МАКС ТРЕЙД ОНЛАЙН
Количка

Плафони и аплици

Какво е плафон?

Плафонът е електрическо осветително тяло, задължително за почти всеки интериор , което е прикрепено към тавана и е в състояние да се справи с ролята на отделен източник на светлина, когато е необходимо.

Плафониерите са едно от най-популярните осветителни тела. Външно те представляват монолитен капак, под чиято повърхност са скрити от 1 до 5 стандартни лампи или вградени лед източници на светлина. Лампите прилягат достатъчно плътно към вътрешната повърхност. Ето защо при избора на плафони е по-добре да се даде предимство на модел с метална основа и стъклен разсейвател.

Плафоните се различават не само по цвят, форма, цена и метод на монтаж, но и по своята функция:

 • Основно осветление - плафонът служи като основен (в някои случаи и единствен) източник на светлина. Препоръчваме да изберете модели с напълно затворен кръгъл или правоъгълен нюанс. В този случай светлината ще бъде удобна за очите и равномерно разпределена в пространството. За същата цел са подходящи частично отворени абажури, насочващи светлинния поток към тавана. От материалите най-добре са се доказали текстилни, кристални или стъклени абажури и абажури, които създават ефект на равномерно осветление;
 • Зоново осветление - това е най-важно за студийни апартаменти, както и за големи стаи, които могат да бъдат разделени на независими зони с различна функционалност (хол и кабинет, спалня и детска стая, антре и трапезария). За зоново осветление изберете абажур с отразен отдолу отражател. Той ще насочи всичките си сили към осветяване на една работна повърхност, оставяйки ненужните зони в сянка. Материалът на абажура е важен - непрозрачната текстура е добра за насочена светлина.
 • Декоративно осветление - източникът на светлина е вторичен елемент, който подчертава интересен обект в дома, или е грандиозен елемент на изкуството, който не изпълнява толкова осветителна функция, колкото декоративна.

От предимствата искаме да отбележим надеждността на инсталацията - те са прикрепени директно към тавана, прилепват идеално към окачени и обикновени бетонни повърхности. Те изглеждат органично във всеки интериор - подходящи са както за малки стаи, така и за големи площи.

Популярността на модерните плафони е доста висока. Това не е изненадващо, защото съвременните производствени технологии предлагат много предимства, които позволяват таванните осветителни тела да се конкурират дори с полилеите. Съвременните дизайнерски вариации и използваните материали правят дори най-семплите модели плафони доста ефективни и стилни.

По-обикновените модели на плафоните, като правило, осигуряват светлинен поток със строга насоченост (отгоре надолу). Често тази опция за осветление помага да се подчертаят специалните елементи на интериорната композиция, да се поставят определени акценти.

Но има и модели, чието осветление се нарича индиректно осветление. Светлинният поток от такива плафони е насочен не надолу, а нагоре - към повърхността на тавана. Това осигурява меко, равномерно осветление в цялата околност.

Такова осветление е особено полезно в атмосфера на вечерна релаксация след тежък ден, тъй като помага за отпускане на очите и намаляване на емоционалния стрес. Ако искате да постигнете равномерно ярко осветление в цялата стая, трябва да използвате плафони със затворен тип разсейвател. Степента на дифузно осветление от тези осветителни тела зависи от това кои нюанси ще изберете - прозрачни или матови.

Често се използват и опции за комбинирано осветление. Тези плафони използват както отразено, така и низходящо осветление. Има и по-оригинални модели - асиметрични. При този дизайн светлината се разпространява неравномерно, което позволява да постигнете максимална уникалност на интериорната композиция, тъй като дава възможност за контрол на дължината и ширината на светлинния поток в определени граници. Също така, за оригиналност, в плафоните често се използва стъкло, обработено по специален начин, в зависимост от текстурата, на която осветлението може да придобие най-невероятните вариации.

Асортиментът на плафоните на съвременния пазар е огромен. Изброените вариации далеч не са всичко, което съвременната индустрия може да предостави. В по-голямата си част изборът на таванна лампа зависи единствено от Вашето въображение и избрания интериорен стил.

Какво е аплик?

Апликът е малко, декоративно осветително тяло, което е фиксирано на стената. Неговите предци са били факли, поставени по коридорите, а по-късно - свещници и лампи. Незначителното, на пръв поглед, осветителното тяло изпълнява редица важни функции в една стая. Съществуват много разновидности на стенни аплици. Те имат структурни разлики, а също се различават по размер, цвят, форма, материали за производство и цена.

Аплиците са затворени или полузатворени лампи, които са монтирани плътно към стената и осветяват стълбища, коридори и други елементи на архитектурата. Чрез аплици се осигурява насочено или разсеяно осветление - зависи от устройството на абажура.

Тези осветителни тела са монтирани на стена, така че могат да се използват в помещения с всякаква височина на тавана. Обикновено стенните аплици се използват, за да се увеличи осветеността на определена зона в стаята или да се подчертае определена зона с осветително решение.

Местното осветление (осветление за задачи) е пряката цел на аплиците. Осветителното тяло може да бъде поставено в спалнята над леглото за удобно четене, до огледалото за хигиенни и козметични процедури, над снимки или картини, за да създаде светлинни акценти.

Пълно осветление на стаята може да се изпълни и с подходящи аплици. В жилища с тесни коридори, малки бани или ниски тавани, дори компактен полилей ще „изяде“ пространството, затова няколко миниатюрни стенни аплика осигуряват достатъчно светлина и се вписват хармонично в интериора.

Аплиците се ползват също за създаване на атмосфера. Полилеят дава ярка светлина, която може да е неподходяща в романтична обстановка, за отдих или приятен приятелски разговор.

Аплиците, монтирани на стена, създават уютно, разсеяно осветление, което помага да се отпуснете. Лампа над фотьойла с масичка за кафе ще позволи да се подчертае тази зона за сядане. Същата зона може да се направи и в спалнята. Хубаво е да седнете в кресло и да пиете кафе, докато разлиствате книги и списания.

В едностайни апартаменти и студиа, с помощта на аплици, можете да зонирате стаята, разделяйки я на работно и спално място, кухня или работен кът.

Дизайнът на някои аплици е толкова сложен и интересен, че единствената им функция е да украсят стаята. В този случай те се възприемат като независим декоративен елемент.

Плафони - характерни особености

Плафоните се считат за по-скромна и икономична опция в сравнение с луксозните висящи полилеи. Съвременните технологии за производство и обработка на материали обаче дават възможност да се създадат истински шедьоври, които също са в състояние да направят силно впечатление.

Модерните модели плафони превръщат и най-малките стаи в ефектни и запомнящи се композиции. В същото време те значително спестяват свободно пространство. Пестят още и от гледна точка на разходите.

Формата на плафоните основно е два вида – кръгла и квадратна.

Кръглата е най-удобната форма на плафона, предаваща мекота и изтънченост. В такова изпълнение е най-лесно да се поддържа атмосфера на солидност, домашна топлина и спокойствие. Като правило именно кръглите плафони, украсени с бронз, кристал или патина, се използват в класически интериорни стилове.

Правоъгълните модели придават официален тон и лаконична елегантност. Често се срещат в модерни стилове като техно, хай-тек, индустриален и минималистичен. Те не са чужди и на класическия стил, където играят ролята на вторично осветление в просторни стаи.

Разбира се има плафони с оригинален дизайн, покривайки абсолютно всички популярни стилове, предлагащи най-отличителните, ефективни и необичайни решения.

Обърнете внимание на размерите на плафона. За да ги изчислите, можете да използвате проста формула: (Дължина на стаята + Ширина на стаята) / 12. Полученият резултат ще се превърне в приблизителния диаметър на оптималното осветително тяло.

Лед плафони

LED плафоните са все по-търсени. Тъй като имат редица предимства пред останалите опции. Повечето производители разбират това и произвеждат широка гама от LED осветителни тела, докато някои са впечатляващи по качество, издръжливост, докато други са привлекателни като цена.

LED плафоните трябва да се разглеждат отделно, тъй като дизайнът на моделите е коренно различен от обикновените плафони за таван. Лед осветителните тела имат по-малко тегло, голямо разнообразие от форми, както и висока ефективност: до 10 пъти по-малко консумация на енергия в сравнение с лампите с нажежаема жичка.

Разбира се, поради широкия избор не винаги е възможно бързо да се намери правилната опция. Тъй като се взема предвид не само външният дизайн, но и техническите характеристики, както и обхватът на осветителните тела. В крайна сметка не всички продукти, подходящи за домашна употреба, са подходящи за офиси или лечебни заведения.
Освен това лед плафоните трябва да отговарят на изискванията за безопасност, да бъдат икономични и да гарантират на потребителя добри условия на осветление.

Модерните плафони са с различни конструктивни характеристики и подобрения.

Плафон с дистанционно управление и димиране - много по-лесни за работа от обикновените модели. Дистанционното управление позволява да включите плафона от всяко място в стаята, а димерът (регулаторът на светлината) позволява да контролирате интензивността на светлината. Полезни функции, които по желание превръщат плафона в приглушена нощна лампа или пълноценен източник на светлина.

Друг популярен модел е музикалният плафон. Оригинално решение, което позволява да използвате източника на светлина и като музикален плеър. Плафонът се предлага с вграден Bluetooth и се контролира директно от смарт телефон чрез изтеглено приложение.

Формата и размерите зависят от предпочитанията и целите на клиентите. Защото, ако се изисква достатъчно осветление, тогава малка лампа може да не е достатъчна за тази цел. И за да изберете продукт, който ще се слее добре с интериора, трябва да обърнете внимание на формата на лампата.

Всяка зона има свои собствени изисквания за осветителни тела за таван. За една област безопасността, надеждността и икономичността са важни. А за някои е достатъчно, че продуктът просто осветява добре предмети или работното място.

Основната характеристика и предимство на лед плафоните е техният експлоатационен живот, който е няколко пъти по-висок в сравнение с други аналози. Например, светодиодът може да продължи 50 хиляди часа, докато стандартната енергоспестяваща крушка може да свети 8000 часа, а лампата с нажежаема жичка - само 750 часа.

Аплици - характерни особености

Съвременните аплици се различават от тези, не само преди няколко века, но и преди няколко десетилетия. Дизайнерите непрекъснато подобряват външния вид на продуктите, за да задоволят вкусовете на най-взискателните потребители. Цялото разнообразие от състава може да бъде класифицирано по няколко основания.

Осветлението играе важна роля за създаването на комфортна, функционална и визуално привлекателна домашна среда. Стенните аплици заемат специално място в организацията на дизайна на осветлението на домовете. Те изпълняват както функционална, така и декоративна роля. Има модели с напълно затворен или частично отворен купол отгоре. Като правило те се поставят в бани, антрета или в коридори без полилеи.

Стенната лампа е декоративно местно осветително тяло, което е прикрепено към стената и се различава от другите видове стенни лампи по наличието на собствен ключ. Превключвателят с изтеглящ кабел е верига или шнур, който при издърпване от корпуса на осветителното тяло включва или изключва светлината. В зависимост от формата на абажура, апликът създава меко дифузно или точково насочено осветление.

По вида на конструкцията стенните лампи се разделят на: ротационни и стационарни. Стационарните модели са предназначени да създават дифузно осветление. Някои модели въртящи се осветителни тела се въртят на 360 градуса, за да осигурят насочен поток от светлина. Това позволява да насочите потока на светлината към определена зона, например при четене или на кухненската маса.

Предимства на аплиците

Стенните аплици имат много предимства дори в сравнение с класически полилей:

 • Универсалност и широк спектър от приложения - аплиците перфектно допълват интериора на дневни, спални, офиси, детски стаи и дори бани и кухни. Изглежда страхотно и извън къщата: на верандата или на стълбите;
 • Компактни размери - размерът на аплиците позволява да се инсталират дори в най-малките помещения;
 • Ниско тегло- продуктът е лек, така че може да се монтира на стени от гипсокартон;
 • Красив дизайн и разнообразие от форми и цветове - аплиците са толкова уникални и неповторими, че могат да се превърнат в независим декоративен елемент;
 • Икономии на енергия в сравнение с традиционните полилеи с много абажури.

За да инсталирате аплик с вграден превключвател, трябва предварително да помислите за местоположението му и да осигурите съответните проводници в стената, преди да завършите етапа на мазилката. Често стенните лампи се купуват на последния етап от ремонта, когато стените вече са покрити с тапети или боядисани, а окабеляването за осветителното тяло не е изведено предварително. В този случай е по-добре да закупите модели, които се свързват към контакт и имат превключвател на проводника. Но този дизайн изглежда по-малко естетически приятен.

Препоръчително е да инсталирате стенни лампи на разстояние два метра от пода. Ако апликът е окачен над маса, стол или диван, тогава той е разположен малко над главата на седналия човек.

За да се разшири визуално тясното пространство, няколко осветителни тела са фиксирани на една и съща височина от пода по стените.

Какво да имаме предвид при поставянето на аплици?

Формата на абажура определя вида на осветлението, което се създава. Когато абажурът е затворен отгоре, под лампата се образува остро ярко светло петно. Ако е затворен отдолу, тогава светлинният поток е насочен нагоре. Светлината се отразява от тавана и стената.
Ако лампата на осветителното тяло е напълно покрита, тогава се създава общо меко осветление.

Ако използвате стенен аплик за осветяване на стая, то той трябва да бъде монтиран на височина 2м. Ако го поставите над маса, диван или фотьойл за насочен поток светлина, измерете приблизителната височина на седналия човек , обикновено 130-150см.

За да разширите визуално пространството, поставете няколко аплика на една и съща височина. Изберете модели със светлина, насочена към тавана.

За да осветите огледалото, използвайте две тела от двете му страни. Изберете аплик, който да отговаря на дизайна на огледалото. Ако е формата е овална, подходящи са продукти със заоблени нюанси, ако е с остри ъгли - правоъгълни или квадратни решения.

За осветяване на картини или снимки за предпочитане са аплици с матирано стъкло. Те не създават отблясъци.

Ако планирате да ги използвате за осветяване на пространство за четене или хоби, изберете въртящи се модели без абажури от плат или стъкло. Те са по-ярки и посоката на светлината може да се регулира.

За да удължите визуално тавана, изберете модели, при които светлината е насочена нагоре. Ако светлината е насочена надолу таванът ще изглежда още по-нисък.

За банята изберете осветителните тела, изработени от устойчив на корозия материал и с подходяща степен на защита.

За детската стая и спалнята купувайте модели с матови нюанси. Матираните стъклени повърхности създават приглушена светлина без отблясъци. Осветителните тела с матови нюанси са универсални и отговарят на всякакви тапети, мека мебел и други интериорни елементи. За детската стая съветваме да изберете опции с анимационни мотиви. В спалнята поставете лампите на височина 130-140 см, така че да е удобно да ги изключите, без да ставате от леглото.

Какво да имаме предвид при избора на плафони и аплици?

При проектирането на оформлението и вида на осветителните тела трябва да се вземат предвид следните аспекти:

 • Характеристики на дизайна на вътрешното пространство - инсталираните осветителни тела трябва да са в хармония с цялостния стил на стаята;
 • Дизайнерски характеристики на тавана - различните материали, използвани за облицовка на таванната повърхност и вида на тавана, предполагат различни схеми на осветление;
 • Размери на помещението, което ще се оборудва (площ и височина на тавана) - в зависимост от това се избира определен тип източници на светлина и тяхното местоположение. Правилното разположение на уредите може визуално да увеличи пространството;
 • Местоположение на прозорците и мебелите;
 • Целта на стаята. В зависимост от характеристиките на използването на пространството, нивото на осветеност и видовете осветителни тела варират;
 • Вкусовите предпочитания на ползвателите.

За да се създаде комфортна обстановка в една стая, да се подчертаят нейните предимства или, обратно, да се скрият недостатъците, се използват четири вида осветление. Препоръчително е да използвате всички техники, за да осигурите максимална функционалност на вътрешното пространство и да му придадете стил и оригиналност.

Основното осветление се използва за запълване на помещението равномерно със светлина. За неговото устройство на таваните са монтирани полилеи и различни видове плафони.

Местно (работно) осветление се използва за определени нужди, където е необходима светлина, която може да бъде насочена към желаната зона. Като например:

 • в кухнята, осигуряваща осветяване на работните повърхности (мивки, печки, зона за обработка на храна);
 • над трапезарията;
 • над легло или фотьойл, където може да се чете или да се занимавате с хоби.

Местното осветление е необходимо, за да се организира зонирането на пространството и да се осигури комфортен престой на всички, които го обитават, като се дава възможност на всеки да прави своето, без да пречи на другите.

Акцентно или декоративно осветление е необходимо преди всичко за създаване на уютна атмосфера в дома. С негова помощ можете да се съсредоточите върху отделни зони или интериорни предмети. Например, да подчертаете витрина, ниша или фотографии, картини и т.н.

При избора на осветление е необходимо да се вземат предвид размерите на помещението, тъй като в ниските стаи висящите полилеи ще изглеждат неудобно и тромаво, често представлявайки препятствие (въпреки регулирането на височината, предлагано в много модели).

Затова в такива случаи много подходящи са плафоните. Те се монтират директно към повърхността на тавана. Плафоните се използват за организиране на основното и местно осветление. Осветителните тела са инсталирани във всякакви помещения, просторни и малки: дневни и коридори, спални и бани, килери и коридори.

Стилове плафони и аплици

За интериорна декорация във всеки стил можете да изберете източници на светлина, които са в хармония с дизайна.

Loft - популярната и модерна тенденция на таванското помещение се характеризира с лаконични и неусложнени форми. Осветителните тела, направени по този начин, нямат допълнителни декорации и декоративни елементи. За такива помещения, чийто интериор наподобява външния вид на стилно таванско помещение, се използват плафони и аплизи от пластмаса, стъкло или алуминий. За предпочитане е да инсталирате няколко източника на светлина, вместо да поставите само един полилей.

Плафоните в стил хай-тек трябва да имат възможно най-прости и ясни линии. В интериора от този стил местоположението на лампите e на разстояние от центъра на стаята - например по нейния периметър, което осигурява максимална функционалност на осветлението, а също така създава видим простор на стаята. За производството на декор се използват метал и стъкло.

Античен - разположението на осветителните устройства в такива интериори предвижда наличието на плафони и поне един висящ полилей, който осигурява обща светлина. Трябва да изглеждат величествено. Орнаментите, приложени върху плафоните, перфектно украсяват осветителните тела.

Класически стил - плафоните и аплиците от този стил преследват основната задача - да постигнат функционалност и удобство. Осветителните тела са с меки цветове и могат да бъдат избрани в съответствие с всякаква стилова ориентация на интериора.

Внимателният подбор на дизайна на плафоните за таван и стенните аплици позволява да създадете хармоничен и атрактивен интериор в помещенията, да коригирате неуспешното оформление и размери на стаята и да осигурите на обитателите комфорт и уют.

Код: 13025
LED плафон 100W 3-white + RGB ефект BUBBLES 7900Lм димируем с дистанционно управлениеПлафонът може да свети в 3 цвята едновременноНощен режимУвеличаване / намаляване силата на светлинатабутон за 1/2 светлина..
136.80 лв. 144.00 лв.
Код: 13026
LED плафон 90W 3-white + RGB ефект HOOPS 7200Lм димируем с дистанционно управлениеПлафонът може да свети в 2 цвята едновременноНощен режимУвеличаване / намаляване силата на светлинатабутон за 1/2 светлина..
137.90 лв. 144.99 лв.
Код: 13028
LED плафон ELLIPSE BUBBLES 110W 3-white 8800Lм димируем с дистанционно управлениеПлафонът може да свети в 2 цвята едновременноНощен режимУвеличаване / намаляване силата на светлинатабутон за 1/2 светлина..
147.00 лв. 154.99 лв.
Код: 13029
LED плафон FLOWER BUBBLES 90W 3-white 7200Lм димируем с дистанционно управлениеПлафонът може да свети в 2 цвята едновременноНощен режимУвеличаване / намаляване силата на светлинатабутон за 1/2 светлина..
137.90 лв. 144.99 лв.
Код: 725RL0000650
LED плафон STAR II 72W 3-white 3000-6000K 5760Lm IP20 ф55см димируем + дистанционно управление..
71.40 лв.
Код: 13027
LED плафон TUNNEL EFFECT 110W 3-white 8800Lм димируем с дистанционно управлениеНощен режимУвеличаване / намаляване силата на светлинатабутон за 1/2 светлина..
142.50 лв. 149.99 лв.
Код: 713RL0350201
LED Аплик ALICE 10W 4000K 585Lm стомана+кристал..
45.30 лв.
Код: 713RL0350200
LED Аплик ALICE 8W 4000K 420Lm стомана+кристал..
45.30 лв.
Код: 99466
LED аплик BOYAL 12W 3000K 1700Lm IP20 дъб Серия FAMILY MEETING - тази серия съчетава осветителни тела за таван, за стена, висящ монтаж, настолни и наземни лампи. Дарете стаите си със стилно и подходящо осветление. Описание: Осветително тяло с изчистен дизайн, който допълва и подчертава интериора. ..
182.00 лв.
Код: 99353
LED аплик BOYAL 12W 3000K 1700Lm IP20 рустик кафяво Серия FAMILY MEETING - тази серия съчетава осветителни тела за таван, за стена, висящ монтаж, настолни и наземни лампи. Дарете стаите си със стилно и подходящо осветление. Описание: Осветително тяло с изчистен дизайн, който допълва и подчертава и..
182.00 лв.
Код: 99294
LED аплик CAMACHO 8.5W 3000K 1050Lm IP20  Серия FAMILY MEETING - тази серия съчетава осветителни тела за таван, за стена, висящ монтаж, настолни и наземни лампи. Дарете стаите си със стилно и подходящо осветление. Описание: Осветително тяло с изчистен дизайн, който допълва и подчертава интери..
130.00 лв.
Код: 725RL0000401
LED аплик CRYSTAL 8W 4000K 580Lm IP20 1/2 ф26см..
15.30 лв.
Код: 99028
LED аплик EGLO CONNECT MARGHERA-C 16W RGB + 3-white 1900Lm IP20 димируем черен Серия EGLO CONNECT - Ако търсите лесна инсталация и неусложняващи устройства, EGLO connect е точното място за вас. Стартирането става бързо и лесно, нуждаете само от два компонента:Осветително тяло от серия EGLO co..
192.00 лв.
Код: 99069
LED аплик GALDAKAO 5.4W 3000K 410Lm IP20 с поставка черен Серия FAMILY MEETING - тази серия съчетава осветителни тела за таван, за стена, висящ монтаж, настолни и наземни лампи. Дарете стаите си със стилно и подходящо осветление. Описание: Осветително тяло с изчистен дизайн, който допълва и п..
95.00 лв.
Код: 99126
LED аплик GALDAKAO 5.4W 3000K 540Lm IP20 с поставка Серия FAMILY MEETING - тази серия съчетава осветителни тела за таван, за стена, висящ монтаж, настолни и наземни лампи. Дарете стаите си със стилно и подходящо осветление. Описание: Осветително тяло с изчистен дизайн, който допълва и подчерт..
110.00 лв.
Код: 96321
LED аплик PARRI 2х5W 3000K 2х470Lm IP20 хром Серия FAMILY MEETING - тази серия съчетава осветителни тела за таван, за стена, висящ монтаж, настолни и наземни лампи. Дарете стаите си със стилно и подходящо осветление. Описание: Осветително тяло с изчистен дизайн, който допълва и подчертава интериор..
82.80 лв.
Код: 95379
LED аплик PASSA GU10 2х3.3W 3000K 2x240Lm IP20 кафяво + медено Серия FAMILY MEETING - тази серия съчетава осветителни тела за таван, за стена, висящ монтаж, настолни и наземни лампи. Дарете стаите си със стилно и подходящо осветление. Описание: Осветително тяло с изчистен дизайн, който допълв..
85.00 лв.
Код: 95371
LED аплик PASSA GU10 2х3.3W 3000K 2x240Lm IP20 кафяво + медено Серия FAMILY MEETING - тази серия съчетава осветителни тела за таван, за стена, висящ монтаж, настолни и наземни лампи. Дарете стаите си със стилно и подходящо осветление. Описание: Осветително тяло с изчистен дизайн, който допълв..
85.00 лв.
Код: 95373
LED аплик PASSA GU10 2х3.3W 3000K 2x240Lm IP20 черно + златно Серия FAMILY MEETING - тази серия съчетава осветителни тела за таван, за стена, висящ монтаж, настолни и наземни лампи. Дарете стаите си със стилно и подходящо осветление. Описание: Осветително тяло с изчистен дизайн, който допълва..
85.00 лв.
Код: 95364
LED аплик PASSA GU10 2х3.3W 3000K 2x240Lm IP20 черно + златно Серия FAMILY MEETING - тази серия съчетава осветителни тела за таван, за стена, висящ монтаж, настолни и наземни лампи. Дарете стаите си със стилно и подходящо осветление. Описание: Осветително тяло с изчистен дизайн, който допълва..
85.00 лв.
Код: 97625
LED аплик SERRAVALLE 2х5.4W 3000K 2х410Lm IP20 сив Серия FAMILY MEETING - тази серия съчетава осветителни тела за таван, за стена, висящ монтаж, настолни и наземни лампи. Дарете стаите си със стилно и подходящо осветление. Описание: Осветително тяло с изчистен дизайн, който допълва и подчерта..
129.00 лв.
Код: 97624
LED аплик SERRAVALLE 5.4W 3000K 410Lm IP20 сив Серия FAMILY MEETING - тази серия съчетава осветителни тела за таван, за стена, висящ монтаж, настолни и наземни лампи. Дарете стаите си със стилно и подходящо осветление. Описание: Осветително тяло с изчистен дизайн, който допълва и подчертава и..
75.00 лв.
Код: 96566
LED аплик TAZZOLI 3.5W 3000K 380Lm IP20 с USB зарядно бял Серия FAMILY MEETING - тази серия съчетава осветителни тела за таван, за стена, висящ монтаж, настолни и наземни лампи. Дарете стаите си със стилно и подходящо осветление. Описание: Осветително тяло с изчистен дизайн, който допълва и п..
89.00 лв.
Код: 96567
LED аплик TAZZOLI 3.5W 3000K 380Lm IP20 с USB зарядно мат хром Серия FAMILY MEETING - тази серия съчетава осветителни тела за таван, за стена, висящ монтаж, настолни и наземни лампи. Дарете стаите си със стилно и подходящо осветление. Описание: Осветително тяло с изчистен дизайн, който допълв..
89.00 лв.
от 1 до 24 от общо 483 резултата (21 стр.)
Бърза и сигурна доставка до области: София, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол