МАКС ТРЕЙД ОНЛАЙН
Количка
За покупки над 300 лв. - запитайте за индивидуални цени и решения

Плафони и аплици

Какво е плафон?

Плафонът е електрическо осветително тяло, задължително за почти всеки интериор , което е прикрепено към тавана и е в състояние да се справи с ролята на отделен източник на светлина, когато е необходимо.

Плафониерите са едно от най-популярните осветителни тела. Външно те представляват монолитен капак, под чиято повърхност са скрити от 1 до 5 стандартни лампи или вградени лед източници на светлина. Лампите прилягат достатъчно плътно към вътрешната повърхност. Ето защо при избора на плафони е по-добре да се даде предимство на модел с метална основа и стъклен разсейвател.

Плафоните се различават не само по цвят, форма, цена и метод на монтаж, но и по своята функция:

 • Основно осветление - плафонът служи като основен (в някои случаи и единствен) източник на светлина. Препоръчваме да изберете модели с напълно затворен кръгъл или правоъгълен нюанс. В този случай светлината ще бъде удобна за очите и равномерно разпределена в пространството. За същата цел са подходящи частично отворени абажури, насочващи светлинния поток към тавана. От материалите най-добре са се доказали текстилни, кристални или стъклени абажури и абажури, които създават ефект на равномерно осветление;
 • Зоново осветление - това е най-важно за студийни апартаменти, както и за големи стаи, които могат да бъдат разделени на независими зони с различна функционалност (хол и кабинет, спалня и детска стая, антре и трапезария). За зоново осветление изберете абажур с отразен отдолу отражател. Той ще насочи всичките си сили към осветяване на една работна повърхност, оставяйки ненужните зони в сянка. Материалът на абажура е важен - непрозрачната текстура е добра за насочена светлина.
 • Декоративно осветление - източникът на светлина е вторичен елемент, който подчертава интересен обект в дома, или е грандиозен елемент на изкуството, който не изпълнява толкова осветителна функция, колкото декоративна.

От предимствата искаме да отбележим надеждността на инсталацията - те са прикрепени директно към тавана, прилепват идеално към окачени и обикновени бетонни повърхности. Те изглеждат органично във всеки интериор - подходящи са както за малки стаи, така и за големи площи.

Популярността на модерните плафони е доста висока. Това не е изненадващо, защото съвременните производствени технологии предлагат много предимства, които позволяват таванните осветителни тела да се конкурират дори с полилеите. Съвременните дизайнерски вариации и използваните материали правят дори най-семплите модели плафони доста ефективни и стилни.

По-обикновените модели на плафоните, като правило, осигуряват светлинен поток със строга насоченост (отгоре надолу). Често тази опция за осветление помага да се подчертаят специалните елементи на интериорната композиция, да се поставят определени акценти.

Но има и модели, чието осветление се нарича индиректно осветление. Светлинният поток от такива плафони е насочен не надолу, а нагоре - към повърхността на тавана. Това осигурява меко, равномерно осветление в цялата околност.

Такова осветление е особено полезно в атмосфера на вечерна релаксация след тежък ден, тъй като помага за отпускане на очите и намаляване на емоционалния стрес. Ако искате да постигнете равномерно ярко осветление в цялата стая, трябва да използвате плафони със затворен тип разсейвател. Степента на дифузно осветление от тези осветителни тела зависи от това кои нюанси ще изберете - прозрачни или матови.

Често се използват и опции за комбинирано осветление. Тези плафони използват както отразено, така и низходящо осветление. Има и по-оригинални модели - асиметрични. При този дизайн светлината се разпространява неравномерно, което позволява да постигнете максимална уникалност на интериорната композиция, тъй като дава възможност за контрол на дължината и ширината на светлинния поток в определени граници. Също така, за оригиналност, в плафоните често се използва стъкло, обработено по специален начин, в зависимост от текстурата, на която осветлението може да придобие най-невероятните вариации.

Асортиментът на плафоните на съвременния пазар е огромен. Изброените вариации далеч не са всичко, което съвременната индустрия може да предостави. В по-голямата си част изборът на таванна лампа зависи единствено от Вашето въображение и избрания интериорен стил.

Какво е аплик?

Апликът е малко, декоративно осветително тяло, което е фиксирано на стената. Неговите предци са били факли, поставени по коридорите, а по-късно - свещници и лампи. Незначителното, на пръв поглед, осветителното тяло изпълнява редица важни функции в една стая. Съществуват много разновидности на стенни аплици. Те имат структурни разлики, а също се различават по размер, цвят, форма, материали за производство и цена.

Аплиците са затворени или полузатворени лампи, които са монтирани плътно към стената и осветяват стълбища, коридори и други елементи на архитектурата. Чрез аплици се осигурява насочено или разсеяно осветление - зависи от устройството на абажура.

Тези осветителни тела са монтирани на стена, така че могат да се използват в помещения с всякаква височина на тавана. Обикновено стенните аплици се използват, за да се увеличи осветеността на определена зона в стаята или да се подчертае определена зона с осветително решение.

Местното осветление (осветление за задачи) е пряката цел на аплиците. Осветителното тяло може да бъде поставено в спалнята над леглото за удобно четене, до огледалото за хигиенни и козметични процедури, над снимки или картини, за да създаде светлинни акценти.

Пълно осветление на стаята може да се изпълни и с подходящи аплици. В жилища с тесни коридори, малки бани или ниски тавани, дори компактен полилей ще „изяде“ пространството, затова няколко миниатюрни стенни аплика осигуряват достатъчно светлина и се вписват хармонично в интериора.

Аплиците се ползват също за създаване на атмосфера. Полилеят дава ярка светлина, която може да е неподходяща в романтична обстановка, за отдих или приятен приятелски разговор.

Аплиците, монтирани на стена, създават уютно, разсеяно осветление, което помага да се отпуснете. Лампа над фотьойла с масичка за кафе ще позволи да се подчертае тази зона за сядане. Същата зона може да се направи и в спалнята. Хубаво е да седнете в кресло и да пиете кафе, докато разлиствате книги и списания.

В едностайни апартаменти и студиа, с помощта на аплици, можете да зонирате стаята, разделяйки я на работно и спално място, кухня или работен кът.

Дизайнът на някои аплици е толкова сложен и интересен, че единствената им функция е да украсят стаята. В този случай те се възприемат като независим декоративен елемент.

Плафони - характерни особености

Плафоните се считат за по-скромна и икономична опция в сравнение с луксозните висящи полилеи. Съвременните технологии за производство и обработка на материали обаче дават възможност да се създадат истински шедьоври, които също са в състояние да направят силно впечатление.

Модерните модели плафони превръщат и най-малките стаи в ефектни и запомнящи се композиции. В същото време те значително спестяват свободно пространство. Пестят още и от гледна точка на разходите.

Формата на плафоните основно е два вида – кръгла и квадратна.

Кръглата е най-удобната форма на плафона, предаваща мекота и изтънченост. В такова изпълнение е най-лесно да се поддържа атмосфера на солидност, домашна топлина и спокойствие. Като правило именно кръглите плафони, украсени с бронз, кристал или патина, се използват в класически интериорни стилове.

Правоъгълните модели придават официален тон и лаконична елегантност. Често се срещат в модерни стилове като техно, хай-тек, индустриален и минималистичен. Те не са чужди и на класическия стил, където играят ролята на вторично осветление в просторни стаи.

Разбира се има плафони с оригинален дизайн, покривайки абсолютно всички популярни стилове, предлагащи най-отличителните, ефективни и необичайни решения.

Обърнете внимание на размерите на плафона. За да ги изчислите, можете да използвате проста формула: (Дължина на стаята + Ширина на стаята) / 12. Полученият резултат ще се превърне в приблизителния диаметър на оптималното осветително тяло.

Лед плафони

LED плафоните са все по-търсени. Тъй като имат редица предимства пред останалите опции. Повечето производители разбират това и произвеждат широка гама от LED осветителни тела, докато някои са впечатляващи по качество, издръжливост, докато други са привлекателни като цена.

LED плафоните трябва да се разглеждат отделно, тъй като дизайнът на моделите е коренно различен от обикновените плафони за таван. Лед осветителните тела имат по-малко тегло, голямо разнообразие от форми, както и висока ефективност: до 10 пъти по-малко консумация на енергия в сравнение с лампите с нажежаема жичка.

Разбира се, поради широкия избор не винаги е възможно бързо да се намери правилната опция. Тъй като се взема предвид не само външният дизайн, но и техническите характеристики, както и обхватът на осветителните тела. В крайна сметка не всички продукти, подходящи за домашна употреба, са подходящи за офиси или лечебни заведения.
Освен това лед плафоните трябва да отговарят на изискванията за безопасност, да бъдат икономични и да гарантират на потребителя добри условия на осветление.

Модерните плафони са с различни конструктивни характеристики и подобрения.

Плафон с дистанционно управление и димиране - много по-лесни за работа от обикновените модели. Дистанционното управление позволява да включите плафона от всяко място в стаята, а димерът (регулаторът на светлината) позволява да контролирате интензивността на светлината. Полезни функции, които по желание превръщат плафона в приглушена нощна лампа или пълноценен източник на светлина.

Друг популярен модел е музикалният плафон. Оригинално решение, което позволява да използвате източника на светлина и като музикален плеър. Плафонът се предлага с вграден Bluetooth и се контролира директно от смарт телефон чрез изтеглено приложение.

Формата и размерите зависят от предпочитанията и целите на клиентите. Защото, ако се изисква достатъчно осветление, тогава малка лампа може да не е достатъчна за тази цел. И за да изберете продукт, който ще се слее добре с интериора, трябва да обърнете внимание на формата на лампата.

Всяка зона има свои собствени изисквания за осветителни тела за таван. За една област безопасността, надеждността и икономичността са важни. А за някои е достатъчно, че продуктът просто осветява добре предмети или работното място.

Основната характеристика и предимство на лед плафоните е техният експлоатационен живот, който е няколко пъти по-висок в сравнение с други аналози. Например, светодиодът може да продължи 50 хиляди часа, докато стандартната енергоспестяваща крушка може да свети 8000 часа, а лампата с нажежаема жичка - само 750 часа.

Аплици - характерни особености

Съвременните аплици се различават от тези, не само преди няколко века, но и преди няколко десетилетия. Дизайнерите непрекъснато подобряват външния вид на продуктите, за да задоволят вкусовете на най-взискателните потребители. Цялото разнообразие от състава може да бъде класифицирано по няколко основания.

Осветлението играе важна роля за създаването на комфортна, функционална и визуално привлекателна домашна среда. Стенните аплици заемат специално място в организацията на дизайна на осветлението на домовете. Те изпълняват както функционална, така и декоративна роля. Има модели с напълно затворен или частично отворен купол отгоре. Като правило те се поставят в бани, антрета или в коридори без полилеи.

Стенната лампа е декоративно местно осветително тяло, което е прикрепено към стената и се различава от другите видове стенни лампи по наличието на собствен ключ. Превключвателят с изтеглящ кабел е верига или шнур, който при издърпване от корпуса на осветителното тяло включва или изключва светлината. В зависимост от формата на абажура, апликът създава меко дифузно или точково насочено осветление.

По вида на конструкцията стенните лампи се разделят на: ротационни и стационарни. Стационарните модели са предназначени да създават дифузно осветление. Някои модели въртящи се осветителни тела се въртят на 360 градуса, за да осигурят насочен поток от светлина. Това позволява да насочите потока на светлината към определена зона, например при четене или на кухненската маса.

Предимства на аплиците

Стенните аплици имат много предимства дори в сравнение с класически полилей:

 • Универсалност и широк спектър от приложения - аплиците перфектно допълват интериора на дневни, спални, офиси, детски стаи и дори бани и кухни. Изглежда страхотно и извън къщата: на верандата или на стълбите;
 • Компактни размери - размерът на аплиците позволява да се инсталират дори в най-малките помещения;
 • Ниско тегло- продуктът е лек, така че може да се монтира на стени от гипсокартон;
 • Красив дизайн и разнообразие от форми и цветове - аплиците са толкова уникални и неповторими, че могат да се превърнат в независим декоративен елемент;
 • Икономии на енергия в сравнение с традиционните полилеи с много абажури.

За да инсталирате аплик с вграден превключвател, трябва предварително да помислите за местоположението му и да осигурите съответните проводници в стената, преди да завършите етапа на мазилката. Често стенните лампи се купуват на последния етап от ремонта, когато стените вече са покрити с тапети или боядисани, а окабеляването за осветителното тяло не е изведено предварително. В този случай е по-добре да закупите модели, които се свързват към контакт и имат превключвател на проводника. Но този дизайн изглежда по-малко естетически приятен.

Препоръчително е да инсталирате стенни лампи на разстояние два метра от пода. Ако апликът е окачен над маса, стол или диван, тогава той е разположен малко над главата на седналия човек.

За да се разшири визуално тясното пространство, няколко осветителни тела са фиксирани на една и съща височина от пода по стените.

Какво да имаме предвид при поставянето на аплици?

Формата на абажура определя вида на осветлението, което се създава. Когато абажурът е затворен отгоре, под лампата се образува остро ярко светло петно. Ако е затворен отдолу, тогава светлинният поток е насочен нагоре. Светлината се отразява от тавана и стената.
Ако лампата на осветителното тяло е напълно покрита, тогава се създава общо меко осветление.

Ако използвате стенен аплик за осветяване на стая, то той трябва да бъде монтиран на височина 2м. Ако го поставите над маса, диван или фотьойл за насочен поток светлина, измерете приблизителната височина на седналия човек , обикновено 130-150см.

За да разширите визуално пространството, поставете няколко аплика на една и съща височина. Изберете модели със светлина, насочена към тавана.

За да осветите огледалото, използвайте две тела от двете му страни. Изберете аплик, който да отговаря на дизайна на огледалото. Ако е формата е овална, подходящи са продукти със заоблени нюанси, ако е с остри ъгли - правоъгълни или квадратни решения.

За осветяване на картини или снимки за предпочитане са аплици с матирано стъкло. Те не създават отблясъци.

Ако планирате да ги използвате за осветяване на пространство за четене или хоби, изберете въртящи се модели без абажури от плат или стъкло. Те са по-ярки и посоката на светлината може да се регулира.

За да удължите визуално тавана, изберете модели, при които светлината е насочена нагоре. Ако светлината е насочена надолу таванът ще изглежда още по-нисък.

За банята изберете осветителните тела, изработени от устойчив на корозия материал и с подходяща степен на защита.

За детската стая и спалнята купувайте модели с матови нюанси. Матираните стъклени повърхности създават приглушена светлина без отблясъци. Осветителните тела с матови нюанси са универсални и отговарят на всякакви тапети, мека мебел и други интериорни елементи. За детската стая съветваме да изберете опции с анимационни мотиви. В спалнята поставете лампите на височина 130-140 см, така че да е удобно да ги изключите, без да ставате от леглото.

Какво да имаме предвид при избора на плафони и аплици?

При проектирането на оформлението и вида на осветителните тела трябва да се вземат предвид следните аспекти:

 • Характеристики на дизайна на вътрешното пространство - инсталираните осветителни тела трябва да са в хармония с цялостния стил на стаята;
 • Дизайнерски характеристики на тавана - различните материали, използвани за облицовка на таванната повърхност и вида на тавана, предполагат различни схеми на осветление;
 • Размери на помещението, което ще се оборудва (площ и височина на тавана) - в зависимост от това се избира определен тип източници на светлина и тяхното местоположение. Правилното разположение на уредите може визуално да увеличи пространството;
 • Местоположение на прозорците и мебелите;
 • Целта на стаята. В зависимост от характеристиките на използването на пространството, нивото на осветеност и видовете осветителни тела варират;
 • Вкусовите предпочитания на ползвателите.

За да се създаде комфортна обстановка в една стая, да се подчертаят нейните предимства или, обратно, да се скрият недостатъците, се използват четири вида осветление. Препоръчително е да използвате всички техники, за да осигурите максимална функционалност на вътрешното пространство и да му придадете стил и оригиналност.

Основното осветление се използва за запълване на помещението равномерно със светлина. За неговото устройство на таваните са монтирани полилеи и различни видове плафони.

Местно (работно) осветление се използва за определени нужди, където е необходима светлина, която може да бъде насочена към желаната зона. Като например:

 • в кухнята, осигуряваща осветяване на работните повърхности (мивки, печки, зона за обработка на храна);
 • над трапезарията;
 • над легло или фотьойл, където може да се чете или да се занимавате с хоби.

Местното осветление е необходимо, за да се организира зонирането на пространството и да се осигури комфортен престой на всички, които го обитават, като се дава възможност на всеки да прави своето, без да пречи на другите.

Акцентно или декоративно осветление е необходимо преди всичко за създаване на уютна атмосфера в дома. С негова помощ можете да се съсредоточите върху отделни зони или интериорни предмети. Например, да подчертаете витрина, ниша или фотографии, картини и т.н.

При избора на осветление е необходимо да се вземат предвид размерите на помещението, тъй като в ниските стаи висящите полилеи ще изглеждат неудобно и тромаво, често представлявайки препятствие (въпреки регулирането на височината, предлагано в много модели).

Затова в такива случаи много подходящи са плафоните. Те се монтират директно към повърхността на тавана. Плафоните се използват за организиране на основното и местно осветление. Осветителните тела са инсталирани във всякакви помещения, просторни и малки: дневни и коридори, спални и бани, килери и коридори.

Стилове плафони и аплици

За интериорна декорация във всеки стил можете да изберете източници на светлина, които са в хармония с дизайна.

Loft - популярната и модерна тенденция на таванското помещение се характеризира с лаконични и неусложнени форми. Осветителните тела, направени по този начин, нямат допълнителни декорации и декоративни елементи. За такива помещения, чийто интериор наподобява външния вид на стилно таванско помещение, се използват плафони и аплизи от пластмаса, стъкло или алуминий. За предпочитане е да инсталирате няколко източника на светлина, вместо да поставите само един полилей.

Плафоните в стил хай-тек трябва да имат възможно най-прости и ясни линии. В интериора от този стил местоположението на лампите e на разстояние от центъра на стаята - например по нейния периметър, което осигурява максимална функционалност на осветлението, а също така създава видим простор на стаята. За производството на декор се използват метал и стъкло.

Античен - разположението на осветителните устройства в такива интериори предвижда наличието на плафони и поне един висящ полилей, който осигурява обща светлина. Трябва да изглеждат величествено. Орнаментите, приложени върху плафоните, перфектно украсяват осветителните тела.

Класически стил - плафоните и аплиците от този стил преследват основната задача - да постигнат функционалност и удобство. Осветителните тела са с меки цветове и могат да бъдат избрани в съответствие с всякаква стилова ориентация на интериора.

Внимателният подбор на дизайна на плафоните за таван и стенните аплици позволява да създадете хармоничен и атрактивен интериор в помещенията, да коригирате неуспешното оформление и размери на стаята и да осигурите на обитателите комфорт и уют.

LED плафон с дистанционно ANDROMEDA 80W 3000K-6500K RGB бял Ф76см
Ново ★ Най-добра оферта -56 %
Производител: Lumin arte Код: andromeda-0720-64
LED плафон с дистанционно ANDROMEDA 80W 3000K-6500K с RGB ефект бял Ф76смLED плафон за таван за вътрешни помещения с изчистен и модерен дизайн, с множество светлинни функции:Димиране - регулиране силата на светене Режим 50% осветеност Нощен режим Избор на цветна температура на ..
161.00 лв. 368.00 лв.
LED плафон с дистанционно Meteor-X 100W 3000K-6500K RGB бял Ф97см
Ново ★ Най-добра оферта -55 %
Производител: Lumin arte Код: meteor-x-0720-63
LED плафон с дистанционно Meteor-X 100W 3000K-6500K с RGB ефект бял Ф97см LED плафон за таван за вътрешни помещения с изчистен и модерен дизайн, с множество светлинни функции:Димиране - регулиране силата на светене Режим 50% осветеност Нощен режим Избор на цветна температура н..
172.00 лв. 381.00 лв.
LED влагозащитен плафон с микровълнов сензор за движение ERIK 18W 4000K 12600lm IP44 ф325мм
Ново ★ Най-добра оферта -30 %
Производител: LvT Poland Код: 3358
LED влагозащитен плафон с микровълнов сензор за движение ERIK 18W 4000K 1260lm IP44 ф325мм LvT 3358 LED влагозащитеният плафон Erik на LvT е с изчистен дизайн и микровълнов сензор за движение. Изработен е от стомана и пластмаса. Свети с неутрална (дневна) бяла светлина (400..
31.00 лв. 44.00 лв.
Производител: D-IL Код: 13024
LED SMD плафон Balls 72W 3-white 5400lm димируем с дистанционно управление Ф480мм AC180-260V IP20LED плафонът е с опция за димиране (увеличаване и намаляване на светлината).Опция за избор на цветна температура 3-white, което означава, че можете да избирате в какъв спектър да свети осветителното тяло..
72.00 лв. 93.00 лв.
LED плафон с вентилатор и дистанционно 50W+26W 4000lm 3-white с APP IP22 ф60см
Ново -6 %
Производител: LIGHTEX Код: 716AL0000145
LED плафон с вентилатор и дистанционно 50W+26W 4000lm 3-white с APP IP22 ф60см   LED плфонът е с вградена LED светлина и вентилатор. Плафонът е с вграден Bluethoot и може да се управлява посредством мобилно приложение (APP) или с дистанционно управление (включено в ком..
186.00 лв. 198.89 лв.
Полилей Elza кръгла основа 3хЕ27 бял със златисто
Ново -36 %
Производител: LvT Poland Код: 2547
Полилей Elza кръгла основа 3хЕ27 бял със златисто 2547 LvT Полилеят е част от голяма серия осветителни тела Elza на полският бранд LvT. Полилеят с модерна визия впечатлява с доброто си качество и супер цена. Предлага се в няколко цвята: бял със златисто, черен, черен с медно.Материал - Стомана ..
44.00 лв. 69.00 лв.
Полилей Elza кръгла основа 3хЕ27 черен
Ново -36 %
Производител: LvT Poland Код: 3187
Полилей Elza кръгла основа 3хЕ27 черен 3187 LvT Полилеят е част от голяма серия осветителни тела Elza на полският бранд LvT. Полилеят с модерна визия впечатлява с доброто си качество и супер цена. Предлага се в няколко цвята: бял със златисто, черен, черен с медно.Материал - Стомана Клас на ус..
44.00 лв. 69.00 лв.
Полилей Otto 3хЕ27 кръгла основа черен
Ново -35 %
Производител: LvT Poland Код: 3778
Полилей Otto 3хЕ27 кръгла основа черен 3778 LvT Полилеят е част от голяма серия осветителни тела Otto на полският бранд LvT. Полилеят с vintage визия впечатлява с доброто си качество и супер ценаМатериал - Стомана Клас на устойчивост - IP20 Крушки - 3xE27  Максимална мощност на крушка -..
44.00 лв. 68.00 лв.
Производител: LvT Poland Код: 5692
LED влагозащитен плафон ERIK 12W 4000K 840lm IP44 ф255мм LvT 5692LED влагозащитеният плафон Erik на LvT е с изчистен дизайн. Изработен е от стомана и пластмаса. Свети с неутрална (дневна) бяла светлина (4000К). Подходящ е и за помещения с ниски тавани. Неутрална (дневна) бяла светлина (4000К);..
14.00 лв. 21.10 лв.
LED влагозащитен плафон ERIK 24W 4000K 1680lm IP44 ф375мм
Ново -35 %
Производител: LvT Poland Код: 1445
LED влагозащитен плафон ERIK 24W 4000K 1680lm IP44 ф375мм LvT 1445 LED влагозащитеният плафон Erik на LvT притежава изчистен дизайн. Изработен е от стомана и пластмаса. Свети с неутрална (дневна) бяла светлина (4000К). Подходящ е и за помещения с ниски тавани. Неутрална (дневна) бяла светлина..
27.10 лв. 42.00 лв.
Производител: LvT Poland Код: 2965
LED влагозащитен плафон с дистанционно димируем PARYS 64W 3000-6500K 4480lm IP44 65x65см LvT 2965LED влагозащитеният плафон e с модерен и изчистен дизайн. Изработен е от стомана и пластмаса и е с висока степен на влаго и прахо защита (IP44) С него можете сами да определяте цветната му темп..
114.00 лв. 173.00 лв.
Производител: LvT Poland Код: 1286
LED влагозащитен плафон с микровълнов сензор за движение ERIK 12W 4000K 840lm IP44 ф255мм LvT 1286 LED влагозащитеният плафон Erik на LvT е с изчистен дизайн и микровълнов сензор за движение. Изработен е от стомана и пластмаса. Свети с неутрална (дневна) бяла светлина (4000..
23.00 лв. 34.00 лв.
LED музикален плафон с дистанционно и Bluetooth COSMO 72W RGB 3000-6500K 5400lm ф50см димируем
Ново -24 %
Производител: LvT Poland Код: 1277
LED музикален плафон с дистанционно и Bluetooth Cosmo 72W RGB 3000-6500K 5400lm IP20 ф49см димируем LvT 1277LED плафон Cosmo на LvT e модерен и изчистен дизайн. Изработен е от стомана и пластмаса. С него можете сами да определяте цветната му температура - топла, неутрална (дневна) или студена. ..
122.00 лв. 160.00 лв.
LED панел за външен монтаж PROMA 24W 4000K 1920lm 285x285мм квадратен черен
Ново -37 %
Производител: LvT Poland Код: 1300
LED панел за външен монтаж PROMA 24W 4000K 1920lm 285x285мм квадратен черен LvT 1300..
24.00 лв. 38.10 лв.
LED панел за външен монтаж PROMA 24W 4000K 1920lm ф285мм кръгъл черен
Ново -40 %
Производител: LvT Poland Код: 0775
LED панел за външен монтаж PROMA 24W 4000K 1920lm ф285мм кръгъл черен LvT 0775..
23.00 лв. 38.10 лв.
Производител: D-IL Код: 13026
LED плафон 90W 3-white + RGB ефект HOOPS 7200Lм димируем с дистанционно управлениеПлафонът може да свети в 2 цвята едновременноНощен режимУвеличаване / намаляване силата на светлинатабутон за 1/2 светлина..
110.00 лв. 151.00 лв.
Производител: LIGHTEX Код: 725RL0000650
LED плафон STAR II 72W 3-white 3000-6000K 5760Lm IP20 ф55см димируем + дистанционно управление..
93.00 лв. 103.32 лв.
Производител: LvT Poland Код: 3234
LED плафон с дистанционно SAND 72W 3000-6500K 5040lm IP20 43x43см димируем бял LvT 3234 LED плафон Sand на LvT e с модерен и изчистен дизайн. Изработен е от стомана и пластмаса. С него можете сами да определяте цветната му температура. Както и силата на светене. Плафонът е с дистанционно управ..
76.20 лв. 101.40 лв.
Производител: EGLO Код: 900053
LED smart плафон EGLO.Z CONNECT SALOBRENA-Z 32.5W Tunable white 2700-6500K 3800Lm IP20 120х30см димируем  черен EGLO Connect.z комбинира две технологии за управление в една система ZigBee е най -широко използваният стандарт в света за интелигентния дом (smart home) Предимства:Работа в мр..
230.00 лв. 259.00 лв.
LED влагозащитен плафон MINOS 18W 4000K 1530lm IP54 28x28см
Ново -25 %
Производител: LvT Poland Код: 3472
LED влагозащитен плафон MINOS 18W 4000K 1530lm IP54 28x28см LvT 3472LED влагозащитен плафон Minos на LvT с изчистен дизайн. Изработен е от поликарбонат (PC). Свети с неутрална (дневна) бяла светлина (4000К). Монтира се бързо и лесно. С висока степен на влаго и прахо защита. Подходящ е за п..
49.00 лв. 65.00 лв.
Производител: D-IL Код: 13014
LED музикален плафон RGB 72W 3-white 5760Lm с Bluetooth и дистанционно управление Плафон с модерен дизайн и много екстри. Подходящ за всеки тип помещение в дома или в заведения, ресторанти, хотели и други. Осветителното тяло е с вградени LED светлоизточници, които допринасят за възможно н..
122.55 лв. 129.00 лв.
Производител: D-IL Код: 13020
LED плафон 72W 3-white 5400Lм wave ринг с дистанционно управление..
86.70 лв. 96.90 лв.
Производител: D-IL Код: 13016
LED плафон 72W 3-white 5400Lм сив ринг с дистанционно управление..
87.00 лв. 93.00 лв.
Производител: EGLO Код: 99788
LED плафон ALTAFLOR 8х2.8W 3000K 3040Lm IP20 черно + бяло Плафони и аплици - гамата от стенни и таванни осветителни тела преминава от семпли към нестандартни дизайни. Без значение дали за входната зона, коридора или дневната - тези осветителни тела дават правилната светлина. Дизайнерският еки..
268.20 лв. 302.00 лв.
от 1 до 24 от общо 908 резултата (38 стр.)
Бърза и сигурна доставка до области: София, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол