МАКС ТРЕЙД ОНЛАЙН
Количка
За покупки над 300 лв. - запитайте за индивидуални цени и решения

Плафони и аплици

Какво е плафон?

Плафонът е електрическо осветително тяло, задължително за почти всеки интериор , което е прикрепено към тавана и е в състояние да се справи с ролята на отделен източник на светлина, когато е необходимо.

Плафониерите са едно от най-популярните осветителни тела. Външно те представляват монолитен капак на дифузора, под чиято повърхност са скрити от 1 до 5 стандартни лампи. Лампите прилягат достатъчно плътно към вътрешната повърхност. Ето защо при избора на такава лампа е по-добре да се даде предимство на модел с метална основа и стъклен разсейвател. Това ще избегне деформации.

Плафоните се различават не само по цвят, форма и метод на монтаж, но и по своята функция.

Служат като основно осветление - плафонът служи като основен (в някои случаи и единствен) източник на светлина. Препоръчваме да изберете модели с напълно затворен кръгъл или правоъгълен нюанс. В този случай светлината ще бъде удобна за очите и равномерно разпределена в пространството. За същата цел са подходящи частично отворени абажури, насочващи светлинния поток към тавана. От материалите най-добре са се доказали текстилни, кристални или стъклени абажури и абажури, които създават ефект на равномерно осветление.

Зоново осветление - това е най-важно за студийни апартаменти, както и за големи стаи, които могат да бъдат разделени на независими зони с различна функционалност (хол и кабинет, спалня и детска стая, антре и трапезария). За зоново осветление изберете абажур с отразен отдолу отражател. Той ще насочи всичките си сили към осветяване на една работна повърхност, оставяйки ненужните зони в сянка. Материалът на абажура е важен - непрозрачната текстура е добра за насочена светлина.

Интериорно осветление - източникът на светлина е вторичен елемент, който подчертава интересен обект в дома, или е грандиозен елемент на изкуството, който не изпълнява толкова осветителна функция, колкото декоративна.

От предимствата искаме да отбележим надеждността на инсталацията - те са прикрепени директно към тавана, прилепват идеално към окачени и обикновени бетонни повърхности. Те изглеждат органично във всеки интериор - подходящи са както за малки стаи, така и за големи площи.

Популярността на модерните плафони е доста висока. Това не е изненадващо, защото съвременните производствени технологии предлагат много предимства, които позволяват таванните осветителни тела да се конкурират дори с полилеите. Съвременните дизайнерски вариации и използваните материали правят дори най-семплите модели плафони доста ефективни и стилни.

По-обикновените модели на плафоните, като правило, осигуряват светлинен поток със строга насоченост (отгоре надолу). Често тази опция за осветление помага да се подчертаят специалните елементи на интериорната композиция с високо качество, да се поставят определени акценти.

Но има и модели, чието осветление се нарича индиректно осветление. Светлинният поток от такива лампи е насочен не надолу, а нагоре - към повърхността на тавана. Това осигурява меко, равномерно осветление в цялата околност. Такова осветление е особено полезно в атмосфера на вечерна релаксация след тежък ден, тъй като помага за отпускане на очите и намаляване на емоционалния стрес. Ако искате да постигнете равномерно ярко осветление в цялата стая, трябва да използвате плафони със затворен тип разсейвател. Степента на дифузно осветление от тези осветителни тела зависи от това кои нюанси ще изберете - прозрачни или матови.

Често се използват и опции за комбинирано осветление. Използваните осветителни тела използват както отразено, така и низходящо осветление. Има и по-оригинални модели - асиметрични. При този дизайн светлината се разпространява неравномерно, което позволява да постигнете максимална уникалност на интериорната композиция, тъй като дава възможност за контрол на дължината и ширината на светлинния поток в определени граници. Също така, за оригиналност, в плафоните често се използва стъкло, обработено по специален начин, в зависимост от текстурата, на която осветлението може да придобие най-невероятните вариации.

Асортиментът на плафоните на съвременния пазар е огромен. Изброените вариации далеч не са всичко, което съвременната индустрия може да предостави. В по-голямата си част изборът на таванна лампа зависи единствено от Вашето въображение и избрания интериорен стил.

Какво е плафон със сензор?

Все повече хора се наслаждават на предимствата на плафоните със сензор у дома. Мнозина вече са оценили удобството при използване на сензорна лампа. С нея не е нужно да търсите превключвателя през нощта, блъскайки се в мебели или неуспешно да търсите в чантата ключа за апартамента, намирайки се в тъмен коридор.

Семействата с деца могат да оценят безспорните предимства на лампите със сензор за движение. Когато децата са все още много малки и не достигат ключа за осветлението, родителните трябва да включват и изключват осветлението за тях, а това понякога е ужасно изтощително.

Сензорът трябва да бъде правилно конфигуриран, достатъчно е да го програмирате да се изключва автоматично, когато човек не се движи или напуска стаята. В този смисъл е най-добре да изберете опцията за монтаж на плафон със сензор на таван. Като правило, при този метод на инсталиране сензорът практически няма препятствия под формата на мебели или декоративни прегради и е възможно да реагира най-ефективно на движение.

Самият плафон не участва във функцията на реакция на движение в диапазона. За това е отговорен сензорът, който открива промени в движението на обектите, като същевременно регулира осветлението. След получаване на сигнал от сензора, той може да се включва и изключва.

плафон със сензор

Когато устройството фиксира определено действие, командата към релето се активира предварително. Това може да бъде команда за включване или изключване, както и промяна в мощността. При наличие на димер е възможно да се регулира степента на осветеност в зависимост от времето на деня.

Също така, работата на димера, сензора и самата лампа зависи от програмираните опции на плафона, както и (временното) закъснение за включване. Последното действие е възможно благодарение на командата за активиране на крушката след определен интервал от време. Това спестява много електричество.

За да предотвратите задействането на лампата със сензор всеки път при бягащо куче или котка, можете да направите настройка, която блокира автоматичното затваряне на веригата, ако откритият обект е твърде малък.

В допълнение към селективната реакция към обектите - в зависимост от техния размер, можете да зададете интервала от време, през който сензорът ще се активира. Ясно е, че е необходимо допълнително осветление само на тъмно, поради което е възможно да се регулира интервалът от време, като се вземе предвид корекцията за продължителността на светлинните часове през различните часове на годината. Въпреки че в някои части на дома като баня, тоалетна, складови помещения, входен коридор - ще работи денонощно - това отново може да бъде конфигурирано допълнително.

Преди да използвате плафон с датчик за движение и осветеност, не забравяйте да прочетете инструкциите, като обърнете внимание с какви лампи може да работи плафонът. Тъй като за някои модели са подходящи само лампи с нажежаема жичка, енергоспестяващите непрекъснато ще трептят, спонтанно ще се включват и изключват или непрекъснато ще изгарят. Ако сензорът е оборудван със специално реле, той ще може да работи с всякакви крушки, но такова устройство е и по-скъпо.

Видове плафони със сензор

За да изберете лампа, първо трябва да решите какъв тип сензор искате да използвате у дома. В зависимост от вида на използвания сигнал сензорите биват: ултразвукови, микровълнови, инфрачервени и комбинирани.

Ултразвуковите, както подсказва името, реагира на „ултразвуковото ехо“, отразено от обекти, движещи се по периметъра на стаята. Всеки такъв сензор е снабден с модул, който генерира ултразвуков сигнал. Според производителите излъчената честота (в диапазона от 20-60 kHz) е абсолютно безвредна за хората или домашните любимци. Тези сензори обикновено са най-евтините, но обхватът им е малък, тъй като звуковият сигнал се разсейва и поглъща. Ако обектът се движи бавно, може да не работи.

Микровълновите сензори генерират и разпределят високочестотни електромагнитни вълни из стаята. Когато човек влезе, честотата на отразените вълни се изкривява и сензорът затваря веригата, включва светлината и обратно. Обхватът на такива сензори обикновено е малък, така че те са по-подходящи за коридори или малки помещения. Освен това не се препоръчва да ги инсталирате в стая, където жителите са постоянно. Такъв сензор е много чувствителен, той ще реагира дори когато просто се приближите до вратата - тънките прегради няма да му пречат. Цената на плафон с микровълнов сензор е по-висока в сравнение с обикновените.

Инфрачервените сензори работят на принципа на усещане на топлината, излъчвана от живи топлокръвни предмети. Те са напълно безвредни за обитателите на стаята, тъй като сами по себе си те не отделят нищо, а само улавят промяната в температурата.

Комбинираните модели съчетават няколко от описаните по-горе технологии. Всъщност те се оказват най-ефективни, но цените на плафони, оборудвани с такива сензори, са по-високи.

В зависимост от мястото на монтиране, сензорите биват за таван, ъгъл и стена:

 • Монтирани на стена - имат насочен ефект и реагират по-ефективно на движение. Тези сензори са подходящи за използване в коридори и стълбища;
 • Ъглови - монтират се в ъглите на помещенията и обхващат няколко стаи наведнъж по диагонал;
 • Таван - осигуряват почти пълно покритие на стаята, тъй като те са монтирани отгоре - в центъра на стаята.

Повечето обикновени плафони със сензор са проектирани за използване с конвенционални лампи с нажежаема жичка до 25 вата с цокъл Е27, същите могат да работят и с лед крушки до 10 вата.

Обхватът на сензора може да се регулира, като се настрои в диапазона от 1 до 8 метра. На сензора могат да се правят настройки за нивото на светлината и за времето през което да остава включена лампата.

Матовото бяло стъкло на плафона ефективно разсейва светлината и е лесно за поддръжка. Корпусът на основата на плафона най-често е метален и с диаметър ф25-30см. По правило се монтира на тавана, но при желание може да се монтира и на стена, без да се губи функционалността на сензора.

При лед плафон със сензор източникът на светлина са вградени диоди. При него можете да избирате цвета на светлината между топло бяла, неутрална и студена светлина. Заобленият купол, под формата на полусфера, се състои от матирано стъкло, допълнено от хромиран елемент в центъра и е монтиран на метална основа. Ще бъде възможно да се фиксира такава лампа както на тавана, така и на стената. Като се има предвид, че сензорът за движение реагира на топлината на преминаващ човек, сензорът ще работи правилно и на двете места.

Външни лампи със сензор за движение се използват в екстериорното осветление. Те трябва да отговорят на определени изисквания за водо- и прахо- защита. Такива лампи могат да бъдат аплици, плафони, прожектори и други.

Осветителните тела, оборудвани с вграден сензор за движение, често имат малко различим дизайн и като цяло изглеждат еднотипни. Разбираемо е защо - характеристиките на разположението на такива лампи, съчетани с необходимостта от вграждане на сензорния модул, правят отличителните характеристики във външния вид на продуктите.

Разбира се, можете да изберете всяка лампа, която харесвате, и отделно да инсталирате подходящ сензор. Единственото нещо, в този случай е че ще трябва допълнителен ключ към превключвателя, свързан към проводника, който ще позволи да управлявате сензора за движение и ако имате основни електротехнически умения, тяхното инсталиране ще струва няколко пъти по-малко от закупуването на лампа две в едно.

Къде и как се използва плафон със сензор?

Плафоните със сензор за движение намират приложение в апартаменти, къщи, на входни врати, веранди, дълги коридори и стълбища. Често те се използват и като външно осветление.
Освен това светлината се включва автоматично, особено когато човек се движи в предварително определена зона. Веднага след като човекът го напусне, устройството също автоматично се изключва.

Също така, плафоните с датчик за движение и осветеност могат да се използват в областта на интериорната декорация, и не без полза. Например, те са идеални за осветяване на пространства в кухнята или вътре в килера, когато светлината се включва автоматично при отваряне на вратата. Има и нощна лампа със сензор за движение, стенни лампи със сензор за движение, както и улични лампи със сензор за движение. Често тези видове лампи се използват в областта на ландшафтния дизайн.

Устройството работи само когато е необходимо. Ако в стаята има достатъчно ниво на осветеност, тогава лампата няма да работи. Ако е необходимо, осветлението автоматично ще се включи и изключи след предварително зададеното време в края на движението.

Времето за закъснение при изключване зависи от настройката на потенциометъра за време. Той се намира върху осветителното тяло. Разположението на сензора позволява бързо и оптимално да реагирате на промените в зоната на откриване, като се вземат предвид спецификите на пространството (монтаж на стълби, в коридори и пътеки).

Лампите със сензор за движение са не само удобни и икономични, но и красиви. В модерен дизайн, по време на ремонти, много хора избират точно такова осветление, желаейки да постигнат уютна и комфортна атмосфера в и около къщата.

Но за да не направите грешни изчисления при закупуването на такива устройства, трябва да вземете предвид всички изисквания и предимства на този вид лампи и да се съсредоточите върху избора на най-подходящия за всяка конкретна стая.

Как работи сензорна лампа?

Плафонът със сензор е електронно устройство, което реагира на движението на обект. В този случай светлината се включва автоматично. Ако няма движение, осветлението се изключва. Това е много удобно, тъй като не е необичайно хората да забравят да изключат светлината.

Принципът на работа на устройството е прост. Автоматичното включване се осъществява чрез сигнал, идващ от сензора. Сигналът пристига, когато в полето на действие се появи движещ се обект. След определено време (задава се предварително), при липса на движение, светлината се изключва.

Какво да вземете предвид при избора на плафон със сензор?

При избора на лампа с фотоклетка се вземат предвид техническите характеристики както на осветителното тяло, така и на самия сензор. Често изискване е способността да се намали консумацията на енергия.
Следните параметри са важни за осветителното тяло:

 • мощност и цветна температура на излъчване;
 • ъгъл на разсейване на светлината;
 • консумация на енергия и напрежение;
 • клас на защита;
 • работна температура.

Характеристики, свързани с избора на сензор:

 • обхват и ъгъл на светене;
 • диапазон на работната температура;
 • защита от влага и прах;
 • мощност;
 • възможността за персонализиране на параметрите.

Сензорът за движение на тавана трябва да има максимален ъгъл на гледане. Това ще му позволи да контролира голяма площ.

Какво е аплик?

Апликът е малко, декоративно осветително тяло, което е фиксирано на стената. Неговите предци са били факли, поставени по коридорите, а по-късно - свещници и лампи. Незначителното, на пръв поглед, осветително устройство изпълнява редица важни функции в една стая. Съществуват много разновидности на стенни аплици. Те имат структурни разлики, а също се различават по размер, цвят, форма, материали за производство и цена.

Аплиците са затворени или полузатворени лампи, които са монтирани плътно към стената и осветяват стълбища, коридори и други елементи на архитектурата. Чрез аплици се осигурява насочено или разсеяно осветление. Зависи от устройството на абажура. Тези осветителни тела са монтирани на стена, така че могат да се използват в помещения с всякаква височина на тавана. Обикновено стенните аплици се използват, за да се увеличи осветеността на определена зона в стаята или да се подчертае определена зона с осветително решение.

Местното осветление е пряката цел на аплиците. Осветителното тяло може да бъде поставено в спалнята над леглото за удобно четене, до огледалото за хигиенни и козметични процедури, над снимки или картини, за да създаде светлинни акценти.

Пълно осветление на стаята може да се изпълни и с подходящи аплици. В жилища с тесни коридори, малки бани или ниски тавани, дори компактен полилей ще „изяде“ пространството, затова няколко миниатюрни стенни аплика осигуряват достатъчно светлина и се вписват хармонично в интериора.

Аплиците се ползват също за създаване на атмосфера. Полилеят дава ярка светлина, която може да е неподходяща в романтична обстановка, за отдих или приятен приятелски разговор. Аплиците, монтирани на стена, създават уютно, разсеяно осветление, което помага да се отпуснете. Лампа над фотьойла с масичка за кафе ще позволи да се подчертае тази зона за сядане. Същата зона може да се направи и в спалнята. Хубаво е да седнете в кресло и да пиете кафе, докато разлиствате книги и списания.

В едностайни апартаменти и студиа, с помощта на аплици, можете да зонирате стаята, разделяйки я на работно и спално място, кухня или работен кът.

Дизайнът на някои аплици е толкова сложен и интересен, че единствената им функция е да украсят стаята. В този случай те се възприемат като независим декоративен елемент.

Плафони – характерни особености

Плафоните се считат за по-скромна и икономична опция в сравнение с луксозните висящи полилеи. Съвременните технологии за производство и обработка на материали обаче дават възможност да се създадат истински шедьоври, които също са в състояние да направят силно впечатление.

Модерните модели плафони превръщат и най-малките стаи в ефектни и запомнящи се композиции. В същото време те значително спестяват свободно пространство. Пестят още и от гледна точка на разходите.

Формата на плафоните основно е два вида – кръгла и квадратна.

Кръглата е най-удобната форма на плафона, предаваща мекота и изтънченост. В такова изпълнение е най-лесно да се поддържа атмосфера на солидност, домашна топлина и спокойствие. Като правило именно кръглите плафони, украсени с бронз, кристал или патина, се използват в класически интериорни стилове.

Правоъгълните модели придават официален тон и лаконична елегантност. Често се срещат в модерни стилове като техно, хай-тек, индустриален и минималистичен. Те не са чужди и на класическия стил, където играят ролята на вторично осветление в просторни стаи.

Разбира се има плафони с оригинален дизайн, покривайки абсолютно всички популярни стилове, предлагащи най-отличителните, ефективни и необичайни решения.

Обърнете внимание на размерите на плафона. За да ги изчислите, можете да използвате проста формула: (Дължина на стаята + Ширина на стаята) / 12. Полученият резултат ще се превърне в приблизителния диаметър на оптималното осветително тяло.

Лед плафони

LED плафоните са все по-търсени. Тъй като имат редица предимства пред останалите опции. Повечето производители разбират това и произвеждат широка гама от LED осветителни тела, докато някои са впечатляващи по качество, издръжливост, докато други са привлекателни като цена.

LED плафоните трябва да се разглеждат отделно, тъй като дизайнът на моделите е коренно различен от обикновените плафони за таван. Лед осветителните тела имат по-малко тегло, голямо разнообразие от форми, както и висока ефективност: до 10 пъти по-малко консумация на енергия в сравнение с лампите с нажежаема жичка.

Разбира се, поради широкия избор не винаги е възможно бързо да се намери правилната опция. Тъй като се взема предвид не само външният дизайн, но и техническите характеристики, както и обхватът на осветителните тела. В крайна сметка не всички продукти, подходящи за домашна употреба, са подходящи за офиси или лечебни заведения.
Освен това лед плафоните трябва да отговарят на изискванията за безопасност, да бъдат икономични и да гарантират на потребителя добри условия на осветление.

Модерните плафони са с различни конструктивни характеристики и подобрения.

Плафон с дистанционно управление и димиране - много по-лесни за работа от обикновените модели. Дистанционното управление позволява да включите плафона от всяко място в стаята, а димерът (регулаторът на светлината) позволява да контролирате интензивността на светлината. Полезни функции, които по желание превръщат плафона в приглушена нощна лампа или пълноценен източник на светлина.

Друг популярен модел е музикалният плафон. Оригинално решение, което позволява да използвате източника на светлина и като музикален плеър. Плафонът се предлага с вграден Bluetooth и се контролира директно от смарт телефон чрез изтеглено приложение.

Формата и размерите зависят от предпочитанията и целите на клиентите. Защото, ако се изисква достатъчно осветление, тогава малка лампа може да не е достатъчна за тази цел. И за да изберете продукт, който ще се слее добре с интериора, трябва да обърнете внимание на формата на лампата.

Всяка зона има свои собствени изисквания за осветителни тела за таван. За една област безопасността, надеждността и икономичността са важни. А за някои е достатъчно, че продуктът просто осветява добре предмети или работното място.

Основната характеристика и предимство на лед плафоните е техният експлоатационен живот, който е няколко пъти по-висок в сравнение с други аналози. Например, светодиодът може да продължи 50 хиляди часа, докато стандартната енергоспестяваща крушка може да свети 8000 часа, а лампата с нажежаема жичка - само 750 часа.

Какво да имаме предвид при избора на плафони и аплици?

При проектирането на оформлението и вида на осветителните тела трябва да се вземат предвид следните аспекти:

 • Характеристики на дизайна на вътрешното пространство - инсталираните осветителни тела трябва да са в хармония с цялостния стил на стаята;
 • Дизайнерски характеристики на тавана - различните материали, използвани за облицовка на таванната повърхност и вида на тавана, предполагат различни схеми на осветление;
 • Размери на помещението, което ще се оборудва (площ и височина на тавана) - в зависимост от това се избира определен тип източници на светлина и тяхното местоположение. Правилното разположение на уредите може визуално да увеличи пространството;
 • Местоположение на прозорците и мебелите;
 • Целта на стаята. В зависимост от характеристиките на използването на пространството, нивото на осветеност и видовете осветителни тела варират;
 • Вкусови предпочитания на ползвателите.

За да се създаде комфортна обстановка в една стая, да се подчертаят нейните предимства или, обратно, да се скрият недостатъците, се използват четири вида осветление. Препоръчително е да използвате всички техники, за да осигурите максимална функционалност на вътрешното пространство и да му придадете стил и оригиналност.

Основното осветление се използва за запълване на помещението равномерно със светлина. За неговото устройство на таваните са монтирани полилеи и различни видове плафони.

Местно (работно) осветление се използва за определени нужди, където е необходима светлина, която може да бъде насочена към желаната зона. Като например:

 • в кухнята, осигуряваща осветяване на работните повърхности (мивки, печки, зона за обработка на храна);
 • над трапезарията;
 • над легло или фотьойл, където може да се чете или да се занимавате с хоби.

Местното осветление е необходимо, за да се организира зонирането на пространството и да се осигури комфортен престой на всички, които го обитават, като се дава възможност на всеки да прави своето, без да пречи на другите.

Акцентно или декоративно осветление е необходимо преди всичко за създаване на уютна атмосфера в дома. С негова помощ можете да се съсредоточите върху отделни зони или интериорни предмети. Например, да подчертаете витрина, ниша или фотографии, картини и т.н.

При избора на осветление е необходимо да се вземат предвид размерите на помещението, тъй като в ниските стаи висящите полилеи ще изглеждат неудобно и тромаво, често представлявайки препятствие (въпреки регулирането на височината, предлагано в много модели). Затова в такива случаи много подходящи са плафоните. Те се монтират директно към повърхността на тавана. Плафоните се използват за организиране на основното и местно осветление. Осветителните тела са инсталирани във всякакви помещения, просторни и малки: дневни и коридори, спални и бани, килери и коридори.

LED плафон с дистанционно ANDROMEDA 80W 3000K-6500K RGB бял Ф76см
Ново ★ Най-добра оферта -56 %
Производител: Lumin arte Код: andromeda-0720-64
LED плафон с дистанционно ANDROMEDA 80W 3000K-6500K с RGB ефект бял Ф76смLED плафон за таван за вътрешни помещения с изчистен и модерен дизайн, с множество светлинни функции:Димиране - регулиране силата на светене Режим 50% осветеност Нощен режим Избор на цветна температура на ..
161.00 лв. 368.00 лв.
LED плафон с дистанционно Meteor-X 100W 3000K-6500K RGB бял Ф97см
Ново ★ Най-добра оферта -55 %
Производител: Lumin arte Код: meteor-x-0720-63
LED плафон с дистанционно Meteor-X 100W 3000K-6500K с RGB ефект бял Ф97см LED плафон за таван за вътрешни помещения с изчистен и модерен дизайн, с множество светлинни функции:Димиране - регулиране силата на светене Режим 50% осветеност Нощен режим Избор на цветна температура н..
172.00 лв. 381.00 лв.
LED влагозащитен плафон с микровълнов сензор за движение ERIK 18W 4000K 12600lm IP44 ф325мм
Ново ★ Най-добра оферта -30 %
Производител: LvT Poland Код: 3358
LED влагозащитен плафон с микровълнов сензор за движение ERIK 18W 4000K 1260lm IP44 ф325мм LvT 3358 LED влагозащитеният плафон Erik на LvT е с изчистен дизайн и микровълнов сензор за движение. Изработен е от стомана и пластмаса. Свети с неутрална (дневна) бяла светлина (400..
31.00 лв. 44.00 лв.
Производител: D-IL Код: 13024
LED SMD плафон Balls 72W 3-white 5400lm димируем с дистанционно управление Ф480мм AC180-260V IP20LED плафонът е с опция за димиране (увеличаване и намаляване на светлината).Опция за избор на цветна температура 3-white, което означава, че можете да избирате в какъв спектър да свети осветителното тяло..
72.00 лв. 93.00 лв.
LED плафон с вентилатор и дистанционно 50W+26W 4000lm 3-white с APP IP22 ф60см
Ново -6 %
Производител: LIGHTEX Код: 716AL0000145
LED плафон с вентилатор и дистанционно 50W+26W 4000lm 3-white с APP IP22 ф60см   LED плфонът е с вградена LED светлина и вентилатор. Плафонът е с вграден Bluethoot и може да се управлява посредством мобилно приложение (APP) или с дистанционно управление (включено в ком..
186.00 лв. 198.89 лв.
Производител: LvT Poland Код: 5692
LED влагозащитен плафон ERIK 12W 4000K 840lm IP44 ф255мм LvT 5692LED влагозащитеният плафон Erik на LvT е с изчистен дизайн. Изработен е от стомана и пластмаса. Свети с неутрална (дневна) бяла светлина (4000К). Подходящ е и за помещения с ниски тавани. Неутрална (дневна) бяла светлина (4000К);..
14.00 лв. 21.10 лв.
LED влагозащитен плафон ERIK 24W 4000K 1680lm IP44 ф375мм
Ново -35 %
Производител: LvT Poland Код: 1445
LED влагозащитен плафон ERIK 24W 4000K 1680lm IP44 ф375мм LvT 1445 LED влагозащитеният плафон Erik на LvT притежава изчистен дизайн. Изработен е от стомана и пластмаса. Свети с неутрална (дневна) бяла светлина (4000К). Подходящ е и за помещения с ниски тавани. Неутрална (дневна) бяла светлина..
27.10 лв. 42.00 лв.
Производител: LvT Poland Код: 2965
LED влагозащитен плафон с дистанционно димируем PARYS 64W 3000-6500K 4480lm IP44 65x65см LvT 2965LED влагозащитеният плафон e с модерен и изчистен дизайн. Изработен е от стомана и пластмаса и е с висока степен на влаго и прахо защита (IP44) С него можете сами да определяте цветната му темп..
114.00 лв. 173.00 лв.
Производител: LvT Poland Код: 1286
LED влагозащитен плафон с микровълнов сензор за движение ERIK 12W 4000K 840lm IP44 ф255мм LvT 1286 LED влагозащитеният плафон Erik на LvT е с изчистен дизайн и микровълнов сензор за движение. Изработен е от стомана и пластмаса. Свети с неутрална (дневна) бяла светлина (4000..
23.00 лв. 34.00 лв.
LED музикален плафон с дистанционно и Bluetooth COSMO 72W RGB 3000-6500K 5400lm ф50см димируем
Ново -24 %
Производител: LvT Poland Код: 1277
LED музикален плафон с дистанционно и Bluetooth Cosmo 72W RGB 3000-6500K 5400lm IP20 ф49см димируем LvT 1277LED плафон Cosmo на LvT e модерен и изчистен дизайн. Изработен е от стомана и пластмаса. С него можете сами да определяте цветната му температура - топла, неутрална (дневна) или студена. ..
122.00 лв. 160.00 лв.
LED музикален плафон с дистанционно и Bluetooth ERIK 72W RGB 3000-6500K max 5400lm ф49см димируем
Ново -27 %
Производител: LvT Poland Код: 4049
LED музикален плафон с дистанционно и Bluetooth ERIK 72W RGB 3000-6500K max 5400lm IP20 ф49см димируем LvT 4049LED плафон Erik на LvT e модерен и изчистен дизайн. Изработен е от стомана и пластмаса. С него можете сами да определяте цветната му температура - топла, неутрална (дневна) или студена. Под..
99.00 лв. 135.00 лв.
LED панел за външен монтаж PROMA 24W 4000K 1920lm 285x285мм квадратен черен
Ново -37 %
Производител: LvT Poland Код: 1300
LED панел за външен монтаж PROMA 24W 4000K 1920lm 285x285мм квадратен черен LvT 1300..
24.00 лв. 38.10 лв.
LED панел за външен монтаж PROMA 24W 4000K 1920lm ф285мм кръгъл черен
Ново -40 %
Производител: LvT Poland Код: 0775
LED панел за външен монтаж PROMA 24W 4000K 1920lm ф285мм кръгъл черен LvT 0775..
23.00 лв. 38.10 лв.
Производител: D-IL Код: 13026
LED плафон 90W 3-white + RGB ефект HOOPS 7200Lм димируем с дистанционно управлениеПлафонът може да свети в 2 цвята едновременноНощен режимУвеличаване / намаляване силата на светлинатабутон за 1/2 светлина..
110.00 лв. 151.00 лв.
Производител: LIGHTEX Код: 725RL0000650
LED плафон STAR II 72W 3-white 3000-6000K 5760Lm IP20 ф55см димируем + дистанционно управление..
93.00 лв. 103.32 лв.
Производител: LvT Poland Код: 3234
LED плафон с дистанционно SAND 72W 3000-6500K 5040lm IP20 43x43см димируем бял LvT 3234 LED плафон Sand на LvT e с модерен и изчистен дизайн. Изработен е от стомана и пластмаса. С него можете сами да определяте цветната му температура. Както и силата на светене. Плафонът е с дистанционно управ..
76.20 лв. 101.40 лв.
LED влагозащитен плафон MINOS 18W 4000K 1530lm IP54 28x28см
Ново -25 %
Производител: LvT Poland Код: 3472
LED влагозащитен плафон MINOS 18W 4000K 1530lm IP54 28x28см LvT 3472LED влагозащитен плафон Minos на LvT с изчистен дизайн. Изработен е от поликарбонат (PC). Свети с неутрална (дневна) бяла светлина (4000К). Монтира се бързо и лесно. С висока степен на влаго и прахо защита. Подходящ е за п..
49.00 лв. 65.00 лв.
Производител: D-IL Код: 13014
LED музикален плафон RGB 72W 3-white 5760Lm с Bluetooth и дистанционно управление Плафон с модерен дизайн и много екстри. Подходящ за всеки тип помещение в дома или в заведения, ресторанти, хотели и други. Осветителното тяло е с вградени LED светлоизточници, които допринасят за възможно н..
122.55 лв. 129.00 лв.
Производител: D-IL Код: 13020
LED плафон 72W 3-white 5400Lм wave ринг с дистанционно управление..
86.70 лв. 96.90 лв.
Производител: D-IL Код: 13016
LED плафон 72W 3-white 5400Lм сив ринг с дистанционно управление..
87.00 лв. 93.00 лв.
Производител: LIGHTEX Код: 725RL0000670
LED плафон NESTOR 72W 3-white 5400Lm IP20 ф55см димируем с дистанционно управление..
108.00 лв. 127.00 лв.
Производител: PHILIPS Код: 725080010103
LED плафон Philips DAWN Eyecomfort 14W 3000K 1100Lm IP20 черен..
75.00 лв. 104.99 лв.
Производител: V-TAC Код: 14551
LED плафон VT-8555 60W 3-white 4200Lm 56см димируем чрез дистанционно управлениеМоделът e с цветна температура 3-White, която се изразява във възможността за работа с 3 цветни температури - 3000К /топло бяла/- 30W 2100Lm, 4000К /неутрална бяла/ - 60W 4200Lm и 6400К /студено бяла/ - 30W 2100Lm. ..
98.00 лв. 112.00 лв.
Производител: LvT Poland Код: 0363
LED влагозащитен плафон със сензор за движение микровълнов MINOS 18W 4000K 1530lm IP54 IK08 28x28см с дистанционно LvT 0363 LED влагозащитеният плафон на LvT, с модерен и изчистен дизайн е с вграден микровълнов сензор за движение. Изработен е от поликарбонат (PC). Свети с неутрална (дневн..
72.00 лв. 107.00 лв.
от 1 до 24 от общо 426 резултата (18 стр.)
Бърза и сигурна доставка до области: София, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол