МАКС ТРЕЙД ОНЛАЙН
Количка
За покупки над 300 лв. - запитайте за индивидуални цени и решения

LED лампа против насекоми KILL PEST 2х2W 230V IP20

LED лампа против насекоми KILL PEST 2х2W 230V IP20
LED лампа против насекоми KILL PEST 2х2W 230V IP20
☎ Свържете се с нас
LED лампа против насекоми KILL PEST 2х2W 230V IP20
 • Производител: 2R
 • Код: 00049 Kill Pest
Цена:
65.00 лв.
2 години гаранция
пълните условия за гаранция прочетете тук

Лампа за комари - наистина ли работи?

Разбира се, има ефект от лампите против насекоми. С настъпването на сезона на лятната вила, както и на почивка в селска къща, освен приятните моменти възниква и въпросът за борба с различни насекоми, който не ни позволяват да прекараме вечерта комфортно.

Веднага щом дойде топлия сезон, във въздуха се появяват летящи насекоми. И ако пеперудите и красивите водни кончета не пречат особено на живота, то комарите и мухите дразнят с жуженето си и хапят болезнено.

За борбата с тях са измислени много начини. Лепливи ленти и комарници, фумигатори с чинии и течности, гривни и други устройства се продават в голям асортимент. Но проблемът е, че всички тези елементи са неефективни. Най-доброто решение е инсектицидни лампи.

Лампата за унищожаване на насекоми се използва срещу различни вредители: комари, мушици, мухи, молци и др. Използва се при обекти с различно предназначение и зони: къщи, вили, градини, зеленчукови градини, складове, производствени съоръжения, търговски помещения. Лампата против насекоми дава най-добри резултати при излагане на летящи вредители (комари, мухи и други).

От какво е направена лампата против комари и как работи?

Познатата инсектицидна лампа е с опростен дизайн, лесна за използване и високо ефективна. Унищожителят на летящи насекоми се състои от следните елементи:

 • трайно тяло;
 • излъчвател на UV лъчи;
 • метална решетка;
 • тава за събиране на останките от насекоми;
 • превключвател за включване - изключване.

Най-важното предимство на една лампа за комари е възможността за използване на закрито и на открито, без риск от негативни въздействия.

Практичните и надеждни инсектицидни лампи могат да работят с или без цокъл. Когато избирате устройства, обърнете внимание на наличието на батерия или слотове за батерии. Такива автономни устройства ще бъдат полезни за риболов, пикници, летни вили или в беседка. Подвижната и лека UV лампа против насекоми е идеален подарък и „спътник“ при всякакви излети сред природата.

Принципът на работа на лампите за комари е изключително прост:

 • Когато репелерът или унищожителят са включени, светва ултравиолетова лампа. Поток от лъчи с определена дължина на вълната привлича летящи насекоми;
 • Основата на такива устройства е източник на ултравиолетово лъчение. Той произвежда светлина, която е особено привлекателна за летящи насекоми, тъй като е избрана с тази характеристика предвид. Освен това инсектицидната лампа е безопасна за хората. Можете да погледнете такава светлина, без да рискувате да навредите на органите на зрението. Ултравиолетовото лъчение е доста „меко“, но лампата против комари дава добри резултати, убивайки вредители (комари, мухи и др.);
 • Мухи и комари се приближават към източника на светлина и удрят мрежата - това е капан за насекоми, през който протича слаб ток;
 • Летящите вредители умират незабавно, останките попадат в тавата. Нищо сложно, но ефективността е 100%;
 • Текущото разреждане е минимално, така че е безопасно за хора и домашни любимци с четири крака. Устройството работи без отделяне на отровни газове, пари, поради което е най-екологичният и надежден тип унищожители.

Надеждените лампи против насекоми са способни да работят денонощно. Но експертите препоръчват да включвате инсектицидни лампи през нощта, за да направите светлината по-видима и привлекателна. За да работи през деня, устройството е инсталирано в сенчеста зона, но обхватът ще бъде по-малък.

Всички лампи против насекоми за дома са оборудвани с удобни тави и практична решетка, която предпазва от случаен контакт с части под високо напрежение. Корпусите са изработени от трайна топлоустойчива пластмаса. Модерният дизайн на тези устройства ще се впише във всеки интериор. Повечето модели са подходящи за външна и вътрешна употреба.

Лампите против насекоми убиват комарите незабавно, както и мухите, но с пеперуди или молци - може да не се справят от първия опит. Затова най-често могат да бъдат забелязани да пълзят в дъното на такива капани или по пода до тях.

Разновидности на лампи за комари

Те излъчват както неутрално бяло, с яркост от няколкостотин лумена, така и ултравиолетова светлина.

Първият се включва за нормално осветление, а вторият - през нощта. Размерът на електрическата крушка определя площта на територията, където насекомите ще бъдат привлечени. Комарите летят в тази светлина, докосват плочите и умират от щракване под високо напрежение.

Можете да използвате такива лампи не само в спалнята, но и на улицата или във ферми. Не забравяйте, че комарите могат да бъдат активни носители на всяка инфекция.

Места за инсталиране на лампи за комари

За да работят ефективно лампите за улавяне, трябва да можете да ги поставите правилно.

Препоръчително е да ги инсталирате не в центъра или в края, а на границата на стаята и на открито. Тоест, недалеч от врата или прозорец. Тогава те ще работят много по-добре, като държат куп живи същества на входа. Някои ги поставят в улични лампи, на пътеки.
По този начин те се опитват да ограничат възможно най-много достъпа на комари дори в покрайнините на къщата. Вярно е, че ефективността на този метод е съмнителна.

Освен че се монтират на равна повърхност, те могат да бъдат окачени и с верига. Такива инсектицидни лампи се използват широко в хранителната индустрия, в кафенета и ресторанти. Тук основната им задача е да се борят срещу мухи, а не срещу комари.

Как да използвам правилно лампите против комари?

За да могат инсектицидните лампи против мухи и комари да реализират основната си функция (унищожаване), препоръчително е да се следват простите правила за тяхното действие:

 • Устройството трябва да бъде инсталирано в точка, която е видима от всички ъгли, тогава се увеличава вероятността инсектицидната лампа да привлече повече летящи насекоми;
 • Ако човек не е постоянно в стаята, устройството трябва да бъде разположено в центъра (под тавана);
 • Осигурете достъп до източник на захранване;
 • Лампата против комари трябва да бъде разположена „разумно“. Той трябва да бъде поставен на пътя на летящи насекоми, например между прозореца и леглото, където човекът спи;
 • UV лампата от комари се почиства редовно, което е особено важно през лятото. За да направите това, първо трябва да изключите устройството от мрежата;
 • За използване на открито се използва модел с достатъчна степен на защита. Лампите за отблъскване на насекоми трябва да бъдат добре защитени, тъй като в повечето дизайни контрол срещу комари и мухи се постига чрез прилагане на високо напрежение.


Важно! Минималната сума на поръчка е 35 лв.

Начин на доставка:
Доставките се извършват чрез куриерски фирми Speedy или Econt в срок от 1 до 5 работни дни. 
Цената за доставка до офис на куриер е фиксирана – 7,50 лв.
Цената за доставка до точен адрес е за сметка на получател, според тарифата на куриерската фирма и стойността на продуктите в поръчката.
При поръчки над 100 лв. получавате безплатна доставка до офис на куриер.

Начин на плащане:

Наложен платеж (ППП) - стойност на наложения платеж (цената, която следва да заплатите за закупената стока) се заплаща от получателя на куриера при доставката на пратката, заедно със стойността на куриерската услуга и наложения платеж.

Банков превод
- след уточняване на стоката и цената, Ви изпращаме банкови детайли и финалната сума за заплащане, според направената поръчка.
След получаването на банковият превод, се изпраща и стоката, според срока за доставка.
Важно е предварително уточняване с нас за наличност на избраната стока и срока на доставка!

Лош Добър

Технически спецификации

Технически спецификации
Вид на продуктаЛампа против насекоми
Мощностдо 10W
ФасонкаВграден LED
Степен на защитаIP20 - IP33
Вид материалМетал, Пластмаса
ЦвятСив
Размери640x255x70мм
Гаранция2 години