МАКС ТРЕЙД ОНЛАЙН
Количка
За покупки над 300 лв. - запитайте за индивидуални цени и решения

Лампиони и наземни лампи

Какво е лампион?

Най-точното определение за това какво е лампион може да се намери в речниците: това е лампа на висока стойка, стояща на пода. Самата дума "лампион" е от френски произход. Torchère се превежда като факла.

Първите лампиони се появяват във Франция и Германия през Средновековието, а техните прототипи са... улични лампи. Тогава подовите лампи били масивни, инкрустирани със скъпоценни камъни, а свещи са служили като източници на светлина. Оттогава те са претърпели много промени, но не са загубили своята актуалност.

Съвременните модели лампиони не са просто източник на светлина, а пълноценно произведение на изкуството, направено в съответствие с традиционните или в напълно нови концепции, съчетаващи практичност и естетичен компонент. Между другото, много производители все още правят подови лампи под формата на улични осветители.

Ако разгледаме всички осветителни тела като цяло, тогава лампионите са най-удобните, уютни домашни осветителни тела. Дифузната светлина от абажура на лампиона осветява околното пространство приятно и спокойно. В близост до него можете да прочетете книга, да се отпуснете, да разговаряте с приятели и семейството си.

Форма, дизайн и предназначение на лампионите?

През цялата си история лампионите не са променили съществено основната си структура: стойка - дълъг крак - абажур с източник на светлина. Средната височина на подовите лампи е 150–180 см. В днешно време лампионът е не просто осветително тяло, а важна декоративна част от интериора. Въображението на дизайнерите и производителите му е придало причудливи и разнообразни форми.

Този тип подова лампа може веднага да бъде разпознат по удължения крак. Моделите на такива лампи могат да бъдат със или без абажур. Основното предимство на лампионите е, че те могат лесно и бързо да бъдат преместени на друго място. Единствената предпоставка за това е наличието на близък електрически контакт.

Лампионът е осветително тяло поставено на пода на малка основа с висок крак, който завършва с абажур. Абажурите се предлагат в цилиндрични, конични, сферични или неправилни форми и могат да бъдат направени от различни материали. Абажурът предпазва от пряката светлина на крушката, така че от лапиона се излъчва мека и разсеяна светлина, която не дразни очите.

Кракът може да бъде с различна височина и диаметър. Подовите лампи, независимо от материала на производство, могат да бъдат разделени на две големи групи:

Декоративната подова лампа е проектирана да създава слабо дифузно осветление, излъчва светлинен лъч с ниска мощност, осигурявайки релаксираща и уютна атмосфера в стаята. Често абажурите и краката, върху които са закрепени, са направени под формата на цвете, факла, стар фенер или имат друга оригинална форма.

Какъв тип осветително тяло може да се нарече декоративно? Всеки модел, който освен основното си предназначение, носи функцията на дизайнерски аксесоар, може да се нарече декоративен. На такова осветително тяло може да има няколко абажура с различни форми и размери едновременно. Обикновено производителите добавят стенен аплик, направен в същия стил, към декоративна подова лампа в комплект.

Функционалният лампион осигурява висококачествено работно осветление, покриващо отделна зона на стаята или дори цялата стая, ако площта й не е твърде голяма. С достатъчно мощност те могат лесно да осигурят необходимото ниво на осветеност на работното място. Често те имат способността да регулират ъгъла на наклона на абажура и имат телескопичен крак. Обикновено лампионите са оборудвани с вграден ключ.

Много модели се произвеждат с димер - устройство за регулиране на яркостта на осветлението. Това е полезно при четене през нощта. Все по-често производителите използват модерни LED лампи като източници на светлина, които са много по-енергийно ефективни.

Лампионите имат функцията да извършват разделяне и подбор на конкретни области. С помощта на тях е лесно да разделите площта на стаята на различни зони. Частта от зоната, където е монтирано осветителното тяло, обикновено е запазена за отдих. В нея можете спокойно да четете книга, да гледате телевизия, да се отпускате.

Формата на абажура и използваният материал влияят върху вида на светлината излъчвана от лампиона. Светлината може да бъде:

  • Насочена - излъчва се от подови лампи с абажури, изработени от непрозрачен материал, който не пропуска лъчи. Светлинният поток на такъв абажур може да бъде насочен към зона, която се нуждае от осветление. Този тип светлина е най-подходяща за четене. Осветителните тела, които излъчват насочена светлина, са универсални модели, тъй като най-често се монтират близо до фотьойл или диван в хола. Можете да четете близо до него, без да безпокоите другите. Възможно е да се регулира посоката на светлинния поток, което не изисква много усилия;
  • Отразена - има модели абажури, които правят възможно насочването на потока светлина само към тавана или стените. В този случай материалът на абажурите трябва да е плътен. Характеристика на действието на такива лампиони е уютната, топло отразена светлина. Тези подови лампи съчетават декоративни и функционални компоненти;
  • Дифузна - идва от полупрозрачни абажури, които равномерно пропускат лъчи, дифузните лампи не осигуряват работещо осветление и действат като правило като декоративни елементи.

Трябва да изберете типа лампион, след като предварително сте определили за какво Ви е необходим и каква светлина трябва да излъчва. Ако планирате да четете на неговата светлина, по-добре е да вземете наземна лампа, която излъчва насочен светлинен поток и осигурява възможност за настройка. И е по-добре да осигурите осветление на картина или витрина с подова лампа с отразен светлинен поток.

Предимства на лампионите

Предимствата на наземните лампи пред други видове осветителни тела са очевидни:

  • Те не се нуждаят от каквато и да е инсталация. Закупеният модел вече е готов за употреба, остава да се измисли място за него и да се осигури наличието на електрически контакт;
  • По всяко време можете да промените местоположението на лампиона или дори да го премахнете поради мобилността му;
  • Именно подовите лампи създават уникална атмосфера на комфорт в дома и украсяват цялостния интериор с външния си вид. Това е един от най-стилните и видими интериорни елементи;
  • Този тип осветително тяло не е необходимо да се монтира на стени или тавани като аплици и полилеи. С разположението на пода, не е нужно да заемате допълнително място на масичката за кафе или да купувате специален шкаф, за да го поставите, и не рискувате да надраскате полираната или стъклената повърхност;
  • Подовите лампи могат да се използват като акцентно осветление. Разнообразието от форми и дизайн позволява да изберете лампиони за интериор във всеки стил. Наземна лампа с необичайна форма ще добави уникалност към интериора.

Видове лампиони

Лед лампиони - категория, заслужаваща специално внимание, тъй като включва най-оригиналните модели. Малкият размер на лампите дава повече пространство за дизайнерско въображение, което поражда истински творчески шедьоври. Освен това такива конструкции са изключително икономични. Перфектното решение за модерен интериор с оригинален подход.

Наземни лампи тип „въдици” - харесват се на ценителите на уникалността и нестандартния подход към интериорния дизайн. Стойката на такива лампи е направена под формата на дъга с различен завой. Основният материал обикновено е метал. Абажурът може да бъде с различни форми - топка, чиния или класически абажур. Изработени са от плат, стъкло, пластмаса, акрил и метал. Перфектно се вписват в модерните композиции на хола, спалнята или кабинета.

Лампиони с допълнителна лампа за четене - централният, или основният, е голям и най-често е направен под формата на обърната нагоре купа. Такава лампа създава фоново осветление. Но вторият абажур, прикрепен към статив някъде в средата, ви позволява да четете. Вторият абажур изглежда "надолу" и има регулиращо се рамо, което позволява да насочите лампата за четене на удобно място.

Наземни лампи с маса - една от разновидностите на лампите за четене, обикновено има и втора лампа. Разликата е в наличието на един или два рафта. Можете да използвате рафта за поставяне на декоративни фигури или фоторамки, списания и различни малки неща. Материалите са прости - метал, стъкло. Най-често моделите са в модерен стил, но има и класически варианти.

Подови лампи на статив - опцията е както оригинална, така и практична. Този дизайн е възможно най-стабилен и изглежда необичаен. Стойката е изработена от метал или дърво и може да изглежда като висок статив (понякога с малка масичка на средното ниво), или стойка, монтирана на нея. Абажурите се правят под формата на топки от плат, пластмаса, метал и PVC. Те изглеждат модерни и са чудесни за интериори с оригинален дизайн - модерен, хай-тек, поп арт, минимализъм.

Подови лампи-прожектори. Името говори само за себе си - това са лампи на висока стойка (по-често статив) с голям излъчвател на светлинния поток, напомнящ на прожектор. Популярно решение в интериори в стил таванско помещение, студия и креативни офиси.

Други модели приличат на една голяма настолна лампа, състояща се от фиксиран статив и голям абажур. Обикновено тези лампи са направени в модерен модерен стил, така че е трудно да се впишат в ретро интериора.

Препоръки за избор на подова лампа

Избирайки най-добрия модел лампион за Вашия дом, трябва да вземете предвид няколко фактора: предназначение, стил, размери и технически характеристики. Хармонията на интериорния състав и външния вид на помещението зависят от правилната комбинация от тези параметри.

Ако решите да закупите подова лампа, проучете техническите й характеристики, за да не останете разочаровани от покупката. Особено внимание трябва да се обърне на:

Размерът на абажура. Ако лампионът е закупена за малка стая, не трябва да избирате абажур с голям размер, който заема много пространство. По-добре е да се спрете на по-компактни модели. Размерите на подовата лампа са също важен параметър. Не трябва да избирате тънки, спретнати модели за стаи с масивни мебели, тъй като това ще съсипе цялата композиция. Вярно е и обратното - огромна подова лампа ще изглежда нелепо в минималистичен интериор.

Височината на таваните също е важен фактор. В ниските стаи високата подова лампа ще изглежда изключително неподходяща. Въпреки това, източникът на светлина, разположен твърде ниско, ще създаде неудобство с наличието на отблясъци по мебелите, монитора на компютъра, намалявайки нивото на комфорт. Ако таваните са високи, тогава можете спокойно да закупите лампа с височина дори повече от 2 метра. Правилното пропорционално съотношение е един от ключовете за красив и хармоничен интериор.

Мощност - избираме в зависимост от предназначението на осветителното тяло. Ако лампионът е закупен за декоративни цели, тогава мощността няма значение. Ако искате да го използвате като допълнително работно осветление, тогава трябва да закупите подова лампа с лампи от 40 до 100 вата, за предпочитане са еквивалентни лед крушки.

Подовата лампа е доста голяма и неизбежно влияе върху цялостната интериорна композиция. Ето защо си струва да се обърне внимание на хармоничната му комбинация с дизайна на стаята.

Къде да поставим лампиони?

Всяка стая има или кът за сядане, или работен кът, или друго функционално място, което определено се нуждае от осветление. Необходимо е не само да инсталирате подова лампа до тази зона, но и да изберете правилното й разположение спрямо човека, така че светлината да не заслепява очите на седящия. Изборът на място за лампион зависи от функциите, които изпълнява и от вкуса Ви. Няма ясни правила, така че ще посочим някои от възможните варианти.

За големи помещения са подходящи подови лампи с отразена или разсеяна светлина, за малки помещения - с насочена. За стаи без полилей можете да изберете лампион с високо извит крак.

В съвременните жилища лампионите се използват в различни стаи, но най-често се използват в хола.

В хола е препоръчително да поставите лампион с насочена светлина, където можете удобно да седите и четете. В зоната за четене наземната лампа се поставя до фотьойл или диван, малко зад или на нивото на облегалката. В зоната за гледане на телевизия или приемане на гости поставете подова лампа, която излъчва дифузна светлина и осигурява спокойна атмосфера.

Въпреки това, в стая като дневна, лампион може да се постави навсякъде, важно е само да не позволявате да пречи на гледката към интериора и да затрупва пространството. Ако в стаята има голям диван, можете да поставите еднакви лампиони от двете му страни. Подовите лампи в ъглите на стаята действат като фонов източник на светлина, допълвайки полилея в центъра.

В спалнята на лампионите обикновено се възлага ролята на нощни лампи. Единично легло ще стане по-удобно с нощно шкафче от едната страна и подова лампа от другата, чиято мощност ще бъде достатъчна, за да освети цялата стая. С двойно легло е по-добре да използвате еднакви модели наземни лампи, оборудвани с масичка или полица.

Моделите с маса перфектно се справят с функцията на стойка за книги, часовници, фоторамки, като в същото време са отличен източник на насочено осветление за четене.

В детската стая е необходим слаб, спокоен източник на светлина, особено когато детето е още много малко и се събужда през нощта. За да не го изплашите, вземете малка наземна лампа с разсеяна светлина. Препоръчително е да изберете абажур, изработен от нечупливи материали. Ако детето е по-голямо, можете да си купите осветително тяло под формата на анимационни герои, цвете, слънце или в неутрални тонове.

Дъговидна подова лампа ще изглежда страхотно в трапезарията, осветявайки я с топла светлина. В същото време е по-добре да изберете цвета на абажура в топъл нюанс - например прасковен или бледо розов.

Как да изберем абажур за лампион?

От френски думата "абажур" се превежда като "приглушаване на светлината ". Той се намира в горната част на осветителното тяло и представлява своеобразен купол около източника на светлина. Неговата задача е да насочва светлината от източника и да създава определена степен на осветеност.

Главната задача на абажура е да предпазва очите от отблясъците на източника на светлина. Следователно абажурите са създадени от материали, способни да предпазват очите на наблюдателя, но способни да предават светлина. Дизайнерите използват тези материали за създаване на необичайни форми на абажури и прилагат декоративни изображения, бродерии и други украсяващи елементи върху повърхността му.

Ако не сте сигурни в избора си, вземете лампиони с абажури в универсални цветове, които ще отговарят на интериора, решен във всяка цветова схема. Това са предимно неутрални тонове: бяло, сиво, бежово или изберете абажур с цвят, близък до общата цветова схема на интериора, но малко по-светъл или по-тъмен.

Абажур от плат за подова лампа се счита за класика. Дизайнерите обаче създават уникални модели, използващи стъкло, метал, дърво, кожа, пластмаса, хартия. Формата на абажура може да бъде напълно различна: конус, цилиндър, топка, полукълбо, цвете.

Текстилът е най-добрият вариант за класически интериор. Лампион с текстилен абажур излъчва разсеяна светлина и създава романтична атмосфера на уют. Най-подходящ е за поставяне в спалнята и хола. Текстилът се отличава с разнообразие от цветове и текстури, което позволява да изберете перфектната подова лампа за всеки интериор.

Стъкленият абажур напълно отговаря на почти всички интериорни стилове. Стъклото може да бъде както прозрачно, така и матирано, витражно, боядисано. Преминавайки светлинният поток през стъкления абажур, го прави по-мек. Основният и единствен недостатък на този материал е крехкостта. Основните предимства са красотата и разнообразието от форми. Кристалните нюанси изглеждат чудесно в комбинация с полилей, също направен от кристал.

Металните абажури позволяват да получите ясно насочен светлинен поток. Металът е студен материал и металните лампиони се вписват перфектно в интериора на модерните стилове таванското помещение и хай-тек. Металните абажури могат да бъдат хромирани, покрити с матова прахова боя или да бъдат боядисани с различни шарки.

Хартията със сигурност отстъпва по здравина и издръжливост на текстила, но може да изглежда впечатляващо и оригинално в даден продукт, по-специално в абажур. Популярни са подови лампи с оризови хартиени абажури, имитиращи китайски фенери с различни форми.

Пластмасата е евтин материал, но абажури направени от нея могат да изглеждат модерни, стилни и оригинални. Подова лампа с пластмасов абажур се отличава със своята издръжливост и разнообразие от цветове. Тъй като пластмасата не пропуска добре светлината, лампиони с абажури от нея обикновено се класифицират като насочени подови лампи.

Дървото определено ще подчертае естествеността на еко и етно стиловете. Дървените абажури са рядкост, предимно по поръчка. Цената на такива абажури е висока, но някои от тях с право могат да се считат за произведения на изкуството.

Допълнителни функции на лампионите

Съвременните производители, разработващи модели на лампиони, се стремят да ги направят не само красиви, но и многофункционални. Те оборудват осветителните тела с:

Димер - регулатор на интензитета на светлината. Тази опция е много удобна и необходима. С помощта на компактен механизъм, яркостта на светлинния поток може да бъде приглушена, създавайки романтична или просто уютна атмосфера. И обратно, като добавите максимално яркост, можете да осигурите работно осветление. Изключително удобен е за всекидневни, където подовата лампа изпълнява едновременно декоративна функция и осигурява осветление за четене. Практичността на използването на лампата се увеличава значително.

Удобни функционални рафтове, които могат да заменят масичка за кафе или нощно шкафче. Има модели с множество рафтове, на които може да се побере любима книга, дистанционно управление от телевизор или климатик и очила за четене.

Пълноценна масичка за кафе, закрепена към подова лампа в един от ъглите. Такава лампа може да се инсталира близо до любимия стол, в който можете удобно да четете или пиете кафе.

Превключвател, вграден в корпуса. Този дизайн ще направи възможно включването или изключването на подовата лампа, докато лежите в леглото. Удобството на тази функция е без съмнение.

Дистанционно управление - управлявайте включването и изключването на подовата лампа от която и да е част на стаята. Удобно и практично.

Подовите лампи със сложен дизайн, допълнени с различни функции и възможности, са много по-скъпи. Но погледнете го от другата страна - ако купите например подова лампа с вградена маса, тогава пак ще струва по-малко от закупуването на маса и обикновена подова лампа отделно.

Стилово разнообразие на лампиони

Когато избирате модел на наземна лампа за конкретна стая, трябва да се уверите, че стилът, в който е направена лампата, поддържа дизайнерската концепция на интериора на тази стая. Производителите на осветителни тела предлагат голямо разнообразие от стилове:

Подовите лампи в стил Арт Деко са елегантни и представителни, формата на абажурите им обикновено е трапецовидна или се простира нагоре. Лампиони от този стил хармонично се вписват в класически интериор.

Високотехнологичните наземни лампи се отличават с лаконичност, изобилие от хромиран метал, сводести крака, абажури с оригинална форма и сдържана цветова палитра. Изработени са от стъкло, прозрачно или матово, различни видове пластмаса, както и алуминий, бронз и други сплави. За този стил са характерни лампиони с оригинален дизайн и футуристична форма.

Лампионите в класически стил са изработени от висококачествени твърди материали: ценно дърво, месинг, красив текстил. Сенките на абажурите са традиционни, подовите лампи са украсени с ресни, бродерии и др. Ако интериорът на стаята, за която е закупен лампионът, няма отчетлив стил, по-добре е да изберете класическа подова лампа, направена в неутрални цветове. Такава гъвкава опция ще бъде печелившо допълнение към декора на всяка стая.

За стилът минимализъм е подходяща обикновена наземна лампа без излишни декорации. Също така, лампиони под формата на дълга дъга често се използват в стила на минимализма. Материалът може да бъде метал или пластмаса.

В еко стил най-често се използват естествени видове материали за лампи. Следователно външният му вид трябва да съответства на естествения стил. Краката могат да бъдат направени от дърво, а не лакирани, абажурът е направен подобно на короната на дърво.

Разновидност на винтидж стила с определени разлики е стилът прованс, който има цветова схема със светли тонове. Абажурът е най-често изработен от памучен плат, с флорален орнамент. Понякога е възможно да се използва бяла дантела.

Най-модерният стил е нео барок - характеризиращ се със специална страст към луксозните елементи. За този стил осветителните тела са избрани най-завладяващи и ярки абажури, украсени с различни материали като: кадифе, сатен, метал, махагон, кристал. Формата на лампата е избрана в класически стил с абажур, монтиран на висок крак.

Скандинавският стил е близък до екодизайна и минимализма. Отличителните черти на наземните лампи в скандинавски стил са семпъл дизайн, функционалност, ярко осветление, преобладаване на светли нюанси и естествени материали.

Производител: EGLO Код: 94371
Лампион INDUSTRIAL UPSTREET E27 max 60W IP20 мат хром + патина бяло Серия INDUSTRIAL - Меки линии, закачливи извивки и комфорт? Със сигурност не. Индустриалната гама е доминирана от твърди и функционални елементи. Суровите метални части се превръщат в осветителни тела и разпространяват гр..
322.00 лв. 500.00 лв.
Производител: 2R Код: 2002 бял + лен
Лампион 2002 Е27 max 40W бял + лен Стилна наземна лампа с метално тяло, каменна основа и текстилна, подвижна глава. Лампата се предлага в черен и бял цвят. Подходяща за осветление във всеки интериор - всекидневна, коридор, спалня, детска стая. Тялото е с фасунга Е27, което предлага възможност..
114.00 лв.
Производител: 2R Код: 2002 черен
Лампион 2002 Е27 max 40W черен Стилна наземна лампа с метално тяло, каменна основа и текстилна, подвижна глава. Лампата се предлага в черен и бял цвят. Подходяща за осветление във всеки интериор - всекидневна, коридор, спалня, детска стая. Тялото е с фасунга Е27, което предлага възможност за употр..
114.00 лв.
Производител: EGLO Код: 900078
LED smart лампион EGLO.Z CONNECT FRAIOLI-Z 2x17W 3-white + RGB 4600Lm IP20 димируем мат хром EGLO Connect.z комбинира две технологии за управление в една система ZigBee е най -широко използваният стандарт в света за интелигентния дом (smart home) Предимства:Работа в мрежа; Директна връзка с ..
567.00 лв.
Производител: EGLO Код: 900082
LED smart лампион EGLO.Z CONNECT FRAIOLI-Z 2x17W 3-white + RGB 4600Lm IP20 димируем черен EGLO Connect.z комбинира две технологии за управление в една система ZigBee е най -широко използваният стандарт в света за интелигентния дом (smart home) Предимства:Работа в мрежа; Директна връзка с Ama..
529.00 лв.
Производител: EGLO Код: 900072
LED smart лампион EGLO.Z CONNECT MARGHERA-Z 16W 3-white + RGB 2100Lm IP20 димируем черен EGLO Connect.z комбинира две технологии за управление в една система ZigBee е най -широко използваният стандарт в света за интелигентния дом (smart home) Предимства:Работа в мрежа; Директна връзка с Amaz..
645.00 лв.
Производител: EGLO Код: 99605
LED smart лампион EGLO.Z CONNECT SIMOLARIS-Z 34W 3-white + RGB 3850Lm IP20 димируем черен EGLO Connect.z комбинира две технологии за управление в една система ZigBee е най -широко използваният стандарт в света за интелигентния дом (smart home) Предимства:Работа в мрежа; Директна връзка с Ama..
431.00 лв.
Производител: EGLO Код: 97583
LED лампион BARBOTTO GU10 5W 3000К 400Lm IP20 черен + златно WE LOVE LIGHT - Гамата от наземни и настолни лампи се състои от много и различни стилове и убеждава с разнообразните си приложения. Освитителните тела осигуряват на Вашия дом комфорт и настроение и се превръщат в шикозен аксесоар за всеки..
128.00 лв.
Производител: EGLO Код: 97584
LED лампион BARBOTTO GU10 5W 3000К 400Lm IP20 черен + златно WE LOVE LIGHT - Гамата от наземни и настолни лампи се състои от много и различни стилове и убеждава с разнообразните си приложения. Освитителните тела осигуряват на Вашия дом комфорт и настроение и се превръщат в шикозен аксесоар за всеки..
246.00 лв.
Производител: EGLO Код: 99113
LED лампион BUDENSEA 2xGU10 2x5W 3000К 2x400Lm IP20 черен WE LOVE LIGHT - Гамата от наземни и настолни лампи се състои от много и различни стилове и убеждава с разнообразните си приложения. Освитителните тела осигуряват на Вашия дом комфорт и настроение и се превръщат в шикозен аксесоар за всекидне..
302.00 лв.
Производител: EGLO Код: 99296
LED лампион CAMACHO 22W 3000K 2400Lm IP20 с touch WE LOVE LIGHT - Гамата от наземни и настолни лампи се състои от много и различни стилове и убеждава с разнообразните си приложения. Освитителните тела осигуряват на Вашия дом комфорт и настроение и се превръщат в шикозен аксесоар за всекидневната, ..
440.00 лв.
Производител: EGLO Код: 99822
LED лампион CARBONERAS 22.8W 3000K 2400Lm + 6.5W 3000K 750Lm IP20 димируем + touch черен Дизайнерският екип на EGLO отново използва актуалните мега-тенденции като източник на вдъхновение за сезон 2021/22. Новите артикули в асортимента се характеризират с форми, цветове и материали пасващи перфектно..
521.00 лв.
Производител: EGLO Код: 99037
LED лампион EGLO CONNECT BRIAGLIA-C 24.8W RGB + 3-white 3350Lm IP20 димируем черен Серия EGLO CONNECT - Ако търсите лесна инсталация и неусложняващи устройства, EGLO connect е точното място за вас. Стартирането става бързо и лесно, нуждаете само от два компонента:Осветително тяло от серия EGL..
378.00 лв.
Производител: EGLO Код: 96436
LED лампион LAROA 4.5W 4000K 550Lm IP20 бял WE LOVE LIGHT - Гамата от наземни и настолни лампи се състои от много и различни стилове и убеждава с разнообразните си приложения. Освитителните тела осигуряват на Вашия дом комфорт и настроение и се превръщат в шикозен аксесоар за всекидневната, спалнят..
107.00 лв.
Производител: EGLO Код: 96439
LED лампион LAROA 4.5W 4000K 550Lm IP20 черен WE LOVE LIGHT - Гамата от наземни и настолни лампи се състои от много и различни стилове и убеждава с разнообразните си приложения. Освитителните тела осигуряват на Вашия дом комфорт и настроение и се превръщат в шикозен аксесоар за всекидневната, спалн..
116.00 лв.
Производител: EGLO Код: 99319
LED лампион LASANA 2 32W 3000K 3400Lm IP20 черен WE LOVE LIGHT - Гамата от наземни и настолни лампи се състои от много и различни стилове и убеждава с разнообразните си приложения. Освитителните тела осигуряват на Вашия дом комфорт и настроение и се превръщат в шикозен аксесоар за всекидневната, сп..
406.00 лв.
Производител: EGLO Код: 96106
LED лампион LASANA 2 4х9W 3000K 4х1000Lm IP20 хром WE LOVE LIGHT - Гамата от наземни и настолни лампи се състои от много и различни стилове и убеждава с разнообразните си приложения. Освитителните тела осигуряват на Вашия дом комфорт и настроение и се превръщат в шикозен аксесоар за всекидневната, ..
377.00 лв.
Производител: EGLO Код: 99805
LED лампион LEJIAS 16W 3000K 2050Lm IP20 черен Дизайнерският екип на EGLO отново използва актуалните мега-тенденции като източник на вдъхновение за сезон 2021/22. Новите артикули в асортимента се характеризират с форми, цветове и материали пасващи перфектно както със съвременните, така и с бъдещите..
342.00 лв.
Производител: EGLO Код: 99715
LED лампион PICACHA 25.7W 3000K 3600Lm IP20 черен Дизайнерският екип на EGLO отново използва актуалните мега-тенденции като източник на вдъхновение за сезон 2021/22. Новите артикули в асортимента се характеризират с форми, цветове и материали пасващи перфектно както със съвременните, така и с бъдещ..
246.00 лв.
Производител: EGLO Код: 99597
LED наземна лампа - маса NARANJO 4х4.1W 3000К 1520Lm IP20 черна WE LOVE LIGHT - Гамата от наземни и настолни лампи се състои от много и различни стилове и убеждава с разнообразните си приложения. Освитителните тела осигуряват на Вашия дом комфорт и настроение и се превръщат в шикозен аксесоар за вс..
311.00 лв.
Производител: 2R Код: 2080F бял
Лампион 2080F 2xЕ27 max 2x40W бял Стилна наземна лампа с метално тяло, каменна основа, и подвижни глави. Лампата се предлага в черен, златен и бял цвят. Подходяща за осветление във всеки интериор - всекидневна, коридор, спалня, детска стая. Тялото е с две фасунги Е27, което предлага възможност за ..
111.00 лв.
Производител: 2R Код: 2080F черен
Лампион 2080F 2xЕ27 max 2x40W черен Стилна наземна лампа с метално тяло, каменна основа, и подвижни глави. Лампата се предлага в черен, златен и бял цвят. Подходяща за осветление във всеки интериор - всекидневна, коридор, спалня, детска стая. Тялото е с две фасунги Е27, което предлага възможност з..
111.00 лв.
Производител: 2R Код: 2080F злато
Лампион 2080F Е27 max 40W злато Стилна наземна лампа с метално тяло, каменна основа, и подвижни глави. Лампата се предлага в черен, златен и бял цвят. Подходяща за осветление във всеки интериор - всекидневна, коридор, спалня, детска стая. Тялото е с две фасунги Е27, което предлага възможност за уп..
111.00 лв.
Производител: 2R Код: 3005F
Лампион 3005F Е27 max 40W бронз Стилна наземна лампа с метално тяло, подвижнa горна част и регулируема главa. С оригиналната си и модерна визия, осветителното тяло е подходящо за осветление във всеки интериор - всекидневна, коридор, спалня, детска стая. Ще придаде класа и стил на помещението, в кое..
116.00 лв.
от 1 до 24 от общо 125 резултата (6 стр.)
Бърза и сигурна доставка до области: София, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол