МАКС ТРЕЙД ОНЛАЙН
Количка
За покупки над 300 лв. - запитайте за индивидуални цени и решения

Релсови системи за осветление

Какво представляват релсовите осветителни системи?

За интериорната декорация на помещенията се използват различни елементи. Осветлението е един от тях и е много важно. Релсовите системи за осветление изглеждат страхотно и имат модерен вид. Инсталирането на такова оборудване е лесно, а разходите за придобиване са оправдани от икономичността и лекотата на използване.

Релсов прожектор обикновено се използва с цел организиране на осветление в офис, индустриално или жилищно помещение. Той позволява да създадете насочен поток от светлина и е идеален за зониране на пространство. Вариантът се използва активно за рекламни дейности. С него е възможно да се постигне идеално осветление за кафенета, магазини за дрехи, търговски центрове. Търсенето на релсови системи за осветление се дължи на тяхната висока надеждност в експлоатация и нисък разход на електроенергия.

Релсовите лед прожектори са разположени на шина и са част от обща осветителна система, не могат да се използват самостоятелно без необходимата релса. Модулите са свързани с помощта на специални опори и имат различен брой фази, в зависимост от броя на които е възможно да се свържат 1-4 групи лампи. Те се включват и изключват независимо една от друга.

Чрез прожектори за шина стаята става по-светла и модерна. Корпусът им е направен от трайни материали, точно както останалата част от устройството. Релсите са разделени на правоъгълни, П и Г-образни, гъвкави, прави и кръстовидни. Това разнообразие прави възможно избора на осветление за всяка стая.

Осветителните тела за релсови системи изпълняват следните функции: акцентират вниманието на посетителите в магазини, музеи, изложбени зали; разделят стаята на зони, може да служи както за основен източник на осветление, така и като допълнителен. Например можете да поставите картини по стените и да ги осветите с релсови прожектори.

Релсовите осветителни тела се отличават със стилния си дизайн. Изглеждат модерни навсякъде. Устройствата се отличават и със своята мобилност и правят стаята оригинална и изискана. Ако ги разположите правилно, това ще преобрази стаята, ще я направи уникална.

Релсовите прожектори могат да се монтират на стени и тавани. Те са идеални за всеки стил пространство. Дизайнът позволява движение им по шината. Благодарение на това можете да промените посоката на светлината, както и нивото на осветеност на различни зони.

Единственият им недостатък е сравнително високата им цена. Но ползите от употребата им я оправдават. С инсталирането на релсова осветителна система няма да е необходимо да сменяте крушките толкова често, колкото е необходимо със стандартното осветително оборудване. Ако използвате устройството според правилата, то ще служи дълго време.

Модерните лед релсови осветителни системи се състоят от следните компоненти:

 • Шина, която е опорна част на конструкцията, вътре в която са разположени тоководещи елементи. Проводник на електрически ток, през който всъщност токът тече към всяко осветително устройство, разположено в шината осветително тяло – прожектор или спот, което може да работи от определен тип лампа, обикновено се използват LED модели;
 • Захранване - специален трансформатор, който адаптира мрежовото напрежение към всеки тип осветително тяло;
 • Аксесоари за закрепване, включително всички видове накрайници, конектори, ъгли и други.

Осветлението на търговски, изложбени зали и художествени галерии изисква използването на специално осветително оборудване. Тук се нуждаете от най-високото и ефективно осветление, докато източникът му не трябва да привлича твърде много внимание. Класическите полилеи или аплици не изглеждат подходящи за такива места. За да се реши този проблем се използват релсови осветителни системи - специален тип устройства, които са въртящи се лампи, поставени върху шина. Посоката на всяка може да се регулира отделно, като се фокусира светлината върху най-важните детайли в стаята.

Всяка година на пазара за осветление се добавят нови модели. Това се улеснява от бързо напредващите технологии, както и от повишените изисквания на самите купувачи. Релсовите осветителни тела представляват комплекс от единични лампи, поставени върху шина. Оказва се, че няколко напълно еднакви лампи са разположени наведнъж в шината. Всички те работят на принципа на интеграция в една електрическа система. Отделни коловози в такава система се свързват с помощта на шини, тоест специални елементи със захранващи системи, както и с помощта на специални опори. Именно този дизайн е основната характеристика на такива осветителни тела.

Обхватът на приложение на релсовите прожектори е доста голям:

 • Първоначално са създадени за осветяване индустриални помещения и големи търговски площи. Такива лампи се използват активно в магазините. Често дизайнерите ги поставят на тези места, където е необходимо да се привлече купувач, защото е научно доказано, че по-ярка светлина подсъзнателно привлича човек;
 • Използват се още в музеи и художествени галерии - те се използват не само във всички зали, но и около конкретни обекти, които се нуждаят от специално внимание от страна на посетителите;
 • Намират приложение и в частни къщи и апартаменти, особено тези с голяма площ. Релсовите светлини са идеални за осветяване на всички стаи в дома, но най-често се използват в банята, кухнята или хола;
 • Широка употреба имат и в развлекателни центрове, кафенета, барове и дори в аптеки. Релсовите осветителни устройства се използват, за да се получи висококачествено осветление и да се привлече вниманието на хората към определени неща. Тоест такива осветителни устройства се използват не само за получаване на достатъчно количество светлина в помещенията, но и за привличане на вниманието на хората към нещо.

Не е изненадващо, че такава широка гама от приложения, функции и възможности веднага насочва вниманието на купувачите към тази продуктова категория.

Как да изберем релсови системи за осветление?

Изборът на релсови осветителни системи е малко по-труден. Препоръчително е да направите консултация, да извършите необходимите изчисления и да изберете подходящите опции преди да ги закупите. Този подход ще позволи да изберете осветително оборудване, което перфектно ще се впише в дизайна на стаята. Когато избирате, трябва да се съсредоточите не само върху външния вид, но и върху характеристиките на осветителните тела. Трябва също да помислите за дизайна на стаята, така че всичко да изглежда перфектно.

Въпреки факта, че този тип осветителни тела се появиха сравнително наскоро, за сравнително кратко време те успяха да намерят положителна слава и популярност. Това се улеснява от тяхната функционалност, разнообразие, възможности, лекота на инсталиране. С тях е сравнително лесно да се оборудва всяко пространство, било то жилищно или индустриално пространство.

При избора на релсово осветително тяло трябва да се ръководите от неговите характеристики - мощност и светлинен поток. Например 30W лед релсов прожектор е идеален за домашни и търговски приложения. В допълнение към тези критерии се взема предвид и ъгълът на светлинния поток - препоръчително е да изберете индикатор от около 30 градуса, цветната температура, която в дома трябва да бъде около 2500 -3500 Келвина и индексът цветното светопредаване - при вътрешните лампи индикаторътиндексът не трябва да бъде по-малък от 70.

Наличието на различни фитинги прави възможно създаването на голямо разнообразие от индивидуални конфигурации на релсите. Всъщност външният вид на сглобената система е ограничен само от въображението на изпълнителя. Включването на шината обикновено се извършва от обикновен превключвател. Има опции с дистанционно управление или управление на смартфон.

Съществуващите продукти се различават по типа на релсовия източник на осветление. В зависимост от неговата версия и производител се използват различни лампи, в точно определено количество с подходящи характеристики.

Релсовите прожектори могат да бъдат или с вграден лед източник на светлина или да бъдат с различна фасонка като Е27, Е14, GU10 или GU5.3, като в тях също е препоръчително да използвате лед крушки, които са издръжливи и икономични.

В повечето ситуации потребителите очакват приятно, комфортно осветление от такова оборудване. В идеалния случай, ако се окаже надеждно и ще продължи дълго време. Ето защо при избора им препоръчваме да обърнете внимание на следните параметри:

 • Светлинен поток, който характеризира интензивността на осветяване;
  Мощността на устройството, която определя неговата ефективност, способността да изпълнява възложените задачи;
 • Материалът на корпуса, който трябва да осигуряват известна гъвкавост, здравина, устойчивост на корозия. Каналът на шината трябва да бъде здрав, но в същото време достатъчно гъвкав. Най-често се използват стомана, алуминий, сплав от стомана и титан и други метали, пластмаса;
 • Опция за шина - монофазна, двуфазна или трифазна (благодарение на което ще бъде възможно комбинирането на лампите на шината в групи и управлението им);
 • Броят на фазите на осветителното тяло и ъгълът на разсейване на неговата светлина са два важни показателя. Колкото повече лампи има на шината, толкова по-осветена ще бъде стаята и колкото по-малък е ъгълът на разсейване, толкова повече концентриран ще бъде светлинният поток;
 • Дизайн, определящ естетиката, улесняващ интегрирането на устройството в избраното пространство. Изберете правилния в зависимост от вида на вашия интериор и не се страхувайте да комбинирате класика с модерни концепции;
 • Цветна температура, която помага да се намери идеалното качество на светлината, комфорт въз основа на индивидуалното възприятие на човек;
 • Степента на защита, възможността за използване на устройството на открито, в условия на висока влажност и прах. Ако системата се планира да бъде инсталирана във влажно помещение, изберете модели със защита от IP44 и по-висока, в противен случай влагата ще проникне във вътрешността на корпуса и ще наруши работата на устройството.

Лаконичният им дизайн изглежда модерен и ефективен, освежаващ атмосферата в стаята. Те са идеални за използване в хола, кухнята или спалнята, с тях можете лесно да промените посоката на светлинните лъчи по всяко време и да създадете ново настроение.

Релсови осветителни системи

Ярък пример за успешното използване на релсови осветителни системи е в обикновен апартамент. Благодарение на двойния дизайн на шината, тези устройства успяват да създадат идеално осветление в помещението и най-важното е, че изглежда много стилно.

Уютна всекидневна в светли цветове става още по-привлекателна и деликатна благодарение на този вид осветление. Малки бели релсови прожектори, поставени директно на тавана, не фокусират светлината на едно място, а я разпределят равномерно в цялата стая. Цветът им напълно съответства на общата цветова схема на хола и му придава особен комфорт и топлина.

Релсови осветителни системи

Почитателите на стила таванско помещение, популярен днес, определено ще харесат този дизайн на осветление на кухнята. В този случай релсовите лампи са избрани много добре, открояват се в общия интериор на стаята и подчертават нейния стил. Техният изискан метален цвят веднага привлича вниманието със своята уникалност и поради факта, че лампите имат въртящ се механизъм, можете лесно да промените ъгъла и интензивността на светлината по всяко време.

Друг пример за това колко добре изглеждат релсови осветителни системи е на места с много хора, например в ресторант. Те позволяват да осветявате всички части на стаята възможно най-ефективно и правилно, докато светлината е спретнато разпръсната и не предоставя на посетителите никакво неудобство.

С правилния избор на такова осветително устройство и правилната му инсталация, той може не само да осигури необходимото осветление, но и да се превърне в една от основните декорации на стаята.

Като цяло можем спокойно да кажем, че релсовите осветителни системи са осветителните устройства на бъдещето, тъй като имат универсално предназначение, голямо разнообразие от форми и размери и дълъг и безопасен експлоатационен живот.

Шини за релсови прожектори

Шината за осветление е основният елемент на релсовите осветителни системи. Обикновено това е метален профил на основата на алуминий и пластмаса. Вътре са разположени от 2 до 4 проводими ядра. В първия случай се използват 2 фази, във втория - 4. Изборът на конкретно решение се основава на сложността на задачата. Типът шина може да бъде еднофазна, двуфазна или трифазна. В зависимост от вида си, свързаните осветителни тела могат да бъдат разделени на една, две или три групи с независимо включване и изключване.

Дизайнът на шината позволява да поставите няколко източника на светлина с различни технически характеристики върху един проводящ профил. Броят на лампите, тяхната мощност, тип, се избира въз основа на специфичните изисквания за осветлението на помещението. Голям избор от свързващи фитинги, специални скоби, дава възможност за фиксиране на системата във вертикална или хоризонтална равнина.

Продуктите се произвеждат с оригинален дизайн, което ги прави лесни за интегриране във всяко пространство. Основната разлика между трифазната шина и еднофазната шина е, че тя може да се използва с конвенционална 220-волтова мрежа. Осветителните тела, ако е необходимо, могат да бъдат разделени на групи с отделен контрол. Тази функция позволява да намалите общото натоварване на електрическата мрежа и да извършите компетентно зониране на пространството.

Видове релсови източници на светлина

Релсовите прожектори могат да бъдат разделени както следва: прожектори с вграден LED модул или със сменяеми лампи за различни фасонки.

Вградените лед източници на светлина са несменяеми модули и не могат да се подменят като изгорят, а трябва да се подмени цялата лампа. Вторият вариант може да е по-удобен, ако след известно време решите да замените крушките с различен тип светлина. Осветителните тела със сменяеми крушки могат да имат различни основи (фасонки) и могат да бъдат разделени според този подтип: прожектори с фасонка GU10, лампи с фасонка GU5,3, релсови прожектори с фасонка E27 или E14.

Според способността им да разсейват светлината релсовите прожектори могат да бъдат:акцентни релсови осветителни тела с ъгъл на разсейване до 36 градуса и релсови прожектори с разсеяна светлина с ъгъл над 36 градуса.

Ако искате да подчертаете обект, най-добрият избор ще бъдат светлини с насочено осветление, така наречените насочени (акцентни) прожектори. Тези лампи имат малки ъгли на разпръскване и са специално проектирани за осветяване на интериорни предмети, картини, плакати, произведения на изкуството, фотография, фигурки, често използвани като светлина за четене, ако релсовата система е разположена над леглото.

Осветителни тела с разсеяна светлина са подходящи за да осветите цяло пространство, като кухня, коридор, спалня или хол, трябва да създадете не само насочена светлина, но и дифузна светлина, а за това са ви необходими осветителни тела с по-широки ъгли на дифузия. Такива осветителни тела се наричат дифузионни осветителни тела и са предназначени да увеличат общата осветеност на пространствата.

Възможно е да се използват и двата вида осветителни тела на една релсова система едновременно или поотделно на отделни шини. Колкото по-малък е ъгълът на разсейване на лампата, толкова по-голям акцент ще даде тя, а по-големите ъгли на разсейване ще дадат дифузна светлина за общо осветление.

Според типа светлина в зависимост от цветната температура релсовите прожектори биват: топла светлина 2700 - 3000K, неутрална бяла светлина 4000 - 4500K и студена светлина 5000 - 6500K.

Погледнете снимката по-долу и ще разберете как ще светят лампи с различни цветови температури.

Релсови осветителни системи

По този начин, знаейки цветната температура на осветителното тяло, можете да изберете светлината с необходимия спектър: топло, дневно или студено осветление.

Препоръчваме осветителни тела за релсови системи с топла светлина от 2700K до 3000K за хотели, ресторанти, апартаменти, магазини, библиотеки, като цяло, всички помещения, където се изисква спокойна уютна атмосфера.

С неутрална светлина от 4000K до 4500K - търговски помещения, изложби, жилищни и офис помещения, супермаркети, музеи, галерии. Като цяло това е най-гъвкавата светлина, която се предлага за използване на всякакъв обект.

Релсовите прожектори със студена светлина от 500K до 6500K се използват по-често в галерии, магазини за бижута, магазини за часовници и аксесоари, музеи и изложби. Общата концепция за студено осветление е светлината за обекти, които изискват допълнително внимание и ярък акцент.

Начин на свързване на осветителните тела за релсови системи

Въпросът как да закачите правилно релсовите осветителни системи е не по-малко важен от избора на самите осветителни устройства. Когато планирате осветление с релсови светлини, трябва да се помни, че те са фиксирани към тавана или стената посредством шинен канал, към който се подава напрежението и където са прикрепени източниците на осветление. Първо, необходимо е да се очертаят местата за бъдеща инсталация на вертикална или хоризонтална повърхност. След това е важно да се вземе решение за вида на закрепването, необходимостта от използване на скоби, вериги или кабели.

Вътре в шината ще трябва да направите отвор за крепежни елементи и кабелен вход. Шините могат да се монтират на всякаква височина от пода. Ако таванът е твърде висок, телено въже и окачена скоба ще бъдат добро решение. Имайте предвид, че някои шини не са проектирани да бъдат редактирани по този начин. Тази точка трябва да се вземе предвид дори на етапа на проектиране и избор на осветително оборудване.

Въпреки че лед релсовите осветителни тела са сведени до минимум като тегло, когато се използват в големи количества, има натоварване върху шината. Когато се достигне максималната маса, вероятността от деформация на конструкцията е висока. Свързването на отделни елементи се осъществява посредством специални съединители. Местата, където ще бъде инсталирана шината, ще изискват отделно захранване на захранващи проводници. След това се инсталират адаптерите на лампите (до характерно щракване). След това се извършва работа по настройката на светлината.

Цялата инсталация трябва да се извършва при напълно изключено напрежение. Добавяме, че е много важно да се намери правилното място за поставяне на шината за осветление на релсовите прожектори. Основното предимство на такива системи е промяна на посоката на лъча или преместване на устройството в желаната посока. Следователно незначителните грешки могат да бъдат компенсирани от възможностите на оборудването. Във връзка с това е препоръчително да се съсредоточите върху модели, които имат възможност за монтиране върху скоба и закачащи крепежни елементи.

Имайте предвид, че шината се предлага с дължини 1, 2 и 3 метра. Ако е необходимо, винаги може да бъде изрязана. Свързването на шините се извършва с предварителна подготовка на краищата на шините, проводниците и съответните фитинги. Фиксирането към повърхността на тавана се извършва с помощта на кабели или скоби.

Също така трябва да вземете предвид тока, консумиран от системата: допустимата граница на тока в шината за фаза е 16 А. Ако тази стойност е надвишена, трябва да разделите системата на групи с отделни токови проводници.

Всички работи по инсталирането и свързването на релсовата осветителна система трябва да се извършват при изключено захранване:

 • Изключете захранването;
 • Свържете шините (ако са повече от една) помежду си, като използвате специални съединители;
 • Прикрепете системната рамка към предварително определено място, като използвате фиксиращи скоби или закачалки;
 • Направете проводниците до местата, където планирате да инсталирате шината;
 • Проводниците от един и същи цвят трябва да се комбинират и всички голи жила трябва да бъдат изолирани с електрическа лента;
 • Инсталирайте адаптера за светлината на пътеката в слота. Когато устройството е здраво закрепено, ще се чуе характерно щракване;
 • Регулирайте посоката на светлинния лъч;
 • Инсталирането на коловозната система трябва да се извършва от поне 2 души, в противен случай няма да е възможно да се фиксира сигурно и равномерно.
Релсови осветителни системи
Производител: LIGHTEX Код: 404AL0001014
LED прожектор релсов PLUS 20W 3-white 2100Lm IP20 димируем бял Серията осветителни тела Plus - могат да променят цветната си температура, да увеличават и намалят силата на светене. Могат да работят в отделни групи А, B, C и D. Например в група А да работят тела на 4000К, а в група В на 2700К..
41.00 лв. 45.99 лв.
Производител: LIGHTEX Код: 404AL0001015
LED прожектор релсов PLUS 20W 3-white 2100Lm IP20 димируем черен Серията осветителни тела Plus - могат да променят цветната си температура, да увеличават и намалят силата на светене. Могат да работят в отделни групи А, B, C и D. Например в група А да работят тела на 4000К, а в група В на 270..
42.00 лв. 45.99 лв.
Производител: LIGHTEX Код: 404AL0001005
LED релсов прожектор PLUS 12W 3000-6500K 1080lm димируем бялПродуктите от серията PLUS могат да променят цветната си температура, както и да намаляват или увеличават силата на светене. Имат възможност за работа в отделни групи - A, B, C и D (например, едните група А работят на едни келвини, а група ..
45.00 лв. 49.00 лв.
Производител: LIGHTEX Код: 404AL0001006
LED релсов прожектор PLUS 12W 3000-6500K 1080lm димируем черенПродуктите от серията PLUS могат да променят цветната си температура, както и да намаляват или увеличават силата на светене. Имат възможност за работа в отделни групи - A, B, C и D (например, едните група А работят на едни келвини, а груп..
45.00 лв. 51.50 лв.
Производител: LIGHTEX Код: 404AL0001010
LED релсов прожектор PLUS 20W 3000-6500K 1800lm димируем бял 10D/25D/60DПродуктите от серията PLUS могат да променят цветната си температура, както и да намаляват или увеличават силата на светене. Имат възможност за работа в отделни групи - A, B, C и D (например, едните група А работят на едни келви..
42.20 лв. 48.50 лв.
Производител: LIGHTEX Код: 404AL0001030
LED релсов прожектор PLUS 30W 3-white 3000/4000/6500K 2700Lm димируем бял Серията осветителни тела Plus - могат да променят цветната си температура, да увеличават и намалят силата на светене. Могат да работят в отделни групи А, B, C и D. Например в група А да работят тела на 4000К, а в група..
72.00 лв.
Производител: LIGHTEX Код: 404AL0001031
LED релсов прожектор PLUS 30W 3-white 3000/4000/6500K 2700Lm димируем черен Серията осветителни тела Plus - могат да променят цветната си температура, да увеличават и намалят силата на светене. Могат да работят в отделни групи А, B, C и D. Например в група А да работят тела на 4000К, а в гру..
72.00 лв.
Производител: 2R Код: 14312
LED релсов прожектор METRO 01 20W 3000К 1600Lm IP21 4wire бял Прожектор подходящ за релсови системи за осветление. Серията релсово осветление METRO се предлага в бял и черен цвят с топла или неутрална светлина. Релсовите осветителни тела METRO са с непроменящ се ъгъл на светлината от 24°. Ч..
58.00 лв.
Производител: 2R Код: 14350
LED релсов прожектор METRO 01 20W 4500К 1600Lm IP21 4wire бял Прожектор подходящ за релсови системи за осветление. Серията релсово осветление METRO се предлага в бял и черен цвят с топла или неутрална светлина. Релсовите осветителни тела METRO са с непроменящ се ъгъл на светлината от 24°. Ч..
58.00 лв.
Производител: 2R Код: 14398
LED релсов прожектор METRO 02 30W 3000К 2400Lm IP21 4wire бял Прожектор подходящ за релсови системи за осветление. Серията релсово осветление METRO се предлага в бял и черен цвят с топла или неутрална светлина. Релсовите осветителни тела METRO са с непроменящ се ъгъл на светлината от 24°. Ч..
68.20 лв.
Производител: 2R Код: 14435
LED релсов прожектор METRO 02 30W 4500К 2400Lm IP21 4wire бял Прожектор подходящ за релсови системи за осветление. Серията релсово осветление METRO се предлага в бял и черен цвят с топла или неутрална светлина. Релсовите осветителни тела METRO са с непроменящ се ъгъл на светлината от 24°. Ч..
68.20 лв.
Производител: 2R Код: 14886
LED релсов прожектор METRO PAM 30W 3000К 2400Lm IP21 4wire бял Прожектор подходящ за релсови системи за осветление. Серията релсово осветление METRO PAM се предлага в бял и черен цвят с топла или неутрална светлина. Релсовите осветителни тела METRO PAM са с непроменящ се ъгъл на светлината от 38°..
93.40 лв.
Производител: 2R Код: 14909
LED релсов прожектор METRO PAM 30W 4000К 2400Lm IP21 4wire бял Прожектор подходящ за релсови системи за осветление. Серията релсово осветление METRO PAM се предлага в бял и черен цвят с топла или неутрална светлина. Релсовите осветителни тела METRO PAM са с непроменящ се ъгъл на светлината от 38°..
93.40 лв.
Производител: 2R Код: 14800
LED релсов прожектор METRO PAM 50W 3000К 4000Lm IP21 4wire бял Прожектор подходящ за релсови системи за осветление. Серията релсово осветление METRO PAM се предлага в бял и черен цвят с топла или неутрална светлина. Релсовите осветителни тела METRO PAM са с непроменящ се ъгъл на светлината от 38°..
134.00 лв.
Производител: 2R Код: 14848
LED релсов прожектор METRO PAM 50W 3000К 4000Lm IP21 4wire черен Прожектор подходящ за релсови системи за осветление. Серията релсово осветление METRO PAM се предлага в бял и черен цвят с топла или неутрална светлина. Релсовите осветителни тела METRO PAM са с непроменящ се ъгъл на светлината от 3..
134.00 лв.
Производител: 2R Код: 14824
LED релсов прожектор METRO PAM 50W 4000К 4000Lm IP21 4wire бял Прожектор подходящ за релсови системи за осветление. Серията релсово осветление METRO PAM се предлага в бял и черен цвят с топла или неутрална светлина. Релсовите осветителни тела METRO PAM са с непроменящ се ъгъл на светлината от 38°..
134.00 лв.
Производител: 2R Код: 14862
LED релсов прожектор METRO PAM 50W 4000К 4000Lm IP21 4wire черен Прожектор подходящ за релсови системи за осветление. Серията релсово осветление METRO PAM се предлага в бял и черен цвят с топла или неутрална светлина. Релсовите осветителни тела METRO PAM са с непроменящ се ъгъл на светлината от 3..
134.00 лв.
Производител: PELSAN Код: 404250000024
LED релсов прожектор PELSAN ESTIA 2 wire COB 30W 4000K 2400Lm IP40 черен..
62.00 лв.
Производител: PELSAN Код: 404250000033
LED релсов прожектор PELSAN THETA 2 wire COB 30W 4000K 2400Lm IP40 черен..
57.00 лв.
Производител: 2R Код: 14961
LED релсов прожектор VARIO 20W 3000К 1600Lm IP21 4wire бял Прожектор подходящ за релсови системи за осветление. Серията релсово осветление VARIO се предлага в бял и черен цвят с топла или неутрална светлина. Релсовите осветителни тела VARIO са с променящ се ъгъл на светлината от 15-60°. Чрез рел..
125.00 лв.
Производител: 2R Код: 15005
LED релсов прожектор VARIO 20W 3000К 1600Lm IP21 4wire черен Прожектор подходящ за релсови системи за осветление. Серията релсово осветление VARIO се предлага в бял и черен цвят с топла или неутрална светлина. Релсовите осветителни тела VARIO са с променящ се ъгъл на светлината от 15-60°. Чрез р..
125.00 лв.
Производител: 2R Код: 14985
LED релсов прожектор VARIO 20W 4000К 1600Lm IP21 4wire бял Прожектор подходящ за релсови системи за осветление. Серията релсово осветление VARIO се предлага в бял и черен цвят с топла или неутрална светлина. Релсовите осветителни тела VARIO са с променящ се ъгъл на светлината от 15-60°. Чрез рел..
125.00 лв.
Производител: 2R Код: 15029
LED релсов прожектор VARIO 20W 4000К 1600Lm IP21 4wire черен Прожектор подходящ за релсови системи за осветление. Серията релсово осветление VARIO се предлага в бял и черен цвят с топла или неутрална светлина. Релсовите осветителни тела VARIO са с променящ се ъгъл на светлината от 15-60°. Чрез р..
125.00 лв.
Производител: 2R Код: 15043
LED релсов прожектор VARIO 30W 3000К 2400Lm IP21 4wire бял Прожектор подходящ за релсови системи за осветление. Серията релсово осветление VARIO се предлага в бял и черен цвят с топла или неутрална светлина. Релсовите осветителни тела VARIO са с променящ се ъгъл на светлината от 15-60°. Чрез рел..
49.65 лв.
от 1 до 24 от общо 89 резултата (4 стр.)
Бърза и сигурна доставка до области: София, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол