МАКС ТРЕЙД ОНЛАЙН
Количка
За покупки над 300 лв. - запитайте за индивидуални цени и решения

Legrand

Legrand е френска компания, която произвежда електрически продукти, както и решения за електрически и информационни мрежи. Седалището на компанията се намира във Франция в град Лимож. През последните години Legrand разшири бизнеса си чрез придобивания в над 60 страни.

Трябва само един поглед върху дизайна на сериите ключове и контакти Legrand и става ясно защо тези продукти се използват широко по целия свят. Този известен френски производител отдавна има силни позиции на пазара на електрическо оборудване. И това не е просто ниша, а достойно място като лидер в производството на различни електрически продукти. Днес продажбите на Legrand покриват 19% от световния пазар на електротехника.

В допълнение към факта, че компанията е усвоила производството на няколко серии продукти, контактите и ключовете от марката Legrand се подобряват всяка година както технически, така и на външен вид. Това води до факта, че кабелните продукти на компанията постоянно се оценяват високо от специалистите. Ето защо закупуването на електрическо оборудване, произведено от френската компания Legrand, е същото като осигуряването на непрекъснато и висококачествено захранване за Вашия дом.

Всички контакти и ключове Legrand, както и цялото друго оборудване на тази компания, могат да бъдат описани като изключително надеждни, достъпни и стилни по дизайн. Най -популярните сериали в България са Niloe, Celiane и Valena.

Серията Niloe осигурява перфектната симбиоза между модерен дизайн, отлично качество и разумна цена. Ключовете и контактите се характеризират с бърз и лесен монтаж и имат възможност за хоризонтално или вертикално разположение.

Серията Celiane гравитира към ярки цветове и необичайни решения, а Valena е истинска дизайнерска класика, доказана през годините и доведена до съвършенство с нюанси на лукс и шик.

Кратка история на Legrand

Историята на Легранд датира от далечната 1866 година в град Лимож, Франция, който е известен в целия свят със своя порцелан. В този град търговците на дърво Анри Барио де Лафон и Леонард Клидасон създават собствено производство на посуда за хранене. И до ден днешен централният офис на Legrand се намира в този град.

През 1904 г. Frédéric Legrand, Charles Alari и Jean Jokel купуват компанията. Оттогава името на компанията съдържа фамилията на един от собствениците – Legrand.

През 1919 г. компанията сключи партньорство с Жан Мондо, занаятчия от Лимож. По негова инициатива производството започва да произвежда диелектрици от порцелан. С течение на времето керамичното електрическо оборудване се превърна в една от дейностите на компанията.

През 1944 г. компанията Legrand е поета от Edouard Decoster и неговия зет Жан Верспирен. Те постепенно започват да диверсифицират бизнеса на компанията към електрическо оборудване. По онова време, преди появата на пластмасата, порцеланът е бил най -добрият наличен изолационен материал. Благодарение на техните решения, Legrand се превръща в международна група.

Бурното развитие на компанията се случва през 60-70-те години. По това време компанията успява да спечели международен статут. Така през 1966 г. е открит първият международен офис в Белгия. Четири години по -късно компанията успява да навлезе на френския пазар и Парижката фондова борса. След като завладява европейския пазар, компанията преминава към други страни и открива клон в Бразилия през 1974 г.

През 1989 г. бе придобита Bticino, италианският лидер в електрическото оборудване. 57% от всички продажби на компанията се случват извън Франция.

BTicino (Италия) е първата компания, която придава значение на проектирането на електрическо оборудване. Още през 80 -те години тя започва да създава не само функционални продукти, но и дава възможност да се внедрят различни интериорни решения, като се счита, че електроинсталационното оборудване е важен елемент от интериора.

Италиански дизайн, красиви и висококачествени материали, широк спектър от функции и естетически решения - това е визитната картичка на продуктите на BTicino във всяка страна по света, включително България.

През 2001 г. Schneider Electric се опитва да поеме Legrand, но ЕС не одобрява сделката. Schneider Electric е принуден да препродаде всички акции на Legrand.

През 2013 г. компанията отбеляза своята годишнина с пускането на новата серия електроинсталационно оборудване Etika, както и серията електрическо оборудване за повърхностно монтиране Quteo. Продължавайки да развива посоката на разпределение и управление на мощността, Legrand въвежда сериите прекъсвачи TX³ и DX³. Благодарение на новите продукти безопасността на електрическото оборудване достигна ново ниво.

През май 2016 г. Legrand придобива базираната във Великобритания CP Electronics. Компанията представи и ново поколение електрическо инсталационно оборудване Valena ™ Life / Allure: сега потребителите могат да изберат един от двата дизайна: практичен и елегантен Valena ™ Life или смел и модерен Valena ™ Allure.

Поетапната актуализация на електроинсталационното оборудване на Etika е осъществено. Разширявайки посоката на Интернет на нещата, фирмата представя програма Smart home за дистанционно управление на всички джаджи и електрически уреди в къщата – Eliot.

Защо Legrand

Днес компанията обединява над 36 000 служители, работещи в повече от 80 страни по света - сред тях са Франция, Италия, Германия, Испания, Русия, САЩ, Китай, Австралия и др.

В своите цехове Legrand произвежда около 130 хиляди различни вида продукти. Притежава повече от 4500 валидни патента за изобретения.

Основните видове продукти, предлагани от компанията на международния пазар, могат да бъдат разделени на следните групи:

  • Оборудване за окабеляване. В тази категория продукти са представени различни ключове и контакти. Различните серии от тези продукти включват механизми, рамки, накладки, шублери и монтажни кутии;
  • Кабелни системи. Компанията предлага различни кабелни канали, винтови клемни блокове за проводници и допълнителни аксесоари за тези продукти;
  • Защитно превключващо оборудване. Тази група продукти включва различни прекъсвачи, модулни разпределителни табла, диференциални прекъсвачи, устройства за остатъчен ток, контактори, релета и програмируеми таймери.

Тази компания е единствената в своята област, чиито продукти напълно отговарят на всички основни световни стандарти. Освен това има и отделни серии продукти, които отговарят на изискванията на специфичните стандарти за съответните страни. Компанията инвестира сериозно в разработването и изследването на най-новите производствени методи. Благодарение на тази политика компанията успява да контролира 19% от световния пазар на оборудване за окабеляване.

Визия на Legrand

Продуктите Legrand се използват както в жилищни помещения, така и в сгради от административния сектор и в промишлени съоръжения. Концентрацията върху един бизнес - електротехниката - позволява на Legrand да заеме водеща позиция в много страни по света в съответната индустрия. Лидерството на Legrand на пазара се дължи на високата му култура на производство, както и на големи инвестиции в изследвания и разработки на нови технологии и материали.

Продуктите на Legrand са разработени въз основа на най-новите научни постижения и отговарят на високите стандарти за европейско качество. Той е обичан както от професионалните електроинженери, така и от крайните потребители, защото е лесен за инсталиране, лесен за използване, красив и разнообразен по дизайн. Всички продукти на Legrand са сертифицирани в съответствие с изискванията на държавните стандарти. Всичко по -горе позволява на Legrand да участва и да печели в големи държавни и търговски търгове.

Мисия на Legrand

Целият потенциал на компанията е насочен към развитието на една индустрия - производството на електрически продукти.
Висока култура на производствени и маркетингови стратегии.
Инвестиции в развитието на нови материали и технологии на постоянна основа.

Legrand Group се придържа към политиката за много марки. Доверието и иновативните технологии на тези компании допринасят за формирането на комплексни решения в различни области: частни жилища, офис сгради, търговски и развлекателни комплекси, търговски, граждански и промишлени съоръжения. От друга страна, дългогодишният опит, репутацията и опитът на Legrand играят важна роля за други марки на групата при популяризирането на техните решения на новите пазари.

Целта е да се трансформират пространствата, където хората живеят, работят и прекарват време с електрическа и цифрова инфраструктура и свързани с Legrand решения.

Тези решения от своя страна са иновативни, лесни за използване и устойчиви. По този начин Legrand подобрява качеството на живот на хората и извежда техния комфорт на ново ниво.

Новите смарт (smart) домашни устройства с технологии Netatmo са революционни, наистина умни устройства с атрактивен дизайн и цена. Те подобряват качеството на живот на всеки човек, правят дома безопасен, помагат за спестяване на енергия и създават ново ниво на комфорт.

Портфолиото от устройства се актуализира редовно.

Ключове и контакти Легранд

Legrand предоставя основно три типа превключватели: конвенционален превключвател, девиаторен ключ и междинен (кръстат) превключвател. Съответно тези три типа ключове се използват в различни интериори, в зависимост от нуждите и предпочитанията на клиента:

Конвенционалните превключватели се монтират в помещения, където една контролна точка за осветление е достатъчна за интериорни решения. Тоест това са обикновени ключове, които дават възможност за управление на светлината от една точка.

Преходният превключвател или още девиаторен ключ е необходим за управление на осветлението от две точки. Такива дизайнерски решения изглеждат най -приемливи в спалнята - все пак понякога в студена зимна вечер не искате да напускате уютното топло легло, за да изключите светлината преди лягане или в дълги коридори.

Междинен превключвател наричан още кръстат ключ позволява да контролирате осветлението от три или повече точки, за това трябва да поставите междинен превключвател между два девиаторни ключа. Няма значение колко междинни превключватели поставяте, основното е, че те са в средата на веригата. Тоест, ако искате да контролирате светлината в дълъг коридор от три места, ще трябва да инсталирате девиаторен ключ в началото и в края на коридора и междинен превключвател в средата. Освен това този тип превключватели все още са оптимални за офис или работни помещения, стълби и така нататък.

Голям плюс за потребителя е, че Legrand предоставя всеки от горепосочените типове ключове във всички серии: както за монтаж в стена, така и за монтаж в кабелен канал, както и за стенен монтаж. В зависимост от степента на готовност на Вашия ремонт или от личните предпочитания, можете да изберете някоя от тези серии.

Legrand

Външен вид на ключовете Legrand

Външният вид на превключвателите Legrand е поразителен със своето разнообразие и функционален дизайн. Корпусите на превключвателите се произвеждат в различни цветове, което улеснява използването им в широк спектър от решения за интериорен дизайн. Класически, бароков или високотехнологичен - за всяка от тези области в каталога ще намерите оптималното решение. За удобство на потребителите всички ключове Legrand се произвеждат с или без светлинен индикатор.

Безопасни в експлоатация, удобни и лесни за инсталиране, органично вписани във всеки интериор, превключвателите Legrand приятно ще Ви удивят не само с разнообразието си, но и с достъпните си цени. Тук всеки ще намери това, което харесва и може да си позволи.

Електрически контакт Legrand

Електрическият контакт е най -често срещаният тип продукт, който използваме всеки ден, без да го забелязваме. Непрекъснатата работа на устройствата поставя специални изисквания за такива характеристики като удобство, надеждност, безопасност. Производителят Legrand има решения за всяка задача, било то домашна, офис или голямо производство.Има различни видове механизми.

Най-основната класификация - контакти със и без заземяване. Първият тип е повсеместен. В него отделен контакт е свързан към съответната точка в мрежата. Заземяването предотвратява токов удар на човек. Ако електрическият контакт е заземен, електричеството ще влезе в земята чрез специален контакт под формата на антени и общата мрежова система. С втория тип всичко е много по -сложно, рядко се среща в съвременните домове.

Нека да се отдръпнем от електрическия компонент и да разгледаме механичната част на контакта, а именно винта и винтовата скоба (автоматични клеми). Доста често възниква въпросът: кое е по-добро? Разбира се, мнозина могат да кажат: "винт", но не е така. При продължителна работа на гнездото с този тип скоби, поради термично микроразширяване и стесняване на проводника, клемата се разхлабва. С течение на времето трябва да се затегне. При автоматичните клеми този проблем се елиминира: контактът постоянно се затяга от пружината вътре.

Legrand

Често срещан въпрос е и кой продукт е по-добър обикновен контакт или контакт с капак. На първо място, трябва да разберете къде е планирана инсталацията и дали има деца. Капаците са не само защита от прах, но и защита на децата от токов удар. Друга гледна точка е за неудобството от използването на контакт с капак. Но нека опровергаем тези митове. Сериите на Legrand никога не са имали такива проблеми. Напротив, всички устройства са лесни за използване.

Можете да разгледате официалния сайт на legrandgroup.com/en

Производител: LEGRAND Код: 764507
Бутон 6A серия NILOE бял NILOE - съвременен дизайн и качество на разумна цена. Серията NILOE предлага решение за всеки Ваш проект и лесно хармонизира с всеки интериор. Серията се произвежда в заводи сертифицирани по ISO 14001, обръща се внимание на всяка активност свързана с влиянието върху околнат..
4.50 лв.
Производител: LEGRAND Код: 764607
Бутон 6A серия NILOE крем NILOE - съвременен дизайн и качество на разумна цена. Серията NILOE предлага решение за всеки Ваш проект и лесно хармонизира с всеки интериор. Серията се произвежда в заводи сертифицирани по ISO 14001, обръща се внимание на всяка активност свързана с влиянието върху околна..
4.50 лв.
Производител: LEGRAND Код: 764515
Бутон влагозащитен IP44 6A серия NILOE бял NILOE - съвременен дизайн и качество на разумна цена. Серията NILOE предлага решение за всеки Ваш проект и лесно хармонизира с всеки интериор. Серията се произвежда в заводи сертифицирани по ISO 14001, обръща се внимание на всяка активност свързана с влиян..
8.80 лв.
Производител: LEGRAND Код: 764615
Бутон влагозащитен IP44 6A серия NILOE крем NILOE - съвременен дизайн и качество на разумна цена. Серията NILOE предлага решение за всеки Ваш проект и лесно хармонизира с всеки интериор. Серията се произвежда в заводи сертифицирани по ISO 14001, обръща се внимание на всяка активност свързана с влия..
8.70 лв.
Производител: LEGRAND Код: 764508
Бутон двоен (сериен) 6A серия NILOE бял NILOE - съвременен дизайн и качество на разумна цена. Серията NILOE предлага решение за всеки Ваш проект и лесно хармонизира с всеки интериор. Серията се произвежда в заводи сертифицирани по ISO 14001, обръща се внимание на всяка активност свързана с влияниет..
7.15 лв.
Производител: LEGRAND Код: 764608
Бутон двоен (сериен) 6A серия NILOE крем NILOE - съвременен дизайн и качество на разумна цена. Серията NILOE предлага решение за всеки Ваш проект и лесно хармонизира с всеки интериор. Серията се произвежда в заводи сертифицирани по ISO 14001, обръща се внимание на всяка активност свързана с влияние..
7.15 лв.
Производител: LEGRAND Код: 764512
Бутон за щори 3 позиции за директен контрол над мотора серия NILOE бял NILOE - съвременен дизайн и качество на разумна цена. Серията NILOE предлага решение за всеки Ваш проект и лесно хармонизира с всеки интериор. Серията се произвежда в заводи сертифицирани по ISO 14001, обръща се внимание на всяк..
12.60 лв.
Производител: LEGRAND Код: 764612
Бутон за щори 3 позиции за директен контрол над мотора серия NILOE крем NILOE - съвременен дизайн и качество на разумна цена. Серията NILOE предлага решение за всеки Ваш проект и лесно хармонизира с всеки интериор. Серията се произвежда в заводи сертифицирани по ISO 14001, обръща се внимание на вся..
12.60 лв.
Производител: LEGRAND Код: 764522
Бутон с подсветка 6A серия NILOE бял NILOE - съвременен дизайн и качество на разумна цена. Серията NILOE предлага решение за всеки Ваш проект и лесно хармонизира с всеки интериор. Серията се произвежда в заводи сертифицирани по ISO 14001, обръща се внимание на всяка активност свързана с влиянието в..
7.15 лв.
Производител: LEGRAND Код: 764622
Бутон с подсветка 6A серия NILOE крем NILOE - съвременен дизайн и качество на разумна цена. Серията NILOE предлага решение за всеки Ваш проект и лесно хармонизира с всеки интериор. Серията се произвежда в заводи сертифицирани по ISO 14001, обръща се внимание на всяка активност свързана с влиянието ..
7.15 лв.
Производител: LEGRAND Код: 764582
Датчик за движение 180° 0-50W LED 0-150VA всички трафове 0-400W (изисква неутрала) серия NILOE бял NILOE - съвременен дизайн и качество на разумна цена. Серията NILOE предлага решение за всеки Ваш проект и лесно хармонизира с всеки интериор. Серията се произвежда в заводи сертифицирани по ISO 14001..
84.96 лв.
Производител: LEGRAND Код: 764583
Датчик за движение 180° 3-100W LED 3-250VA всички трафове 3-250W (НЕ изисква неутрала) серия NILOE бял NILOE - съвременен дизайн и качество на разумна цена. Серията NILOE предлага решение за всеки Ваш проект и лесно хармонизира с всеки интериор. Серията се произвежда в заводи сертифицирани по ISO 1..
160.65 лв.
Производител: LEGRAND Код: 764683
Датчик за движение 180° 3-100W LED 3-250VA всички трафове 3-250W (НЕ изисква неутрала) серия NILOE крем NILOE - съвременен дизайн и качество на разумна цена. Серията NILOE предлага решение за всеки Ваш проект и лесно хармонизира с всеки интериор. Серията се произвежда в заводи сертифицирани по ISO ..
160.65 лв.
Производител: LEGRAND Код: 665114
Димер бутонен 3-75W LED и 3-400VA товар и всички трафове серия NILOE бял NILOE - съвременен дизайн и качество на разумна цена. Серията NILOE предлага решение за всеки Ваш проект и лесно хармонизира с всеки интериор. Серията се произвежда в заводи сертифицирани по ISO 14001, обръща се внимание на вс..
126.00 лв.
Производител: LEGRAND Код: 665214
Димер бутонен 3-75W LED и 3-400VA товар и всички трафове серия NILOE крем NILOE - съвременен дизайн и качество на разумна цена. Серията NILOE предлага решение за всеки Ваш проект и лесно хармонизира с всеки интериор. Серията се произвежда в заводи сертифицирани по ISO 14001, обръща се внимание на в..
129.00 лв.
Производител: LEGRAND Код: 764588
Димер ротативен 5-75W LED или 5-300VA всички товари серия NILOE бял Характеристики на продукта: Ротационен димер 300 W - 2-жила Оборудван със защита от пренапрежение и късо съединение При включване постепенно (2 секунди) светва на нивото, зададено преди последното изключване Може да се управляв..
75.60 лв.
Производител: LEGRAND Код: 764688
Димер ротативен 5-75W LED или 5-300VA всички товари серия NILOE крем Характеристики на продукта: Ротационен димер 300 W - 2-жила Оборудван със защита от пренапрежение и късо съединение При включване постепенно (2 секунди) светва на нивото, зададено преди последното изключване Може да се управля..
75.60 лв.
Производител: LEGRAND Код: 665000
Капак влагозащитен IP44 универсален серия NILOE бял NILOE - съвременен дизайн и качество на разумна цена. Серията NILOE предлага решение за всеки Ваш проект и лесно хармонизира с всеки интериор. Серията се произвежда в заводи сертифицирани по ISO 14001, обръща се внимание на всяка активност свързан..
9.15 лв.
Производител: LEGRAND Код: 664518
Ключ бойлерен 16А (двуполюсен 1-0 надпис) с LED индикация серия NILOE бял NILOE - съвременен дизайн и качество на разумна цена. Серията NILOE предлага решение за всеки Ваш проект и лесно хармонизира с всеки интериор. Серията се произвежда в заводи сертифицирани по ISO 14001, обръща се внимание на в..
29.40 лв.
Производител: LEGRAND Код: 664618
Ключ бойлерен 16А (двуполюсен 1-0 надпис) с LED индикация серия NILOE крем NILOE - съвременен дизайн и качество на разумна цена. Серията NILOE предлага решение за всеки Ваш проект и лесно хармонизира с всеки интериор. Серията се произвежда в заводи сертифицирани по ISO 14001, обръща се внимание на ..
29.40 лв.
Производител: LEGRAND Код: 764517
Ключ бойлерен 16А (двуполюсен 1-0 надпис) серия NILOE бял NILOE - съвременен дизайн и качество на разумна цена. Серията NILOE предлага решение за всеки Ваш проект и лесно хармонизира с всеки интериор. Серията се произвежда в заводи сертифицирани по ISO 14001, обръща се внимание на всяка активност с..
18.90 лв.
Производител: LEGRAND Код: 764617
Ключ бойлерен 16А (двуполюсен 1-0 надпис) серия NILOE крем NILOE - съвременен дизайн и качество на разумна цена. Серията NILOE предлага решение за всеки Ваш проект и лесно хармонизира с всеки интериор. Серията се произвежда в заводи сертифицирани по ISO 14001, обръща се внимание на всяка активност ..
18.90 лв.
Производител: LEGRAND Код: 764514
Ключ влагозащитен IP44 девиаторен схема 6 серия NILOE бял NILOE - съвременен дизайн и качество на разумна цена. Серията NILOE предлага решение за всеки Ваш проект и лесно хармонизира с всеки интериор. Серията се произвежда в заводи сертифицирани по ISO 14001, обръща се внимание на всяка активност с..
8.80 лв.
Производител: LEGRAND Код: 764614
Ключ влагозащитен IP44 девиаторен схема 6 серия NILOE крем NILOE - съвременен дизайн и качество на разумна цена. Серията NILOE предлага решение за всеки Ваш проект и лесно хармонизира с всеки интериор. Серията се произвежда в заводи сертифицирани по ISO 14001, обръща се внимание на всяка активност ..
8.70 лв.
от 1 до 24 от общо 349 резултата (15 стр.)