МАКС ТРЕЙД ОНЛАЙН
Количка
За покупки над 300 лв. - запитайте за индивидуални цени и решения

Осветление за детска стая

Детско осветление - характеристики и значение

Осветлението в детската стая пряко влияе на настроението и здравето на детето. За добрата организация на осветлението не е достатъчно само да закачите детски полилей, макар и със забавен анимационен герой.

Детството за човека е времето, когато се получават най-ярките впечатления, които засягат останалата част от живота му. За него важна роля играят условията, при които детето расте и се развива. Психолозите са единодушни, че колкото по-рано детето има собствена стая, толкова по-добре.

Детската стая е специален свят, където детето расте, играе, учи, спи и прави своите малки открития. Но каква ще бъде тази стая, все още зависи от възрастните. Родителите трябва да разберат, че децата са много впечатлителни и лесно възбудими, следователно интериорът на детската стая, пренаситен с ярки цветове и разнообразие от техните тонове, както и екстравагантни мебели, няма да допринесе за щастливото емоционално състояние на детето им.

Същият принцип може да се приложи и при осветлението за детска стая. Не прекалявайте! Освен това, с правилното осветление родителите могат да подтикнат детето да бъде активно или да се подготви за сън.

За да остане детето винаги доволно, активно и пълно с енергия, е необходимо да се създадат комфортни условия в стаята му. Осветлението за детската стая е един от ключовите моменти.

Когато планирате осветлението за детска стая, е необходимо да решите какви осветителни тела ще използвате и къде е по-добре да ги поставите. Изборът е сред детски полилеи, детски плафони, детски стенни лампи, детски настолни лампи, детски нощни лампи и други.

Осветление за детската стая - общи препоръки

Важно е да се определи мощността на осветителните тела. Ако планирате да използвате LED крушки, не трябва да надвишават 6-8 вата. Най-добре е да тествате продуктите преди да ги инсталирате. Те не трябва да трептят, да блестят прекалено ярко или слабо. По-добре е да закупите крушки с неутрално сияние. Идеално, ако светлинният спектър е близък до естествения. Студените синьо-сини нюанси преуморяват детската нервна система.

За да се елиминират рисковете, е важно да знаете, че индексът на цветопредаване е посочен на опаковката на лампата под формата на знак Ra. И трябва да е поне 80, когато става въпрос за избор на осветление за детска стая. Индикаторът по-малък от 65 има много ниско цветово изобразяване.

Когато избирате източници на светлина, трябва да обърнете внимание на материалите. Абажурите не трябва да са направени от стъкло, кристал, токсична пластмаса. Отворените лампи в стил таванско помещение също не са подходящи за организиране на осветление в детска стая - не отговарят на изискванията за безопасност. Най-добрият вариант са полилеи и затворени плафони.

Ако планирате да поставите лампиони или настолни лампи в стаята, уверете се, че те са достатъчно тежки. В този случай има по-малък шанс децата случайно да блъснат осветителното тяло по време на игра.

Помислете за многослойна система за осветление. Важно е нито един ъгъл на детската стая да не остане затъмнен. Когато планирате, вземете предвид особеностите на помещенията по различно време на деня. Ако в стаята има ниша, която е слабо осветена дори през деня, поставете там допълнителна лампа или закачете аплик.

Някои бебета се нуждаят от осветление в детската си стая дори през нощта. Погрижете се за нощната лампа. Вместо нея можете да използвате LED лента. Най-добре е да я монтирате над завеси, високи шкафове или в стенни ниши.

Какво осветление е необходимо в детска стая?

Осветлението в стаята на детето не трябва да причинява дискомфорт, пренапрежение или умора на очите и, разбира се, осветителните тела трябва да бъдат безопасни за използване.

Ако избирате между изкуствено и естествено осветление, тогава, разбира се, трябва да се даде приоритет на естественото осветление. Така че, когато избирате къде да бъде детската стая, трябва да дадете предпочитание на стаи с прозорци, обърнати на изток или югоизток: сутрин ярката слънчева светлина ще помогне на Вашето мъниче да се събуди лесно и естествено.

В стаята трябва да има достатъчно дневна светлина. Изкуственото осветление също е важно, но слънчевите лъчи са необходими на детето за добро настроение и активност. И ако слънцето не е чест гост в детската стая, то именно добре подбраното осветление в нея ще помогне да спасите ситуацията. Но и щастливите собственици на слънчеви детски стаи също трябва да знаят принципите на компетентното изкуствено осветление, тъй като това все още е необходимо вечер.

Детската стая е многофункционална стая и особено когато има повече от едно дете. Това е спалня, игрална зала и класна стая. И всичко това в една стая. За всеки от тези процеси в идеалния случай се нуждаете от собствено осветление, от подходяща детска лампа. Зонирането на пространството е друга функция на осветлението. Основният принцип на детското осветление е следният - силен и неразривен съюз на общото и местното осветление.

Можете да изчислите препоръчителната мощност на основния източник на светлина в детска стая, например полилей, по следния начин: трябва да умножите броя на квадратните метри на детската стая по 15W - степента на осветление на 1 квадратен метър. Ако лампите са затворени в бели матови разсейватели, тогава с 20 вата. И ако стените в стаята не могат да се нарекат светли, тогава с 25 W.

За да направите естествената светлина в детската стая да изглежда по-добре, следвайте следните стъпки:

 • премахнете масивни и плътни завеси от прозореца;
 • използвайте римски щори или прозрачни класически пердета;
 • боядисайте стените в светли цветове от жълто, зелено и синьо.

Преди да изберете осветителни тела за детска стая, препоръчително е да направите оформление. Важно е да решите къде ще се намира мястото за спане, как ще подредите зоната за игра, къде ще поставите бюрото. Еднородна светлина трябва да запълни цялата площ на стаята. Трябва да се избягва тъмна зона, ярка и сурова светлина.

Безопасността на децата е от основно значение. Когато инсталирате осветление в детска стая, трябва да се обърне специално внимание на изолацията на ключовете и контактите. По стандарти контактът трябва да се монтира на височина 1.8м, което е много неудобно, особено при свързване на подови лампи или настолни лампи. Следователно оптималното разстояние е 20-40см от пода. В този случай е необходимо да се погрижите за защитата на контактите.

В нашия онлайн магазин можете да намерите контакти с капаци или с  вградена детска защита, също можете да закупите предпазни капачки за контакти, които гарантират безопасността на Вашето дете.

Не забравяйте да ги проверите в действие: ако е много трудно да ги премахнете, тогава те са в безопасност, тънките пръсти не могат да стигнат до тях.

Друго много важно условие при избора на самите лампи е материалът, от който са направени. Вариантите от стъкло или кристал не са подходящи за детска стая. Това е потенциално опасно, защото децата са активни и по време на игрите абсолютно не мислят за безопасността на лампите, дори да е кристален полилей.

Каква светлина трябва да има в детската стая?

Осветлението в детската стая трябва да е удобно за очите (да не причинява умора или пренапрежение). Осветителните устройства трябва да са безопасни.

Детската стая не е просто стая. За едно дете това е едновременно детска площадка, място, където си прави домашните, и уютна спалня, три в едно. В идеалния случай всеки процес изисква своя собствена лампа. В края на краищата една от основните функции на осветлението на детската стая е възможността за разделяне на стая на определени зони. В детската стая общото осветление трябва да е в хармония с местното осветление.

Следователно стаята трябва да съдържа:

 • Основно (таванно) осветление;
 • Нощни лампи до леглото;
 • Настолни лампи на работния плот.

Ето няколко правила, които ще помогнат да осветите правилно стаята на детето си:

 • Не трябва да се допуска рязък контраст между светлина и сянка. Такава разлика се отразява негативно на зрението на детето (очите са принудени да реагират или на здрача, или на ярка светлина);
 • Много яркото осветление ще доведе до превъзбуждане, а слабата светлина ще доведе до сънливост.

Избор на полилеи за детската стая

Основното осветление в детската стая най-често идва от полилеи, спотове, вградени или окачени LED осветителни тела като луни, панели, плафони и други. Идеалният нюанс е мек жълтеникав. Друг ключов момент е, че светлината в стаята трябва да бъде еднородна.

Източникът на светлина трябва добре да осветява централната част на стаята, защото най-често тук играят децата. Светлината трябва да бъде разсеяна или отразена от тавана. За такова осветление най-подходящ е полилей с абажур от лека пластмаса. Въпреки че при по-големите деца, наближаващи юношество, можете да окачите стъклен полилей.

Много е противоречиво да се използват полилеи в детска стая с кристални и стъклени фасетирани декоративни елементи, които дават много отблясъци.

Интересна идея за общо осветление в детска стая е  LED лента, монтирана по периметъра на стаята. Тази лента обаче трябва да е с висока яркост и монтирана по такъв начин, че светлината от нея, сякаш да се разпространява по тавана.

Тази техника ще даде равномерно запълване на тавана със светлина и в същото време ще направи ниските тавани визуално по-високи. Детето ще хареса и лента с променлива светлина, която се управлява от дистанционно управление.

Можете, разбира се, да използвате такава лента и с ниска яркост, но в допълнение към полилей, който дава основната светлина. Лентата, в същото време, играе ролята на декоративно осветление и в този случай използването на така наречената RGB лента би било добро решение. Тя променя своята светлина по искане на обитателя на стаята чрез дистанционно управление и има възможност за регулиране на яркостта и скоростта на промяна на цвета.

Друго интересно решение за декоративно осветление на тавана в детската стая може да бъде използването на лунички тип звездно небе - система от луни, състояща се от мънички осветителни тела и безопасни мини крушки, най-често на 12V.

Водещ критерий за избор на осветителни тела е полът на детето. Предлагат се подходящи детски полилеи за момчета, както и за момичета.

Избор на детска нощна лампа

Нощна лампа със сигурност трябва да присъства в детска стая. Такава лампа ще помогне на родителите, дошли да проверят детето си, и бебето ще може да заспи без страх. Светлината от нощния аплик трябва да бъде слаба и разсеяна. Нощната лампа трябва да стои възможно най-далеч от леглото, така че, когато бебето се събуди и реши да играе, да не може да се нарани.

Когато детето се появи в семейство, възниква въпросът за подреждането на детска стая, където осветлението е важен детайл. Осветлението в детската стая се осигурява от лампи - таванни лампи, аплици, както и нощна лампа. Всеки от тях има свое предназначение. Но те трябва не само да изпълняват функциите си, но и да служат като декорация за стаята.

Много деца се страхуват от тъмнината, така че е трудно заспиват или не спят добре през нощта. За да не се страхуват децата от тъмнината, в стаите им се поставят нощни лампи. Това са малки настолни лампи с различни форми, които създават приглушена светлина. В тази светлина не може да се чете книга или да се рисува, тя не свети ярко, но позволява на детето да спи спокойно и да не се събужда през нощта. Е, ако детето се събуди през нощта, то няма да се изплаши, защото нощната светлина не прави стаята му тъмна.

Най-популярни са детските нощни лампи под формата на различни животни. По-добре е да изберете ярка стена нощна лампа в стаята на много малко дете, например, под формата на животни, цветя, месец или звезди. Такова осветително устройство ще съживи интериора на стаята през деня и ще се превърне в верен асистент на майката, помагайки за навигация в стаята през нощта. Те могат да бъдат поставени на нощното шкафче на детето, така че то да има достъп до контрола на светлината.

За нощна лампа е полезна също малка стенна лампа, монтирана до креватчето, за да може бебето да се приготви за лягане, а майката да му прочете приказка. Но подова лампа, дори и най-стабилната, не може да бъде поставена в детска стая. Малките деца са твърде любопитни същества, така че определено ще се опитат да изследват висока подова лампа и това може да доведе до нараняване.

Детският аплик също трябва да бъде инсталиран на достатъчна височина, така че бебето да не може да го достигне. Когато купувате стенна лампа, изберете модел, който няма да накара бебето да иска да я докосне и, не забравяйте, тя трябва да има затворен абажур.

Осветление на работната зона в детска стая

Основната задача на осветлението в тази зона е да осигури комфортна среда за обучение. Най-добрият вариант е да поставите една или две лампи на бюрото или да монтирате лампи на стената. Настолните лампи с гъвкава основа върху щипка са идеални. Детето ще може самостоятелно да регулира потока от светлина и да я насочва, където му е необходима.

С развитието на технологиите добрата стара настолна лампа с абажур вече не изглежда необходима в детската стая. На фона на нови идеи те започнаха да забелязват недостатъци в нея: лесно е да я докоснеш или дори да я събориш с ръка, тя заема много място на бюрото, а там винаги има малко място, защото има учебници, компютър, слушалки, сандвичи :) Така че класическата настолна лампа бе заменена от лампа на щипка, монтирана на стената или върху скоба - към бюрото. Те заемат по-малко място и, което е важно, са здраво закрепени към монтажната повърхност. Важен момент е, че мощността на настолна лампа не трябва да бъде по-висока от 60W (за крушка с нажежаема жичка). По-високата мощност ще даде твърде много светлина и нежелани отблясъци върху листа хартия и монитора, което ще доведе до умора на очите.

За удобство на детето трябва да се вслушате в съветите на професионалистите:

 • настолната лампа е основният предмет на работната светлина;
  струва си да изберете лампа с функция за регулиране на височината и посоката на светлината;
 • осветлението на работната зона, прикрепено към масата или бюрото, трябва да бъде поставено под нивото на очите;
 • долната част на окачените рафтове трябва да бъде снабдена с вградени крушки за равномерно осветяване;
 • по време на използване на светлината в работната зона си струва да включите общата светлина, за да премахнете контраста между нивата на осветеност.

Безопасността на първо място: как да поставите ключове и контакти в детската стая

Според стандарта контактите трябва да бъдат разположени на височина 1.8м. Това обаче е неудобно - ще има трудности при свързването на подови лампи и настолни лампи. Възможно е да се монтират контакти на височина 15-40 сантиметра от пода, при условие че елементите са защитени с тапи или капаци.

Ако до леглото или масата има нощни лампи, можете да поставите и там контакти. За безопасност е по-добре да се монтират така, че да бъдат свободно достъпни за свързване на осветителни тела, но не и да се виждат от детето.

Препоръчително е да поставите ключовете на вратата на входа на височина до 90 см от пода. Ако детето вече знае как сам да запали светлината, важно е то да се протегне свободно.

Независимо от вида на осветлението в детската стая, уверете се, че контактите и ключовете не са напълно покрити от мебели. Рационалното подреждане на източниците свежда до минимум необходимостта от удължителни кабели, които често привличат вниманието на децата.

Как да изберем източници на светлина за детска стая

Децата растат бързо, техните нужди и предпочитания се променят. Трябва да се внимава тази стая да се трансформира заедно с растящото дете. Това ще избегне годишни ремонти. Остава само да изберете нови мебели и да наблюдавате как някога малката уютна стая се превръща в пълноценна стая със свой характер. Правилната организация на детското пространство е ключът към отличното настроение и качествено забавление без вреда за здравето на децата.

LED лентите са поставени както от видимата страна, така и скрити. Това позволява да постигнете естествен ефект на осветление. Също така, многостепенното използване на светлината позволява да увеличите пространството, да направите акценти.

Създайте акценти с прожектори за релсов монтаж - такива осветителни тела са набираща популярност тенденция в дизайна за съвременния модерен интериор. Подходящи са и за декориране на детски стаи. Системата се състои от няколко прожектора, разположени върху шина от алуминиева сплав. Основната характеристика на продуктите е възможността за преместване на източниците на светлина. Релсовите прожектори ще се впишат особено добре в тийнейджърските стаи. Подходящи за акцентиране на плакати, картини, рафтове в детската стая.

Интересно решение е с лампите вградени в пода, те също така увеличават пространството и добавят специален чар.

Съвременните технологии позволяват да се осигури комфорт на цялата къща, особено на детската стая. Димерът може да намали яркостта на светлината с просто движение на ръката, което е спасение за бебетата от страха от тъмнината.

И може би най-модерното технологично устройство, този „smart home“, помага за регулиране на светлината и цялото оборудване, без да натискате бутони, пляскате с ръце или изричате определени думи. Трудно е да се каже за практичността на тази система, особено в детската стая. Това може да предизвика буря от емоции преди лягане.

Между другото, има и друга интересна идея, която също ще се хареса на децата - таван под формата на звездно небе. Този ефект може да бъде постигнат с помощта на оптична система.

Какъв цвят на светлината е подходящ за детска стая?

Цветът на крушките в осветителните тела е важна характеристика. Най-препоръчителният цвят за основното централно осветително тяло е неутрално бял (температурен индекс около 4000 Келвина), кръстоска между топла слънчева светлина и студено синьо небе. Този цвят на светлината е идеален и за осветяване на работното място на детето, тъй като стимулира мозъчната дейност и има ободряващ ефект. Топли светещи лампи - температурен индекс 2700 Келвина, ще бъдат незаменими, например за нощна лампа или за LED декоративни ленти. Жълтеникавият блясък успокоява и отпуска и помага за подготовката за сън.

И малко повече за видовете крушки за детската стая

Флуоресцентни лампи от стария тип, тоест тези, които се използват в офиси и на обществени места и които трептят при включване, определено не са подходящи. Честотата на трептене на лампите е изключително вредна за очите на детето.

Доскоро компактните флуоресцентни лампи бяха най-предпочитани за използване при деца - те са икономични и не загряват много. Тези лампи обаче не обичат честото включване и изключване (а кое дете не обича да играе с ключа?). Те не могат и да се регулират.

Лампите с нажежаема жичка са неикономични, те нагряват и загряват пространството около себе си - има риск от изгаряне.

Най-атрактивната и безопасна лампа за детска стая според нас е LED крушката. С нейна помощ можете да намалите консумацията на енергия (възрастните ще го харесат), можете да играете, колкото искате, като натиснете превключвателя, а тези лампи могат да се регулират и имат минимално нагряване. Тази крушка не може да бъде счупена, крушката й е направена от матова пластмаса, която между другото вече дава мека и разсеяна светлина, дори ако лампата не е скрита от абажур.

LED музикален плафон с дистанционно и Bluetooth COSMO 72W RGB 3000-6500K 5400lm ф50см димируем
Ново -24 %
Производител: LvT Poland Код: 1277
LED музикален плафон с дистанционно и Bluetooth Cosmo 72W RGB 3000-6500K 5400lm IP20 ф49см димируем LvT 1277LED плафон Cosmo на LvT e модерен и изчистен дизайн. Изработен е от стомана и пластмаса. С него можете сами да определяте цветната му температура - топла, неутрална (дневна) или студена. ..
122.00 лв. 160.00 лв.
Производител: 2R Код: 8777
Полилей 8777 еднорог 6хЕ27 max 6x40WСерия полилеи, подходящи за детски стаи, ясли, градини, детски центрове. С оригинални и интересни дизайни. Различни модели за момичета и за момчета в свежи цветове. Височината на еднорога може да се регулира. Тялото е с фасунга Е27, което предлага ..
151.00 лв.
Производител: EGLO Код: 87284
Плафон JUNIOR 1 Е27 max 60W IP20 бяло + черно Серия PLAY OF COLOUR - Осветителните тела за детска стая се характеризират със своите игриви и адаптирани за деца дизайни. Прелестните мотиви светват в много различни цветове и пръвръщат детската стая в едно много специално място Описание: Осветит..
29.90 лв.
Производител: EGLO Код: 97409
Пендел SAN CARLO 2хЕ27 max 2х28W IP20 пиратски кораб Серия PLAY OF COLOUR - Осветителните тела за детска стая се характеризират със своите игриви и адаптирани за деца дизайни. Прелестните мотиви светват в много различни цветове и пръвръщат детската стая в едно много специално място Описание: ..
110.00 лв.
Производител: EGLO Код: 92147
Плафон VIKI 1 Е27 max 60W IP20 бяло + розово Серия PLAY OF COLOUR - Осветителните тела за детска стая се характеризират със своите игриви и адаптирани за деца дизайни. Прелестните мотиви светват в много различни цветове и пръвръщат детската стая в едно много специално място Описание: Осветите..
134.00 лв.
Производител: EGLO Код: 92146
Плафон VIKI 1 Е27 max 60W IP20 бяло + синьо Серия PLAY OF COLOUR - Осветителните тела за детска стая се характеризират със своите игриви и адаптирани за деца дизайни. Прелестните мотиви светват в много различни цветове и пръвръщат детската стая в едно много специално място Описание: Осветител..
138.00 лв.
Производител: LIGHTEX Код: 706RL0350015
Полилей OWL 3xE14 max 1x7W Крушките не са включени в цената...
77.10 лв.
Производител: ECO LIGHT - Poland Код: MW20531
LED детска лампа будилникът зайче MARY'S с часовник и димиране 1,8W 1500mAh бяла LED детска нощна лампа будилникът зайче MARY'S е очарователно допълнение към всяка детска стая, предлага се в бяло и розово. LED часовника има вградена 1500mAh батерия, която осигурява до 2 седмици работа след едно зар..
43.00 лв.
Производител: ECO LIGHT - Poland Код: MW20532
LED детска лампа будилникът зайче MARY'S с часовник и димиране 1,8W 1500mAh розова LED детска нощна лампа будилникът зайче MARY'S е очарователно допълнение към всяка детска стая, предлага се в бяло и розово. LED часовника има вградена 1500mAh батерия, която осигурява до 2 седмици работа след едно з..
43.00 лв.
Производител: ECO LIGHT - Poland Код: MW20539
LED детска нощна лампа кученце MARY'S 1,5W 1200mAh дмируема бяло LED детска нощна лампа кученце MARY'S е не само нощно осветление, но и очарователен декоративен елемент, който ще придаде чар във всеки интериор и детска стая.Детската нощна лампа кученце има вградена 1200mAh батерия, която осигу..
43.00 лв.
LED детска нощна лампа динозавър MARY'S 1,8W 800mAh/3.7V 3000K зелен
★ Най-добра оферта
Производител: ECO LIGHT - Poland Код: MW20724
LED детска нощна лампа динозавър MARY'S 1,8W 800mAh/3.7V 3000K зелен LED детска нощна лампа динозавър MARY'S е не само нощно осветление, но и очарователен декоративен елемент, който ще оживи всеки интериор и детска стая.Детска лампа динозавър има вградена батерия с капацитет 800mAh/3.7V,&..
32.00 лв.
Производител: ECO LIGHT - Poland Код: MW20533
LED детска нощна лампа динозавър MARY'S DINO с димиране 1,6W 1200mAh динозавър зелен LED детска нощна лампа динозавър MARY'S DINO е очарователно допълнение към всяка детска стая, предлага се в розово и зелено.Детска лампа динозавър има вградена 1200mAh батерия, която осигурява&n..
36.00 лв.
Производител: ECO LIGHT - Poland Код: MW20534
LED детска нощна лампа динозавър MARY'S DINO с димиране 1,6W 1200mAh динозавър зелен LED детска нощна лампа динозавър MARY'S DINO е очарователно допълнение към всяка детска стая, предлага се в розово и зелено.Детска лампа динозавър има вградена 1200mAh батерия, която осигурява&n..
36.00 лв.
Производител: LIGHTEX Код: 160RL0000165
LED нощна лампа за контакт BEE 0.4W RGB 10Lm със сензор 220V..
8.20 лв.
Производител: LIGHTEX Код: 160RL0000135
LED нощна лампа за контакт PANDA 0.4W 4000K 10Lm 220V..
8.10 лв.
Производител: 2R Код: 8340 оранж
LED плафон 8340 36W 3-white IP20 ф50см бяло + оранжево Лед плафон с модерен дизайн, стилна визия в класически бял цвят. Подходящ за различни помещения като всекидневна, спалня, кухня, детска стая. Лед плафонът е с цветна температура 3-White, което се изразява във възможността да работи с 3 цветни ..
75.00 лв.
Производител: 2R Код: 8340 син
LED плафон 8340 36W 3-white IP20 ф50см бяло + синьо Лед плафон с модерен дизайн, стилна визия в класически бял цвят. Подходящ за различни помещения като всекидневна, спалня, кухня, детска стая. Лед плафонът е с цветна температура 3-White, което се изразява във възможността да работи с 3 цветни тем..
75.00 лв.
Производител: 2R Код: 8523A
LED плафон BUTTERFLY 8523A 75W 3-white бялОригинален, икономичен, и надежден лед плафон за детската стая.Оригинален, икономичен, и надежден лед плафон за детската стая. Лед плафонът е с цветна температура 3-White, което се изразява във възможността за работа с 3 цветни температури:- 3000К /т..
219.80 лв.
Производител: EGLO Код: 33964
LED плафон REMIDOS 15W 4000K 2250Lm + 4W 4000K 650Lm IP20 кръгъл бял Плафони и аплици - гамата от стенни и таванни осветителни тела преминава от семпли към нестандартни дизайни. Без значение дали за входната зона, коридора или дневната - тези осветителни тела дават правилната светлина. Дизайнерски..
240.00 лв.
Производител: 2R Код: 5220-5
LED плафон Капитан Америка 5220-5 55W 3-whiteТърсите оригинална, икономична, и надеждна LED лампа за детската стая? Почитател сте на практичността и качественото осветление? Колебаете се на какъв вид осветление да заложите за стаята на вашето дете? Този продукт е с цветна температура 3-White, к..
94.00 лв.
Производител: 2R Код: 6804
LED плафон корабно кормило 6804 45W 3-white бяло + синьоОригинален, икономичен, и надежден лед плафон за детската стая. Лед плафонът е с цветна температура 3-White, което се изразява във възможността за работа с 3 цветни температури:- 3000К /топло бяла/- 4000К /неутрална бяла/ - 6000К /студено б..
165.00 лв.
Производител: 2R Код: 6325
LED плафон луна и звезди 6325 46W 3-white бялОригинален, икономичен, и надежден лед плафон за детската стая. Лед плафонът е с цветна температура 3-White, което се изразява във възможността за работа с 3 цветни температури:- 3000К /топло бяла светлина/- 4000К /неутрално б..
151.00 лв.
Производител: 2R Код: 8530
LED полилей Елза 8530 80W 3-white Търсите интересна, икономична, и надеждна LED лампа за детската стая? Почитател сте на практичността и качественото осветление? Колебаете се на какъв вид осветление да заложите за стаята на вашето дете?  LED Полилей Елза 8530 80W 3-WHITE - п..
252.00 лв.
Производител: 2R Код: 93256
LED детски полилей САМОЛЕТ 1078 55W 4400lm 3000-6000К 600x300мм 2R 93256 LED полилей на 2R с оригинален дизайн. Осветителното тяло е с възможност за избор на цветната температура - топла, неутрална (дневна) или студена. Полилеят се характеризира с висока ефективност и голяма икономичност. Полилеят ..
160.00 лв.
от 1 до 24 от общо 82 резултата (4 стр.)
Бърза и сигурна доставка до области: София, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол