МАКС ТРЕЙД ОНЛАЙН
Количка

Екстериорно осветление

Външно осветление

Външното осветление включва: градинско осветление, фасадно осветление, парково осветление, улично осветление, прожектори, соларни лампи, влагозащитени осветителни тела, осветление за басейн и други.

Външното осветление Ви позволява да добавите стил по много начини и да направите дома си по-безопасен и функционален през нощта. Екстериорното осветление може да подчертае дизайнерските елементи по фасадата или да направи площта да изглежда по-голяма. Осветете важните места като: входове, алеи, пътеки, веранди, зони за хранене, тераси и други. С повечето светлина идват още причини да останете навън, наслаждавайки се на Вашите открити пространства много след като се стъмни.

През нощта добре планираното и изградено външно осветление позволява на Вас и Вашите гости да се движите безопасно в тъмното. Градинските лампи са идеални за алеи и парапети на стълби. Фасадното осветление Ви помага да идентифицирате вратите и изходите и да осветите входовете, както и да улесните гостите да намерят дома Ви. Осветителите за вграждане в земя или стена пък осветяват стълбите и пътеките, по които да се движите.

Външните осветителни тела са изработени така, че да издържат на различни атмосферни влияния. Направени са от устойчиви материали и имат висока степен на защита. На покрити места, където има влага, но няма директно излагане на вода могат да се използват осветителни тела със степен на защита IP44. А на места, където осветителното тяло е изложено на директни валежи или пръски вода степента на защита трябва да бъде не по-малка от IP54 до IP65 в зависимост от мястото.

Първата стъпка при създаването на план за външно осветление е да се идентифицират зоните на Вашия двор, имот или градина, които искате да осветите. Направете пълен обход през нощта, за да прецените текущото състояние на осветлението си, какво липсва и как светлината се възпроизвежда. Докато се разхождате из имота, вземете под внимание:

 • съществуващото осветление, което харесвате и работи добре, за да го запазите.
 • осветителите, които искате да замените поради стил или функции (или и двете).
 • тъмните места, които компрометират безопасността за Вас или гостите.
 • пропусната възможност за подчертаване на ключова характеристика от дворното пространство или фасада.

Планът за изграждане на външно осветление трябва да включва:

 • Вход и пътеки - вечер осветлението се превръща в първото впечатление на Вашия дом - и това е важно не само за стил, но и за безопасност. Започнете от входовете си (входна врата, гараж, странични врати) и проследете пътя назад към алеята или улицата, за да определите нуждите от осветление за лесна навигация.
 • Сигурност - проверете отново дали всички входни точки на дома са добре осветени - и за допълнителен слой покрийте всяка страна на къщата в сянка с прожектори, монтирани в стрехите или приспособленията до страничните врати, прозорци или гаражи.
 • Ако имате басейн - цветът на облицовката и плочките на басейна ще определи колко светлина е необходима, за да не позволява на басейна да изглежда като мътно езерце през нощта. По-светлите цветове отразяват светлината, докато по-тъмните я поглъщат.
 • Бъдете добър съсед и не позволявайте външното Ви осветление да наруши комфорта в съседния имот. Когато инсталирате външно осветление като прожектори, проверете дали траекторията му е закотвена върху предвидената цел и не се разлива.

Безопасността винаги е приоритет. Външното осветление осигурява безопасност и сигурност при движение в тъмното. Когато сте вкъщи, вечерите са основното време за развлечения на открито, така че ключовите пътеки трябва да бъдат добре осветени. Когато не сте вкъщи, външното осветление може да ви помогне да го защитите. Най-често в осветяването на градината и двора се използват осветителни тела със сензор, които освен че осигуряват енергийна ефективност, същевременно Ви предупреждават, когато някой влиза или се движи във Вашия имот.

Няма по-хубаво място от собствения ви двор, за да се отпуснете, забавлявате и наслаждавате, независимо дали Вашата идеална вечер включва ястие под звездите, край огъня с приятели или разговори със съседите. Добре осветеният екстериор задава тон за приятни изживявания. Външното пространство трябва да се чувства като продължение на дома Ви - удобно, приветливо и с отражение на Вашия стил.

Външното осветление подобрява естествената красота и подчертава приятната атмосфера във Вашия дом. Докато планувате външното осветление, помислете за всички функции, заслужаващи внимание.

 • Имате ли красиво дърво в двора си? Можете да осветите отдолу самото дърво или да разпръснете светлини из короната му. Светещото дърво придава невероятна атмосфера в градината и двора.
 • Имате ли атрактивни архитектурни детайли по фасадата? Обърнете внимание на тях с поставянето на подходящо фасадно осветление или акцентни светлини.
 • Създалите сте разкошна градина? Използвайте подови светлини, за да очертаете пътят към нея. Можете също така да уловите нощната прелест на басейн или водна функция с подводни светлини.

Около вратата, покрай открития кът за сядане или на широка веранда, стенните лампи могат да служат като идеалният начин за разведряване на вечерята или събиранията на открито. Класическите стенни противовлажни плафони и аплици или фасадни лампи могат безпроблемно да се впишат във всеки домашен стил.

Лесно е да се изброят всички предимства на външното осветление, но изборът на подходящите светлини не е толкова прост. От осветителните тела до крушките и цветната температура, откъде да започнете? Ние сме тук, за да ви помогнем да намерите най-доброто решение за външно осветление за Вашия двор, градина, фасада, тераса или което и да е открито пространство. Ще получите възможност да научите повече за външното осветление по местоположение му, както и да получите отговори на често задавани въпроси свързани с него.

Каква цветна температура е най-подходяща за външно осветление?

В зависимост от предназначението на екстериорното осветление можем да подберем и различна цветна температура. Ако целим силна и ярка осветеност на мястото, то за предпочитане е студена светлина – над 5000К. Тази светлина е подходяща за осветление на паркинги, автокъщи, външни складове и т.н.
За градинско осветление може да изберете между неутрална 4000К или топла 2700K светлина. Температурата 2700K предлага много успокояващ и естествен тон, който имитира топлия, утешителен блясък на лагерния огън. Като такъв той е идеален за създаване на релаксираща, комфортна външна среда.

Какъв тип външно осветление е най-доброто?

Потърсете водоустойчиви, прахоустойчиви, акумулаторни или с традиционно захранване осветителни тела или такива със слънчеви батерии, които обикновено се монтират с отдалечен слънчев панел. За предпочитане е да изберете осветителни тела, които са с вграден LED източник или тези, които можете да ползвате с подходящи LED крушки.

Мога ли да инсталирам сам осветителните тела за външно осветление?

Трудността при инсталиране зависи от приспособлението и местоположението. Соларните лампи са най-лесните за инсталиране, тъй като не изискват да работите с окабеляване. За външни осветителни тела с твърда връзка може би ще трябва да се обадите на професионалист за инсталацията. Особено ако инсталирате кабелно устройство на ново място. Окабеляването на ново приспособление може да бъде много трудно и изисква напреднали електрически познания. Ако просто подменяте съществуващо приспособление, всичко зависи от Вашите умения при работа с окабеляване и електричество. Препоръчваме всички нови тела да бъдат инсталирани от професионалист, за да се намали рискът.

Каква мощност е необходима за външно осветление?

За верандите или местата на открито се прилага същият трик за вътрешни пространства: умножете размерите по 1,5 (дължина х ширина х 1,5) за оценка на общата необходима мощност. Ако използвате LED светлини, разделете това число на 4. Ако планирате да използвате множество светлини за едно пространство, използвайте по-ниска номинална мощност за всяко тяло, за да постигнете топло, меко сияние и да избегнете припокриване - прекалено ярък ефект.

Как мога да намаля потреблението на енергия за външно осветление?

Има няколко начина, по които можете да намалите консумацията на енергия с Вашия външен осветител.

Най-лесният начин е да използвате LED крушки. LED крушките използват 75% по-малко енергия от халогенните крушки и 80% по-малко енергия от крушките с нажежаема жичка. Освен това те издържат много по-дълго - над 42 пъти по-дълго от крушките с нажежаема жичка със среден живот 50 000 часа.

LED интегрираните осветителни тела са друга опция за намаляване на потреблението на енергия. LED интегрираните продукти имат вградени диоди в самото осветително тяло, така че ще имате същите икономии на разходи като при LED крушка.

Соларните външни осветителни тела са друга чудесна възможност, тъй като се захранват от слънцето и не консумират електричество. За напомняне е, че тези тела трябва да бъдат на пряка слънчева светлина, за да произвеждат добра и силна светлина - така че това не би било добра възможност за сенчесто или покрито място.

Допълнителни екстри на външното осветление

 • Слънчевата енергия - соларните външни осветителни тела са чудесен вариант, тъй като са лесни за инсталиране и не изискват окабеляване. Те работят най-добре за осветяване на зони, които са на пряко слънце през деня. Тъй като се зареждат от слънцето, те трябва да са на пряка слънчева светлина - така че това не би било добър вариант за закрити пространства или страна от дома, която получава минимална слънчева светлина.
 • Светлинни сензори - „от залез до изгрев“ – има осветителни тела с технология за пускане и гасене според светлината. Чудесна възможност за хората, които забравят да изключат външните си лампи и хабят енергия, случайно оставяйки ги да работят през целия ден. Тези осветители имат сензор, който включва светлината при залез слънце и я изключва при изгрев. Те са особено често срещани за осветление на зони за сигурност.

 • Външни лампи със сензори за движение - някои външни осветители са оборудвани със сензор за движение. Тези осветителни тела са чудесни за осветяване на входната Ви врата, тъй като вече ще са се включили, когато се прибирате. Външната лампа със сензор за движение ще се включи автоматично, когато се открие движение и след това автоматично ще се изключи след определен период от време, след като движението спре или се премести извън зоната за откриване. Осветителното тяло с датчик за движение е особено често срещано при осветлението за сигурност и се използва около гаражи или ъглите на домовете. Еднократна цена за подобен тип разход би осигурила повече спокойствие.

Как мога да осветя двора си без електричество?

Има много алтернативи за захранване на външни светлини, без да има изградена електрическа мрежа в двора. Те включват използването на различни видове соларни осветителни тела , осветление работещо с батерии, осветление работещо с Bluetooth, безжични LED осветителни тела.

Подходящи ли са LED светлините за използване на открито?

Всъщност светодиодите са идеалният избор за всички жилищни, търговски и индустриални нужди за външно осветление. LED осветителите са подходящи за използване на открито, защото намаляват работата по поддръжката и разходите за подмяна, които най-често затрудняват притежателите на външно осветление.


С предлаганите на maxtrade.bg външни осветителни тела може да завършите мечтания изглед на сградата, дворното пространство или която и да е част на открито в дома, офиса или заведение. Важно при избора на външно осветление е първо да се съобразите с техническите изисквания, на които трябва да отговоря и след това на външния вид на осветителните тела.

Код: 94281
LED градински стълб BASALGO 1 IP44 3x3.7W 3000K 3x320Lm 190см Ние от Maxtrade.bg Ви предлагаме перфектното осветление за Вашата градина, тераса или фасада. Нашият асортимент от външни осветителни тела и градински лампи варира от класически, до традиционни, модерни и екстравагантни осветителни тела...
670.00 лв.
Код: 515AL0000050
LED градински стълб BURGOS 9W 4000K 760Lm IP54 60см черен матSAMSUNG LED..
150.00 лв.
Код: 515AL0000060
LED градински стълб 20W 4000K 1200Lm IP54 60см черен мат..
156.00 лв.
Код: 515AL0000012
LED градински фенер висящ NICE P 6W 4000K 650Lm IP54 графит..
36.80 лв.
Код: 515AL0000010
LED градински фенер стенен NICE DN 6W 4000K 650Lm IP54 графит..
36.80 лв.
Код: 515AL0000015
LED градински фенер стоящ NICE 6W 4000K 650Lm IP54 1м графит..
56.20 лв.
Код: 94279
LED градинско осветително тяло BASALGO 1 IP44 3.7W 3000K 320Lm 100см Ние от Maxtrade.bg Ви предлагаме перфектното осветление за Вашата градина, тераса или фасада. Нашият асортимент от външни осветителни тела и градински лампи варира от класически, до традиционни, модерни и екстравагантни осветителн..
193.00 лв.
Код: 94278
LED градинско осветително тяло BASALGO 1 IP44 3.7W 3000K 320Lm 45см Ние от Maxtrade.bg Ви предлагаме перфектното осветление за Вашата градина, тераса или фасада. Нашият асортимент от външни осветителни тела и градински лампи варира от класически, до традиционни, модерни и екстравагантни осветителни..
139.00 лв.
Код: 98708
LED градинско осветително тяло BRIANZA IP44 4.8W 3000K 500Lm 80см Ние от Maxtrade.bg Ви предлагаме перфектното осветление за Вашата градина, тераса или фасада. Нашият асортимент от външни осветителни тела и градински лампи варира от класически, до традиционни, модерни и екстравагантни осветителни т..
200.00 лв.
Код: 98151
LED градинско осветително тяло FIUMICINO IP44 11W 3000K 1300Lm 45см Ние от Maxtrade.bg Ви предлагаме перфектното осветление за Вашата градина, тераса или фасада. Нашият асортимент от външни осветителни тела и градински лампи варира от класически, до традиционни, модерни и екстравагантни осветителни..
97.00 лв.
Код: 98152
LED градинско осветително тяло FIUMICINO IP44 11W 3000K 1300Lm 90см Ние от Maxtrade.bg Ви предлагаме перфектното осветление за Вашата градина, тераса или фасада. Нашият асортимент от външни осветителни тела и градински лампи варира от класически, до традиционни, модерни и екстравагантни осветителни..
150.00 лв.
Код: 97632
LED градинско осветително тяло MELZO IP44 11W 3000K 950Lm 45см Ние от Maxtrade.bg Ви предлагаме перфектното осветление за Вашата градина, тераса или фасада. Нашият асортимент от външни осветителни тела и градински лампи варира от класически, до традиционни, модерни и екстравагантни осветителни тела..
172.00 лв.
Код: 97304
LED градинско осветително тяло MELZO IP44 11W 3000K 950Lm 99см Ние от Maxtrade.bg Ви предлагаме перфектното осветление за Вашата градина, тераса или фасада. Нашият асортимент от външни осветителни тела и градински лампи варира от класически, до традиционни, модерни и екстравагантни осветителни тела..
258.00 лв.
Код: 98749
LED градинско осветително тяло NEMBRO IP54 10W 3000K 900Lm 38см Ние от Maxtrade.bg Ви предлагаме перфектното осветление за Вашата градина, тераса или фасада. Нашият асортимент от външни осветителни тела и градински лампи варира от класически, до традиционни, модерни и екстравагантни осветителни тел..
184.00 лв.
Код: 98751
LED градинско осветително тяло NEMBRO IP54 10W 3000K 900Lm 80см Ние от Maxtrade.bg Ви предлагаме перфектното осветление за Вашата градина, тераса или фасада. Нашият асортимент от външни осветителни тела и градински лампи варира от класически, до традиционни, модерни и екстравагантни осветителни тел..
250.00 лв.
Код: 98739
LED градинско осветително тяло PALOSCO IP44 6W 3000K 500Lm 82см Ние от Maxtrade.bg Ви предлагаме перфектното осветление за Вашата градина, тераса или фасада. Нашият асортимент от външни осветителни тела и градински лампи варира от класически, до традиционни, модерни и екстравагантни осветителни тел..
149.00 лв.
Код: 98727
LED градинско осветително тяло RIFORANO IP44 2x5W 3000K 2x550Lm 34см Ние от Maxtrade.bg Ви предлагаме перфектното осветление за Вашата градина, тераса или фасада. Нашият асортимент от външни осветителни тела и градински лампи варира от класически, до традиционни, модерни и екстравагантни осветителн..
174.00 лв.
Код: 98728
LED градинско осветително тяло RIFORANO IP44 2x5W 3000K 2x550Lm  Ние от Maxtrade.bg Ви предлагаме перфектното осветление за Вашата градина, тераса или фасада. Нашият асортимент от външни осветителни тела и градински лампи варира от класически, до традиционни, модерни и екстравагантни осветител..
235.00 лв.
Код: 98148
LED градинско фасадно тяло FIUMICINO IP44 11W 3000K 1300Lm Ние от Maxtrade.bg Ви предлагаме перфектното осветление за Вашата градина, тераса или фасада. Нашият асортимент от външни осветителни тела и градински лампи варира от класически, до традиционни, модерни и екстравагантни осветителни тела. Въ..
71.00 лв.
Код: 98149
LED градинско фасадно тяло FIUMICINO IP44 11W 3000K 1300Lm със сензор Ние от Maxtrade.bg Ви предлагаме перфектното осветление за Вашата градина, тераса или фасада. Нашият асортимент от външни осветителни тела и градински лампи варира от класически, до традиционни, модерни и екстравагантни осветител..
104.00 лв.
Код: 97303
LED градинско фасадно тяло MELZO IP44 11W 3000K 950LmЛампата може да се монтира, както на таван, така и на стена като аплик или на земята като градинско тяло. Ние от Maxtrade.bg Ви предлагаме перфектното осветление за Вашата градина, тераса или фасада. Нашият асортимент от външни осветителни тела и..
95.00 лв.
Код: 98748
LED градинско фасадно тяло NEMBRO IP54 10W 3000K 900Lm Ние от Maxtrade.bg Ви предлагаме перфектното осветление за Вашата градина, тераса или фасада. Нашият асортимент от външни осветителни тела и градински лампи варира от класически, до традиционни, модерни и екстравагантни осветителни тела. Външно..
163.00 лв.
Код: 95982
LED градинско фасадно тяло ONCALA IP44 11W 3000K 950Lm Ние от Maxtrade.bg Ви предлагаме перфектното осветление за Вашата градина, тераса или фасада. Нашият асортимент от външни осветителни тела и градински лампи варира от класически, до традиционни, модерни и екстравагантни осветителни тела. Външно..
96.00 лв.
Код: 98737
LED градинско фасадно тяло PALOSCO IP44 6W 3000K 500Lm Ние от Maxtrade.bg Ви предлагаме перфектното осветление за Вашата градина, тераса или фасада. Нашият асортимент от външни осветителни тела и градински лампи варира от класически, до традиционни, модерни и екстравагантни осветителни тела. Външно..
67.50 лв.
от 1 до 24 от общо 1479 резултата (62 стр.)
Бърза и сигурна доставка до области: София, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол