МАКС ТРЕЙД ОНЛАЙН
Количка
За покупки над 300 лв. - запитайте за индивидуални цени и решения

Schneider Electric

Кои са Schneider Electric?

Schneider Electric е световен експерт в управлението на енергията и автоматизацията. Schneider Electric предлага интегрирани енергийно ефективни решения за енергия и инфраструктура, промишлени, граждански и жилищни сгради и центрове за данни. Филиалите на компанията успешно работят в повече от 100 страни по света. За да задоволят нуждите на своите клиенти, са построени фабрики и са придобити повече от 100 електрически марки, които да ги преориентират за производство на продукти под марката Schneider. В зависимост от местоположението на клиента, един или друг продукт може да бъде произведен в различни страни.

В сайта ни maxtrade.bg можете да откриете богат асортимент от ключове и контакти Шнайдер за вграждане, ключове и контакти за открит монтаж, влагозащитени ключове и контакти със степен на защита IP44 и IP55, сред които сериите:

 • Asfora;
 • Unica;
 • Sedna;
 • Odace;
 • Cedar Plus IP44;
 • Mureva Styl IP55;
 • както и автоматични прекъсвачи, табла за автоматични прекъсвачи, дефектнотокова защита и друга апаратура, коннзоли и разпределителни кутии, разклонители и удължители, релета и таймери и други.

Schneider Electric SE (Societas Europaea) е мултинационална компания, предоставяща цифрова енергия и решения за автоматизация за подобряване на ефективността и устойчивостта. Той е предназначен за домове, сгради, центрове за данни, инфраструктура и промишленост, съчетаващ енергийни технологии, автоматизация в реално време, софтуер и услуги. Компанията работи в над 100 държави и в нея работят над 135 000 души.

Schneider Electric е водещ производител във Франция и един от световните лидери в обслужването и производството на електрически стоки. Повече от 180 години опит в производството на висококачествено оборудване, електроапаратура, ключове и контакти.

Schneider също така е изследователска компания, инвестираща 10 млрд. евро в иновации и научноизследователска и развойна дейност за устойчиво развитие между 2015 и 2025г.

Компанията има 20 000 патента в сила, използващи се по целия свят и инвестира 5% от годишните си приходи в научноизследователска и развойна дейност. Фирмата започва дейността си през 1836г. като Schneider & Cie, след това е преименувана на Schneider Electric през май 1999г. През 2021г. Schneider Electric е обявена за най-устойчивата компания в света от 8000 компании, оценени от Corporate Knights.

От 2000г. централният офис на Schneider Electric се намира в Rueil-Malmaison, Франция. През юни 2011г. централата на Schneider Electric в Rueil-Malmaison е сертифицирана като отговаряща на новия стандарт ISO 50001 за системи за управление на енергията. Това е първата сграда в света, получила това наименование.

Оборотът на Шнайдер през 2017г. е 25 млрд евро. Компанията има 170 000 служители в над 100 държави ( към 2015 г.), дистрибуторска мрежа в 190 страни, изследователски центрове в 25 държави, а общият брой на предприятията е повече от 200 фабрики по света.

Историята на компанията Schneider Electric

Компанията, която днес е позната на всички като Schneider Electric, започва своята история през 1836г. във Франция. Основана от братята Адолф и Юджийн Шнайдер.

През 1835 г. металургичният завод в град Льо Крезо фалира и е купен от Адолф Шнайдер на търг за 1,85 милиона франка. На базата на завода, две години по -късно братята основават компанията Schneider & Cie. Основният фокус на компанията е производството на оръжия за нуждите на Франция и за износ. В допълнение към оръжията, Schneider & Cie. се занимавал с производство на електрически локомотиви, метални конструкции, топене на желязо и стомана. До 1891 г. Schneider & Cie е водеща фигура в стоманодобивната и машиностроителната промишленост.

През първата половина на ХХ век компанията излиза извън националния пазар и навлиза на пазарите в Източна Европа и Германия, това се случва през 1919г. с помощта на Европейския индустриален и финансов съюз (EIFU), който позволява на Schneider през следващите години да започне сътрудничество с голямата международна електрическа и енергийна група Westinghouse. Групата разширява дейността си, като овладява производството на електродвигатели, електрическо оборудване за електроцентрали и електрически локомотиви.

В следвоенния период Шнайдер постепенно излиза от оръжейната индустрия, преминавайки към строителството, желязото и стоманата, стоманодобивната промишленост и електроенергийната промишленост. Компанията е напълно реорганизирана с цел диверсификация и най-добро представяне на нови пазари.

През 1975 групата Schneider придобива дял в Merlin Gerin, един от водещите производители на електроразпределително оборудване във Франция.

В периода 1981-1997г. Schneider Electric продължава да се фокусира върху електрическата промишленост, изхвърляйки дейности, които не са стратегически важни. Специфичната форма на тази политика се очертава чрез стратегически придобивания: през 1988г. Telemecanique, през 1991г. Square D и през 1992г. Merlin Gerin става част от Schneider Electric Group.

През 1999г. Schneider придобива Lexel, един от най-големите доставчици на монтажни системи и решения за управление в Европа. През май 1999г. Schneider Group е преименувана на Schneider Electric, за да определи ясно своя опит в електротехниката.

Ключовото събитие на 2000-те е поглъщането на American Power Conversion, най-големият производител на системи за непрекъснато захранване за изчисления. По-късно Брюкселската комисия (антимонополна комисия) забранява на компанията да придобие френската електротехническа компания Legrand.

2000-2009г. е период на органичен растеж за Schneider, развитието на нови пазарни сегменти като: непрекъснато захранване, сензори за движение, системи за сигурност и автоматизация на сгради - чрез придобиването на APC, Clipsal, TAC, Pelco, Xantrex и други.

2014г. Schneider Electric обявява партньорство с германския доставчик на електроенергия RWE. 2015-2016г. Schneider Electric се фокусира отново върху IoT, устойчивостта и ефективността и представя своята архитектура и платформа с EcoStruxure, поддържаща IoT.

През 2015г. компанията стартира стратегия за марка, наречена „Life is on“, която има за цел да демонстрира стойността на устойчивостта и ефективността пред бизнеса и обществото. Появата на цифровата икономика създаде възможности за платформи с възможност за IoT, които Schneider Electric определя като възможност за растеж.

През 2016 г. компанията стартира EcoStruxure, нейната IoT с архитектура, а през 2019 г. отворената цифрова екосистема на Schneider Electric Exchange.

През януари 2021 г. изследователската компания Corporate Knights публикува версия на класацията на най-социално отговорните компании в света. Начело е Schneider Electric, който миналата година заема едва 29-то място.

Днес Schneider Electric е световен експерт в управлението на енергията и водещ разработчик и доставчик на интегрирани решения за енергийна ефективност за енергия и инфраструктура, промишлено, гражданско и жилищно строителство и центрове за данни.

Визия на Schneider Electric - “Life is on”

Нашият свят се променя с безпрецедентни темпове под влиянието на нарастващата урбанизация, индустриализацията и въвеждането на цифрови технологии. Новите технологии, позволяващи за първи път да направят енергията разпределена, цифрова и достъпна, ни принуждават да предефинираме начина си на живот.

Schneider вярват, че достъпът до енергия е неотменимо човешко право. Искат всички на планетата да имат достъп до безопасна, надеждна, ефективна и устойчива енергия. В Schneider Electric се стремят да намерят иновативни решения за решаване на енергийния парадокс: необходимостта от едновременно стабилизиране на въглеродните емисии на планетата и неоспоримото право на всеки да има достъп до енергия.

Schneider изобретяват технологии, които променят местата, където живеем, работим и играем. Те създават решения, които безпроблемно се интегрират с нашата околна среда, като дават възможност на хората да правят повече с по-малко.

Като глобален експерт в управлението на енергията и индустриалната автоматизация, Schneider създават свързани технологии, които трансформират индустриите, трансформират градовете и правят живота по-ярък. Schneider Electric го наричат “Life Is On”.


Мисия на Schneider Electric

Schneider Electric, световен експерт в управлението на енергията и промишлената автоматизация, е водещ разработчик и доставчик на интегрирани енергийно ефективни решения за енергия и инфраструктура, промишлено, гражданско и жилищно строителство и центрове за данни.

145 000 души работят в повече от 100 държави, за да помогнат на клиентите на Schneider да управляват енергията и процесите по най-безопасния, най-надеждния, ефективен и екологичен начин. Технологиите, програмите и услугите на Schneider Electric позволяват на техните клиенти да подобрят контрола и да увеличат степента на автоматизация на своите операции, независимо дали става дума за най-простите прекъсвачи или за сложни индустриални системи.

На 28 октомври 2015 г. Schneider Electric обявява стартирането на стратегия за марката, наречена Life Is On. Това е резултат от преосмислянето на ролята на технологиите в областта на енергетиката и автоматизацията в живота на всеки човек, под влиянието на нарастващата урбанизация, индустриализацията и въвеждането на цифрови технологии.

Концепцията на марката е вдъхновена от подхода на оперативната интелигентност към Интернет на нещата (IoT), който Schneider Electric възприема във всички свои технологични приложения. Този подход има за цел да промени моделите на потребление на енергия в организациите, да подобри управлението на процесите и бизнес решенията и да подобри комфорта на хората по време на работа и у дома. Now Life Is On е унифициран лозунг на компанията и част от визуализацията на логото на Schneider Electric.

Концепцията Life Is On демонстрира как Schneider Electric помага на клиентите по целия свят да разширят своите възможности, като използва опита на компанията в оперативните технологии, които управляват повечето от днешните процеси, и ги комбинира с възможностите на съвременните информационни технологии. Компанията нарича този подход "Оперативно разузнаване" и се основава на използването на технологии за автоматизация, усъвършенствано дистанционно управление, събиране на информация в реално време и анализ на големи данни. Това ви позволява да получавате аналитичната информация, необходима за вземане на управленски решения в мащаб на град, промишлено предприятие, сграда или център за данни.

За да подпомогне развитието на IoT, Schneider Electric се присъедини към ръководния комитет на Индустриалния интернет консорциум (IIC). Експертите на компанията ще участват активно в разработването на технически изисквания и модели за внедряване на индустриални технологии „Интернет на нещата“, заедно с лидерите в индустрията: AT&T, Cisco, General Electric, IBM и Intel. Пазарът на IoT се очаква да нарасне до 10 трилиона долара до 2025 г., според проучване на консултантската компания McKinsey.

Сега компанията притежава над 200 фабрики. Произвежда електрическо оборудване за ниско и средно напрежение, оборудване за автоматизация за промишлеността и жилищното строителство под марките Merlin Gerin, Telemecanique и Square D.

Целта на Schneider e да помогне на всички максимално ефективно да използват енергия и ресурси, обединителен прогрес и устойчиво развитие за всички.

Schneider Electric България

Schneider Electric България е български производител на нисковолтово оборудване и оборудване за индустриален контрол и автоматизация. Специализиран в производството на компоненти в следните групи:

 • електроапаратура;
 • разпределение и автоматизация на средно напрежение в енергийния сектор;
 • инсталационни системи и управление;
 • управление и сигурност на сгради;
 • слънчева енергия.


  Френският производител на електрическо оборудване Schneider Electric стъпва в България през 1990г. чрез марките Merlin Gerin и Telemecanique.

  Глобалният специалист по енергиен мениджмънт създава своето изцяло българско дъщерно дружество през февруари 1998г.

  Година по-късно Schneider Electric придобива българския производител на електроника ЕАЗ, разположен в град Перущица. През 2007г. компанията откри завод в Пловдив, където са преместени производствените линии от Перущица.

  Schneider Electric България се занимава с производство и дистрибуция на едро на електрическо оборудване. Компанията предлага решения в областта на захранването и управлението, критичната мощност, енергийната ефективност, автоматизацията и възобновяемата енергия.

  Местното звено е със седалище в столицата София и има клонове в градовете Варна, Бургас и Пловдив.

  Можете да разгледате официалния сайт на se.com
  Производител: Schneider Electric Код: EZ9F35110
  Автоматичен прекъсвач Еasy 9 1P 10A крива С 6000А Icn Модулни устройства Част от Easy Series Гамата Easy9 осигурява защита на електрическата инсталация в жилищни сгради и гарантира спокойствие, лесен монтаж и надеждност. Гамата включва, миниатюрни автоматични, дефектнотокови защити..
  7.15 лв.
  Производител: Schneider Electric Код: EZ9F35116
  Автоматичен прекъсвач Еasy 9 1P 16A крива С 6000А Icn Модулни устройства Част от Easy Series Гамата Easy9 осигурява защита на електрическата инсталация в жилищни сгради и гарантира спокойствие, лесен монтаж и надеждност. Гамата включва, миниатюрни автоматични, дефектнотокови защити..
  7.15 лв.
  Производител: Schneider Electric Код: EZ9F35120
  Автоматичен прекъсвач Еasy 9 1P 20A крива С 6000А Icn Модулни устройства Част от Easy Series Гамата Easy9 осигурява защита на електрическата инсталация в жилищни сгради и гарантира спокойствие, лесен монтаж и надеждност. Гамата включва, миниатюрни автоматични, дефектнотокови защити..
  7.15 лв.
  Производител: Schneider Electric Код: EZ9F35125
  Автоматичен прекъсвач Еasy 9 1P 25A крива С 6000А Icn Модулни устройства Част от Easy Series Гамата Easy9 осигурява защита на електрическата инсталация в жилищни сгради и гарантира спокойствие, лесен монтаж и надеждност. Гамата включва, миниатюрни автоматични, дефектнотокови защити..
  7.15 лв.
  Производител: Schneider Electric Код: EZ9F35132
  Автоматичен прекъсвач Еasy 9 1P 32A крива С 6000А Icn Модулни устройства Част от Easy Series Гамата Easy9 осигурява защита на електрическата инсталация в жилищни сгради и гарантира спокойствие, лесен монтаж и надеждност. Гамата включва, миниатюрни автоматични, дефектнотокови защити..
  7.25 лв.
  Производител: Schneider Electric Код: EZ9F35140
  Автоматичен прекъсвач Еasy 9 1P 40A крива С 6000А Icn Модулни устройства Част от Easy Series Гамата Easy9 осигурява защита на електрическата инсталация в жилищни сгради и гарантира спокойствие, лесен монтаж и надеждност. Гамата включва, миниатюрни автоматични, дефектнотокови защити..
  8.65 лв.
  Производител: Schneider Electric Код: EZ9F35150
  Автоматичен прекъсвач Еasy 9 1P 50A крива С 6000А Icn Модулни устройства Част от Easy Series Гамата Easy9 осигурява защита на електрическата инсталация в жилищни сгради и гарантира спокойствие, лесен монтаж и надеждност. Гамата включва, миниатюрни автоматични, дефектнотокови защити..
  12.20 лв.
  Производител: Schneider Electric Код: EZ9F35163
  Автоматичен прекъсвач Еasy 9 1P 63A крива С 6000А Icn Модулни устройства Част от Easy Series Гамата Easy9 осигурява защита на електрическата инсталация в жилищни сгради и гарантира спокойствие, лесен монтаж и надеждност. Гамата включва, миниатюрни автоматични, дефектнотокови защити..
  14.65 лв.
  Производител: Schneider Electric Код: EZ9F35106
  Автоматичен прекъсвач Еasy 9 1P 6A крива С 6000А Icn Модулни устройства Част от Easy Series Гамата Easy9 осигурява защита на електрическата инсталация в жилищни сгради и гарантира спокойствие, лесен монтаж и надеждност. Гамата включва, миниатюрни автоматични, дефектнотокови защити,..
  8.25 лв.
  Производител: Schneider Electric Код: EZ9F35310
  Автоматичен прекъсвач Еasy 9 3P 10A крива С 6000А Icn Модулни устройства Част от Easy Series Гамата Easy9 осигурява защита на електрическата инсталация в жилищни сгради и гарантира спокойствие, лесен монтаж и надеждност. Гамата включва, миниатюрни автоматични, дефектнотокови защити..
  22.00 лв.
  Производител: Schneider Electric Код: EZ9F35316
  Автоматичен прекъсвач Еasy 9 3P 16A крива С 6000А Icn Модулни устройства Част от Easy Series Гамата Easy9 осигурява защита на електрическата инсталация в жилищни сгради и гарантира спокойствие, лесен монтаж и надеждност. Гамата включва, миниатюрни автоматични, дефектнотокови защити..
  22.95 лв.
  Производител: Schneider Electric Код: EZ9F35320
  Автоматичен прекъсвач Еasy 9 3P 20A крива С 6000А Icn Модулни устройства Част от Easy Series Гамата Easy9 осигурява защита на електрическата инсталация в жилищни сгради и гарантира спокойствие, лесен монтаж и надеждност. Гамата включва, миниатюрни автоматични, дефектнотокови защити..
  22.95 лв.
  Производител: Schneider Electric Код: EZ9F35325
  Автоматичен прекъсвач Еasy 9 3P 25A крива С 6000А Icn Модулни устройства Част от Easy Series Гамата Easy9 осигурява защита на електрическата инсталация в жилищни сгради и гарантира спокойствие, лесен монтаж и надеждност. Гамата включва, миниатюрни автоматични, дефектнотокови защити..
  22.95 лв.
  Производител: Schneider Electric Код: EZ9F35332
  Автоматичен прекъсвач Еasy 9 3P 32A крива С 6000А Icn Модулни устройства Част от Easy Series Гамата Easy9 осигурява защита на електрическата инсталация в жилищни сгради и гарантира спокойствие, лесен монтаж и надеждност. Гамата включва, миниатюрни автоматични, дефектнотокови защити..
  23.50 лв.
  Производител: Schneider Electric Код: EZ9F35340
  Автоматичен прекъсвач Еasy 9 3P 40A крива С 6000А Icn Модулни устройства Част от Easy Series Гамата Easy9 осигурява защита на електрическата инсталация в жилищни сгради и гарантира спокойствие, лесен монтаж и надеждност. Гамата включва, миниатюрни автоматични, дефектнотокови защити..
  29.00 лв.
  Производител: Schneider Electric Код: EZ9F35350
  Автоматичен прекъсвач Еasy 9 3P 50A крива С 6000А Icn Модулни устройства Част от Easy Series Гамата Easy9 осигурява защита на електрическата инсталация в жилищни сгради и гарантира спокойствие, лесен монтаж и надеждност. Гамата включва, миниатюрни автоматични, дефектнотокови защити..
  40.55 лв.
  Производител: Schneider Electric Код: EZ9F35363
  Автоматичен прекъсвач Еasy 9 3P 63A крива С 6000А Icn Модулни устройства Част от Easy Series Гамата Easy9 осигурява защита на електрическата инсталация в жилищни сгради и гарантира спокойствие, лесен монтаж и надеждност. Гамата включва, миниатюрни автоматични, дефектнотокови защити..
  47.55 лв.
  Производител: Schneider Electric Код: EZ9F35306
  Автоматичен прекъсвач Еasy 9 3P 6A крива С 6000А Icn Модулни устройства Част от Easy Series Гамата Easy9 осигурява защита на електрическата инсталация в жилищни сгради и гарантира спокойствие, лесен монтаж и надеждност. Гамата включва, миниатюрни автоматични, дефектнотокови защити,..
  26.50 лв.
  Производител: Schneider Electric Код: EZ9D35610
  Автоматичен прекъсвач с вградена дефектнотокова защита  Еasy 9 1P+N 10A крива С 6kА 30mA тип АС Модулни устройства Част от Easy Series Гамата Easy9 осигурява защита на електрическата инсталация в жилищни сгради и гарантира спокойствие, лесен монтаж и надеждност. Гамата включва..
  76.95 лв.
  Производител: Schneider Electric Код: EZ9D35616
  Автоматичен прекъсвач с вградена дефектнотокова защита  Еasy 9 1P+N 16A крива С 6kА 30mA тип АС Модулни устройства Част от Easy Series Гамата Easy9 осигурява защита на електрическата инсталация в жилищни сгради и гарантира спокойствие, лесен монтаж и надеждност. Гамата включва..
  76.65 лв.
  Производител: Schneider Electric Код: EZ9D35620
  Автоматичен прекъсвач с вградена дефектнотокова защита  Еasy 9 1P+N 20A крива С 6kА 30mA тип АС Модулни устройства Част от Easy Series Гамата Easy9 осигурява защита на електрическата инсталация в жилищни сгради и гарантира спокойствие, лесен монтаж и надеждност. Гамата включва..
  77.15 лв.
  Производител: Schneider Electric Код: EZ9D35625
  Автоматичен прекъсвач с вградена дефектнотокова защита  Еasy 9 1P+N 25A крива С 6kА 30mA тип АС Модулни устройства Част от Easy Series Гамата Easy9 осигурява защита на електрическата инсталация в жилищни сгради и гарантира спокойствие, лесен монтаж и надеждност. Гамата включва..
  76.35 лв.
  Производител: Schneider Electric Код: EZ9D35632
  Автоматичен прекъсвач с вградена дефектнотокова защита  Еasy 9 1P+N 32A крива С 6kА 30mA тип АС Модулни устройства Част от Easy Series Гамата Easy9 осигурява защита на електрическата инсталация в жилищни сгради и гарантира спокойствие, лесен монтаж и надеждност. Гамата включва..
  84.00 лв.
  Производител: Schneider Electric Код: EZ9D35640
  Автоматичен прекъсвач с вградена дефектнотокова защита  Еasy 9 1P+N 40A крива С 6kА 30mA тип АС Модулни устройства Част от Easy Series Гамата Easy9 осигурява защита на електрическата инсталация в жилищни сгради и гарантира спокойствие, лесен монтаж и надеждност. Гамата включва..
  96.55 лв.
  от 1 до 24 от общо 1731 резултата (73 стр.)