Добре дошли
Количка

Екстериорно осветление

Външно осветление

Външното осветление включва: градинско осветление, фасадно осветление, парково осветление, улично осветление, прожектори, соларни лампи, влагозащитени осветителни тела, осветление за басейн и други.

Външното осветление Ви позволява да добавите стил по много начини и да направите дома си по-безопасен и функционален през нощта. Екстериорното осветление може да подчертае дизайнерските елементи по фасадата или да направи площта да изглежда по-голяма. Осветете важните места като: входове, алеи, пътеки, веранди, зони за хранене, тераси и други. С повечето светлина идват още причини да останете навън, наслаждавайки се на Вашите открити пространства много след като се стъмни.

През нощта добре планираното и изградено външно осветление позволява на Вас и Вашите гости да се движите безопасно в тъмното. Градинските лампи са идеални за алеи и парапети на стълби. Фасадното осветление Ви помага да идентифицирате вратите и изходите и да осветите входовете, както и да улесните гостите да намерят дома Ви. Осветителите за вграждане в земя или стена пък осветяват стълбите и пътеките, по които да се движите.

Външните осветителни тела са изработени така, че да издържат на различни атмосферни влияния. Направени са от устойчиви материали и имат висока степен на защита. На покрити места, където има влага, но няма директно излагане на вода могат да се използват осветителни тела със степен на защита IP44. А на места, където осветителното тяло е изложено на директни валежи или пръски вода степента на защита трябва да бъде не по-малка от IP54 до IP65 в зависимост от мястото.

Първата стъпка при създаването на план за външно осветление е да се идентифицират зоните на Вашия двор, имот или градина, които искате да осветите. Направете пълен обход през нощта, за да прецените текущото състояние на осветлението си, какво липсва и как светлината се възпроизвежда. Докато се разхождате из имота, вземете под внимание:

 • съществуващото осветление, което харесвате и работи добре, за да го запазите.
 • осветителите, които искате да замените поради стил или функции (или и двете).
 • тъмните места, които компрометират безопасността за Вас или гостите.
 • пропусната възможност за подчертаване на ключова характеристика от дворното пространство или фасада.

Планът за изграждане на външно осветление трябва да включва:

 • Вход и пътеки - вечер осветлението се превръща в първото впечатление на Вашия дом - и това е важно не само за стил, но и за безопасност. Започнете от входовете си (входна врата, гараж, странични врати) и проследете пътя назад към алеята или улицата, за да определите нуждите от осветление за лесна навигация.
 • Сигурност - проверете отново дали всички входни точки на дома са добре осветени - и за допълнителен слой покрийте всяка страна на къщата в сянка с прожектори, монтирани в стрехите или приспособленията до страничните врати, прозорци или гаражи.
 • Ако имате басейн - цветът на облицовката и плочките на басейна ще определи колко светлина е необходима, за да не позволява на басейна да изглежда като мътно езерце през нощта. По-светлите цветове отразяват светлината, докато по-тъмните я поглъщат.
 • Бъдете добър съсед и не позволявайте външното Ви осветление да наруши комфорта в съседния имот. Когато инсталирате външно осветление като прожектори, проверете дали траекторията му е закотвена върху предвидената цел и не се разлива.

Безопасността винаги е приоритет. Външното осветление осигурява безопасност и сигурност при движение в тъмното. Когато сте вкъщи, вечерите са основното време за развлечения на открито, така че ключовите пътеки трябва да бъдат добре осветени. Когато не сте вкъщи, външното осветление може да ви помогне да го защитите. Най-често в осветяването на градината и двора се използват осветителни тела със сензор, които освен че осигуряват енергийна ефективност, същевременно Ви предупреждават, когато някой влиза или се движи във Вашия имот.

Няма по-хубаво място от собствения ви двор, за да се отпуснете, забавлявате и наслаждавате, независимо дали Вашата идеална вечер включва ястие под звездите, край огъня с приятели или разговори със съседите. Добре осветеният екстериор задава тон за приятни изживявания. Външното пространство трябва да се чувства като продължение на дома Ви - удобно, приветливо и с отражение на Вашия стил.

Външното осветление подобрява естествената красота и подчертава приятната атмосфера във Вашия дом. Докато планувате външното осветление, помислете за всички функции, заслужаващи внимание.

 • Имате ли красиво дърво в двора си? Можете да осветите отдолу самото дърво или да разпръснете светлини из короната му. Светещото дърво придава невероятна атмосфера в градината и двора.
 • Имате ли атрактивни архитектурни детайли по фасадата? Обърнете внимание на тях с поставянето на подходящо фасадно осветление или акцентни светлини.
 • Създалите сте разкошна градина? Използвайте подови светлини, за да очертаете пътят към нея. Можете също така да уловите нощната прелест на басейн или водна функция с подводни светлини.

Около вратата, покрай открития кът за сядане или на широка веранда, стенните лампи могат да служат като идеалният начин за разведряване на вечерята или събиранията на открито. Класическите стенни противовлажни плафони и аплици или фасадни лампи могат безпроблемно да се впишат във всеки домашен стил.

Лесно е да се изброят всички предимства на външното осветление, но изборът на подходящите светлини не е толкова прост. От осветителните тела до крушките и цветната температура, откъде да започнете? Ние сме тук, за да ви помогнем да намерите най-доброто решение за външно осветление за Вашия двор, градина, фасада, тераса или което и да е открито пространство. Ще получите възможност да научите повече за външното осветление по местоположение му, както и да получите отговори на често задавани въпроси свързани с него.

Каква цветна температура е най-подходяща за външно осветление?

В зависимост от предназначението на екстериорното осветление можем да подберем и различна цветна температура. Ако целим силна и ярка осветеност на мястото, то за предпочитане е студена светлина – над 5000К. Тази светлина е подходяща за осветление на паркинги, автокъщи, външни складове и т.н.
За градинско осветление може да изберете между неутрална 4000К или топла 2700K светлина. Температурата 2700K предлага много успокояващ и естествен тон, който имитира топлия, утешителен блясък на лагерния огън. Като такъв той е идеален за създаване на релаксираща, комфортна външна среда.

Какъв тип външно осветление е най-доброто?

Потърсете водоустойчиви, прахоустойчиви, акумулаторни или с традиционно захранване осветителни тела или такива със слънчеви батерии, които обикновено се монтират с отдалечен слънчев панел. За предпочитане е да изберете осветителни тела, които са с вграден LED източник или тези, които можете да ползвате с подходящи LED крушки.

Мога ли да инсталирам сам осветителните тела за външно осветление?

Трудността при инсталиране зависи от приспособлението и местоположението. Соларните лампи са най-лесните за инсталиране, тъй като не изискват да работите с окабеляване. За външни осветителни тела с твърда връзка може би ще трябва да се обадите на професионалист за инсталацията. Особено ако инсталирате кабелно устройство на ново място. Окабеляването на ново приспособление може да бъде много трудно и изисква напреднали електрически познания. Ако просто подменяте съществуващо приспособление, всичко зависи от Вашите умения при работа с окабеляване и електричество. Препоръчваме всички нови тела да бъдат инсталирани от професионалист, за да се намали рискът.

Каква мощност е необходима за външно осветление?

За верандите или местата на открито се прилага същият трик за вътрешни пространства: умножете размерите по 1,5 (дължина х ширина х 1,5) за оценка на общата необходима мощност. Ако използвате LED светлини, разделете това число на 4. Ако планирате да използвате множество светлини за едно пространство, използвайте по-ниска номинална мощност за всяко тяло, за да постигнете топло, меко сияние и да избегнете припокриване - прекалено ярък ефект.

Как мога да намаля потреблението на енергия за външно осветление?

Има няколко начина, по които можете да намалите консумацията на енергия с Вашия външен осветител.

Най-лесният начин е да използвате LED крушки. LED крушките използват 75% по-малко енергия от халогенните крушки и 80% по-малко енергия от крушките с нажежаема жичка. Освен това те издържат много по-дълго - над 42 пъти по-дълго от крушките с нажежаема жичка със среден живот 50 000 часа.

LED интегрираните осветителни тела са друга опция за намаляване на потреблението на енергия. LED интегрираните продукти имат вградени диоди в самото осветително тяло, така че ще имате същите икономии на разходи като при LED крушка.

Соларните външни осветителни тела са друга чудесна възможност, тъй като се захранват от слънцето и не консумират електричество. За напомняне е, че тези тела трябва да бъдат на пряка слънчева светлина, за да произвеждат добра и силна светлина - така че това не би било добра възможност за сенчесто или покрито място.

Допълнителни екстри на външното осветление

 • Слънчевата енергия - соларните външни осветителни тела са чудесен вариант, тъй като са лесни за инсталиране и не изискват окабеляване. Те работят най-добре за осветяване на зони, които са на пряко слънце през деня. Тъй като се зареждат от слънцето, те трябва да са на пряка слънчева светлина - така че това не би било добър вариант за закрити пространства или страна от дома, която получава минимална слънчева светлина.
 • Светлинни сензори - „от залез до изгрев“ – има осветителни тела с технология за пускане и гасене според светлината. Чудесна възможност за хората, които забравят да изключат външните си лампи и хабят енергия, случайно оставяйки ги да работят през целия ден. Тези осветители имат сензор, който включва светлината при залез слънце и я изключва при изгрев. Те са особено често срещани за осветление на зони за сигурност.

 • Сензори за движение - някои външни осветители са оборудвани със сензор за движение. Тези осветителни тела са чудесни за осветяване на входната Ви врата, тъй като вече ще са се включили, когато се прибирате. Осветителните тела със сензор за движение ще се включат автоматично, когато се открие движение и след това автоматично ще се изключат след определен период от време, след като движението спре или се премести извън зоната за откриване. Тази функция е особено често срещана при осветлението за сигурност и се използва около гаражи или ъглите на домовете.

Как мога да осветя двора си без електричество?

Има много алтернативи за захранване на външни светлини, без да има изградена електрическа мрежа в двора. Те включват използването на различни видове соларни осветителни тела , осветление работещо с батерии, осветление работещо с Bluetooth, безжични LED осветителни тела.

Подходящи ли са LED светлините за използване на открито?

Всъщност светодиодите са идеалният избор за всички жилищни, търговски и индустриални нужди за външно осветление. LED осветителите са подходящи за използване на открито, защото намаляват работата по поддръжката и разходите за подмяна, които най-често затрудняват притежателите на външно осветление.


С предлаганите на maxtrade.bg външни осветителни тела може да завършите мечтания изглед на сградата, дворното пространство или която и да е част на открито в дома, офиса или заведение. Важно при избора на външно осветление е първо да се съобразите с техническите изисквания, на които трябва да отговоря и след това на външния вид на осветителните тела.

Код: 504AL0011031
LED прожектор VINI 10W 6500K IP65 черен LED прожектор за монтаж на открито и закрито. Много добра влаго и водо защита. Може да се използва за районно осветление, паркинги, автокъщи, фасади, огради, гаражи и други. ОПИСАНИЕ: LED прожекторите са източници на ярка светлина, разпространяваща се в м..
5.60 лв.
Код: 504AL0011036
LED прожектор VINI 20W 6500K IP65 черен LED прожектор за монтаж на открито и закрито. Много добра влаго и водо защита. Може да се използва за районно осветление, паркинги, автокъщи, фасади, огради, гаражи и други. ОПИСАНИЕ: LED прожекторите са източници на ярка светлина, разпространяваща се в м..
8.70 лв.
Код: 504AL0011215
LED прожектор VINI 30W 6500K IP65 черен LED прожектор за монтаж на открито и закрито. Много добра влаго и водо защита. Може да се използва за районно осветление, паркинги, автокъщи, фасади, огради, гаражи и други. ОПИСАНИЕ: LED прожекторите са източници на ярка светлина, разпространяваща се в м..
12.60 лв.
Код: 504AL0020022
LED прожектор със сензор VINI 10W 6500K IP65 черен LED прожектор за монтаж на открито и закрито. Много добра влаго и водо защита. Може да се използва за районно осветление, паркинги, автокъщи, фасади, огради, гаражи и други. ОПИСАНИЕ: LED прожекторите са източници на ярка светлина, разпространя..
17.60 лв.
Код: 504AL0020043
LED прожектор със сензор VINI 20W 6500K IP65 черен LED прожектор за монтаж на открито и закрито. Много добра влаго и водо защита. Може да се използва за районно осветление, паркинги, автокъщи, фасади, огради, гаражи и други. ОПИСАНИЕ: LED прожекторите са източници на ярка светлина, разпространя..
20.20 лв.
Код: 068-010-0200
LED Прожектор SMD 200W 6400K IP65 16000Lm черенОПИСАНИЕ:LED прожекторите са източници на ярка светлина, разпространяваща се в много широк ъгъл.LED прожекторите се използват за осветяване на театри, билборди, открити площи, рекламни пана, игрища и стадиони. Този вид осветление има няко..
87.20 лв.
Код: 068-003-0020 WW
LED прожектор SMD 20W 2700K IP65 черенОПИСАНИЕ:LED прожекторите са източници на ярка светлина, разпространяваща се в много широк ъгъл.LED прожекторите  се използват за осветяване на театри, билборди, открити площи, рекламни пана, игрища и стадиони. Този вид осветление има няколко ..
9.30 лв.
Код: 068-003-0100
LED прожектор SMD 100W 6400K IP65 черенОПИСАНИЕ:LED прожекторите са източници на ярка светлина, разпространяваща се в много широк ъгъл.LED прожекторите  се използват за осветяване на театри, билборди, открити площи, рекламни пана, игрища и стадиони. Този вид осветление има няколко..
31.20 лв.
Код: 068-003-0010 WW
LED Прожектор SMD 10W 2700K IP65 черенОПИСАНИЕ:LED прожекторите са източници на ярка светлина, разпространяваща се в много широк ъгъл.LED прожекторите  се използват за осветяване на театри, билборди, открити площи, рекламни пана, игрища и стадиони. Този вид осветление има няколко ..
6.20 лв.
Код: 068-003-0010 CW
LED Прожектор SMD 10W 6400K IP65 черен ОПИСАНИЕ: LED прожекторите са източници на ярка светлина, разпространяваща се в много широк ъгъл. LED прожекторите  се използват за осветяване на театри, билборди, открити площи, рекламни пана, игрища и стадиони. Този вид осветление има няколко предимства ..
6.20 лв.
Код: 068-003-0010 GW
LED Прожектор SMD 10W Зелена светлина IP65 черенОПИСАНИЕ:LED прожекторите са източници на ярка светлина, разпространяваща се в много широк ъгъл.LED прожекторите  се използват за осветяване на театри, билборди, открити площи, рекламни пана, игрища и стадиони. Този вид осветление им..
6.60 лв.
Код: 068-003-0200 WW
LED прожектор SMD 200W 2700K IP65 черенОПИСАНИЕ:LED прожекторите са източници на ярка светлина, разпространяваща се в много широк ъгъл.LED прожекторите  се използват за осветяване на театри, билборди, открити площи, рекламни пана, игрища и стадиони. Този вид осветление има няколко..
79.00 лв.
Код: 068-003-0200
LED Прожектор SMD 200W 6400K IP65 черенОПИСАНИЕ:LED прожекторите са източници на ярка светлина, разпространяваща се в много широк ъгъл.LED прожекторите  се използват за осветяване на театри, билборди, открити площи, рекламни пана, игрища и стадиони. Този вид осветление има няколко..
79.00 лв.
Код: 068-003-0020 CW
LED прожектор SMD 20W 6400K IP65 черенОПИСАНИЕ:LED прожекторите са източници на ярка светлина, разпространяваща се в много широк ъгъл.LED прожекторите  се използват за осветяване на театри, билборди, открити площи, рекламни пана, игрища и стадиони. Този вид осветление има няколко ..
9.30 лв.
Код: 068-003-0020 GW
LED прожектор SMD 20W Зелена светлина IP65 черенОПИСАНИЕ:LED прожекторите са източници на ярка светлина, разпространяваща се в много широк ъгъл.LED прожекторите  се използват за осветяване на театри, билборди, открити площи, рекламни пана, игрища и стадиони. Този вид осветление им..
9.70 лв.
Код: 068-003-0300 WW
LED SMD прожектор 300W 2700K 34500Lm IP65 черенLED прожекторите са източници на ярка светлина, разпространяваща се в много широк ъгъл. LED прожекторите  се използват за осветяване на театри, билборди, открити площи, рекламни пана, игрища и стадиони. Този вид осветление има няколко предимства в ..
108.00 лв.
Код: 068-003-0300 6400K
LED SMD прожектор 300W 6400K 34500Lm IP65 черенLED прожекторите са източници на ярка светлина, разпространяваща се в много широк ъгъл. LED прожекторите  се използват за осветяване на театри, билборди, открити площи, рекламни пана, игрища и стадиони. Този вид осветление има няколко предимства в ..
108.00 лв.
Код: 068-003-0030 WW
LED прожектор SMD 30W 2700K IP65 черенОПИСАНИЕ:LED прожекторите са източници на ярка светлина, разпространяваща се в много широк ъгъл.LED прожекторите  се използват за осветяване на театри, билборди, открити площи, рекламни пана, игрища и стадиони. Този вид осветление има няколко пр..
12.00 лв.
Код: 068-003-0030
LED прожектор SMD 30W 6400K IP65 черенОПИСАНИЕ:LED прожекторите са източници на ярка светлина, разпространяваща се в много широк ъгъл.LED прожекторите  се използват за осветяване на театри, билборди, открити площи, рекламни пана, игрища и стадиони. Този вид осветление има няколко пр..
12.00 лв.
Код: 068-003-0030 GW
LED прожектор SMD 30W Зелена светлина IP65 черенLED прожекторите са източници на ярка светлина, разпространяваща се в много широк ъгъл. LED прожекторите  се използват за осветяване на театри, билборди, открити площи, рекламни пана, игрища и стадиони. Този вид осветление има няколко предимства в сра..
12.50 лв.
Код: 068-003-0050 WW
LED Прожектор SMD 50W 2700K IP65 черенОПИСАНИЕ:LED прожекторите са източници на ярка светлина, разпространяваща се в много широк ъгъл.LED прожекторите  се използват за осветяване на театри, билборди, открити площи, рекламни пана, игрища и стадиони. Този вид осветление има няколко пр..
17.70 лв.
Код: 068-003-0050 CW
LED Прожектор SMD 50W 6400K IP65 черенОПИСАНИЕ:LED прожекторите са източници на ярка светлина, разпространяваща се в много широк ъгъл.LED прожекторите  се използват за осветяване на театри, билборди, открити площи, рекламни пана, игрища и стадиони. Този вид осветление има няколко п..
17.70 лв.
Код: 068-003-0050 GW
LED Прожектор SMD 50W Зелена светлина IP65 черенОПИСАНИЕ:LED прожекторите са източници на ярка светлина, разпространяваща се в много широк ъгъл.LED прожекторите  се използват за осветяване на театри, билборди, открити площи, рекламни пана, игрища и стадиони. Този вид осветление има..
18.40 лв.
Код: 068-003-0100 WW
LED прожектор SMD 100W 2700K IP65 черенОПИСАНИЕ:LED прожекторите са източници на ярка светлина, разпространяваща се в много широк ъгъл.LED прожекторите  се използват за осветяване на театри, билборди, открити площи, рекламни пана, игрища и стадиони. Този вид осветление има няколко..
31.20 лв.
от 1 до 24 от общо 1042 резултата (44 стр.)
Бърза и сигурна доставка до области: София, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол