1313 Соларното осветително тяло е с движеща се светлина, имитираща пламък.Продуктът се включва с бутона за включване, свети на 100% яркост след засичане на здрач. Материалът на корпуса е ABS. Работната температура е от -20°~+60°C. К..
8.90 лв.
Код: 514AL0003101
LED соларен фенер FAKLA 0.1W 2500K 2Lm IP44..
16.00 лв.
Код: 514AL0003100
LED соларен фенер KEIS 0.7W 3000K 2Lm IP65..
34.00 лв.
Код: 514AL0003000
LED соларен фенер RATAN 0.1W 2500K 2Lm IP44 с имитация на пламък..
22.90 лв.
Код: D20AN0001000
LED соларна лампа 2в1 IP65 1W 3000K 60Lm против комари..
25.29 лв.
Код: 2943
LED соларна лампа градинско фенерче 1,2W IP44 3,7V 600mAh 40см.с имитация на пламък Соларното осветително тяло е с движеща се светлина, имитираща пламък.Продуктът се включва с бутона за включване, свети на 100% яркост след засичане на здрач. Материалът на корпуса е ABS. Работната температура е от -..
9.80 лв.
Код: 514AL0001003
LED соларна лампа комплект 4бр. 0.2W 4000K 10Lm IP44..
29.49 лв.
Код: 48766
Соларна лампа 3 броя LED 3х0.04W 3000K тип чаена свещСерия DECORATIVE - Eglo..
18.90 лв.
Код: 48032
Соларна лампа LED 0.06W 4000K ф5.5см мат хромСерия STANDART - Eglo..
4.90 лв.
Код: 48581
Соларна лампа LED 0.06W 4000K ф6смСерия STANDART - Eglo..
12.00 лв.
Код: 48768
Соларна лампа LED 0.18W 3000K ф10.5см мат хромСерия STANDART - Eglo..
9.50 лв.
от 1 до 24 от общо 168 резултата (7 стр.)
Бърза и сигурна доставка до области: София, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол