МАКС ТРЕЙД ОНЛАЙН
Количка
За покупки над 300 лв. - запитайте за индивидуални цени и решения

Разклонители и удължители

Разклонителите са преносими електротехнически устройства, които служат за свързване на уреди, устройства, работни инструменти или други електропособия отдалечени от електрическата инсталация. Разклонителите са изградени от щепсел за включване към електромрежата, свързващ шнур и щепселна (разклонителна) кутия, за включване на консуматора на енергия. Щепселната кутия е с едно ли повече щепселни гнезда, а дължината на свързващия кабел се определя от потребностите на потребителя. Разклонителите предназначени за домакинствата се правят с щепселни кутии с повече гнезда. Предлагат се и такива с вграден превключвател (копче) за изключване от мрежата или със защита от токов удар. Разклонителите се делят основно на два типа - за бита и за промишлеността и строителството. Заради различните експлоатационни условия при ползване - дължината на използвания кабел, необходимата механична и електрическа натовареност на кабелите за разклонителите са различни. Основите за разклонителите също са в различно изпълнение. Разклонителите за домакинствата се правят с конструктивни елементи, параметри и характеристики за открита електрическа инсталация. Обикновено са с дължина от 1,5 до 10 метра. За връзка на щепселните съединения се използва кабел (шнур) с каучукова изолация или изолация от поливинилхлорид. Обикновено фабрично произведените разклонители се предлагат с трижилни кабели със сечение 1,5 mm2 или повече. Има нормативни документи, на които трябва да отговорят кабелите, които се използват за направата на разклонителите, осигуряващи тяхното безопасното използване, с цел избягване на възможното прегряване. Удължителите са разклонители за производствени, монтажни, строителни цели или сервизни нужди. Именно заради това е значително по-голямата дължина на кабела и по-голямото сечение - за висока механична устойчивост и здравина. Поради по-тежките условия на експлоатация в удължителите се влагат двуполюсни щепселни кутии за открита инсталация или по-често такива във водозащитено изпълнение със самозатварящи се капаци. Произвеждат се различни видове удължители, едни от тях са разклонители-удължители под формата на макара с намотан на нея кабел и монтирани на макарата щепселни кутии. Разклонителите и удължителите имат широка област на приложение за домашна употреба, в градината или работилницата, както и използването им в офиси, промишлени предприятия, заводи и строителни площадки. Съответно има подходящ модел за всеки конкретен случай. За да осигурите достъп до електрическата мрежа, когато е наложително да включите повече домашни уреди или инструменти е хубаво да имате на разположение няколко гнезда за контакти в повече, които може да осигурите с подходящ избор на разклонител. 

Производител: MAKEL Код: 111
Основа за разклонител 2 гнезда без кабел бяла Разклонителите предоставят едновременно висококачествени и лесни решения за използване на Вашите електрически и електронни продукти. В разклонителите се обединяват качеството, безопасността и функционалността. Предлагат се разклонители с 2, 3, 4 и 6 гне..
5.75 лв.
Производител: MAKEL Код: 131
Основа за разклонител 3 гнезда без кабел бяла Разклонителите предоставят едновременно висококачествени и лесни решения за използване на Вашите електрически и електронни продукти. В разклонителите се обединяват качеството, безопасността и функционалността. Предлагат се разклонители с 2, 3, 4 и 6 гне..
6.60 лв.
Производител: MAKEL Код: 211
Основа за разклонител 3 гнезда без кабел бяла + ключ Разклонителите предоставят едновременно висококачествени и лесни решения за използване на Вашите електрически и електронни продукти. В разклонителите се обединяват качеството, безопасността и функционалността. Предлагат се разклонители с 2, 3, 4 ..
10.53 лв.
Производител: АТРА Код: 7126
Основа за разклонител 3 гнезда гума 16А без кабел черна Изделието е изработено от сoлидна гума с подсилена контактна система. Може да работи в тежки външни условия. Издържа на механични натоварвания. Отговаря на IEC 60884-1...
8.47 лв.
Производител: MAKEL Код: 151
Основа за разклонител 4 гнезда без кабел бяла Разклонителите предоставят едновременно висококачествени и лесни решения за използване на Вашите електрически и електронни продукти. В разклонителите се обединяват качеството, безопасността и функционалността. Предлагат се разклонители с 2, 3, 4 и 6 гне..
8.12 лв.
Производител: MAKEL Код: 181
Основа за разклонител 6 гнезда без кабел бяла Разклонителите предоставят едновременно висококачествени и лесни решения за използване на Вашите електрически и електронни продукти. В разклонителите се обединяват качеството, безопасността и функционалността. Предлагат се разклонители с 2, 3, 4 и 6 гне..
12.35 лв.
Производител: MAKEL Код: 231
Основа за разклонител 6 гнезда без кабел бяла + ключ Разклонителите предоставят едновременно висококачествени и лесни решения за използване на Вашите електрически и електронни продукти. В разклонителите се обединяват качеството, безопасността и функционалността. Предлагат се разклонители с 2, 3, 4 ..
15.97 лв.
Производител: АТРА Код: 7127
Основа за разклонител 6 гнезда гума 16А без кабел черна Изделието е изработено от сoлидна гума с подсилена контактна система. Може да работи в тежки външни условия. Издържа на механични натоварвания. Отговаря на IEC 60884-1...
18.70 лв.
Производител: АТРА Код: 7130
Разклонител - ръкохватка гумен IP44 3 гнезда 16А черен Изделието е изработено от сoлидна гума с подсилена контактна система. Може да работи в тежки външни условия. Издържа на механични натоварвания. Може да му се навие до 15м кабел HO5RR-F - 3G 1.5 mm. Отговаря на IEC 60884-1...
20.57 лв.
Производител: MAKEL Код: 512
Разклонител 2 гнезда 2м кабел 3х1.5 бял Разклонителите предоставят едновременно висококачествени и лесни решения за използване на Вашите електрически и електронни продукти. В разклонителите се обединяват качеството, безопасността и функционалността. Предлагат се разклонители с 2, 3, 4 и 6 гнезда, к..
15.71 лв.
Производител: MAKEL Код: 513
Разклонител 2 гнезда 3м кабел 3х1.5 бял Разклонителите предоставят едновременно висококачествени и лесни решения за използване на Вашите електрически и електронни продукти. В разклонителите се обединяват качеството, безопасността и функционалността. Предлагат се разклонители с 2, 3, 4 и 6 гнезда, к..
18.24 лв.
Производител: MAKEL Код: 514
Разклонител 2 гнезда 5м кабел 3х1.5 бял Разклонителите предоставят едновременно висококачествени и лесни решения за използване на Вашите електрически и електронни продукти. В разклонителите се обединяват качеството, безопасността и функционалността. Предлагат се разклонители с 2, 3, 4 и 6 гнезда, к..
24.94 лв.
Производител: MAKEL Код: 532
Разклонител 3 гнезда 2м кабел 3х1.5 бял Разклонителите предоставят едновременно висококачествени и лесни решения за използване на Вашите електрически и електронни продукти. В разклонителите се обединяват качеството, безопасността и функционалността. Предлагат се разклонители с 2, 3, 4 и 6 гнезда, к..
16.08 лв.
Производител: MAKEL Код: 612
Разклонител 3 гнезда 2м кабел 3х1.5 бял + ключ Разклонителите предоставят едновременно висококачествени и лесни решения за използване на Вашите електрически и електронни продукти. В разклонителите се обединяват качеството, безопасността и функционалността. Предлагат се разклонители с 2, 3, 4 и 6 гн..
20.15 лв.
Производител: MAKEL Код: 533
Разклонител 3 гнезда 3м кабел 3х1.5 бял Разклонителите предоставят едновременно висококачествени и лесни решения за използване на Вашите електрически и електронни продукти. В разклонителите се обединяват качеството, безопасността и функционалността. Предлагат се разклонители с 2, 3, 4 и 6 гнезда, к..
19.25 лв.
Производител: MAKEL Код: 613
Разклонител 3 гнезда 3м кабел 3х1.5 бял + ключ Разклонителите предоставят едновременно висококачествени и лесни решения за използване на Вашите електрически и електронни продукти. В разклонителите се обединяват качеството, безопасността и функционалността. Предлагат се разклонители с 2, 3, 4 и..
23.33 лв.
Производител: MAKEL Код: 534
Разклонител 3 гнезда 5м кабел 3х1.5 бял Разклонителите предоставят едновременно висококачествени и лесни решения за използване на Вашите електрически и електронни продукти. В разклонителите се обединяват качеството, безопасността и функционалността. Предлагат се разклонители с 2, 3, 4 и 6 гнезда, к..
26.10 лв.
Производител: MAKEL Код: 614
Разклонител 3 гнезда 5м кабел 3х1.5 бял + ключ Разклонителите предоставят едновременно висококачествени и лесни решения за използване на Вашите електрически и електронни продукти. В разклонителите се обединяват качеството, безопасността и функционалността. Предлагат се разклонители с 2, 3, 4 и..
30.43 лв.
Производител: MAKEL Код: 552
Разклонител 4 гнезда 2м кабел 3х1.5 бял Разклонителите предоставят едновременно висококачествени и лесни решения за използване на Вашите електрически и електронни продукти. В разклонителите се обединяват качеството, безопасността и функционалността. Предлагат се разклонители с 2, 3, 4 и 6 гнезда, к..
17.43 лв.
Производител: MAKEL Код: 553
Разклонител 4 гнезда 3м кабел 3х1.5 бял Разклонителите предоставят едновременно висококачествени и лесни решения за използване на Вашите електрически и електронни продукти. В разклонителите се обединяват качеството, безопасността и функционалността. Предлагат се разклонители с 2, 3, 4 и 6 гнезда, к..
21.06 лв.
Производител: MAKEL Код: 554
Разклонител 4 гнезда 5м кабел 3х1.5 бял Разклонителите предоставят едновременно висококачествени и лесни решения за използване на Вашите електрически и електронни продукти. В разклонителите се обединяват качеството, безопасността и функционалността. Предлагат се разклонители с 2, 3, 4 и 6 гнезда, к..
28.01 лв.
Производител: MAKEL Код: 582
Разклонител 6 гнезда 2м кабел 3х1.5 бял Разклонителите предоставят едновременно висококачествени и лесни решения за използване на Вашите електрически и електронни продукти. В разклонителите се обединяват качеството, безопасността и функционалността. Предлагат се разклонители с 2, 3, 4 и 6 гнезда, к..
22.17 лв.
Производител: MAKEL Код: 632
Разклонител 6 гнезда 2м кабел 3х1.5 бял + ключ Разклонителите предоставят едновременно висококачествени и лесни решения за използване на Вашите електрически и електронни продукти. В разклонителите се обединяват качеството, безопасността и функционалността. Предлагат се разклонители с 2, 3, 4 и..
25.79 лв.
Производител: MAKEL Код: 583
Разклонител 6 гнезда 3м кабел 3х1.5 бял Разклонителите предоставят едновременно висококачествени и лесни решения за използване на Вашите електрически и електронни продукти. В разклонителите се обединяват качеството, безопасността и функционалността. Предлагат се разклонители с 2, 3, 4 и 6 гнезда, к..
25.39 лв.
от 1 до 24 от общо 52 резултата (3 стр.)
Бърза и сигурна доставка до области: София, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол