МАКС ТРЕЙД ОНЛАЙН
Количка
За покупки над 300 лв. - запитайте за индивидуални цени и решения

Екстериорно осветление

Външно осветление

Външното осветление включва: градинско осветление, фасадно осветление, парково осветление, улично осветление, прожектори, соларни лампи, влагозащитени осветителни тела, осветление за басейн и други.

Външното осветление Ви позволява да добавите стил по много начини и да направите дома си по-безопасен и функционален през нощта. Екстериорното осветление може да подчертае дизайнерските елементи по фасадата или да направи площта да изглежда по-голяма. Осветете важните места като: входове, алеи, пътеки, веранди, зони за хранене, тераси и други. С повечето светлина идват още причини да останете навън, наслаждавайки се на Вашите открити пространства много след като се стъмни.

През нощта добре планираното и изградено външно осветление позволява на Вас и Вашите гости да се движите безопасно в тъмното. Градинските лампи са идеални за алеи и парапети на стълби. Фасадното осветление Ви помага да идентифицирате вратите и изходите и да осветите входовете, както и да улесните гостите да намерят дома Ви. Осветителите за вграждане в земя или стена пък осветяват стълбите и пътеките, по които да се движите.

Външните осветителни тела са изработени така, че да издържат на различни атмосферни влияния. Направени са от устойчиви материали и имат висока степен на защита. На покрити места, където има влага, но няма директно излагане на вода могат да се използват осветителни тела със степен на защита IP44. А на места, където осветителното тяло е изложено на директни валежи или пръски вода степента на защита трябва да бъде не по-малка от IP54 до IP65 в зависимост от мястото.

Първата стъпка при създаването на план за външно осветление е да се идентифицират зоните на Вашия двор, имот или градина, които искате да осветите. Направете пълен обход през нощта, за да прецените текущото състояние на осветлението си, какво липсва и как светлината се възпроизвежда. Докато се разхождате из имота, вземете под внимание:

 • съществуващото осветление, което харесвате и работи добре, за да го запазите.
 • осветителите, които искате да замените поради стил или функции (или и двете).
 • тъмните места, които компрометират безопасността за Вас или гостите.
 • пропусната възможност за подчертаване на ключова характеристика от дворното пространство или фасада.

Планът за изграждане на външно осветление трябва да включва:

 • Вход и пътеки - вечер осветлението се превръща в първото впечатление на Вашия дом - и това е важно не само за стил, но и за безопасност. Започнете от входовете си (входна врата, гараж, странични врати) и проследете пътя назад към алеята или улицата, за да определите нуждите от осветление за лесна навигация.
 • Сигурност - проверете отново дали всички входни точки на дома са добре осветени - и за допълнителен слой покрийте всяка страна на къщата в сянка с прожектори, монтирани в стрехите или приспособленията до страничните врати, прозорци или гаражи.
 • Ако имате басейн - цветът на облицовката и плочките на басейна ще определи колко светлина е необходима, за да не позволява на басейна да изглежда като мътно езерце през нощта. По-светлите цветове отразяват светлината, докато по-тъмните я поглъщат.
 • Бъдете добър съсед и не позволявайте външното Ви осветление да наруши комфорта в съседния имот. Когато инсталирате външно осветление като прожектори, проверете дали траекторията му е закотвена върху предвидената цел и не се разлива.

Безопасността винаги е приоритет. Външното осветление осигурява безопасност и сигурност при движение в тъмното. Когато сте вкъщи, вечерите са основното време за развлечения на открито, така че ключовите пътеки трябва да бъдат добре осветени. Когато не сте вкъщи, външното осветление може да ви помогне да го защитите. Най-често в осветяването на градината и двора се използват осветителни тела със сензор, които освен че осигуряват енергийна ефективност, същевременно Ви предупреждават, когато някой влиза или се движи във Вашия имот.

Няма по-хубаво място от собствения ви двор, за да се отпуснете, забавлявате и наслаждавате, независимо дали Вашата идеална вечер включва ястие под звездите, край огъня с приятели или разговори със съседите. Добре осветеният екстериор задава тон за приятни изживявания. Външното пространство трябва да се чувства като продължение на дома Ви - удобно, приветливо и с отражение на Вашия стил.

Външното осветление подобрява естествената красота и подчертава приятната атмосфера във Вашия дом. Докато планувате външното осветление, помислете за всички функции, заслужаващи внимание.

 • Имате ли красиво дърво в двора си? Можете да осветите отдолу самото дърво или да разпръснете светлини из короната му. Светещото дърво придава невероятна атмосфера в градината и двора.
 • Имате ли атрактивни архитектурни детайли по фасадата? Обърнете внимание на тях с поставянето на подходящо фасадно осветление или акцентни светлини.
 • Създалите сте разкошна градина? Използвайте подови светлини, за да очертаете пътят към нея. Можете също така да уловите нощната прелест на басейн или водна функция с подводни светлини.

Около вратата, покрай открития кът за сядане или на широка веранда, стенните лампи могат да служат като идеалният начин за разведряване на вечерята или събиранията на открито. Класическите стенни противовлажни плафони и аплици или фасадни лампи могат безпроблемно да се впишат във всеки домашен стил.

Лесно е да се изброят всички предимства на външното осветление, но изборът на подходящите светлини не е толкова прост. От осветителните тела до крушките и цветната температура, откъде да започнете? Ние сме тук, за да ви помогнем да намерите най-доброто решение за външно осветление за Вашия двор, градина, фасада, тераса или което и да е открито пространство. Ще получите възможност да научите повече за външното осветление по местоположение му, както и да получите отговори на често задавани въпроси свързани с него.

Каква цветна температура е най-подходяща за външно осветление?

В зависимост от предназначението на екстериорното осветление можем да подберем и различна цветна температура. Ако целим силна и ярка осветеност на мястото, то за предпочитане е студена светлина – над 5000К. Тази светлина е подходяща за осветление на паркинги, автокъщи, външни складове и т.н.
За градинско осветление може да изберете между неутрална 4000К или топла 2700K светлина. Температурата 2700K предлага много успокояващ и естествен тон, който имитира топлия, утешителен блясък на лагерния огън. Като такъв той е идеален за създаване на релаксираща, комфортна външна среда.

Какъв тип външно осветление е най-доброто?

Потърсете водоустойчиви, прахоустойчиви, акумулаторни или с традиционно захранване осветителни тела или такива със слънчеви батерии, които обикновено се монтират с отдалечен слънчев панел. За предпочитане е да изберете осветителни тела, които са с вграден LED източник или тези, които можете да ползвате с подходящи LED крушки.

Мога ли да инсталирам сам осветителните тела за външно осветление?

Трудността при инсталиране зависи от приспособлението и местоположението. Соларните лампи са най-лесните за инсталиране, тъй като не изискват да работите с окабеляване. За външни осветителни тела с твърда връзка може би ще трябва да се обадите на професионалист за инсталацията. Особено ако инсталирате кабелно устройство на ново място. Окабеляването на ново приспособление може да бъде много трудно и изисква напреднали електрически познания. Ако просто подменяте съществуващо приспособление, всичко зависи от Вашите умения при работа с окабеляване и електричество. Препоръчваме всички нови тела да бъдат инсталирани от професионалист, за да се намали рискът.

Каква мощност е необходима за външно осветление?

За верандите или местата на открито се прилага същият трик за вътрешни пространства: умножете размерите по 1,5 (дължина х ширина х 1,5) за оценка на общата необходима мощност. Ако използвате LED светлини, разделете това число на 4. Ако планирате да използвате множество светлини за едно пространство, използвайте по-ниска номинална мощност за всяко тяло, за да постигнете топло, меко сияние и да избегнете припокриване - прекалено ярък ефект.

Как мога да намаля потреблението на енергия за външно осветление?

Има няколко начина, по които можете да намалите консумацията на енергия с Вашия външен осветител.

Най-лесният начин е да използвате LED крушки. LED крушките използват 75% по-малко енергия от халогенните крушки и 80% по-малко енергия от крушките с нажежаема жичка. Освен това те издържат много по-дълго - над 42 пъти по-дълго от крушките с нажежаема жичка със среден живот 50 000 часа.

LED интегрираните осветителни тела са друга опция за намаляване на потреблението на енергия. LED интегрираните продукти имат вградени диоди в самото осветително тяло, така че ще имате същите икономии на разходи като при LED крушка.

Соларните външни осветителни тела са друга чудесна възможност, тъй като се захранват от слънцето и не консумират електричество. За напомняне е, че тези тела трябва да бъдат на пряка слънчева светлина, за да произвеждат добра и силна светлина - така че това не би било добра възможност за сенчесто или покрито място.

Допълнителни екстри на външното осветление

 • Слънчевата енергия - соларните външни осветителни тела са чудесен вариант, тъй като са лесни за инсталиране и не изискват окабеляване. Те работят най-добре за осветяване на зони, които са на пряко слънце през деня. Тъй като се зареждат от слънцето, те трябва да са на пряка слънчева светлина - така че това не би било добър вариант за закрити пространства или страна от дома, която получава минимална слънчева светлина.
 • Светлинни сензори - „от залез до изгрев“ – има осветителни тела с технология за пускане и гасене според светлината. Чудесна възможност за хората, които забравят да изключат външните си лампи и хабят енергия, случайно оставяйки ги да работят през целия ден. Тези осветители имат сензор, който включва светлината при залез слънце и я изключва при изгрев. Те са особено често срещани за осветление на зони за сигурност.

 • Външни лампи със сензори за движение - някои външни осветители са оборудвани със сензор за движение. Тези осветителни тела са чудесни за осветяване на входната Ви врата, тъй като вече ще са се включили, когато се прибирате. Външната лампа със сензор за движение ще се включи автоматично, когато се открие движение и след това автоматично ще се изключи след определен период от време, след като движението спре или се премести извън зоната за откриване. Осветителното тяло с датчик за движение е особено често срещано при осветлението за сигурност и се използва около гаражи или ъглите на домовете. Еднократна цена за подобен тип разход би осигурила повече спокойствие.

Как мога да осветя двора си без електричество?

Има много алтернативи за захранване на външни светлини, без да има изградена електрическа мрежа в двора. Те включват използването на различни видове соларни осветителни тела , осветление работещо с батерии, осветление работещо с Bluetooth, безжични LED осветителни тела.

Подходящи ли са LED светлините за използване на открито?

Всъщност светодиодите са идеалният избор за всички жилищни, търговски и индустриални нужди за външно осветление. LED осветителите са подходящи за използване на открито, защото намаляват работата по поддръжката и разходите за подмяна, които най-често затрудняват притежателите на външно осветление.


С предлаганите на maxtrade.bg външни осветителни тела може да завършите мечтания изглед на сградата, дворното пространство или която и да е част на открито в дома, офиса или заведение. Важно при избора на външно осветление е първо да се съобразите с техническите изисквания, на които трябва да отговоря и след това на външния вид на осветителните тела.

Производител: 2R Код: 37120
LED фасадно тяло Sierra 003 6W 4000K 600Lm IP44 бялоОписание:LED фасадно осветително тяло, което е много добър източник на светлина. Серия Sierra предлага голямо разнообразие от модели и мощности. Диодите са изключително икономични - пестят енергия и имат ниска комсумация. Не нагряват и не трепт..
49.40 лв. 58.00 лв.
Производител: 2R Код: 37113
LED фасадно тяло Sierra 003 6W 4000K 600Lm IP44 черно Описание:LED фасадно осветително тяло, което е много добър източник на светлина. Серия Sierra предлага голямо разнообразие от модели и мощности. Диодите са изключително икономични - пестят енергия и имат ниска комсумация. Не нагряват и не тр..
49.40 лв. 58.00 лв.
Производител: V-TAC Код: SKU:5912
200W LED Прожектор SMD Черно Тяло 6400KОПИСАНИЕ:LED прожекторите са източници на ярка светлина, разпространяваща се в много широк ъгъл.LED прожекторите  се използват за осветяване на театри, билборди, открити площи, рекламни пана, игрища и стадиони. Този вид осветление има няколко пред..
59.90 лв. 89.00 лв.
LED влагозащитено осветително тяло KT-X 40W 5200lm 4000К IP65 120см
Ново ★ Най-добра оферта -31 %
Производител: LvT Poland Код: 5597
LED влагозащитено осветително тяло KT-X 40W 5200lm 4000К IP65 120см 220-240V AC 50/60Hz LED влагозащитено осветително тяло идеално за осветяване на различни пространства с изисквания за ярка и ефективна светлина. Опция за превклчване на мощността от 40W на 20W (посредством превключвател вграде..
53.00 лв. 76.70 лв.
LED влагозащитено осветително тяло KT-X 40W 5200lm 4000К IP65 120см, за линейно свързване
Ново ★ Най-добра оферта -31 %
Производител: LvT Poland Код: 6567
LED влагозащитено осветително тяло KT-X 40W 5200lm 4000К IP65 120см 220-240V AC 50/60Hz, за линейно свързване Осветителното тяло е с възможност за свързване в линия.LED влагозащитено осветително тяло идеално за осветяване на различни пространства с изисквания за ярка и ефективна светлина. Опция за&..
61.00 лв. 88.90 лв.
LED влагозащитен плафон с микровълнов сензор за движение ERIK 18W 4000K 12600lm IP44 ф325мм
Ново ★ Най-добра оферта -30 %
Производител: LvT Poland Код: 3358
LED влагозащитен плафон с микровълнов сензор за движение ERIK 18W 4000K 1260lm IP44 ф325мм LvT 3358 LED влагозащитеният плафон Erik на LvT е с изчистен дизайн и микровълнов сензор за движение. Изработен е от стомана и пластмаса. Свети с неутрална (дневна) бяла светлина (400..
31.00 лв. 44.00 лв.
LED прожектор 10W 6500K 800lm VT-10 SAMSUNG Чип IP65 черен корпус
Ново -40 %
Производител: V-TAC Код: 426
LED прожектор 10W 6500K 800lm VT-10 SAMSUNG Чип IP65 черен корпус IK05LED прожекторът е с корпус от висококачествен алуминий и стъкло добре уплътнено със силикон, гарантиращ пълна водоустойчивост. Прожекторите от тази серия са изработени с качествени и мощни LED чипове. Осветителните тела са с вград..
5.95 лв. 9.90 лв.
LED прожектор 20W 6400K 1600lm VT-20 SAMSUNG Чип IP65 черен корпус
Ново -55 %
Производител: V-TAC Код: 441
LED прожектор 20W 6400K 1600lm VT-20 SAMSUNG Чип IP65 черен корпус IK05LED прожекторът е с корпус от висококачествен алуминий и стъкло добре уплътнено със силикон, гарантиращ пълна водоустойчивост. Прожекторите от тази серия са изработени с качествени и мощни LED чипове. Осветителните тела са с вгр..
9.30 лв. 20.50 лв.
LED прожектор 100W 6500K 8700lm VT-49104 SMD Series IP65 черен корпус
Ново -38 %
Производител: V-TAC Код: 6723
LED прожектор 100W 6500K 8700lm VT-49104 SMD Series IP65 черен корпусLED прожекторът е с корпус от висококачествен алуминий и стъкло добре уплътнено със силикон, гарантиращ пълна водоустойчивост. Прожекторите от тази серия са изработени с качествени и мощни LED чипове. Осветителните тела са с вграде..
28.00 лв. 45.35 лв.
LED прожектор 30W 6500K 2510lm VT-4934 SMD Series IP65 черен корпус
Ново -39 %
Производител: V-TAC Код: 6745
LED прожектор 30W 6500K 2510lm VT-4934-B SMD Series IP65 черен корпусLED прожекторът е с корпус от висококачествен алуминий и стъкло добре уплътнено със силикон, гарантиращ пълна водоустойчивост. Прожекторите от тази серия са изработени с качествени и мощни LED чипове. Осветителните тела са с вграде..
14.00 лв. 22.97 лв.
LED прожектор 50W 6500K 4300lm VT-4953 SMD Series IP65 черен корпус
Ново -47 %
Производител: V-TAC Код: 6751
LED прожектор 50W 6500K 4300lm VT-4953 SMD Series IP65 черен корпусLED прожекторът е с корпус от висококачествен алуминий и стъкло добре уплътнено със силикон, гарантиращ пълна водоустойчивост. Прожекторите от тази серия са изработени с качествени и мощни LED чипове. Осветителните тела са с вградени..
17.00 лв. 32.23 лв.
Производител: V-TAC Код: 453
LED прожектор със сензор SAMSUNG CHIP VT-20-S 20W 6400K 1600Lm IP65 черен LED прожектор за монтаж на открито и закрито. Много добра влаго и водо защита. Може да се използва за районно осветление, паркинги, автокъщи, фасади, огради, гаражи и други. ОПИСАНИЕ: LED прожекторите са източници на ярка..
23.40 лв. 37.09 лв.
Производител: V-TAC Код: 462
LED прожектор със сензор SAMSUNG CHIP VT-30-S 30W 6400K 2400Lm IP65 черен LED прожектор за монтаж на открито и закрито. Много добра влаго и водо защита. Може да се използва за районно осветление, паркинги, автокъщи, фасади, огради, гаражи и други. ОПИСАНИЕ: LED прожекторите са източници на ярка..
26.40 лв. 43.74 лв.
Производител: V-TAC Код: 471
LED прожектор със сензор SAMSUNG CHIP VT-50-S 50W 6400K 4000Lm IP65 черен LED прожектор за монтаж на открито и закрито. Много добра влаго и водо защита. Може да се използва за районно осветление, паркинги, автокъщи, фасади, огради, гаражи и други. ОПИСАНИЕ: LED прожекторите са източници на ярка..
34.20 лв. 56.11 лв.
Кабел с фасонки и щепсел тип гирлянд 10м 10xЕ27 IP44 черен
Ново -34 %
Производител: LvT Poland Код: 2817
Кабел с фасонки и щепсел тип гирлянд 10м 10xЕ27  IP44 черен LvT 2817 Влагозащитеният кабел с фасонки тип гирлянд, е с възможност за наставяне на допълнителни кабели до 200 м.Степен на защита - IP44;Мощност до 700W; Кабел - H05RN-F 2x1мм; Брой фасонки - 10xE27.Приложени..
54.00 лв. 82.00 лв.
LED влагозащитен плафон ERIK 12W 4000K 840lm IP44 ф255мм
Ново -34 %
Производител: LvT Poland Код: 5692
LED влагозащитен плафон ERIK 12W 4000K 840lm IP44 ф255мм LvT 5692LED влагозащитеният плафон Erik на LvT е с изчистен дизайн. Изработен е от стомана и пластмаса. Свети с неутрална (дневна) бяла светлина (4000К). Подходящ е и за помещения с ниски тавани. Неутрална (дневна) бяла светлина (4000К);..
14.00 лв. 21.10 лв.
LED влагозащитен плафон ERIK 24W 4000K 1680lm IP44 ф375мм
Ново -35 %
Производител: LvT Poland Код: 1445
LED влагозащитен плафон ERIK 24W 4000K 1680lm IP44 ф375мм LvT 1445 LED влагозащитеният плафон Erik на LvT притежава изчистен дизайн. Изработен е от стомана и пластмаса. Свети с неутрална (дневна) бяла светлина (4000К). Подходящ е и за помещения с ниски тавани. Неутрална (дневна) бяла светлина..
27.10 лв. 42.00 лв.
Производител: LvT Poland Код: 2965
LED влагозащитен плафон с дистанционно димируем PARYS 64W 3000-6500K 4480lm IP44 65x65см LvT 2965LED влагозащитеният плафон e с модерен и изчистен дизайн. Изработен е от стомана и пластмаса и е с висока степен на влаго и прахо защита (IP44) С него можете сами да определяте цветната му темп..
114.00 лв. 173.00 лв.
LED влагозащитен плафон с микровълнов сензор за движение ERIK 12W 4000K 840lm IP44 ф255мм
Ново -32 %
Производител: LvT Poland Код: 1286
LED влагозащитен плафон с микровълнов сензор за движение ERIK 12W 4000K 840lm IP44 ф255мм LvT 1286 LED влагозащитеният плафон Erik на LvT е с изчистен дизайн и микровълнов сензор за движение. Изработен е от стомана и пластмаса. Свети с неутрална (дневна) бяла светлина (4000..
23.00 лв. 34.00 лв.
Производител: EGLO Код: 98751
LED градинско осветително тяло NEMBRO IP54 10W 3000K 900Lm 80см Ние от Maxtrade.bg Ви предлагаме перфектното осветление за Вашата градина, тераса или фасада. Нашият асортимент от външни осветителни тела и градински лампи варира от класически, до традиционни, модерни и екстравагантни осветителни тел..
235.00 лв. 302.00 лв.
Производител: LvT Poland Код: 7861
LED Slim линейно осветително тяло 36W 6500К 3000lm IP20 120см LvT 7861Това осветително тяло на LvT е изработено от стомана и поликарбонат (PC) и е предназначено за директен монтаж на таван.Линейният осветител е чудесен избор за множество помещения - за обществени и търговски сгради, за магазини..
13.11 лв. 27.00 лв.
Производител: LvT Poland Код: 7862
LED Slim линейно осветително тяло 36W 6500К 3000lm IP20 120см LvT 7862Това осветително тяло на LvT е изработено от стомана и поликарбонат (PC) и е предназначено за директен монтаж на таван.Линейният осветител е чудесен избор за множество помещения - за обществени и търговски сгради, за магазини..
13.11 лв. 27.00 лв.
Производител: LIGHTEX Код: 502AL0000109
LED светещ стълб с дистанционно 30W 6000K+RGB 3100Lm IP65 3.5м графит..
685.00 лв. 846.00 лв.
LED соларен гирлянд с 20 бр. крушки балонче 0,72W 3000К IP44 1.2V 600mAh 4,85м.
Ново ★ Най-добра оферта -14 %
Производител: LvT Poland Код: 0138
LED соларен гирлянд с 20 бр. крушки балонче 0,72W 3000К IP44 1.2V 600mAh 4,85м. LvT 0138Соларното въже е с черен цвят и дължина на кабела 485м. и 20 бр. прозрачни крушки с формата на балонче.Соларните лампички светват, когато се стъмни, тъй като гирлянда е с вграден сензор за здрач. Материалът на ко..
24.90 лв. 29.00 лв.
от 1 до 24 от общо 1671 резултата (70 стр.)
Бърза и сигурна доставка до области: София, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол