МАКС ТРЕЙД ОНЛАЙН
Количка
За покупки над 300 лв. - запитайте за индивидуални цени и решения

Лед ленти

Какво е лед лента?

Използването на лед ленти в интериора през последните 5-8 години стана не само популярно, но и широко разпространено. 

LED лентата е гъвкав източник на светлина, който има светодиоди от едната страна и лепяща подложка от другата. Диодите са подредени в групи. Свързва се с мрежата чрез захранване (драйвер). Те се използват за осветяване на мебели, рафтове, стаи, тавани и други решения. Цените са посочени за опаковка, която най-често е от 5 метра. Дължината на една лед лента може да се редуцира чрез ножица, само на обозначените за това места.

Основният елемент на лентата са светодиоди, споени на фиксирано разстояние един от друг към гъвкавата платка (подложка), както и ограничителни резистори. Ширината на лентата варира от 8 до 20мм, а по височина ледовете са около и под 5 мм.

Благодарение на използването на супер ярки видове SMD светодиоди, LED лентите имат висока яркост и в същото време ниска консумация на енергия. Гъвкавата им основа им позволява да бъдат използвани в различни дизайнерски решения за декорация или допълнително осветление, а понякога и като основно осветление на помещение.

Видове лед ленти

По вида на използваните светодиоди една лед лента може да бъде:

Най-популярните LED ленти са със светодиоди от типа SMD 3528 и 5050. Първият има един излъчващ кристал с поток до 6 лумена (lm). Вторият - три, сглобени както с монохромни, така и с многоцветни RGB елементи.

лед лента

По наличието на диоди в един метър:

Сравнявайки диоди от типа SMD 3528 и техния брой в 1м лента - 60 или 120, той има поток от 300 или 600 lm на метър. Консумацията на енергия е съответно два пъти по-голяма от 4,8 W / m. SMD 5050 има 30, 60 и 120 диода със същата дължина. Дебитът на един е 18 lm.

Мощността и яркостта на LED лента определя броя на светодиодите на метър. Колкото повече са, толкова по-ярка ще свети лентата със същата дължина. Информацията за плътността на поставяне на диоди обикновено се посочва от производителя в маркировката.

лед лента

Според мощността и захранващото напрежение лед лентити биват:

Напрежението, от което работят светодиодните ленти, е 12 V или 24 V. За различни условия се произвеждат ленти с различни напрежения: 12, 24 и 36 V, както и 220 V.

Удобство на лентата 220 Състои се в свързването й директно към битова мрежа без допълнително захранване. В допълнение, възможността за инсталиране на ленти от 220V е ограничена поради повишената опасност.

Ако е инсталирана дълга лента, има загуба на напрежение. При 24V могат да се свържат няколко малки секции. 36V ленти и захранващи устройства за тях се купуват по-рядко поради високата им цена.

Консумацията на енергия е малка 60–90 W на 5м ролка. Тъй като лентата се използва за декоративни цели, маркиране на контури, създаване на визуални ефекти, а не за функционално осветление. Светлинният ъгъл е широк (120 °).

Важно е да се знае мощността на лед лентата, тъй като изборът на източника на захранване зависи от нея. Мощността зависи от използваните светодиоди и от тяхната плътност.

Плътността на светодиодите се определя от броя на светодиодите на 1м от светодиодната лента. Най-широко разпространени са светодиодните ленти с 30, 60 и 120 светодиода на 1м. Плътността на светодиодите също влияе върху еднородността на светлинния поток. За осветяване на нещо се използват LED ленти с плътност от 30 до 60 светодиода. За равномерно осветление е по-добре да вземете лед ленти с плътност най-малко 60 или 120 светодиода на метър.

лед лента

По степен на защита:

Въз основа на необходимостта да се използват LED ленти не само в интериора, но и при външни условия, производителите предлагат продукти с различна степен на защита. Лед лентите, вградени в силикон, са защитени от влага и валежи и благодарение на надеждно покритие работят стабилно при всякакви условия.

Обозначението IP 20 и други подобни се дешифрира като международен стандарт Ingress Protection. Преводът означава система за защита на електрически елементи с покритие срещу проникване в устройството, влага, прах и други нежелани предмети и вещества. Първото число показва защита срещу твърди частици, второто - срещу мокри фактори. Колкото по-голяма е тя, толкова по-добре конструкцията е защитена от неблагоприятни влияния на околната среда:

Максималната според класификатора степен на защита на заграждението на електрическото оборудване не позволява проникването на вода в части под напрежение при продължително потапяне, а също така надеждно предпазва продукта от прах.

лед лента

Запечатаните ленти са по-практични поради тяхната устойчивост на вода и прах. За запечатване се използва силиконова обвивка. Запечатаните ленти могат да се използват в условия на висока влажност и екстремни температури (баня, баня), за осветяване на басейни, аквариуми, беседки, пътеки, фасадни елементи, автомобилни брони. Те са обозначени с индекса IP68.

По цветна температура:

Производителите на продукти доставят лед ленти във всичките седем основни цвята: от бяло до синьо. RGB LED лентата излъчва няколко цвята наведнъж.

Температурата на бялата светлина (светъл цвят) се класифицира в топло бяла „WW“, неутрално бяла „NW“, студено бяла „CW“. Диапазонът на нюансите на бялото е приблизително в диапазона от 2700 K до 6500 K (K = келвин). Прочетете внимателно данните на опаковката, тъй като различните производители имат различни цветови температури. В допълнение към бялото има лед ленти с червена, синя, зелена, жълта или оранжева светлина. Универсално решение за любителите на цветните ефекти ще бъдат RGB лентите, които, когато се смесват с червено, зелено и синьо, ви позволяват да получите разнообразие от нюанси.

лед лента

Препоръка: не се опитвайте да използвате RGB лента като източник на висококачествена бяла светлина. Няма да го получите. Светлината ще бъде смесена с още някакъв цвят. Ако искате нормална бяла светлина, изберете бели светодиоди.

Едноцветните лед ленти (SMD) осигуряват едноцветен нюанс на светлината в зависимост от инсталираните диоди. Най-често срещаните лед ленти са достъпни с бели кристали, но ще трябва да платите малко повече за синьо, зелено и червено. Смесените нюанси на оригиналните основни цветове - оранжево, тюркоазено, люляково - са най-скъпи.

Многоцветни RGB ленти - за разлика от едноцветните, RGB лентите могат да променят нюансите си. Многоцветните ленти произвеждат няколко цвята наведнъж поради факта, че в техния дизайн са включени светодиоди с три кристала - червени, зелени и сини цветове. Светлината с различна интензивност, преминаваща през кристалите, се смесва. По този начин, чрез регулиране на интензивността на луминисценцията на отделни диоди, можете да постигнете желания оттенък, с изключение на чисто бяло. Ако все още се нуждаете от бяло сияние, по-добре е да изберете лента с четири вида кристали WRGB, включително бяло (W).

лед лента

Яркостта и цветът на лед лентата се контролират от контролера, който променя радиационния поток отделно за всеки цвят. Необходимият режим се задава от дистанционното управление, което може да бъде бутонно, сензорно, инфрачервено или радио. Последният може да „командва“ един контролер или цяла група. Сензорите за движение свързват подсветката и осветлението. За едноцветна лента е достатъчно само преобразувател на напрежение.

Как да изберем LED лента?

Изборът на лед лента трябва да започне с установяване на нейното предназначение и въз основа на това да го изберете въз основа на известни характеристики. Например, приложенията на открито изискват LED лента, която може да бъде свързана в една дълга лента и която ще бъде водоустойчива. Тези изисквания отговарят на лед лента 220V. Поставя се в прозрачна пластмасова тръба, което я прави защитена от всякакви ефекти на влага и прах, може да се свърже в една дълга лента до 100 м и не изисква сложно захранване. Всъщност той се свързва директно към 220V мрежата.

За осветяване на окачен таван е подходяща LED лента с ниска мощност със степен на защита IP20, т.е. без никакви покрития. Тъй като такава лед лента има разход в рамките на 10 W / m, тя може да бъде монтирана без допълнителна охладителна система, залепена директно към окачената лента. Но ако планирате да използвате лед лентата като основно осветление, което веднага я превръща в категорията на консумацията на енергия над 14 W / m, ще ви е необходим алуминиев профил, за да го инсталирате, което ще разсее излишната топлина, която се генерира.

За осветление в банята ще ви е необходима LED лента със защита от влага, която вече съответства на степен на защита от поне IP54. Такива ленти имат силиконово покритие отстрани на светодиодите, което служи като защита. Когато инсталирате защитени лед ленти, също така се изисква да се вземе предвид консумацията на енергия на метър от LED лентата и, ако е необходимо, да се използва алуминиев профил.

Къде да използваме лед лента?

LED лентата се използва както за интериори, така и за открито. Затова обърнете внимание на степента на защита IP: IP20 - за домашна употреба, IP44 - не се страхува от влага, IP65 - работи в дъжда, а IP68 не се страхува от потапяне под вода. Топлоустойчивите модели не се страхуват от високи температури и се използват в сауни. Водоустойчивите продукти са вградени в силикон и имат надеждна защита за стабилна работа.

Декоративните възможности на лед лентата са разнообразни: това може да бъде подсветка, контурно осветление на декоративни и архитектурни елементи, подиуми, ниши, первази, зони на басейни и много други. Възможностите са ограничени само от въображението.

Обхват на приложение на LED ленти

Различните приложения могат да бъдат разделени на няколко групи:

 • контурно осветление на фасади и архитектурни елементи на сгради;
 • като основно осветление на помещенията;
 • ефективен осветителен елемент на интериора в дизайнерски проекти;
 • като осветление над работните зони;
 • източник на местно осветление в витрините и на рафтовете;
 • автомобилно осветление, което изпълнява декоративна функция;
 • практично осветяване на помещения в режим на готовност и авариен режим.

Въз основа на ясни изисквания към продукта и сигурността на условията за употреба, ще бъде възможно да се направи избор, близък до оптималния.

Какво е необходимо, за да свържете една лед лента?

За да работи системата, тя трябва да бъде правилно сглобена.

Какво трябва: лед лента, захранване (драйвер), за RGB вариант ще е необходим и контролер, който да контролира цвета на светлината или димирането. Един е достатъчен за лента с мощност около 100 - 120 вата. Ако мощността на лентата е повече, отколкото контролерът може да управлява, тогава се купува усилвател в допълнение.

лед лента

Монтажът се извършва като първо се отреже лед лента с ножици възможно най-близо до желаната дължина. Местата, където е възможно да се направи, са посочени върху продукта. Отрязвайки на друго място, нарушавате целостта на проводящите пътеки, по които се захранват светодиодите. Разрез в произволен участък от лентата няма да я повреди изцяло, а ще развали само един сегмент, който в крайна сметка ще трябва да бъде отрязан.

На гърба на лентата има защитен филм (където няма светодиоди), под който има лепкава основа. Лентата е залепена към обезмаслена повърхност, но е по-добре да я залепите към алуминиева лента или профил. Тази опция е по-добра по отношение на разсейването на топлината.

Средният експлоатационен живот на светодиодите (в зависимост от производителя или конкретен продукт) е до 50 000 часа. Това означава, че ще радва ползвателите 5 години, когато работят 24 часа в денонощието и 15-17 години, когато работят 8 часа.

Дължината на последователно свързани ленти е ограничена. Увеличаването на техния брой изисква използването на схема за паралелно свързване. По-долу са изброени някои съвети за самостоятелна LED инсталация. В крайна сметка статистиката изчислява, че причината за повреда в лентата или осветлението, около 90%, може да е от неправилно монтиране.

Първо е фиксиран специален алуминиев профил, който играе важна роля като охлаждащ радиатор. Абсорбира излишната топлина и я разсейва в пространството. Повърхностите, направени от други материали, не са подходящи. Ефектът от повишената температура намалява яркостта на светодиодите. С течение на времето те избледняват до пълен провал.

5-метровата лента работи оптимално. Ако е необходимо да се удължи, то те са свързани паралелно. Всяка стандартна лента е свързана отделно към източник на захранване.

Захранващият блок е избран с 15-30% повече от общата консумирана мощност от LED лентата. Този марж гарантира оптимална производителност на устройството и дълъг експлоатационен живот.

Грешки при свързването на лед лента

LED лентите предлагат предимства пред традиционните източници на осветление. Те са издръжливи, устойчиви на вибрации, икономични и освен това имат малки размери. Понякога горепосочените предимства не са напълно реализирани на практика. При свързване е необходимо да се изключат такива моменти:

 • Светодиодите не трябва да се разглеждат като аналогични на конвенционалните осветителни устройства;
 • Погрешно е да свържете светодиода директно към източника на захранване. Те са свързани последователно чрез резистор, влияещ на текущата стойност или драйвер, параметрите на който са изходният ток и мощност;
 • Неправилно е да се свързвате паралелно към един и същ източник. От такава връзка лъчението ще бъде различно по яркост. Ако единият светодиод спре да работи, токът на другия се повишава, ускорявайки неговото разграждане.

Свързване на лед лента

За да свържете лед лентата, е необходим източник на енергия за съответното напрежение. В този случай трябва да обърнете специално внимание на мощността на избраното захранване. Така нареченият драйвер за LED лента трябва да има малък резерв на мощност, около 30% повече. Това не се отнася само за LED ленти, свързани директно към 220 V мрежа.

Лед лентите могат да се продават на малки парчета и на цели ролки от по 5 метра, като всички те са свързани по един и същи начин, като се спазва полярността към източниците на захранване с подходящо напрежение и мощност.

Максималната дължина на LED лентата не трябва да надвишава 5м. Това се дължи на спада на напрежението в тънките медни коловози, приложени към лентите. Не само последната лента във веригата няма да свети толкова ярко, когато е свързана последователно, първата лента във веригата също ще прегрее поради увеличения ток, протичащ през нея. Единственото изключение могат да бъдат лед лентите с ниска мощност, които понякога свързват до 3 последователни.

За да увеличите дължината на лед лентата повече от 5 m, следващата лента трябва да бъде свързана паралелно към същия източник на захранване. В този случай мощността на LED драйвера вече трябва да бъде изчислена за свързване на няколко LED ленти. Това не винаги е удобно, тъй като в същото време размерите на захранващия блок при по-голяма мощност също значително се увеличават и за да се побере дълга лед лента е по-добре да се използват отделни малки LED драйвери за всяка лента.

Димерът се инсталира в захранващата верига между страната на захранването и LED лентата. Когато избирате димер, трябва да обърнете внимание на максимално регулируемия ток, който трябва да бъде малко по-висок от максималната консумация на ток на свързаната лед лента.

Многоцветните RGB лед ленти са свързани чрез специален RGB контролер, който може да контролира всеки цвят на лентата поотделно. Дължината на една част от такава лента също не може да надвишава 5 м. Два проводника отиват към контролера от мрежата 220 V, а четири проводника преминават от контролера към RGB лентата, където един проводник е общ, а три са предназначени за управление червени, зелени и сини светодиоди.

лед лента

Няколко RGB LED ленти, чиято обща дължина надвишава 5 м, са свързани паралелно към контролера. Ако мощността на контролера не е достатъчна за свързване на няколко ленти, следващата RGB LED лента е свързана чрез така наречения усилвател на сигнал. RGB усилвателят е свързан към RGB контролера, сигналът от който се дублира вече на изхода си, за да свърже следващата лед лента. В този случай този усилвател е свързан отделно към неговото захранване и също така е проектиран за определена мощност.

Това разделение на две групи е свързано с генерирането на топлина на LED лентата и необходимостта от допълнително охлаждане. Лед лентите с консумация на енергия до 10 W / m са способни да разсейват топлината по естествен път, т.е. естественото въздушно охлаждане ще бъде напълно достатъчно, така че LED лентата да не прегрее по време на работата си. Такива ленти просто се залепват на всяка повърхност.

LED лентите с мощност, близка до и над 14 W / m, вече изискват допълнително охлаждане и те трябва поне да бъдат залепени към повърхност с добър топлопроводимост. С повече мощност вече ще ви е необходим алуминиев профил за закрепване на лед ленти.

Захранвания за лед ленти

Има различни опции за проектирането и предназначението на захранващия блок.
Отворен, направен в метален или пластмасов калъф без и със защита от влага. Мощността му варира от 6 до 360 вата.

Драйверът за лед лента преобразува променливи 220V при постоянни 12 или 24 волта. При изчисляване на необходимото захранване се изхожда от следните параметри: мощността, използвана от един метър лед лента, дължината на всички секции (отбелязани на опаковката на стоките) и плюс коефициент на безопасност в рамките на 1,15 - 1,30. Изчислява се по формулата MB = ML x L. x K. Съдържа MB - мощността на захранването. ML - консумира се от един метър лента. L. - дължината му. K е индикаторът за запасите. Той е 30% и е равен на 1,3. Препоръчително е да не избирате по-нисък коефициент.

Не позволявайте на устройството да работи на предела си. Вземайки препоръчания запас, той ще „живее“ по-дълго. Пример за изчисление. С дължина на лентата от десет метра и 5 W мощност на метър, даден фактор 1,3, получаваме основния индикатор на блока - 65 W. Най-близо до този параметър ще бъде 80 или 100 вата.

Трансформаторът (захранването) е важна част за работата на цялата верига. Той трябва да бъде избран индивидуално, след като е определил условията на помещението и правилно е изчислил необходимата мощност за безпроблемната работа на LED подсветката.
Подгответе предварително място за монтиране на трансформатора, където въздухът циркулира свободно, за да се избегне прегряване на устройството. Не го поставяйте обаче в близост до запалими предмети. Изчислете необходимата мощност.

Мощността на трансформатора трябва да бъде по-голяма от общата мощност на всички LED сегменти. В противен случай структурата може да не продължи дълго.

Връзката между няколко парчета LED ленти може да се осъществи само по два възможни начина: с помощта на специални съединители или чрез запояване. Никога не се опитвайте да ги усуквате заедно.

Запояване на лентата - това е универсален метод, който ви позволява да свържете отделните връзки на диодната лента в едно цяло.

Ако нямате под ръка необходимото оборудване или консумативи за процедурата по запояване на проводниците, тогава можете да свържете отделни секции на LED лентата с помощта на съединители.

Конекторът е специализирано устройство, което се състои от два жака и свързва твърди медни проводници. Всяко гнездо е снабдено с устройство, което позволява плътно и надеждно да натискате краищата на проводниците на лед лентите, комбинирайки техните жила в една електрическа верига.

Тази връзка на LED ленти с помощта на конектори също има своите предимства и недостатъци. От предимствата можем да посочим, че свързването на ленти с помощта на съединители, при условие че са налични всички необходими материали, се извършва за по-малко от минута: изрязване, лента, свързване.

Ако има несигурност относно това как да свържете лед лентата с помощта на запояване, тогава определено трябва да направите избор в полза на съединителя на електрическата верига. Тук е почти невъзможно да сгрешите и най-важните места - контактите - ще бъдат свързани възможно най-надеждно.

Има обаче и недостатъци: за разлика от спойките, при конекторът ще има известна празнина между двете ленти, които трябва да бъдат свързани.

Как да изчислим дължината на лентата?

Изчислението се извършва, като се вземе предвид мощността на един метър и дължината на веригата. Необходимата дължина на LED лентата също ще зависи от необходимата яркост на светлинния поток.

Какво е необходимо, за да може лед лентата да работи дълго време?

За да може закупената LED лента да обслужва броя часове, определени от производителя, по време на работа трябва да се спазват определени правила:

 • захранването трябва да се подава от източник с постоянно напрежение, което не надвишава определената допустима стойност;
 • класът на защита трябва да отговаря стриктно на условията на работа;
 • лентата не трябва да се излага на химически агресивни пари;
 • температурата по време на работа с лента не трябва да надхвърля допустимия диапазон (от -25 до +45 градуса);
 • лентите не са монтирани на нагревателни повърхности, не са подложени на механично напрежение.

Познаването на функциите за инсталиране и експлоатация позволява използването на дори евтини ленти за дълго време.

Защо лентата може да се реже само на определени места?

На всяка лед лента има маркировки за възможен разрез на местата на контактните накладки за свързване на проводници. Само там лентата може да бъде отрязана на части по пунктираната линия с ножицата.

лед лента

Може ли LED лента да се използва под вода?

Лентите със степен на защита IP65 и по-висока не се страхуват от влага. IP68 може да работи, когато е потопен под вода за дълго време, благодарение на водоустойчивата силиконова обвивка.

Защо дългата лента има приглушени светодиоди?

Когато инсталирате твърде дълга лента, тъй като разстоянието от захранването се увеличава, възниква загуба на напрежение, което води до намаляване на мощността и осветяването.

За какъв вид осветление може да се използва LED лента?

LED ленти с достатъчна мощност се използват успешно за основно осветление. Икономичен е поради ниска консумация на енергия, дълъг експлоатационен живот и лекота на поддръжка.

Какво е работното напрежение за лед лента?

Лед лентите се използват с захранване от мрежово напрежение 220V, както и разновидности с работни напрежения 12, 24 и 36V.
За свързване на повечето от продаваните LED ленти е необходимо захранване от 12V, по-рядко 24V. Има и LED ленти, които се свързват директно към 220V.

Производител: V-TAC Код: 2034
LED лента VT-3528-60 SMD 35х28 60/м 3.6W/м зелена 400Lm/м IP65 /опаковка 5м=18W/ LED лентите работят на 12V. Монтажът на LED лентите е бърз и лесен със силна двойно-лепяща лепенка на гърба, захранват се посредством трансформатор. Ролките на LED лентите са 5 метра и могат да се режат на всеки..
9.80 лв. 14.40 лв.
Производител: EGLO Код: 99686
LED smart лента EGLO.Z CONNECT LED STRIPE-Z 11W RGB + Tunable white 1150Lm 12V 5м комплект със захранване димируема  EGLO Connect.z комбинира две технологии за управление в една система ZigBee е най -широко използваният стандарт в света за интелигентния дом (smart home) Предимства:Работа..
114.00 лв.
Производител: EGLO Код: 99687
LED smart лента EGLO.Z CONNECT LED STRIPE-Z 24W RGB + Tunable white 2640Lm 12V 8м комплект със захранване димируема + дист. упр. EGLO Connect.z комбинира две технологии за управление в една система ZigBee е най -широко използваният стандарт в света за интелигентния дом (smart home) Предимства: ..
259.00 лв.
Производител: EGLO Код: 99685
LED smart лента EGLO.Z CONNECT LED STRIPE-Z 9W Tunable white 2700-6500K 900Lm 24V 2м димируема  EGLO Connect.z комбинира две технологии за управление в една система ZigBee е най -широко използваният стандарт в света за интелигентния дом (smart home) Предимства:Работа в мрежа; Директна в..
63.00 лв.
Производител: LEDVANCE - OSRAM Код: 4058075 515932
LED smart лента LEDVANCE Wi-Fi flex комплект със захранване 8.5W 3-white + RGBTW 640Lm 12V 2м димируемаУправление чрез приложението LEDVANCE SMART + (от Android 6.0); Може да се контролира чрез Google Assistant или Amazon Alexa; Димируема; Гъвкава, огъваема LED лента; RGB контрол на цвета пр..
61.40 лв.
Производител: PHILIPS Код: 183085000001
LED smart лента WIZ Wi-Fi Philips 11W 3-white + RGB 880Lm 12V 1м Продуктова линия WiZ Connected на Philips включва смарт лед крушки и осветителни тела, поддържащи Wi-Fi и Bluetooth. Смарт технологията позволява на потребителите да контролират осветлението и аксесоарите директно от телефона чрез при..
24.00 лв.
Производител: PHILIPS Код: 183085000010
LED smart лента WIZ Wi-Fi Philips комплект + адаптор 20W 3-white + RGB 1600Lm 12V 2м димируема Продуктова линия WiZ Connected на Philips включва смарт лед крушки и осветителни тела, поддържащи Wi-Fi и Bluetooth. Смарт технологията позволява на потребителите да контролират осветлението и аксесоарите..
98.79 лв.
Производител: EGLO Код: 99684
LED smart лента к-т EGLO.Z CONNECT LED STRIPE-Z 13.5W Tunable white 2700-6500K 1350Lm 24V 3м димируема  EGLO Connect.z комбинира две технологии за управление в една система ZigBee е най -широко използваният стандарт в света за интелигентния дом (smart home) Предимства:Работа в мрежа; Ди..
187.00 лв.
Производител: 2R Код: 10437
LED SMD лента 24V 35x28 60/м 4.8W/м 2700K 240Lm/м IP20 /опаковка 5м=24W/..
21.85 лв.
Производител: 2R Код: 10451
LED SMD лента 24V 35x28 60/м 4.8W/м 4000K 240Lm/м IP20 /опаковка 5м=24W/..
21.85 лв.
Производител: 2R Код: 10413
LED SMD лента 24V 35x28 60/м 4.8W/м 6400K 240Lm/м IP20 /опаковка 5м=24W/..
4.40 лв.
Производител: 2R Код: 10352
LED SMD лента 24V 50x50 60/м 14.4W/м 2700K 720Lm/м IP20/опаковка 5м=72W/..
25.00 лв.
Производител: 2R Код: 10390
LED SMD лента 24V 50x50 60/м 14.4W/м 6000K 720Lm/м IP20/опаковка 5м=72W/..
25.00 лв.
Производител: 2R Код: 10475
LED SMD лента 24V 50x50 60/м 14.4W/м RGB 720Lm/м IP20/опаковка 5м=72W/..
25.00 лв.
Производител: 2R Код: 04948
LED SMD лента AC230V 35x28 60/м 6W/м 3000K 300Lm/м IP55 Цена посочена за 1м Минимална дължина за поръчка - 1м Опаковка - 100м - ролка Посочена мощност(W) на 1м - 6W/м Напрежение: 220-230V В цената не е включен конектор за лента 230V..
2.40 лв.
Производител: 2R Код: 04962
LED SMD лента AC230V 35x28 60/м 6W/м 6000K 300Lm/м IP55 Цена посочена за 1м Минимална дължина за поръчка - 1м Опаковка - 100м - ролка Посочена мощност(W) на 1м - 6W/м Напрежение: 220-230V В цената не е включен конектор за лента 230V..
2.40 лв.
Производител: 2R Код: 04986
LED SMD лента AC230V 50x50 60/м 14.4W/м 3000K 720Lm/м IP55 Цена посочена за 1м Минимална дължина за поръчка - 1м Опаковка - 100м - ролка Посочена мощност(W) на 1м - 14.4W/м Напрежение: 220-230V В цената не е включен конектор за лента 230V..
3.40 лв.
Производител: 2R Код: 05006
LED SMD лента AC230V 50x50 60/м 14.4W/м 6000K 720Lm/м IP55 Цена посочена за 1м Минимална дължина за поръчка - 1м Опаковка - 100м - ролка Посочена мощност(W) на 1м - 14.4W/м Напрежение: 220-230V В цената не е включен конектор за лента 230V..
3.55 лв.
Производител: 2R Код: RGB 50x50 230V
LED SMD лента AC230V 50x50 60/м 14.4W/м RGB  IP55Цена посочена за 1м Минимална дължина за поръчка - 1м Опаковка - 50м - ролка Посочена мощност(W) на 1м - 14.4W/м Напрежение: 220-230V В цената не е включен конектор за RGB лента 230V..
5.40 лв.
Производител: LIGHTEX Код: 521AL0071015
LED SMD лента дигитална - 3 чипа 50x50 60/м 14.4W/м RGB 490Lm/м IP20 /опаковка- 5м./..
65.55 лв.
Производител: 2R Код: 04542
LED Лента SMD 28x35 60/м 4.8W/м IP20 2700K 240Lm/м  /опаковка 5м=24W/..
10.70 лв.
Производител: 2R Код: 04566
LED Лента SMD 28x35 60/м 4.8W/м IP20 4000K 240Lm/м  /опаковка 5м=24W/..
10.70 лв.
Производител: 2R Код: 04528
LED Лента SMD 28x35 60/м 4.8W/м IP20 6000K 240Lm/м  /опаковка 5м=24W/..
10.70 лв.
от 1 до 24 от общо 151 резултата (7 стр.)
Бърза и сигурна доставка до области: София, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол