МАКС ТРЕЙД ОНЛАЙН
Количка
За покупки над 300 лв. - запитайте за индивидуални цени и решения

LED луни

Какво представляват лед луните?

Ако се опитвате да намерите универсално осветление, подходящо за Вашия дом или работно място, решението е лед лунички.

Лед луните са модерен и ненатрапчив начин да осветите дома си. Ако сте почитател на изчистените линии и семплата визия на осветление, тази опция за спестяване на място е чудесен избор. Добре разположените лед луни за вграждане са отлични, както за общо осветление, така и за по-фокусирано осветление за акцент.

LED луните са добре познати и използвани в интериорното осветление. С тях можете да декорирате тавана според Вашия вкус и предпочитания. Разнообразието от форми, размери, цвят на светлината и материал, от който са направени гарантира добрия избор. Лед луните са с вграден светлоизточник и не е необходимо да закупувате отделно крушки за тях.

Препоръчително е да се посъветвате със специалист преди да започнете изграждането на осветление с лед луни, за да съобразите оразмеряването, разположението и общата интензивност на излъчваната светлина.

Ние от Maxtrade.bg Ви предлагаме разнообразие от качествени лед луни на конкурентни цени и бърза доставка. Ако използвате филтрите от лявата страна на всяка страница с категориите, можете бързо да стесните търсенето си до само няколко опции, които са Ви необходими.

При нас ще намерите лед луни с голяма мощност за по-високи тавани, влагозащитени лед луни – подходящи за бани и други мокри помещения, мебелни луни, лунички тип „звездно небе“, лед луни за открит монтаж, стъклени луни и други предлагани в широка гама от цветни температури, размери, форми и функции.

Лед луните имат дълъг живот. Може да изглеждат по-скъпи за закупуване в сравнение със стандартните лунички, но тяхната енергийна ефективност и дълготрайност компенсират това. Значителните икономии, които осигуряват като разход за енергия и подмяна, правят светодиодите много по-рентабилни в дългосрочен план.

LED луничките имат дълга продължителност на живот от около 50 000 часа, при някои марки дори могат да стигнат до 100 000 часа. Ако използвате осветлението си по 8 часа всеки ден, светодиодите трябва да Ви осигурят продължителност на живот на лампите от 17 години.

Лед луните предлагат гъвкави дизайнерски решения, което обуславя широката им използваемост. Независимо дали става въпрос за дом, магазин или офис - те се предлагат в много стилове, така че можете да намерите такъв, който да пасва на Вашия вкус и да създаде атмосферата, която желаете.

LED технологията е проектирана като нискоенергийна алтернатива за замяна на нажежаемата жичка, флуоресцентна и халогенна технологии. Повечето от тези опции вече са напълно забранени в ЕС. LED вариантът остава единствената опция за осветление. Производителите почти са достигнали връх в производството на лед осветление, и постоянно подобряват ефективността му.

Едно от последните подобрения свързано с лед луните е възможността за превключване на цветовата температура. Следващото поколение LED луни са с така известните smart технологии, които могат да се управляват чрез телефон – да ги включвате или изключвате, да променяте цветовете на светлината, да ги димирате и т.н.

Старите, харчещи много енергия рефлекторни луни с големи и груби облицовки вече са в миналото и са заменени от модерни, стилно изглеждащи и енергийно ефективни LED алтернативи. Лед луните осигуряват повече светлина, а заемат и по-малко място. Те предлагат най-ярката светлинна мощност с възможно най-минималистичния външен вид.

Като в същото време можете да откриете лед луни, които да отговорят напълно на размера на досега ползваните халогенни или рефлекторни луни и да ги замените без да се налага да правите нови дупки или да замазвате старите. Повечето лунички за таван са за вграждане, но има и такива за открит монтаж.

Лед луничките са осветителни тела, които излъчват фокусиран лъч светлина в посока надолу. Има модели с възможност за регулиране ъгъла на светлината, както и цвета й - трите температури на бялата светлина в едно тяло, които могат да се променят по всяко време с помощта на вграден превключвател.

Лед луните помагат за опазването на околната среда, тъй като използват поне 75% по-малко енергия от старите лампи с нажежаема жичка. Те произвеждат по-малко емисии на CO2, защото хабят по-малко енергия. Като допълнителен бонус - не съдържат живак, като осигуряват малък риск за здравето и позволяват по-лесно почистване в случай на счупване.

Смяната на крушки на всеки няколко месеца или всеки месец беше стандарт при халогенните луни. Лед луните нямат нужда от честа поддръжка. Те намаляват времето и усилията, необходими за поддържане на Вашето осветление.

Защо да изберете друго решение за осветление, когато имате нещо, което е едновременно икономично и енергийно ефективно? Сбогувайте се с изразходващите много енергия светлини и продължете с текущата тенденция на LED осветителни тела. Ако се ползват в работна среда, LED светлините могат да бъдат безценни, спестявайки необходимостта от редовно наемане на екип от работници, които да сменят крушки в труднодостъпни места.

Когато планирате осветление с лед луни трябва да имате предвид височината на тавана. Колкото по-висок е таванът, толкова по-далеч е източникът на светлина от повърхността, която трябва да осветите. Когато използвате лед луни с по-тесен ъгъл на лъча (40 °), интензивността на светлината е по-голяма, отколкото ако използвате такива с широк ъгъл на снопа (120 °).

При широк ъгъл на лъча светлината се разпръсква във въздуха, оставяйки повърхността долу по-тъмна. Ако Вашият източник на светлина има тесен лъч, той позволява светлината да се концентрира върху повърхности, където се изпълняват конкретни задачи. Широкият лъч няма да позволи на светлината да достигне повърхността, която трябва да бъде осветена. Опцията за широки лъчи се предпочита при околно или общо осветление.

Също трябва да се вземе предвид при избора на лед лунички дали са подвижни или стационарни. С подвижните можете да насочвате светлината към зоната, която искате да осветите. С фиксираните LED луни обаче посоката на светлината не може да се променя. Следователно, определена зона от стая или пространство не може да бъде осветена. Стационарните лунички с широк ъгъл на лъча се използват най-вече за осигуряване на еднакво ниво на околното осветление в стаята или пространството.

Какви са предимствата на LED луните?

Предимствата от използването на LED луни са многобройни: светодиодите използват много по-малко електричество от другите крушки, имат изключително дълъг живот, произвеждат много малко топлина, не излъчват UV или инфрачервена светлина, не съдържат живак, устойчиви са на удари и вибрации и могат да работят ефективно в изключително студена среда.

Колко дълго издържат лед луничките?

Светодиодите се отличават с това, че са изключително дълготрайни. Много светодиоди имат номинален живот от 50 000 часа. Това е приблизително 50 пъти по-дълго от нажежаемата жичка, 20-25 пъти по-дълго от халогена и 8-10 пъти по-дълго от енергоспестяващите варианти. Използвана 12 часа на ден, лед луна с 50 000 часа живот ще продължи да свети повече от 11 години. Използва се 8 часа на ден, ще продължи 17 години.

Каква светлина да изберем за лед луни?

Независимо дали става въпрос за LED луни или което и да е друго лед осветлени, на разположение има три вида бели светлини: топло бяло, което генерира около 3000 келвина, естествено (неутрално) бяло, което генерира около 4500 келвина и студено бяло, което генерира между 5000 и 6500 келвина.

Топло бялото е жълтеникаво, което прилича на традиционна лампа с нажежаема жичка или халоген. Студено бялото отстрани клони към сини нюанси и по-скоро като светлината, която бихте получили от неон.

Препоръчваме топло бяло за: всекидневната, трапезарията, спалнята или всяка друга стая, където искате меко осветление. Топло бялото е по-релаксиращо за очите и омекотява тонуса на кожата и намалява несъвършенствата. Всички изглеждаме по-добре на топло бяла светлина.

Препоръчваме студено бяло за: кухнята, гаражът, работилницата, продуктовите изложби, фризьорските салони, гримьорната, индустриалните приложения или всяко друго приложение, което изисква осветление, което да представя истинския цвят на даден обект. Освен това, студеното бяло винаги е по-светло от топло бялото.

Накратко, можем да заключим, че студено бялата светлина е най-подходяща за практически приложения, докато топло бялата е най-доброта за жилищни помещения.

Ако смятате, че студено бялото е твърде синьо, а топло бялото е твърде жълто, тогава изберете естественото бялото осветление. Тази светлина няма да промени възприятието за цветовете. Това е чудесно решение за всеки, който прави прецизна работа с грим, цвят на косата, снимки, илюстрации, картини или нещо, което изисква безкомпромисен поглед върху цветовете.

Какво е качеството на LED светлината?

Индексът на цветопредаване (CRI) обикновено се използва за измерване на качеството на светлината в скала от 1-100. Повечето лед лунички имат CRI рейтинг най-малко 80, а много от тях са оценени на 90 и повече, т.е. качеството на светлината е много добро.

Луменът е мярка за яркост; колкото по-висока е луменната мощност, толкова по-ярка е светлината. LED светлините се измерват в лумени (lm), като броят на лумените показва колко ярка е светлината. (Лумените са по-точен начин за измерване на качеството на светлината в сравнение с предишната мярка за ватове, която се отнася до това колко енергия използва осветителното тяло или крушка). Високата мощност не винаги се равнява на по-високата яркост.

Колко лунички са необходими за осветяване на стая?

Когато планирате осветление с лед луни, основните неща, които трябва да имате предвид, са размерът на стаята и това, за какво се използва тя. Не забравяйте да включите и мебелите в плана си.

Лед луните могат да бъдат основен източник на светлина за помещенията. Броят на луните, от които се нуждаете зависи от ефекта, който търсите. Една стая може да се нуждае от повече или по-малко светлина в зависимост от нейния размер, употреба и вид декор.

Например, кухня, в която се приготвя храна, може да се нуждае от повече светлина, отколкото да речем, хол, който обикновено има по-спокойна атмосфера. При всички положения изграждането на няколко слоя осветление осигурява приятна атмосфера и необходимата осветеност.

Освен за общото осветление луничките могат да се използват за насочване на фокуса на светлината към определени зони на помещението. Разберете кои области се нуждаят от повече светлина и ги използвайте като своя отправна точка. Например, ако планирате оформлението на осветлението в баня, може да искате да групирате светлините над мивка, където се нуждаете от добра видимост. Или ако Вашите луни за вграждане са в хол, може да имате стол за четене, който да се нуждае от повече светлина. Тези осветителни тела трябва да бъдат разположени първо, а останалите да бъдат планирани около тях.

Общото правило, към което можете да се придържате, е 1 луна на 1,4 м2 площ при средна височина на тавана.

Общото правило за разстоянието между луните е да вземете височината на тавана и да я разделите на 2. Например, ако таванът Ви е висок 3 метра, тогава луните трябва да са на разстояние около 1.5 метра една от друга. Важно е да се има предвид, че това е много общо правило и трябва да се използва с повишено внимание. Може да искате да поставите луничките по-близо една до друга или по-отдалечени в зависимост от това колко светъл или тъмен е Вашият декор, целта на осветлението, както и размера и мощността на самите луни.

В идеалния случай трябва да оставите разстояние между ръба на тавана и осветителните тела, защото ако са твърде близо до стената, те ще създадат нежелани сенки, които всъщност могат да направят стаята да изглежда по-малка, отколкото е.

лед лунички

Нагряват ли се лед луните?

Лед луните наистина се нагряват, но не толкова, колкото другите. Всяка LED луна има радиатор. Тази зона е предназначена да отвежда топлината от диодите, докато луната работи. И може да стане много горещо, достатъчно горещо, за да изгори, затова се опитайте да не докосвате LED луните, когато са включени. Въпреки че те работят с далеч по-ниски температури от тези на другите видове крушки, не е добра идея да ги пипате докато работят. Те не са толкова горещи като халогенни, нажежаеми и енергоспестяващи крушки, но все пак могат да Ви изгорят. Избягвайте особено зоната на радиатора - това е най-горещата част на луната.

Имат ли нужда LED луните от трансформатор?

Всички лед луни, захранвани от мрежата, се нуждаят от трансформатор. В зависимост от типа на луната, трансформаторът или още драйверът може да бъде вграден в корпуса на луната или може да бъде разположен външно. Целта на трансформатора е да намали мрежовото напрежение 220-240V до желаното ниво спрямо захранваната луна например 12V или 24V.

Каква е разликата между LED драйвер и LED трансформатор?

Когато са инсталирани между мрежовото захранване и LED луната в електрическа верига, LED драйверите и LED трансформаторите изпълняват същата функция (т.е. всяка служи за намаляване на захранването, което се подава към осветителното тяло). Основната разлика между LED драйверите и LED трансформаторите е изходната мощност.

Обикновено LED драйверите са ограничени до изходна мощност не повече от 100W. Това означава, че те захранват малки LED осветителни тела като лед луните например. Всяка лед луна си има собствен драйвер.

LED трансформаторите са способни да контролират по-голям поток от електрическа енергия. Следователно трансформаторите осигуряват решението за захранване на по-големи проекти за LED осветление, като например осветление с лед ленти.

LED панел за външен монтаж PROMA 24W 4000K 1920lm 285x285мм квадратен черен
Ново -37 %
Производител: LvT Poland Код: 1300
LED панел за външен монтаж PROMA 24W 4000K 1920lm 285x285мм квадратен черен LvT 1300..
24.00 лв. 38.10 лв.
LED панел за външен монтаж PROMA 24W 4000K 1920lm ф285мм кръгъл черен
Ново -40 %
Производител: LvT Poland Код: 0775
LED панел за външен монтаж PROMA 24W 4000K 1920lm ф285мм кръгъл черен LvT 0775..
23.00 лв. 38.10 лв.
Производител: PHILIPS Код: 305080000156
LED луна за вграждане Philips MESON 24W 6500K 2550Lm IP20 кръгла бялаОсветителните тела от серия MESON на PHILIPS са с щадяща очите функция EyeComfort.Равномерно разпределяне на ярка светлина.Проектирана да неутрализира всякакъв вид вредни ултравиолетови лъчи.LED луната е с вграден драйвър със съеди..
22.50 лв. 23.00 лв.
Производител: EGLO Код: 99206
LED панел за баня FUEVA 5 IP44 2.7W 4000K 360Lm за вграждане бял Серия PURE RELAXATION - Превърнете банята в личния си уелнес оазис. Модерната баня и осветителните тела около огледалото излъчващи приятна светлина осигуряват релакс и комфорт. Общо описание: Осветителните тела за..
18.90 лв. 19.90 лв.
Производител: EGLO Код: 99208
LED панел за баня FUEVA 5 IP44 2.7W 4000K 360Lm за вграждане хром Серия PURE RELAXATION - Превърнете банята в личния си уелнес оазис. Модерната баня и осветителните тела около огледалото излъчващи приятна светлина осигуряват релакс и комфорт. Общо описание: Осветителните тела з..
24.70 лв. 27.00 лв.
Производител: EGLO Код: 99213
LED панел за баня FUEVA 5 IP44 2.7W 4000K 360Lm за вграждане черен Серия PURE RELAXATION - Превърнете банята в личния си уелнес оазис. Модерната баня и осветителните тела около огледалото излъчващи приятна светлина осигуряват релакс и комфорт. Общо описание: Осветителните тела за ба..
19.80 лв. 20.79 лв.
Производител: LIGHTEX Код: 304AC0100398
Декоративна луна стационарна MR16 ф120мм кръгла прозрачен акрил с LED лента 3W 4000K  Посочената цена е само за тялото, не включва крушка. Мощност LED лента - 3W 4000K 330Lm ..
8.92 лв. 10.90 лв.
Производител: FUMAGALLI Код: 501FG0001101
LED осветител за вграждане в стена LETI 100 ROUND 3W GX53 3-white 350Lm IP66 сив FumagalliКрушката е включена в цената; има възможност за избор на цвета на светлината между 3000-4000-6500К чрез превключвател...
38.60 лв.
Производител: Horoz Electric Код: 016-015-0012
LED луна за вграждане 12W 3000K 744Lm квадратна бяла стъклена HorozЛед луните са много икономични, защото спестяват енергия; Не излъчват вредни UV и IR лъчи; Имат дълъг живот; Не нагряват и не трептят; Моментално се включват на 100%; Не им е необходимо време, за да загреят; Изцяло замества..
13.75 лв.
Производител: Horoz Electric Код: 016-015-0012 NW
LED луна за вграждане 12W 4200K 744Lm квадратна бяла стъклена HorozЛед луните са много икономични, защото спестяват енергия; Не излъчват вредни UV и IR лъчи; Имат дълъг живот; Не нагряват и не трептят; Моментално се включват на 100%; Не им е необходимо време, за да загреят; Изцяло замества..
13.75 лв.
Производител: Horoz Electric Код: 016-015-0012 CW
LED луна за вграждане 12W 6400K 744Lm квадратна бяла стъклена HorozЛед луните са много икономични, защото спестяват енергия; Не излъчват вредни UV и IR лъчи; Имат дълъг живот; Не нагряват и не трептят; Моментално се включват на 100%; Не им е необходимо време, за да загреят; Изцяло замества..
13.75 лв.
Производител: Horoz Electric Код: 016-016-0012
LED луна за вграждане 12W 3000K 744Lm кръгла бяла стъклена HorozЛед луните са много икономични, защото спестяват енергия; Не излъчват вредни UV и IR лъчи; Имат дълъг живот; Не нагряват и не трептят; Моментално се включват на 100%; Не им е необходимо време, за да загреят; Изцяло заместват с..
12.13 лв.
Производител: Horoz Electric Код: 016-016-0012 NW
LED луна за вграждане 12W 4200K 744Lm кръгла бяла стъклена HorozЛед луните са много икономични, защото спестяват енергия; Не излъчват вредни UV и IR лъчи; Имат дълъг живот; Не нагряват и не трептят; Моментално се включват на 100%; Не им е необходимо време, за да загреят; Изцяло заместват с..
12.13 лв.
Производител: Horoz Electric Код: 016-016-0012 CW
LED луна за вграждане 12W 6400K 744Lm кръгла бяла стъклена HorozЛед луните са много икономични, защото спестяват енергия; Не излъчват вредни UV и IR лъчи; Имат дълъг живот; Не нагряват и не трептят; Моментално се включват на 100%; Не им е необходимо време, за да загреят; Изцяло заместват с..
12.13 лв.
Производител: Horoz Electric Код: 016-015-0015 NW
LED луна за вграждане 15W 4200K 1150Lm квадратна бяла стъклена HorozЛед луните са много икономични, защото спестяват енергия; Не излъчват вредни UV и IR лъчи; Имат дълъг живот; Не нагряват и не трептят; Моментално се включват на 100%; Не им е необходимо време, за да загреят; Изцяло заместв..
18.55 лв.
Производител: Horoz Electric Код: 016-016-0015 NW
LED луна за вграждане 15W 4200K 1150Lm кръгла бяла стъклена HorozЛед луните са много икономични, защото спестяват енергия; Не излъчват вредни UV и IR лъчи; Имат дълъг живот; Не нагряват и не трептят; Моментално се включват на 100%; Не им е необходимо време, за да загреят; Изцяло заместват ..
16.00 лв.
Производител: Horoz Electric Код: 016-016-0015 CW
LED луна за вграждане 15W 6400K 1150Lm кръгла бяла стъклена HorozЛед луните са много икономични, защото спестяват енергия; Не излъчват вредни UV и IR лъчи; Имат дълъг живот; Не нагряват и не трептят; Моментално се включват на 100%; Не им е необходимо време, за да загреят; Изцяло заместват ..
16.00 лв.
Производител: Horoz Electric Код: 016-015-0006
LED луна за вграждане 6W 3000K 480Lm квадратна бяла стъклена HorozЛед луните са много икономични, защото спестяват енергия; Не излъчват вредни UV и IR лъчи; Имат дълъг живот; Не нагряват и не трептят; Моментално се включват на 100%; Не им е необходимо време, за да загреят; Изцяло заместват..
7.30 лв.
Производител: Horoz Electric Код: 016-015-0006 NW
LED луна за вграждане 6W 4200K 480Lm квадратна бяла стъклена HorozЛед луните са много икономични, защото спестяват енергия; Не излъчват вредни UV и IR лъчи; Имат дълъг живот; Не нагряват и не трептят; Моментално се включват на 100%; Не им е необходимо време, за да загреят; Изцяло заместват..
7.30 лв.
Производител: Horoz Electric Код: 016-016-0006
LED луна за вграждане 6W 3000K 480Lm кръгла бяла стъклена HorozЛед луните са много икономични, защото спестяват енергия; Не излъчват вредни UV и IR лъчи; Имат дълъг живот; Не нагряват и не трептят; Моментално се включват на 100%; Не им е необходимо време, за да загреят; Изцяло заместват ст..
6.68 лв.
Производител: Horoz Electric Код: 016-016-0006 NW
LED луна за вграждане 6W 4200K 480Lm кръгла бяла стъклена HorozЛед луните са много икономични, защото спестяват енергия; Не излъчват вредни UV и IR лъчи; Имат дълъг живот; Не нагряват и не трептят; Моментално се включват на 100%; Не им е необходимо време, за да загреят; Изцяло заместват ст..
6.68 лв.
Производител: Horoz Electric Код: 016-016-0006 CW
LED луна за вграждане 6W 6400K 480Lm кръгла бяла стъклена HorozЛед луните са много икономични, защото спестяват енергия; Не излъчват вредни UV и IR лъчи; Имат дълъг живот; Не нагряват и не трептят; Моментално се включват на 100%; Не им е необходимо време, за да загреят; Изцяло заместват ст..
6.68 лв.
Производител: Horoz Electric Код: 016-016-0015
LED луна за вграждане 15W 3000K 1150Lm кръгла бяла стъклена HorozЛед луните са много икономични, защото спестяват енергия; Не излъчват вредни UV и IR лъчи; Имат дълъг живот; Не нагряват и не трептят; Моментално се включват на 100%; Не им е необходимо време, за да загреят; Изцяло заместват ..
16.00 лв.
Производител: Horoz Electric Код: 016-043-0015
LED луна за външен монтаж SANDRA 15W 4200К 1050Lm черна HorozLED SMD луна за открит монтаж; Диодните осветителни тела са много добър източник на светлина; Диодите са изключително икономични – пестят енергия и имат ниска комсумация; Не нагряват и не трептят; Имат дълъг живот; Не излъчват вре..
29.68 лв.
от 1 до 24 от общо 537 резултата (23 стр.)
Бърза и сигурна доставка до области: София, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол