МАКС ТРЕЙД ОНЛАЙН
Количка
За покупки над 300 лв. - запитайте за индивидуални цени и решения

LED пури

Какво представляват лед пурите?

Лед пурите са подходящи за замяна на луминисцентните. Инсталират се бързо, като се прекъсва или маха баластът и стартерите. Лед тръбите са енергийно ефективни, имат дълъг живот, пускат се незабавно, без примигване и бръмчене – това са само част от предимствата им.

Много подходящи са за употреба в офиси, паркинги, гаражи, мазета, хладилни складове, хотели, музеи, молове, фабрики, както и в търговски помещения.

Те са със стандартни размери и форми и могат да се монтират във всяко тяло, предназначено за луминесцентни тръби и шини от този тип. LED пурите биват с едностранно и двустранно захранване. Можете да избирате LED пури с различна цветна температура - топло бяла, неутрална или студено бяла светлина.

Лед пурите са по-икономични, защото са средно с 30% по-ефективни от техните флуоресцентни аналози. Това означава, че разходите за осветление годишно ще намалеят. Сметката за ток ще се намали и по друга причина. Луминисцентните лампи отделят значително количество топлина. Вашият климатик ще се бори през целия ден, за да поддържа околната среда на приемлива температура. Светодиодите от друга страна практически не излъчват топлина.

LED тръбите светят насочено, една от главните причини да са по-ефективни. Излъчват светлина само в желаната посока, тъй като светодиодите са разположени по гърба на лампата и изпращат светлина надолу. Луминисцентните лампи излъчват светлина във всички посоки, включително нагоре към тавана, където не е необходима.

Лед тръбите издържат по-дълго - някои от тяхи са с живот над 50 000 часа, докато средният живот на луминисцентните лампи е само 10 000 часа. Това е над пет пъти по-дълго, така че трябва да се вземе предвид, когато се планира осветлението. Лед лампите са по-скъпи, но ще трябва да смените флуоресцентните 2 или 3 пъти за времето на живота на светодиодните. Имайте предвид разходите за труд при подмяната им, особено ако са поставени на високо в някой голям склад.

Лед пурите са по-издръжливи и от друго естество. Случвало ли Ви се е да изпуснете луминисцентна лампа? Ако сте го направили, вероятно бързо сте се оказали с метла и лапата в ръка. Те са изключително крехки и чупливи, а техните LED аналози са точно обратното. Повечето са изградени с издръжлив пластмасов корпус.

Лед пурите са екологични, тъй като не съдържат живак. Един от недостатъците на флуоресцентното осветление е, че всяка крушка съдържа живак, който е вреден за околната среда и трябва да се изхвърля правилно.

Лед тръбите работят добре със сензори. Чудесен начин за подобряване на ефективността във Вашия склад или друго пространство е инсталирането на сензори за движение. Това гарантира, че светлината ще се произвежда само в райони, където някой присъства. За съжаление това може да окаже голямо влияние върху живота на флуоресцентни лампи. Всеки път, когато включите флуоресцентна крушка, се изгаря малко количество живачни пари. След като това количество намалее, крушката вече няма да работи. От друга страна, животът на LED пурите не се влияе от броя на включването и изключването.

Мога ли да използвам лед тръби, за да заменя луминисцентните?

Накратко, отговорът е да. LED технологията предоставя ефективен, по много причини, начин за подмяна на луминисцентните пури. Въпреки че първоначалните разходи за подмяната им с лед пури са по-високи, те ще се компенсират от голямата им енергийна ефективност и спестени разходи за електричество, които ще изплатят тези първоначални разходи.

Лед пурите по-ярки ли са от флуоресцентните?

Това е един от основните въпроси, които изникват в съзнанието на всеки обмислящ да замени флуоресцентните пури с LED. Разбира се, отговорът на това е голямо ДА, тъй като светодиодните са много по-добри от традиционните флуоресцентни лампи.

Какво е флуоресцентна светлина?
Флуоресцентните светлини са специфични видове газоразрядни светлини, които излъчват основно нагрети светлинни лъчи; CFL означава компактна флуоресцентна светлина, която се произвежда вътре в пурите чрез преобразуване на ултравиолетовите емисии с флуоресцентно покритие от вътрешната страна на тръбата.

Луминисцентните пури имат токсични елементи като живак вътре в тях и могат да навредят на околната среда, защото счупените крушки отделят малко количество токсичен живак като газ.

Ако проверим живота на флуоресцентната светлина, ще видим, че тези светлини могат да работят само около 10 000 часа, а честото включване и изключване на крушките намалява живота им допълнително.

Също така те изискват използването на баласт за стабилизиране на вътрешния ток, който произвежда светлина и в случай, че баластът е повреден, ще започнете да чувате жужащ шум, който може да повлияе на производителността, особено когато тези лампи са инсталирани на работните места.

LED пурите са проектирани да издържат повече от 50 000 часа, преди да достигнат крайната си точка. Няма да усетите никакви трептения или тъмни петна, останали на някое от закритите места. Лед лампите са забележимо по-ярки от флуоресцентните и не се излагате на никакви вредни лъчи, като UV / IV, които могат да увредят очите.

Има два начина да преминете към ефективни и дълготрайни LED пури от старите луминисцентни светлини.

Първият начин е да замените изцяло осветлението с подходящи тела за лед пури. Вторият начин е като направите малки промени на вече ползваните осветителни тела, за да работят с лед тръби. Ключовата разликата между лед пурите и луминисцентните е баластът.

Какво представлява баластът? И защо лед пурите не се нуждаят от такъв?

Баластът е компонент във флуоресцентно тяло, който регулира електрическите токове и осигурява подходящото количество енергия на флуоресцентните лампи. LED технологията не изисква баласт за регулиране на количеството енергия, която тече към светлините. Светодиодите изискват по-малко енергия и могат да бъдат чувствителни към излишната енергия.

LED технологията не изисква баласт за регулиране на енергийния поток, тъй като те са много по-стабилни. Най-енергийно ефективните светодиоди ще заобиколят баласта, като го извадят изцяло от приспособлението.

Баластният байпас е често срещана процедура и метод, който премахва баласта от съществуващото приспособление. Това е лесен процес, който намалява потреблението на енергия и предотвратява всякакви потенциални проблеми с функционалността.

Освен това премахването на баласта ще намали потреблението на енергия и ще доведе дори до големи икономии на разходи, тъй като баластите използват енергия, за да си вършат работата.

Лед тръбите са за директно свързване и поради тази причина баластът трябва да се изключи като се прекъснат проводниците към него.

Разбира се, винаги можете да замените цялото си луминисцентно устройство с LED. Подмяната на цели осветителни тела може да бъде по-скъпа от простото преоборудване на стари пури и изисква повторно свързване, както и възможно преустройство на тавана там, където някога са били старите тела.

Лед пури T8

Лед пурите Т8 обикновено се използват за офис осветление и могат да заменят флуоресцентните, както в параболични, така и в индиректни осветителни тела. Те работят най-добре в зони със стандартни височини на тавана, включително складови помещения, производствени цехове и автосервизи.

LED тръбите са енергийно ефективен заместител на флуоресцентните лампи. Освен това се отличават с по-добро цветопредаване, изискват по-малко поддръжка и изгарят по-рядко с до 100 000 часа живот.

Когато преминавате от флуоресцентни лампи към LED, не обръщайте голямо внимание на ватовете. Вместо това погледнете броя на лумените, произведени от лед тръбата, и вземете предвид височината, на която е поставено осветителното тяло.

За офиси, търговски площи и коридори или други помещения с подобна височина на тавана най-популярни са пурите с 1800 лумена или по-малко. Не искате да карате клиентите или служителите да се чувстват сякаш седят в стая за разпити, нали? За по-високи тавани, които използват линейни осветителни тела, LED пурите с над 2000 лумена предлагат най-ярка мощност.

Когато избирате лед тръби трябва да обърнете внимание дали пурите са с едностранно захранване или са с двустранно захранване. Разликата е в начина на свързване.

Схема за свързване на пури с едностранно захранване:

пури с едностранно захранване

Схема за свърване на пури с двустранно захранване:

пури с двустранно захранване лед пури свързване

Цветна температура на лед пурите

По-рано се предлагаха лед пури само в студена светлина от 5000К до 6500К. Вече могат да се намерят и лед тръби с топла светлина 2700-3000К, както и с неутрална светлина 4000-45000К.

Ниските стойности на Келвин означават, че светлинната мощност е по-жълта, а по-високите стойности на Келвин означават, че светлинната мощност е по-близка до синята светлина.

Пурите от 3000К имат подобно жълто сияние като халогенна крушка. Докато тези с 4000К се доближават най-много до дневната светлина. Това е препоръчителната цветна светлина за общо осветление в офиси и работни помещения. Лед тръбите от 5000-6500К са с по-синьо сияние и се препоръчват за зони за показване, зони с висока степен на сигурност, паркинги и гаражи.

Разбиране на размерите на LED тръбите

Най-лесният начин да разберете какъв размер пура Ви е необходим, е да прочетете етикета в края. Ако етикетът е отлепен или вече не е четлив, можете да измерите диаметъра, за да разберете размера. „T“ означава тръбната форма на електрическата крушка, а числото дава информация за диаметъра в осми от инча. T8 има диаметър един инч, а T5 има диаметър 5/8 инча. T8 отбелязва, че размерът на светлината на тръбата (T) е 8/8 или 1 инч в диаметър.

Колко време работи една LED тръба?

Лед лампите издържат средно 50 000 часа, два-три пъти повече от флуоресцентните. Използвана 12 часа на ден, LED тръба с 50 000 часа номинален живот ще продължи над 11 години. Някои лампи с LED тръби са оценени за работа от 70 000 часа или повече.

Каква е разликата между пурите T5 и T8?

Основната разлика е размерът. Числото след Т е диаметърът в осми от инча. Другите разлики включват ефективността на лампите и номиналния живот. Лампите T8 се използват в приложения за общо осветление като офиси и складове. Лампите T5 обаче често изискват специални осветителни тела T5 и въпреки че понякога се използват за общо осветление, по-често се използват за осветление под шкафове и други специални приложения.

LED пура OSRAM Т8 16W 4000K 1800Lm IP20 120см едностранно захранване 110Lm/W
Ново -20 %
Код: ON01350053
LED пура OSRAM Т8 16W 4000K 1800Lm IP20 120см едностранно захранване 110Lm/W Лед пурите са подходящи за директна замяна на луминисцентните пури и стартери. Те се инсталират бързо, за няколко минути чрез подмяна на стартера с бутафорен такъв, който служи като предпазител за пурите или не се слага в..
7.60 лв. 9.49 лв.
LED пура OSRAM Т8 16W 6500K 1800Lm IP20 120см едностранно захранване 110Lm/W
Ново -20 %
Код: ON01350055
LED пура OSRAM Т8 16W 6500K 1800Lm IP20 120см едностранно захранване 110Lm/W Лед пурите са подходящи за директна замяна на луминисцентните пури и стартери. Те се инсталират бързо, за няколко минути чрез подмяна на стартера с бутафорен такъв, който служи като предпазител за пурите или не се слага в..
7.60 лв. 9.49 лв.
LED пура OSRAM Т8 20W 4000K 2300Lm IP20 150см едностранно захранване 110Lm/W
Ново -19 %
Код: ON01350057
LED пура OSRAM Т8 20W 4000K 2300Lm IP20 150см едностранно захранване 110Lm/W Лед пурите са подходящи за директна замяна на луминисцентните пури и стартери. Те се инсталират бързо, за няколко минути чрез подмяна на стартера с бутафорен такъв, който служи като предпазител за пурите или не се слага в..
11.70 лв. 14.49 лв.
LED пура OSRAM Т8 20W 6500K 2300Lm IP20 150см едностранно захранване 110Lm/W
Ново -19 %
Код: ON01350059
LED пура OSRAM Т8 20W 6500K 2300Lm IP20 150см едностранно захранване 110Lm/W Лед пурите са подходящи за директна замяна на луминисцентните пури и стартери. Те се инсталират бързо, за няколко минути чрез подмяна на стартера с бутафорен такъв, който служи като предпазител за пурите или не се слага в..
11.70 лв. 14.49 лв.
LED пура OSRAM Т8 8W 4000K 900Lm IP20 60см едностранно захранване 110Lm/W
Ново -24 %
Код: ON01350050
LED пура OSRAM Т8 8W 4000K 900Lm IP20 60см едностранно захранване 110Lm/W Лед пурите са подходящи за директна замяна на луминисцентните пури и стартери. Те се инсталират бързо, за няколко минути чрез подмяна на стартера с бутафорен такъв, който служи като предпазител за пурите или не се слага въоб..
5.90 лв. 7.80 лв.
LED пура OSRAM Т8 8W 6500K 900Lm IP20 60см едностранно захранване 110Lm/W
Ново -24 %
Код: ON01350052
LED пура OSRAM Т8 8W 6500K 900Lm IP20 60см едностранно захранване 110Lm/W Лед пурите са подходящи за директна замяна на луминисцентните пури и стартери. Те се инсталират бързо, за няколко минути чрез подмяна на стартера с бутафорен такъв, който служи като предпазител за пурите или не се слага въоб..
5.90 лв. 7.80 лв.
LED пура Т8 18W 4000K 1800Lm IP20 120см JSL едностранно захранване
Ново -35 %
Код: ON01350028
LED пура Т8 18W 4000K 1800Lm IP20 120см JSL едностранно захранване..
5.10 лв. 7.80 лв.
Код: 01152
LED пура Т8 18W 6500K 1800Lm IP20 120см двустранно захранване ПриложениеLED пурите са подходящи за директна замяна на флуоресцентни пури и стартери. Те се инсталират бързо, за няколко минути чрез подмяна на стартера с предоставеният бутафорен такъв. Енергоспестяващи са до 70%,имат дълъг живот, ..
5.40 лв. 7.60 лв.
LED пура Т8 9W 4000K 900Lm IP20 60см JSL едностранно захранване
Ново -32 %
Код: ON01350026
LED пура Т8 9W 4000K 900Lm IP20 60см JSL едностранно захранване..
3.60 лв. 5.30 лв.
Код: 002-001-0018
LED пура T8 18W 6400К 1450Lm 120см стъклена двустранно захранване HorozLED пурите изцяло заместват луминисцентните пури Т8; Те са много икономични, лесни за инсталиране, не трептят и не нагряват; Безвредни са - не съдържат живак и олово; Не излъчват ултравиолетова и инфрачервена светлина; Зах..
5.85 лв.
Код: 002-001-0024
LED пура T8 24W 6400К 2400Lm 150см стъклена двустранно захранване HorozLED пурите изцяло заместват луминисцентните пури Т8; Те са много икономични, лесни за инсталиране, не трептят и не нагряват; Безвредни са - не съдържат живак и олово; Не излъчват ултравиолетова и инфрачервена светлина; Зах..
10.30 лв.
Код: 002-001-0009
LED пура T8 9W 6400К 750Lm 60см стъклена двустранно захранване HorozLED пурите изцяло заместват луминисцентните пури Т8; Те са много икономични, лесни за инсталиране, не трептят и не нагряват; Безвредни са - не съдържат живак и олово; Не излъчват ултравиолетова и инфрачервена светлина; Захран..
4.59 лв.
Код: Т88W4000KR
LED пура с ротационна фасонка Т8 8W 4000K 700Lm IP20 60см двустранно захранванеПриложениеLED пурите са подходящи за директна замяна на флуоресцентни пури и стартери. Те се инсталират бързо, за няколко минути чрез подмяна на стартера с предоставеният бутафорен такъв. Енергоспестяващи са до 70..
6.00 лв.
Код: Т88W6500KR
LED пура с ротационна фасонка Т8 8W 6500K 700Lm IP20 60см двустранно захранванеПриложениеLED пурите са подходящи за директна замяна на флуоресцентни пури и стартери. Те се инсталират бързо, за няколко минути чрез подмяна на стартера с предоставеният бутафорен такъв. Енергоспестяващи са до 70..
6.00 лв.
Код: 01138
LED пура Т8 18W 4000K 1800Lm IP20 120см двустранно захранване ПриложениеLED пурите са подходящи за директна замяна на флуоресцентни пури и стартери. Те се инсталират бързо, за няколко минути чрез подмяна на стартера с предоставеният бутафорен такъв. Енергоспестяващи са до 70%,имат дълъг живот, ..
7.60 лв.
Код: 01251
LED пура Т8 18W 4000K 1800Lm IP20 120см едностранно захранване ПриложениеLED пурите са подходящи за директна замяна на флуоресцентни пури и стартери. Те се инсталират бързо, за няколко минути чрез подмяна на стартера с предоставеният бутафорен такъв. Енергоспестяващи са до 70%,имат дълъг живот,..
8.45 лв.
Код: 29819
LED пура Т8 18W 6500K 1800Lm IP20 120см едностранно захранване ПриложениеLED пурите са подходящи за директна замяна на флуоресцентни пури и стартери. Те се инсталират бързо, за няколко минути чрез подмяна на стартера с предоставеният бутафорен такъв. Енергоспестяващи са до 70%,имат дълъг живот,..
8.45 лв.
Код: 01176
LED пура Т8 26W 4000K 2400Lm IP20 150см двустранно захранване ПриложениеLED пурите са подходящи за директна замяна на флуоресцентни пури и стартери. Те се инсталират бързо, за няколко минути чрез подмяна на стартера с предоставеният бутафорен такъв. Енергоспестяващи са до 70%,имат дълъг живот, ..
10.40 лв.
Код: 01299
LED пура Т8 26W 4000K 2400Lm IP20 150см едностранно захранване ПриложениеLED пурите са подходящи за директна замяна на флуоресцентни пури и стартери. Те се инсталират бързо, за няколко минути чрез подмяна на стартера с предоставеният бутафорен такъв. Енергоспестяващи са до 70%,имат дълъг живот,..
11.33 лв.
Код: 01190
LED пура Т8 26W 6500K 2400Lm IP20 150см двустранно захранване ПриложениеLED пурите са подходящи за директна замяна на флуоресцентни пури и стартери. Те се инсталират бързо, за няколко минути чрез подмяна на стартера с предоставеният бутафорен такъв. Енергоспестяващи са до 70%,имат дълъг живот, ..
10.40 лв.
Код: 01312
LED пура Т8 26W 6500K 2400Lm IP20 150см едностранно захранване ПриложениеLED пурите са подходящи за директна замяна на флуоресцентни пури и стартери. Те се инсталират бързо, за няколко минути чрез подмяна на стартера с предоставеният бутафорен такъв. Енергоспестяващи са до 70%,имат дълъг живот,..
11.33 лв.
Код: 01091
LED пура Т8 9W 4000K 900Lm IP20 60см двустранно захранване ПриложениеLED пурите са подходящи за директна замяна на флуоресцентни пури и стартери. Те се инсталират бързо, за няколко минути чрез подмяна на стартера с предоставеният бутафорен такъв. Енергоспестяващи са до 70%,имат дълъг живот, миг..
5.30 лв.
Код: 01213
LED пура Т8 9W 4000K 900Lm IP20 60см едностранно захранване ПриложениеLED пурите са подходящи за директна замяна на флуоресцентни пури и стартери. Те се инсталират бързо, за няколко минути чрез подмяна на стартера с предоставеният бутафорен такъв. Енергоспестяващи са до 70%,имат дълъг живот, ми..
5.88 лв.
Код: 01114
LED пура Т8 9W 6500K 900Lm IP20 60см двустранно захранванеПриложениеLED пурите са подходящи за директна замяна на флуоресцентни пури и стартери. Те се инсталират бързо, за няколко минути чрез подмяна на стартера с предоставеният бутафорен такъв. Енергоспестяващи са до 70%,имат дълъг живот, мигно..
5.30 лв.
от 1 до 24 от общо 57 резултата (3 стр.)
Бърза и сигурна доставка до области: София, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол