МАКС ТРЕЙД ОНЛАЙН
Количка

Елементи за свързване

Защо са необхидими елементи за свързване за мълниезащита?

Инсталирането на мълниезащитна система в по-голямата част от случаите включва използването на валцувани метални изделия с кръгло сечение. Кръг с диаметър 6-10 mm, предназначен за външна мълниезащита, може да бъде обозначен като телена пръчка, тел, метална скоба, държач и т.н. Държачът за кръгъл проводник позволява той да бъде фиксиран върху повърхността на защитения обект, като по този начин образува въздушна терминална мрежа. Maxtrade.bg ви помага да изберете и изгодно да закупите набор от компоненти за монтаж, който напълно отговаря на характеристиките на планираната система.

Какво да търсите при избора на държач за кръгъл проводник?

Моделите се различават по дизайн, начин на закрепване, предназначение, материал на изпълнение. Предлагат се от поцинкована стомана, неръждаема стомана, мед, пластмаса или комбинация от тях.

Дизайнът определя метода на инсталиране - върху самонарезни винтове, фиби или лепилен състав - и функционалността. Кръгът се поставя в куката на жлеба или между свиваемите плочи. Универсалният държач за кръгли проводници ви позволява да зададете произволна посока на покрива, фасадата или отделни строителни елементи. Цената отразява съвкупността от всички тези параметри.

Избор на елементи за свързване въз основа вида на покрива

Наклонът на покрива може да липсва или да варира от лек до стръмен. В зависимост от това, кръгъл проводник се използва за плоски или скатни покриви. В първия случай пластмасов държач за кръгъл проводник с бетон или без пълнеж фиксира една лента или тяхното пресичане под прав ъгъл, успоредно на равнината.

Във втория на билото е монтиран държач от стоманена ламарина или регулируем, с плъзгаща се скоба. Разнообразието от покривни покрития и детайли води до използването на специални модели за метални профили, фалци, меки подови настилки, керемиди, улуци. Някои опции са подходящи както за хоризонтални, така и за вертикални или наклонени плоски повърхности.

Модели елементи за свързване, проектирани за фасада

Склоновете са фиксирани върху фасадата, като се отчита степента на горимост на материала на стената и изолацията, формата и размера на изпъкналите конструктивни елементи на конструкцията. Стоманени държачи-щипки с височина 25-110 мм могат да бъдат закупени за сандвич панели, модели с 80-400 мм фиби с дюбел - за бетон. Частите под напрежение често се поставят по водосточните тръби. Тръбната скоба може да бъде проектирана за диаметри до 80-250 мм.

Многофункционален държач за водещ проводник

Проводимите части на мълниезащитната система са изработени от валцуван метал с различни сечения и форми. Те са избрани от стандартен списък в съответствие с инструкциите и разпоредбите, описващи ключовите принципи и необходимите мерки за защита срещу мълния. Освен това броят и комбинацията се определят изцяло от конкретно дизайнерско решение и могат коренно да се различават в зависимост от характеристиките на защитения обект. В повечето случаи ще бъде полезен държач на проводник, който е в състояние да комбинира различни видове проводящи компоненти или се използва при заземяване.

Къде да намерим подходящ държач за мълниезащита?

Държачът за мълниезащита е изработен от мед, поцинкована стомана или неръждаема стомана. При нас на maxtrade.bg можете да откриете много опции, от които бихте имали нужда.

Прибиращ се държач за болт за мълниезащитен проводник

Държачът на скобата, който подравнява кръга с металната лента, се състои от три пластинни части. Горният се огъва около долния проводник, в средата има права линия, а на долния има отвор за закрепване. Сглобеният продукт има две винтови връзки. Варианти от различни материали могат да бъдат закупени за медна, неръждаема или поцинкована стоманена пръчка с диаметър 0,6-1 см и лента с ширина до четири см. В някои проекти може да се използва и като държач за мълниезащита на покрив.

Усукан държач с подобен дизайн, но без третата извита плоча отгоре, държи само лентата върху вертикалната или металната конструкция.

Закрепване към стената на сградата

По време на инсталационния процес са необходими както покривен мълниезащитен държач, така и части за свързване на проводниците надолу към заземяващо устройство. Често е необходимо лентата да се фиксира върху вертикална повърхност. В допълнение към споменатите модели, държачът-скоба за плосковалцувани изделия от 25 * 4 до 40 * 5 мм помага да се справите с тази задача.

Скобата с фиксиращ болт от външната страна, побира дебелина до 8 мм. Компактният държач на шината може да побере проводникова лента до четиридесет мм и телена пръчка от 6-10 мм.

Разширен функционален държач за мълниезащита

Когато свързваща скоба служи за основа на крепежния елемент, няколко проводника могат да бъдат монтирани наведнъж директно върху повърхността или на разстояние, равно на дължината на закрепването. Преди да закупите такъв елемент, трябва да вземете предвид материала и размера на проводимите части, характеристиките на покрива, фасадата.

Характеристики и разлики - кръстосана свързваща скоба от 2 или 3 плочи се затяга с 4 болта, успоредно - с четири или два. Името посочва цел, например скоба за лента. В зависимост от формата на каналите можете да подредите един и същи тип или различни компоненти под прав ъгъл или насочени по същия начин. Модификации, базирани на подобен дизайн - тестов съединител и скоба на щифт на щифт за прът за край на въздуха или електрод.

Двата компонента на бързо затягащия се съединител за скоби се изтеглят в средата за свободно подравняване на прътите в една и съща равнина. Подобен модел с котва, чиято цена е малко по-висока, ви позволява да фиксирате рампите на сградата. Затягащата скоба от една плоча - върху метала. Свързването на краищата на двата кръга е фиксирано от надлъжна скоба-тръба.

Код: А303
Бетонова основа за мълниеприемен прът - 12кг...
27.80 лв.
Код: А304
Бетонова основа за мълниеприемен прът - 16кг...
32.80 лв.
Код: А502
Държач за мълниеуловителен прът Ø16мм - носещи елементи за комини и стени..
3.20 лв.
Код: А502А
Държач за мълниеуловителен прът Ø22мм - носещи елементи за комини и стени..
3.20 лв.
Код: А405
Държач за ондулинова керемида - носещ елемент за покриви покрити с керамични и ондулинови керемиди..
2.30 лв.
Код: А501А
Държач за спусъци по стени Ø10мм - носещи елементи за комини и стени..
0.88 лв.
Код: А501
Държач за спусъци по стени Ø8мм - носещи елементи за комини и стени..
0.88 лв.
Код: А603
Клема за свръзка кол-шина - неръждаема стомана Ø20 / 40*4мм..
6.64 лв.
Код: А205
Клема за улук (фалцова клема)от горещопоцинкована стомана..
3.90 лв.
Код: А604
Клема с канал за свръзка шина-шина 40*4мм - горещопоцинкована стомана..
4.72 лв.
Код: А604А
Клема с канал за свръзка шина-шина 40*4мм - неръждаема стомана..
7.79 лв.
Код: А402
Носач за проводник Ø8.00/Ø10.00 мм. за било от неръждаема стомана за покриви покрити с керамични и ондулинови керемиди..
5.79 лв.
Код: А401
Носач за проводник Ø8.00/Ø10.00 мм. за било от поцинкована стомана за покриви покрити с керамични и ондулинови керемиди..
3.60 лв.
Код: А404
Носач за проводник Ø8.00/Ø10.00 мм. за керемида - неръждаема стомана за покриви покрити с керамични и ондулинови керемиди..
5.12 лв.
Код: А403
Носач за проводник Ø8.00/Ø10.00 мм. за керемида - поцинкована стомана за покриви покрити с керамични и ондулинови керемиди..
3.12 лв.
Код: А301
Опора за плосък покрив от устойчив на атмосферни условия материал..
1.98 лв.
Код: А204
Клема Ø8.00 мм / Ø16.00 мм от неръждаема стомана..
6.57 лв.
Код: А203
Клема Ø8.00 мм / Ø16.00 мм от поцинкована стомана..
3.64 лв.
Код: А203А
Клема Ø8.00 мм / Ø22.00 мм от поцинкована стомана..
3.64 лв.
Код: А509
Ревизионна вратичка от поцинкована стомана A509..
31.20 лв.
Код: А207
Клема Ø8.00/40*4 – ревизионна клема от неръждаема стомана..
6.79 лв.
Код: А206
Клема Ø8.00 / 40*4 – ревизионна клема от поцинкована стомана..
3.87 лв.
Код: А506
Ревизионна кутия от алуминиева сплав - прахово боядисана - носещи елементи за комини и стени..
25.60 лв.
Код: А507
Ревизионна кутия от алуминиева сплав - прахово боядисана - носещи елементи за комини и стени..
36.80 лв.
от 1 до 24 от общо 29 резултата (2 стр.)
Бърза и сигурна доставка до области: София, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол