МАКС ТРЕЙД ОНЛАЙН
Количка
За покупки над 300 лв. - запитайте за индивидуални цени и решения

Осветление за баня

Какво да имаме предвид при осветление за баня?

Най-доброто осветление за баня поставя на първо място безопасността. Вниманието към естетиката в банята не намалява значението на безопасността. Токът и водата не са приятели, а никъде не се срещат толкова често, колкото в банята. Затова е хубаво винаги да се консултирате с професионален електротехник преди да се заемете с осветлението на банята.

Трябва да се внимава много при избора на лампи за баня, тъй като има строги разпоредби относно вида на осветителите, които могат да се използват там. Също така е много важно да се избере осветление за баня, което ще осигури добрата видимост.

Ние от Maxtrade,bg Ви предлагаме осветителни тела за всяко кътче на банята с необходимата степен на защита и с добро качество и цена. Осветлението за банята е от съществено значение за Вашия комфорт в това помещение.

Богатият асортимент от осветление за баня включващ: плафони, аплици, LED луни, LED панели, светещи огледала за баня, спотове, лампи над огледало и други, дава възможност на всеки клиент да се потопи в света на осветлението и да намери точния продукт.

Независимо дали ремонтирате изцяло банята или правите малък козметичен ремонт осветлението е първата стъпка в обновяването на пространството, тъй като ще помогне да зададете тона и да добавите функционалност към банята. Ефективното осветление за баня може да бъде сложно. Малките и тесните пространства могат да бъдат предизвикателство, когато става въпрос за поставяне на стенни аплици, плафони на тавана или дори ключове за осветление.

Лесно е да се допусне, че един плафон за баня или аплик над огледалото ще са достатъчни, за да осветят банята. Въпреки това едно осветително тяло често е недостатъчно. Например, осветителното тяло в центъра на тавана не е на добро място, за да осигури безсенчесто осветление на огледалото, което ще затруднява определени задачи като бръснене и нанасяне на грим. От друга страна, апликът над огледалото може да осигури отлично фокусно осветление, но не може да осигури достатъчно околна светлина.

Добрият план на осветление за баня включва няколко слоя светлина, осигураващи видимост, там където е необходимо - пластовото осветление включва използването на множество видове осветителните тела за създаване на добре осветено и балансирано пространство.

Когато планирате осветление за баня е важно е да помислите за зоните в нея, за да сте сигурни, че осветлението, което искате, може да бъде инсталирано на желаното място. Помислете за цялостното, фокусното и акцентно осветление в различните зони.

Зона 0 е вътре в самата вана или душ – всяко осветително тяло използвано в тази зона, трябва да бъде с ниско напрежение (max 12V) и да е със степен на защита най-малко IP67, което покзва че е напълно устойчиво при потапяне във вода.

Зона 1 е зоната над ваната или душа до височина 2.25м от пода. В тази зона се изисква степен на защита поне IP45, но общоприето е да се използва IP65. Също така си струва да се отбележи, че повечето осветителни тела за баня са със степен на защита IP65.

Зона 2 е площ, простираща се на 0.6 м извън периметъра на ваната, душа и зоната около мивката и на височина 2.25м от пода. В тази зона се изисква IP рейтинг от поне IP44.

За останалите места навсякъде извън 0, 1 и 2 зона при определени ограничения, където няма водна струя, няма специални изисквания за IP защита. Ако има вероятност водна струя да се използват за почистване, тогава монтираните тела трябва да бъдат с минимум IP65 защита.

осветление-за-баня

Подберете лампи за баня, които допълват облицовките на смесителните батерии на мивката, ваната или душа за еднородна визия. Най- популярните облицовки за баня са хром и мат хром, а понякога се срещат никел и мат никел.

Доброто осветление за баня помага да се създаде място за отдих и зареждане. В крайна сметка тя е мястото, на което започвате и завършвате деня си.

Важен компонент на всяка добре осветена баня са фокусните осветителни тела изпълняващи конкретни задачи като например за бръснене, нанасяне на грим и оформяне на косата. Те се предлагат в различни форми и размери, които да пасват на съответния дизайн на пространството. Основната функция на тези осветителните тела е равномерното осветяване на лицето за всички ежедневни грижи, които трябва да полагате. Фокусните осветители служат за конкретна задача и не трябва да се очаква да осветят банята сами. Обикновено се поставят отгоре или отстрани на огледалото.

За постигане на функционалност на осветлението трябва да се включат още слоеве светлина като плафони за баня, аплици, спотове или луни. Разнообразието от лампи за баня позволява да изберете най-добре отговарящите за естетиката на Вашето пространство.

Фокусните лампи „работят” в тандем с огледалото за баня, така че е важно да вземете предвид формата, размера и стила му, когато избирате осветителните тела. Например ако имате кръгло огледало – то би било добре да е съчетано с осветителни тела тип глобус. Несъответстващи, но допълващи се осветителни тела около огледалото могат да създадат модерен и небрежен стил. Ако пък то е дълго, поставянето на повече осветителни тела в горната му част дава на пространството балансирано усещане.

Лампите около огледалото трябва да бъдат позиционирани оптимално за равномерно осветяване на главата и лицето и елиминиране на всякакви сенки, които могат да възпрепятстват задачи като бръснене или грим.

В много случаи това означава да поставите лампите над огледалото, но ако то е тясно може да ги монтирате от двете му страни на подходяща височина, което ще направи равномерно осветлението. Поставянето на осветителни тела отстрани на огледалото трябва да се направи приблизително на височина на нивото на очите.

Колко широка да е лампата над огледалото е въпрос на личен вкус, но има няколко съвета, към които да се придържате. Единичните осветителни тела, поставени над огледалото, обикновено трябва да са около една трета от ширината на огледалото. А двойните, тройните или други хоризонтални осветители тип спотове могат да се простират отвъд ширината на огледалото. Ако огледалото е особено широко или имате две мивки една до друга по-добре е да монтирате две по-малки тела, центрирани над всяка мивка.

След като откриете най-подходящото осветително тяло, ако то е без вграден LED светлоизточник, трябва да подберете подходяща LED крушка. Винаги, когато е възможно, изберете крушки за баня с висок индекс на цветопредаване - CRI > 90 или повече, което ще гарантира, че виждате най-реално цветовете в банята (което е особено важно, ако там нанасяте грим). Характеристики като температурата на цвета, лумените и мощността влияят на качеството на светлината, така че ги имайте предвид. LED крушките се предлагат във всякакви форми, размери и стилове, така че можете да изберете най-подходящите за Вас.

Наред с информацията за яркостта и мощността, производителите на LED крушки или осветителни тела също отбелязват цветната температура и CRI - индексът на цветопредаване.

Цветовата температура се измерва в Келвин (K) и се използва за описване на цвета на бялата светлина, която осигурява крушка или осветително тяло. Колкото по-ниска е цветната температура на светлинен източник, толкова по-топъл (по-жълт) се появява цветът на светлината. Колкото по-висока е цветната температура на светлинен източник, толкова по-хладна (по-синя) се появява светлината.

CRI, от друга страна, е мярка за това колко реална е светлината. Източник на светлина с нисък CRI (като тези старите луминисцентни лампи) няма да изобразява цветовете точно, притъпявайки цветовете в стаята или да ги оцветява странно. В банята изборът на осветително тяло с ниска CRI може да направи цветовете да изглеждат неестествено, което от своя страна може да затрудни някои задачи в банята като нанасяне на грим. Изборът на осветително тяло с много висока или много ниска цветна температура също може да придаде на обектите синьо или кехлибарено отражение, което го прави предизвикателство да виждате точно цветовете и да има неволен ефект върху цялостния вид и усещане на стаята.

Обърнете внимание на CRI на осветителното тяло. CRI се измерва в скала от 100, като 100 е перфектен резултат. Потърсете информация за CRI в близост до информацията за цветовата температура на LED крушка или осветително тяло и се уверете, че осветителното тяло има висок CRI: 80+ е добър, 90+ е страхотен и 95+ е отличен.

Огледала за баня

Огледалото е едно от най-важните неща в банята. Използването на огледала за баня, както от осветените, така и от неосветените разновидности, е чудесен начин за създаване на илюзия за пространство и светлина в рамките на малка площ. Все по-голяма популярност придобиват светещите огледала за баня. Чрез комбиниране на огледалото и осветлението в едно, светещите огледала са практични решения за малки пространства. Предлагат се в различни форми и размери, тези модерни тела за баня разполагат с традиционно огледало, заобиколено от светлини. В зависимост от размера и формата на огледалото, имат или една светлина в горната част, две светлини от лявата и дясната страна, или ореол от светлина около огледалото. Огледалата за баня с лед осветление могат да имат и функции като:

  • функция против замъгляване, която е идеална за обичащите да взимат горещ душ;
  • вграден часовник;
  • термометър;
  • увеличаващо се огледало.

Размерът на огледалото за баня е от значение в зависимост от пространството, с което разполагате. Голямо огледало поставено в малка баня може да създаде илюзията за по-голямо пространство. Ако банята има мивка на пиедестал, хубаво ще стои продълговато или кръгло огледало. При всички случаи огледалото в банята трябва да е добре осветено.

Как да осветим малка баня?

Осветлението във всяка баня е важно. Въпреки това, в малка баня, колкото по-тъмна е, толкова по-малка изглежда. Без значение от размера й, банята винаги трябва да с изглежда светла и просторна. Когато инсталирате осветление в малки бани, е важно да поставите осветление, което напълно да осветява цялото пространство.

Основният съвет за осветлението на малките бани е да мислите креативно. Отдалечете се от традиционното осветление за баня и се фокусирайте върху осветителните тела за баня, които ще увеличат максимално малкото пространство.

Независимо дали са монтирани заедно или поотделно, светещи огледала или шкафове за лекарства, осветление на шкафа под мивката или лента за осветление на тавана са иновативни и модерни идеи за осветление на малките бани за поддържане на чувството, че стаята е отворена и осветена.

Светещото огледало за баня е чудесен начин да създадете ярко осветление, без да се притеснявате от ограниченото пространство. Осветените шкафове за лекарства са друга чудесна опция за осветление - чрез комбиниране на осветление, огледало и място за съхранение в едно приспособление спестява място в малките бани.

В малката баня всяко повърхностно пространство е от значение. Дори пространството под шкафове или плотове не трябва да се пренебрегва. Обикновено зоната под рафт, шкаф или плот е неосветена, което води до тъмно пространство и неизбежно кара банята да изглежда по-малка.

За да предотвратите това поставате влагозащитени LED ленти, които не заемат място, но осветяват добре. В допълнение към светлината, която осигуряват, LED лентите лесно се прибират извън полезрението, което ще предпази малката баня да изглежда претрупана.

За да поддържате чувстото на простор в малкото помещение се въздържайте от поставянето на големи или декоративни плафони за баня на тавана. Вместо това използвайте вградено осветление за баня - осветяването й може да се извърши чрез лунички за баня или панели, които се вграждат в тавана.

Луничките могат да бъдат различни цветове и размери, както и в кръгла или квадратна форма. Таванната светлина ще смекчи ярката светлина излъчвана от фокусното осветление около огледалото.

Защо банята се осветява трудно?

Банята в повечето случаи е малка и обикновено трудна за осветяване. Това е така, защото баните са склонни към образуване на сенки, особено ако са претрупани. Добавете многото ъгли на отражение на светлината, причинени от огледала или мебели и предизвикателствата се увеличават значително.

Кой е най-лесният начин за осветяване на баня?

Ако имате бели или бледи стени, най-лесният и ефективен начин за осветяване е с плафони за баня. Те са чудесен начин за осигуряване на централна светлина, която ще се отразява от белите стени. Аплик за баня също може да е ефективен начин за осветление в малка и светла баня.

Кой е най-добрият начин да осветите огледалото в банята?

Максимална светлина за детайлна работа може да се постигне с вертикално поставени осветителни тела за баня, разположени от двете страни на огледалото. Това осигурява много светлина без сенки и може да създаде още по-привлекателна атмосфера ако използвате крушки с топла светлина, но ако целите по-ярка и силна светлина използвайте неутрални или студено бели крушки. Всичко се свежда до личния вкус.

Има ли разлика между осветяване на тъмно и светло пространство?

За тези, които предпочитат бели или бледи стени, нивото на отражение на светлината е по-високо при тях и съответно няколко или дори един плафон за баня ще осветите достатъчно пространството, защото е необходима по-малко светлина, за да свършите работа.

За успешното осветяване на тъмните бани е необходимо повече светлина. Липсата на отражателна способност означава, че светлината ще отиде само там, където я насочите.

Кой е най-добрият начин да осветите баня, като същевременно да се избегне претрупан външен вид?

Един от начините за рационализиране е чрез създаване на непряка светлина и скриване на източникът на светлина - като LED лента. Това е лесен и ефективен начин за добавяне на светлина, без да се създава безпорядък.

Оценка на IP защита и точно какво означават цифрите?

Класовете на IP се използват за определяне на степента на защита срещу проникване на чужди предмети или влага (вода).

Първа цифра показва степента на проникване на твърди предмети

0 - Без защита. Отворена конструкция, без защита от прах
1 - Защита от големи обекти. Защита от проникване големи обекти с диаметър повече от 50 mm. Частична защита от случаен контакт с части от лицето (защита от докосване с длани).
2 - Защита от средно големи обекти. Защита от проникване на предмети с диаметър повече от 12 mm. Също така и от случайно докосване на човешки пръсти.
3 - Защита от малки обекти. Защита от твърди предмети над 2,5мм. Защита от случайно докосване на човешки пръст, кабели и други инструменти.
4 - Защита от пясък. Защита от твърди предмети над 1мм. Предпазва от проникване на малки предмети кабели, инструменти и други.
5 - Защита от прах. Проникването на прах може да попречи на нормалната работа на оборудването. Осигурява ограничена защита от проникване на прах в оборудването.
6 – Пълна защита от прах.

Второто число показва степента на защита от проникване на вода

0 - Без защита. Отворен дизайн, без защита от вода
1 - Защитена от вертикално падащи капки. Водните капки, попадащи вертикално, не могат да доведат до опасност за оборудването
2 - Защитена от водни капки, падащи под максимален ъгъл 15 °
3 - Защитена от водни пръски като при дъжд под максимален ъгъл 60 °
4 - Защитена от впръскване на вода. Дизайн защитен от впръскване на вода, възможно е ограничено проникване.
5 - Защитена от ниско струи под налягане. Защитен от струи вода с ниско налягане във всички посоки, възможно е ограничено проникване
6 - Защитени от струи с високо налягане. Заливането на уреда няма да доведе до неговата повреда
7 - Защитени от временно потапяне. В случай на пълно потапяне няма да доведе до повреда на уреда.
8 - Защитени срещу дълги периоди на потапяне. Дизайн позволяващ потапяне до определена дълбочина. (Максималната стойност на защита под налягане и водното налягане са специално обозначени)

LED влагозащитен плафон с микровълнов сензор за движение ERIK 18W 4000K 12600lm IP44 ф325мм
Ново ★ Най-добра оферта -30 %
Производител: LvT Poland Код: 3358
LED влагозащитен плафон с микровълнов сензор за движение ERIK 18W 4000K 1260lm IP44 ф325мм LvT 3358 LED влагозащитеният плафон Erik на LvT е с изчистен дизайн и микровълнов сензор за движение. Изработен е от стомана и пластмаса. Свети с неутрална (дневна) бяла светлина (400..
31.00 лв. 44.00 лв.
LED влагозащитен плафон ERIK 12W 4000K 840lm IP44 ф255мм
Ново -34 %
Производител: LvT Poland Код: 5692
LED влагозащитен плафон ERIK 12W 4000K 840lm IP44 ф255мм LvT 5692LED влагозащитеният плафон Erik на LvT е с изчистен дизайн. Изработен е от стомана и пластмаса. Свети с неутрална (дневна) бяла светлина (4000К). Подходящ е и за помещения с ниски тавани. Неутрална (дневна) бяла светлина (4000К);..
14.00 лв. 21.10 лв.
LED влагозащитен плафон ERIK 24W 4000K 1680lm IP44 ф375мм
Ново -35 %
Производител: LvT Poland Код: 1445
LED влагозащитен плафон ERIK 24W 4000K 1680lm IP44 ф375мм LvT 1445 LED влагозащитеният плафон Erik на LvT притежава изчистен дизайн. Изработен е от стомана и пластмаса. Свети с неутрална (дневна) бяла светлина (4000К). Подходящ е и за помещения с ниски тавани. Неутрална (дневна) бяла светлина..
27.10 лв. 42.00 лв.
Производител: LvT Poland Код: 2965
LED влагозащитен плафон с дистанционно димируем PARYS 64W 3000-6500K 4480lm IP44 65x65см LvT 2965LED влагозащитеният плафон e с модерен и изчистен дизайн. Изработен е от стомана и пластмаса и е с висока степен на влаго и прахо защита (IP44) С него можете сами да определяте цветната му темп..
114.00 лв. 173.00 лв.
LED влагозащитен плафон с микровълнов сензор за движение ERIK 12W 4000K 840lm IP44 ф255мм
Ново -32 %
Производител: LvT Poland Код: 1286
LED влагозащитен плафон с микровълнов сензор за движение ERIK 12W 4000K 840lm IP44 ф255мм LvT 1286 LED влагозащитеният плафон Erik на LvT е с изчистен дизайн и микровълнов сензор за движение. Изработен е от стомана и пластмаса. Свети с неутрална (дневна) бяла светлина (4000..
23.00 лв. 34.00 лв.
LED огледало за баня 23W 1309lm 3000K-6500K TOUCH дисплей с димиране ANTI FOG IP44 ф500mm
Ново -3 %
Производител: LIGHTEX Код: 720RL0110046
LED огледало за баня 23W 1309lm 3000K-6500K TOUCH дисплей с димиране ANTI FOG IP44 ф500mm с черен кожен колан ф500х40мм Огледало с LED осветление и функция против замъгляване. С опция за увеличаване и намаляване на силата на светене и промяна на цветната температура.Приложение: За бан..
215.00 лв. 221.11 лв.
LED огледало за баня 38W 1980lm с TOUCH дисплей, ANTI FOG, димиране, лупа, часовник, IP44 800x600mm
Ново -7 %
Производител: LIGHTEX Код: 720RL0110043
LED огледало за баня 38W 1980lm 3-white (3000-6000K), Touch дисплей с димиране ANTI FOG часовник и термометър  IP44  800x600x30mmОгледало за баня с вградено LED осветлениеОгледало за баня с функция против замъгляване - ANTI FOGС опция за увеличаване и намаляване на силата - димиранеС ..
244.00 лв. 261.00 лв.
Производител: 2R Код: 6766 8W
LED аплик за баня 6766 8W 4000K IP44 48см с ключ черенТърсите стилна LED лампа, подходяща за осветление в банята, която да е икономична, ефективна и надеждна? Почитател сте на практичността и качественото осветление? Колебаете се на какъв вид осветление да заложите за вашето помещение? LED апли..
56.00 лв. 59.80 лв.
Производител: 2R Код: 6783 8W
LED аплик за баня 6783 8W 4000K IP44 41см с ключ черенТърсите стилна LED лампа, подходяща за осветление в банята, която да е икономична, ефективна и надеждна? Почитател сте на практичността и качественото осветление? Колебаете се на какъв вид осветление да заложите за вашето помещение? LED апли..
46.00 лв. 47.80 лв.
LED влагозащитен плафон MINOS 18W 4000K 1530lm IP54 28x28см
Ново -25 %
Производител: LvT Poland Код: 3472
LED влагозащитен плафон MINOS 18W 4000K 1530lm IP54 28x28см LvT 3472LED влагозащитен плафон Minos на LvT с изчистен дизайн. Изработен е от поликарбонат (PC). Свети с неутрална (дневна) бяла светлина (4000К). Монтира се бързо и лесно. С висока степен на влаго и прахо защита. Подходящ е за п..
49.00 лв. 65.00 лв.
Производител: EGLO Код: 99206
LED панел за баня FUEVA 5 IP44 2.7W 4000K 360Lm за вграждане бял Серия PURE RELAXATION - Превърнете банята в личния си уелнес оазис. Модерната баня и осветителните тела около огледалото излъчващи приятна светлина осигуряват релакс и комфорт. Общо описание: Осветителните тела за..
18.90 лв. 19.90 лв.
Производител: EGLO Код: 99208
LED панел за баня FUEVA 5 IP44 2.7W 4000K 360Lm за вграждане хром Серия PURE RELAXATION - Превърнете банята в личния си уелнес оазис. Модерната баня и осветителните тела около огледалото излъчващи приятна светлина осигуряват релакс и комфорт. Общо описание: Осветителните тела з..
24.70 лв. 27.00 лв.
Производител: EGLO Код: 99213
LED панел за баня FUEVA 5 IP44 2.7W 4000K 360Lm за вграждане черен Серия PURE RELAXATION - Превърнете банята в личния си уелнес оазис. Модерната баня и осветителните тела около огледалото излъчващи приятна светлина осигуряват релакс и комфорт. Общо описание: Осветителните тела за ба..
19.80 лв. 20.79 лв.
Производител: LvT Poland Код: 0363
LED влагозащитен плафон със сензор за движение микровълнов MINOS 18W 4000K 1530lm IP54 IK08 28x28см с дистанционно LvT 0363 LED влагозащитеният плафон на LvT, с модерен и изчистен дизайн е с вграден микровълнов сензор за движение. Изработен е от поликарбонат (PC). Свети с неутрална (дневн..
72.00 лв. 107.00 лв.
Производител: EGLO Код: 33678
LED спот за баня TAMARA 1 IP44 GU10 4x3.3W 3000K 4x240Lm черен Серия PURE RELAXATION - Превърнете банята в личния си уелнес оазис. Модерната баня и осветителните тела около огледалото излъчващи приятна светлина осигуряват релакс и комфорт. Общо описание: Осветителните тела за баня се пре..
198.00 лв. 219.00 лв.
Производител: KANLUX Код: 26307
Луна QULES AC L-B влагозащитена IP44 стационарна 1xGU10 max 35W квадратна черна Kanlux Посочената цена е само за тялото, не включва крушка...
11.50 лв. 12.72 лв.
Производител: KANLUX Код: 26301
Луна QULES AC L-C/M влагозащитена IP44 стационарна 1xGU10 max 35W квадратна мат хром Kanlux Посочената цена е само за тялото, не включва крушка...
13.90 лв. 14.40 лв.
LED огледало за баня черно 32W 4000К 1507lm ANTI FOG IP44 за хоризонтален или вертикален монтаж 700x500mm
Ново -4 %
Производител: LIGHTEX Код: 720RL0110047
LED огледало за баня черно 32W 4000К 1507lm ANTI FOG IP44 за хоризонтален или вертикален монтаж 700x500х40mm Огледало с led осветление и функция против замъгляване.Приложение: За баня и мокри помещения, коридори, гримьорни и др...
190.00 лв. 198.00 лв.
Производител: Horoz Electric Код: 015-017-0050
Влагозащитена луна за вграждане IP65 кръгла бяла Високо разсейване на топлината, ниско съдържание на въглерод и защита на околната среда. Крушката и фасонката не са включени в цената. Приложение: Проектирана е както за външна, така и за вътрешна упортеба. Може да се използва в баня, спалня, кино,..
8.20 лв. 8.98 лв.
Производител: LvT Poland Код: 7431
LED влагозащитен плафон SOLEN 16W 4000K 1120lm IP44 кръгъл ф26см черен LvT 7431Този LED влагозащитен плафон е с елегантен и изчистен дизайн. Неутрална (дневна) бяла светлина (4000К);Степен на защита - IP44;Материали: стомана и пластмаса.Приложение: - за външна употреба;- за влажни и мокри ..
39.80 лв.
Производител: LvT Poland Код: 7432
LED влагозащитен плафон SOLEN 24W 4000K 1680lm IP44 квадратен 37x37см черен LvT 7432Този LED влагозащитен плафон на LvT притежава елегантен и изчистен дизайн. Неутрална (дневна) бяла светлина (4000К);Степен на защита - IP44;Материали: стомана и пластмаса.Приложение: - за външна употре..
68.00 лв.
Производител: LvT Poland Код: 7433
LED влагозащитен плафон SOLEN 24W 4000K 1680lm IP44 кръгъл ф33см черен LvT 7433 Този LED влагозащитен плафон  притежава елегантен и изчистен дизайн. Неутрална (дневна) бяла светлина (4000К); Степен на защита защита - IP44; Материали: стомана и пластмаса.Приложение: - за въ..
49.00 лв.
Производител: EGLO Код: 98701
Градински аплик DONATORI IP44 Е27 max 60WКрушката не е включена в цената на артикула. Ние от Maxtrade.bg Ви предлагаме перфектното осветление за Вашата градина, тераса или фасада. Нашият асортимент от външни осветителни тела и градински лампи варира от класически, до традиционни, модерни и екстрава..
88.00 лв.
Производител: EGLO Код: 900019
LED smart лампа за огледало IP44 EGLO.Z CONNECT TABIANO-Z 15.6W RGB + 3-white 2000Lm хром + бяло димируема  EGLO Connect.z комбинира две технологии за управление в една система ZigBee е най -широко използваният стандарт в света за интелигентния дом (smart home) Предимства:Работа в мрежа;..
214.00 лв.
от 1 до 24 от общо 358 резултата (15 стр.)
Бърза и сигурна доставка до области: София, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол